Greta Aune Jotun

162

Brannstifterne Hamas, fredet av Norge?

Å tro på Hamas er som å bygge et slott av drømmer.

Publisert: 21. jul 2018

Mens nordmenn og svensker kjemper mot branner som i hovedsak oppstår på grunn av langvarig og uvanlig høy sommertemperatur, må israelerne kjempe mot brannstifterne Hamas, som sender drager med ild inn over Israel. Dragene har forårsaket mange og kraftige branner.

Før Hamas fikk ideen å plage det jødiske folket med ild, har de i flere måneder drevet med voldshandlinger ved grensen, hvor også små barn har fått delta. Ettersom Hamas har kalt denne grensevolden for "fredelige demonstrasjoner", har de fått utfolde sine onde gjerninger mot Israel uten protester fra "det internasjonale samfunnet". Men så snart Israel svarer, kommer kritikken. Mot Hamas? Selvsagt ikke, det er Israel som blir anklaget og får alle resolusjoner mot seg. De arabiske terroristene er tydeligvis fredet.

Så erklærer Hamas våpenvilje. Hvorfor? Det vet alle som følger med på denne konflikten. Fritt etter et finsk ordtak: Å tro på Hamas er som å bygge et slott av drømmer.

Med tanke på norske myndigheters unnfallenhet når det gjelder Hamas og terrorister beskyttet av PLO, vil jeg gjengi et annet ordtak som man med fordel kan fordype seg i: Det er blitt manges skjebne at de var for godtroende. - - -

Nå vet ikke jeg om det alene er godtroenhet som er grunnen for at Norge tier når Israel rammes av påsatte branner, men man gjør klokt i å huske at de som fordømmer Skaperens eiendomsland, hvor også Sønnen levde sitt jordeliv, nedber ingen velsignelse over eget land.

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert 10 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Nå vet ikke jeg om det alene er godtroenhet som er grunnen for at Norge tier når Israel rammes

Jeg heller mer til at forklaringen er at det for tiden pågår et stille diplomati mellom Egypt, Israel og Palestina for å løse konflikten i Gaza. Norge har ingen direkte interesser eller direkte involvering i konflikten. Vi har ingen plass i disse forhandlingene og et ord fra den norske regjering eller andre uvedkommende tredjeland kan gi konsekvenser man ikke overskuer. Derfor tror jeg at alle som ikke har ansvar eller er direkte involvert klokelig sitter stille i båten akkurat nå. Særlig når de forhandlende parter også sitter stille og snakker lavt for at ingen av deres egne skal påvirke prosessen uheldig. 

Jeg finner ingen oppslag om Norge og Hamas annet enn hos nazistiske eller ekstremkristne organisasjoner og jeg ser det meningsløst å formidle deres ondskap til andre. 

Kommentar #2

Greta Aune Jotun

162 innlegg  1181 kommentarer

Publisert 10 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Norge har ingen direkte interesser eller direkte involvering i konflikten. Vi har ingen plass i disse forhandlingene og et ord fra den norske regjering eller andre uvedkommende tredjeland kan gi konsekvenser man ikke overskuer. Derfor tror jeg at alle som ikke har ansvar eller er direkte involvert klokelig sitter stille i båten akkurat nå. Særlig når de forhandlende parter også sitter stille og snakker lavt for at ingen av deres egne skal påvirke prosessen uheldig. 

Historien sier noe annet. 

Hvis du har hørt uttalelser fra våre tidligere utenriksministere - og nåværende, har ikke de vært særlig engstelige for å uttale seg om konflikten - dvs. om Israels "overtredelser". Men, om Hamas? - vel, lytter terrorgruppen til Norge og regulerer konflikten etter om det skulle komme  noen meninger herfra de ikke liker? - neppe! - men, om så var, skal man derfor tie om vold og ildspåsettelser mot Israel? Man beklager jo voldshandlinger gjort mot andre lands befolkninger. 

Det er greit å kritisere en regjering man ikke liker,  men å "sitte stille og snakke lavt" om urett, er feigt, mener jeg, og heller ikke min metode, som du nok har sett :-)

2 liker  
Kommentar #3

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert 10 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
å "sitte stille og snakke lavt" om urett, er feigt, mener jeg, og heller ikke min metode, som du nok har sett :-)

Vøtt, dette har jeg aldri tenkt på. 

På den annen side, Hamas har nok ikke mange lytteposter rettet mot Trondheim. Våpenhvilen som er inngått er en intern våpenhvile i Gaza. Den involverer ikke andre enn grupper internt i Hamas. Derfor utløses heller ikke noe krav overfor Israel om å akseptere. Man ser det heller som en sak til orientering. Når det kommer til stykket har det ikke noe å si om hvem som har hylt høyest på forhånd. Hvis Israel, Egypt og andre arabiske samarbeidspartnere bestemmer det, blir det fred i Palestina. Da parkeres Hamas, Iran og Qatar mens aksen Saudi-Arabia, Egypt og Israel styrkes. Da blir det ikke krig mot Iran og Hizbollah i Libanon holder seg i skinnet. Israel aksepterer da Assad etter at fiendene er utryddet i Syria. 

Kommentar #4

Greta Aune Jotun

162 innlegg  1181 kommentarer

Publisert 10 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Da parkeres Hamas, Iran og Qatar mens aksen Saudi-Arabia, Egypt og Israel styrkes. Da blir det ikke krig mot Iran og Hizbollah i Libanon holder seg i skinnet. Israel aksepterer da Assad etter at fiendene er utryddet i Syria. 

Jeg mener fremdeles: Å tro på Hamas er som å bygge et slott av drømmer. LIkeså om Hizb'allah.

Det handler også om hvem som blir etterfølgeren til Abbas. 

Jeg tror "vennskapet" med Saudi-Arabia blir forholdsvis kortvarig. Og - krigen i Syria er ennå ikke avsluttet, og der tror jeg "det internasjonale samfunnet" feilberegner utviklingen. Iran lar seg neppe parkere. 

2 liker  
Kommentar #5

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert 10 måneder siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Jeg mener fremdeles: Å tro på Hamas er som å bygge et slott av drømmer.

Jeg tror det er bare Hamas selv som tror på Hamas. I en større sammenheng er de relativt ubetydelige bortsett fra at de for tiden sitter på makten i Gaza og er valgt av sitt folk. 

Være det som det vil, jeg trekker opp en omtrentlig ramme ut fra meldinger jeg har lest i nyhetene de siste dagene. Ting vil sannsynligvis forandre seg før en endelig avtale er på plass. Vi kan betrakte det som mange glassmalerier som vi kan legge oppå hverandre, og til sist kan vi skimte de ulike fragmentene samlet til ett. Da har alle fått sin bit. 

Kommentar #6

Njål Kristiansen

158 innlegg  20654 kommentarer

Publisert 10 måneder siden

Nå gjelder det å følge med, Greta. Du etterlyser rett som det er hva den norske regjering foretar seg overfor Palestina. Nå er vi inne i en aktiv fase hvor ting kan skje i forbindelse med den norske utenriksministerens besøk i området. De nærmeste dagene vil det sikkert komme flere nyheter som interesserer deg; 

http://www.dagen.no/Nyheter/Midtøsten/Utenriksministeren-på-besøk-i-Midtøsten-641334

Mest leste siste måned

Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
7 dager siden / 4973 visninger
Fra utskudd til kraft?
av
Vårt Land
18 dager siden / 4748 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
7 dager siden / 2593 visninger
Bekreftet allerede
av
Joanna Bjerga
23 dager siden / 2307 visninger
Befri oss fra 1. mai
av
Ole Jakob Warlo
21 dager siden / 1791 visninger
Barns frihet til å velge
av
Berit Hustad Nilsen
8 dager siden / 1752 visninger
Hauge og Marx
av
Vårt Land
20 dager siden / 1513 visninger
Biskoper som blir realpolitikere
av
Espen Ottosen
13 dager siden / 1370 visninger
Taper-gutta
av
Vårt Land
12 dager siden / 1301 visninger
Kristne som lar seg bruke
av
Vårt Land
8 dager siden / 1191 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere