Egil Stray Nordberg

1

Sendeflaten for gudstjenester må ikke utvannes

NRK risikerer å miste store deler av sin trofaste lytterskare om de ikke innfrir forventningene.

Publisert: 8. aug 2018

Søndag formiddag lyttet jeg til en konsert på P1 med gospelkoret fra Soweto som ble arrangert i forbindelse med Olavsfestdagene i Nidarosdomen. Det var en flott konsert! Men jeg har merket meg at NRK fra tid til annen fyller denne sendeflaten med konserter istedenfor gudstjenester eller møter. Dette synes jeg er uheldig, og spesielt uheldig når det ikke engang foregår på norsk. Det er fortsatt mange som ikke er fortrolig med engelsk, og uansett språkferdigheter er det ofte vanskelig å få tak i hva tekstene handler om. Det gjelder nok også ofte korsang på norsk.

Min oppfordring er derfor at en sendeflate for gudstjenester ikke må utvannes med konserter og lignende. Send gjerne konserter, men på andre sendetidspunkt! Lytterne har klare forventninger til det som blir sendt søndag formiddag kl. 11.03. Hvis ikke kan NRK risikere å miste store deler av sin trofaste lytterskare.

Trykket i Vårt Land 8. august 2018

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Odd-Egil Auran

1 innlegg  3 kommentarer

Publisert over 1 år siden

…eventuelt kunne man overføre ordinære gudstjenester i P1, og tilby konserter i P2 på samme tid.

1 liker  
Kommentar #2

Jostein Sandsmark

103 innlegg  455 kommentarer

Hvem sendes radiohøymessen til?

Publisert over 1 år siden
Egil Stray Nordberg. Gå til den siterte teksten.
Send gjerne konserter, men på andre sendetidspunkt! Lytterne har klare forventninger til det som blir sendt søndag formiddag kl. 11.03.

Egil Stray Nordbergs innlegg er høyst betimelig. Allerede kl 1200 søndag sendte jeg en klage til NRK der jeg skrev: 

- For en time siden satte jeg meg forventningsfullt ned for å høre radiogudstjenesten. Trolig var jeg en av flere tusen som ikke hadde anledning til å gå i noen kirke.  Men hva fikk vi?  En gospelkonsert på et fremmed språk med et tonebilde som var noe helt annet enn det en forventer seg av en norsk høymesse. 

Ser dere ikke målgruppen deres?

Ikke noe galt med gospelmusikk, - men å sende det istedet for den tradisjonelle gudstjenesten på en søndag  kl 11oo??   Kunne ikke gospelkonserten finne en annen sendetid? Synes ikke dere også at en slik forestilling og synsbilde passer bedre på TV enn i radio?

Få programposter er mer tradisjonsbundet enn morgenandakten og søndagsgudstjenesten. Og lytterne er trofaste og lydhøre. Hvorfor kan ikke disse få som forventet: - En rett-opp-og-ned gudstjeneste og et ord fra Herren? Skal ikke NRK være en folkerettet institusjon?

Festgudstjenester, jubileer og økumeniske arrangementer der aktørene er oppskrudd og kantorene forskrever seg med barnekor og solister - egner seg lite for radiooverføringer. Men ofte er det nettopp slikt som blir sendt.

Eksperimentering og nyskapning kan skje i andre programmer - la disse ovennevnte programmene få være i fred.2 liker  

Mest leste siste måned

Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
13 dager siden / 1851 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1572 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
29 dager siden / 1226 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
rundt 1 måned siden / 960 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
23 dager siden / 837 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere