Verdidebatt

Kjære antibyråkrat!

Da jeg sluttet i Drammen kommune og ble pensjonist fikk jeg en hyggelig hilsen med på veien videre. I en avskjedshilsen startet en av politikerne sin tale slik: KJÆRE ANTIBYRÅKRAT.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.


 Den tittelen er den jeg synes best om å ha bekledt. Det kan jeg takke min oppdragelse i lensmannsetaten i 11 år etter siste verdenskrig for. Jeg lærte ganske fort at det er ingen regel uten unntagelse. Selvsagt må vi ha gode regler for de virksomheter som skal betjenes.Men det må gå an at ennten man er parkeringsvakt eller skal vurdere helseattest for bilførerkandidater å være tillatt og bruke skjønn.Det er det visst ikke i dag i nevnte tilfeller.
Som antibyråkrat vil jeg peke på den største antibyråkraten som jeg vet om, Jesus. I dagens søndagstekst får vi et bevis på det. Det kan vi lese om i Markus evangelium kapittel 2, 23 – 28. Jesus gikk sammen med disiplene langs kanten av en kornåker. På sabbaten. Da fikk han påpakning av regelerytterne, fariseerne. Som spurte : «Hvorfor gjør dere dette på sabbaten?» De fikk fikk et kontant svar. Jesus henviste til Kong David da han og mennene hans sultet. David gjorde noe som var forbudt. Han gikk inn i Guds hus og spiste av skuebrødene, som bare prestene hadde lov til. David ga også sine menn av skuebrødene. Og så føyde Jesus til :
»Sabbaten ble til for mennesket, ikke menneske for sabbaten.» Jeg synes pastor Kjell Gilbert treffer spikeren på hodet i sin betraktning av dagens tekst. Han siste setning lyder slik: «….reglene har ingen annen funksjon enn å lage rammer for et godt liv.» Er det noe rart at jeg likte å bli kalt antibyråkrat?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt