Verdidebatt

KFUK/KFUM OG PRIDE

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

ADVAR DE UNGE MOT KFUK/KFUM

Sofie Braut hadde en god og betimelig artikkel i Vårt Land 13. juli, der hun påpeker nødvendigheten av kallet om å vende om. Den var et oppgjør med generalsekretær i KFUK/KFUM Øystein Magelssens forsvar for deres deltagelse i Pride-paraden. Hennes klare budskap står i grell kontrast til Magelssens alminnelige prat om sosial tilpasning.

Selv med en helside til disposisjon i Vårt Land 18. juli berører han ikke Brauts hovedanliggende, nemlig behovet for forkynnelse til omvendelse. De unge trenger retningsvisere som leder dem på rett spor, i stedet for Magelssens forsvar av at omtrent alt er like riktig, inklusive budskapet fra Pride om seksuell løsluppenhet og demontering av ekteskapet og familien.

Når Magelssen sier: ”Vær deg selv, du er god nok som du er.”, så blir det helt feil. Ingen av oss er gode nok som vi er, for da hadde Jesu lidelse og død for våre synder vært helt unødvendig. Vi behøver alle Guds nåde hver dag, både unge og eldre. Hvor blir det av denne dimensjonen i hans forkynnelse?

Han sier videre i sitt svar: ”Vi forholder oss til bredden av unge mennesker i Norge og verden.” Hva betyr det?

Det samme kan vel sies om hans utsagn om foreningens fokus: ”Å ta unges virkelighet på alvor og være evangeliet tro gjennom handling og et sentralt vitnesbyrd om Jesus Kristus.” Nei, Magelssen, de unge hører ikke hva du sier i slutten av denne setningen fordi du forsvarer, og deltar i, nedbygging av den kristne samlivsetikken. Det hjelper ikke med fromme ord når gjerningene sier det motsatte. Jesus sa tvert i mot til den som drev utukt: ”Gå bort og synd ikke mer.” Det var ikke budskapet i Pride-paraden, men det motsatte. Bibelens budskap er helt entydig i dette spørsmålet.

Det er betenkelig at Magelssen var en aktuell bispekandidat helt til siste runde ved den seneste utnevnelse av ny biskop. Det sier mye om Den norske kirkes armod i vår tid.

Jeg gir Magelssen rett når han sier at KFUK/KFUM er en ”sosial bevegelse i stadig utvikling”. Derfor vil jeg advare foreldre mot å sende sine barn og unge til KFUK/KFUM i den tro at det er en trygg kristen forening. Det er det dessverre ikke, det er Magelssens opptreden og skriverier som nevnt bevis for.

Reidar Holtet

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt