Verdidebatt

Feil om homohat

I en årrekke har jeg understreket at homofile, som alle andre, er skapt av Gud og elsket av ham. Jeg mener homohat er ukristelig. Det er jeg trygg på at kristne flest tenker.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Daniel Skjevik-Aasberg, ツュ窶ィ1. nestleder i Unge ツュHテクyre, kommer i VL 17. juli med flere ツュurimelige utfall mot noen kommentarer jeg ga til Vテ・rt Land om homohat og homohets 12. juli. Han starter med テ・ pテ・stテ・ at jeg ツォmテ・ slutte テ・ late som om det ikke finnes homohat i mange kristne miljテクerツサ.

Treffer ikke.

Denne anklagen treffer ikke. Jeg har ikke avvist at det finnes eksempler pテ・ homohat i kristne miljテクer. For eksempel har jeg selv sett svテヲrt respektlテクs omtale av homofile i avisen ツュDagens kommentarfelt. Slikt vil jeg gjerne ta sterk avstand fra. Sテ・ tror jeg ikke at disse eksemplene er representative. Mitt klare inntrykk er at de ツュaller fleste kristne テクnsker テ・ mテクte homofile med bテ・de respekt og varme.

For mer enn ti テ・r siden skrev jeg boken Mine homofile venner. Den inneholdt syv historier om kristne homofile som fastholdt at homofilt samliv var galt og levde deretter. I det fテクrste kapitlet skrev jeg om alle de homofile som ツォfテクler seg fordテクmt og mener at klassisk kristen etikk sier nei til sann kjテヲrlighetツサ. Jeg slo deretter fast at kristne, i lys av slike opplevelser, ツォmテ・ vurdere vテ・re holdninger og veie vテ・re ordツサ.

Avdempet og respekfullt. 

Kort sagt har jeg lenge vテヲrt opptatt av at kristne snakker avdempet og respektfullt om homofili og om homofile medmennesker. Ikke minst har jeg understreket at alle mennesker, uansett vテ・r ツュseksuelle orientering og vテ・re seksuelle lengsler, bテ・de er skapt i Guds bilde og er syndere som trenger Guds nテ・de. Det er viktig at ikke homofile synder skal sees pテ・ som mer alvorlige enn heterofile synder.

Gテ・r det an for konservative kristne テ・ fastholde at homofilt samliv er galt uten テ・ fテ・ ツュbeskjed om at vi stテ・r for homohat? Ikke hvis vi Skjevik-Aasberg fテ・r ツュbestemme. Han skriver, uten テ・ begrunne det, at ツォOttosen understreker selv ツュpoenget til Vテ・rt Land ved テ・ fordテクmme homofilt samliv og ツュhomoseksualitetツサ. Nei, jeg fordテクmmer ikke homofile i Vテ・rt Land 12. juli. Jeg fastholder bare helt ツュalminnelig kristen samlivsetikk, altsテ・ at ツュekteskapet mellom mann og kvinne er eneste ramme for seksuelt samliv.

Kampen mot homohat. 

Jeg stテ・r gjerne sammen med Skjevik-Aasberg, og alle ツュandre, i ツュkampen mot homohat og ツュhomohets. Det er svテヲrt kritikkverdig at homofile utsettes for trakassering og forツュfテクlgelse. Jeg har for ツュeksempel sterkt kritisert kristne ツュgrupperinger (som jeg tror har ツュminimal stテクtte i Norge) som ツュstテクter kriminalisering av ツュhomofile. Men nテ・r Skjevik-ツュAasberg ツュblander sammen homohat med en ツュklassisk kristen samlivsetikk, er det nテクdvendig テ・ ta til motmテヲle.

Til slutt: Skjevik-Aasberg ツュskriver at jeg 12. juli fikk ツォigjen stテ・ ツュuimotsagt i Vテ・rt Lands avisツュspalterツサ. Det var en usedvanlig snurrig anklage. Dagen fテクr ツュpresenterte jo Skjevik-Aasberg sine utfall mot ツォmange bedehusmiljテクerツサ. Jeg gjorde ikke noe ツュannet enn テ・ gi respons til unyanserte og ubalanserte ツュanklager. Det Skjevik-Aasberg altsテ・ gjテクr er テ・ uttale seg uimotsagt en dag for sテ・ テ・ ツュanklage Vテ・rt Land for at ツュmotparten slipper til ツュneste dag. Det var et sjeldent klart ツュeksempel pテ・ テ・ operere med ツュdoble ツュstandarder.

Trykket i Vテ・rt Land 21. juli 2018

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt