Oddbjørn Johannessen

174    13457

Demagogi og "åndelig" manipulasjon!

"Dødeoppvekkere" og andre religiøse sjarlataner som kaller seg kristne, inviteres stadig til norske sommerstevner. Om få dager entrer for eksempel Daniel Kolenda scenen i Sarons dal.

Publisert: 11. jul 2018 / 13955 visninger.

Kjære, gode kristne!  Et åpent brev til dere.

Jeg vet at mange av dere, kanskje de fleste, ikke har sans for skrikhalser som skryter på seg dødeoppvekkelser, demonutdrivelser og spektakulære helbredelser av allehånde sykdommer på gigantiske friluftsmøter og vekkelsesmøter i store haller (som regel et eller annet sted i Afrika).  Kan dere ikke si det høyt og tydelig:  Nei, dette er ikke den form for kristendom jeg vil vedkjenne meg!

For et par år siden ble ekstremistpredikantene Guillermo Maldonado og Surpresa Sithole invitert hit, henholdsvis av Visjon Norge/Jan Hanvold og den lutherske Oase-bevegelsen.  I år er Daniel Kolenda invitert til Sarons dal.  Om få dager entrer han scenen der. 

Hvem er Daniel Kolenda?  Jo, han er den utpekte etterfølgeren til Reinhard Bonnke som leder for Christ For All Nations - en organisasjon som hevder å ha omvendt 78 millioner mennesker til kristen tro.  Kolenda skal alene (ifølge hans egen nettside) ha omvendt 21 millioner (det er jo i seg selv noe som bør påkalle et hvert tenkende menneskes skepsis når man hevder å kunne telle slikt på den måten).  I tillegg skal angivelig syke mennesker av alle slag - blinde, døve, lamme, spedalske m.m. - ha blitt helbredet på hans massemøter.

Selvsagt har han også drevet ut demoner i hopetall.  Jeg siterer fra noe han skrev på sin nettside for tre år siden (min oversettelse):

I kveld etter at vi forkynte evangeliet, ba vi også om de mange nye troende måtte motta dåpen i Den Hellige Ånd. Det som var ekstraordinært, var antall personer som begynte å manifestere demoner. Gjennom resten av natten, gjennom de helbredende vitnesbyrdene og bønnene, kunne uhyggelige gråt og hyl bli hørt fra vårt frigjørelses-telt (vi kaller det "The Snake Pit" – «Slangegropen»), der demoner ble kastet ut og folk ble satt fri. Det ser ut til at når Den Hellige Ånd faller, blir demonene svært ukomfortable!

Nettsiden hans finnes her: www.danielkolenda.com

Denne korte "reklamesnutten" med Daniel Kolenda og hans mentor Reinhard Bonnke gir et vist inntrykk av hvordan de agerer foran et stort, afrikansk publikum.  Igjen - kjære, gode kristne:  Vil dere identifisere dere med dette?

https://www.youtube.com/watch?v=MVd97AP_m6A

Levi Fragell har i innlegg på innlegg gjennom mange år "skreket seg hes" (hans egen formulering) om denne problematikken (se relativt ferske innlegg her og her).  Han er da ofte blitt mistenkeliggjort som "den kristendomsfiendtlige sjefshumanisten" med en tvilsom agenda. Jeg tror imidlertid han har svært mange troende kristne med seg i sin bekymring, men det er kanskje slik at det sitter litt langt inne hos en del å kritisere medkristne offentlig?  

Min appell:  Ta bladet fra munnen!  Ja, jeg hadde nær sagt:  For Guds skyld!

Vennlig hilsen
Oddbjørn Johannessen
(tidligere karismatisk kristen)

 

 

17 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #351

Are Karlsen

9 innlegg  4195 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Det setter jeg isåfall pris på.

Alltid mulig vi skriver litt forbi hverandre, og siden dette er noe som engasjerer meg (noen ganger litt i overkant mye), så går det kanskje litt fort og jeg formulerer meg klønete. Beklager det.

No problem. I dette gamet gjør vi alle små og store feil. Din var liten.

Jeg gjør et nytt forsøk på å sammenfatte din teologi:

- Dersom man ber for noen og ikke får bønnesvar, ber man ikke i tro. Og da bør man ikke be for noen.

- Dessuten, så lenge verden er full av lidelse, bør man ikke be til Gud om "spesialbehandling" bare fordi man er kristen.

Korriger meg om nødvendig.

Det som gjør pkt 1 uholdbart for meg, er at ingen opplever bønnesvar alltid. Har jeg forstått deg rett, må da alle slutte med å be for syke.

Og det passer jo forsåvidt med pkt 2. Man skal ikke be om spesialbehandling, og dermed ikke be for syke.

Det siste mener jeg taler mot 1. Joh 5:

Og denne frimodige tillit har vi til ham at han hører oss når vi ber om noe som er etter hans vilje.

Gud har sagt at han vil helbrede. Men vi i vår ufullkommenhet kjenner ikke alltid Guds vilje i alle situasjoner. Ingen får alltid det de ber om.

Er det derfor meningsløst å be til Gud. Jeg mener nei. Vi utvikler oss som mennesker og som kristne og fordyper vårt forhold til Gud, også når vi ikke får det vi ber om. 

Til de falske profeter: Det som gjør min teori om at de lever i synd, ikke fullt så tynn, er at de faktisk har drevet ut onde ånder. Og i følge Jesu egen logikk, kan man ikke drive onde ånder ut ved hjelp av Beelsebub, som Jesus ble anklaget for. For da har jo Satans rike kommet i strid med seg selv.

At Jesus aldri har kjent dem, kan være en kulturelt betinget talemåte for å understreke et poeng på samme måte som riv øyet ut, hogg armen av, etc.

2 liker  
Svar
Kommentar #352

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7335 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Are Karlsen. Gå til den siterte teksten.
Hvilket kirkesamfunn lærer dette? I hvilket kristent miljø er denne læren forankret?

Du stilte det siterte spørsmålet til Åge Kvangarsnes i kommentar 341 og fikk ikke svar fra han.

Læren han forfekter hører til dispensasjonalismen.  Du kan lese mer om den her

 

http://www.apologeten.no/artikler/apologeten_2002-2-2.htm

 

 

 

 

Svar
Kommentar #353

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

du skriver ikke sant

Publisert 4 måneder siden

Har du lest mine kommentarer, så hadde du sett at det også er mye jeg er uenig med dispensasjonalismen i. Jeg er ikke dispensasjonalist! Men du har vel behov for å sette meg i bås, det er ikke mitt problem. Hadde jeg vært dispensajonalist, så hadde jeg ikke hatt problem med å gi meg ut for det!

Svar
Kommentar #354

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

God morgen , Randi!

Publisert 4 måneder siden

Nei, Gal. 5, 14-15 er ikke en oppfordring til at vi skal snakke/skrive vennlig til hverandre, men en formaning om å ikke ødelegge hverandre! Se din kommentar 350. Det er lett å misforstå og bruke det mot oss.

Paulus sier faktis: "Bli VRED! Men synd ikke." Ef. 4, 26. Og han skriver det nettopp til de hellige i Efesus. Han oppfordrer dem nesten her til å bli vred, men ikke synde. Vi skal altså ikke ha dårlig samvittighet om vi blir vred. Men ødelegger vi hverandre, som faktisk også kan være temaet i denne tråden, så bør vi ha dårlig samvittighet.  Et annet sted (husker ikke i farta), så sier Paulus at vi skal passe på så vi ikke eter hverandre opp, det er synd. 

Lovens bud (som du siterer) var det faktisk bare Kristus som kunne, og som oppfylte, fordi vi mennesker i vår tid ikke kan oppfylle den. Men Kristus oppfylte den for oss, og måtte lide for oss for det. I ham er lovens rettferdighet også oppfylt i oss, se Rom. 8, 5. Vårt syndelegeme har vi fortsatt og må streve med helt til vi går i graven, men Kristus har oppfylt loven for oss, jeg tror nok det er dette Paulus vil vi skal tenke over i Gal. 5 (som du siterer). Og fordi han har oppfylt den for oss, så skylder vi å leve som ham, men tror ikke vi klarer det noen gang fullt ut. Men etter profetiene skal Gud dele ut sin Ånd til ALT KJØD, så de klarer å holde loven og ikke trenger å bli opplært av noen, verken liten eller stor, vi har vel ikke kommet dit enda? 

Misforstår vi Guds ord, er jeg redd vi kan påfører andre unødvendige problemer med at vi ikke er bra nok, bl.a. at vi skal være så snille og for all del ikke bli sinte. Dette stemmer ikke med Paulus sine ord: Bli vred! Men synd ikke! 

 

1 liker  
Svar
Kommentar #355

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Når en blir vred bør en tenke seg om et par runder...

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.

Nei, Gal. 5, 14-15 er ikke en oppfordring til at vi skal snakke( skrive vennlig til hverandre, men en formaning om å ikke ødelegge hverandre! Se din kommentar 350. Det er lett å misforstå og bruke det mot oss.

Paulus sier faktis: "Bli VRED! Men synd ikke." Ef. 4, 26.

Akkurat! 

Vi kan bli vrede, men må passe våre tunger og tastaturfingre så vi ikke ødelegger hverandre med ufine beskyldninger! For det er vel synd? 

Og Paulus underviser Timoteus om vennlighet. Jeg tror det angår meg også. 

«En Herrens tjener må ikke ligge i strid, men være vennlig mot alle. Han skal være en god lærer, selv kunne tåle ondt, og med mildhet vise til rette dem som sier imot. For kanskje vil Gud en gang gi dem omvendelse, så de lærer sannheten å kjenne.»
‭‭2. Timoteus‬ ‭2:24-25‬ ‭

Mvh Ragnhild :)

4 liker  
Svar
Kommentar #356

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Det undrer meg

Publisert 4 måneder siden

at noen ser vranglære, sekularisering og satans verk i alt og alle som ikke er enige med dem selv. Var ikke sekulariseringen større i Bibelens første tider? Trøste meg! Var det ikke syndere Jesus kom for å frelse? Talte han slik til dem?

Er ikke alle som er frelst Guds verk? De som tror på Kristus og ham korsfestet og oppstanden som Guds Sønn? Selv om vi har ulike syn på Guds ord? Går det virkelig an å bli enige om ALT? Og skal vi ikke kunne være uenige uten å gjøre hverandre til vranglærere? 

Dette er ikke trådens tema, kanskje, men etter mitt syn er misforstått bibelsyn grunn til at vi kan påføre hverandre unødvendige plager, men misforstått bibelsyn tror jeg ikke tar frelsen fra noen. Det skjer bare hvis vi slutter å tro. 

Men at trådens tema også kan ha med misforstått (og uforskyldt?) bibelsyn å gjøre, det tror jeg, og mener det eksemplifiserer seg også.

Svar
Kommentar #357

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Enda en gang

Publisert 4 måneder siden

Det var Timoteus som var Herrens tjener, Paulus hadde selv valgt ham ut. Vi er ikke alle valgt ut til å være som Timoteus, som var menighetens hyrde og lærer.

Ellers tror jeg ikke noen har blitt ødelagt her på VD. Men å tenke seg om to ganger, også når vi deler ut bibelvers, tror jeg er lurt. Vi må se hvem de ble skrevet til. Paulus skrev nemlig personlig til Timoteus og ga ham råd om hvordan han skulle være som menighetens hyrde og lærer. Det er et lærebrev om det. vi kan ikke ta alt som er skrevet i Guds ord som om det er til oss, da kunne vi vel alle gå på vannet (for å sette det på spissen)?

2 liker  
Svar
Kommentar #358

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

og

Publisert 4 måneder siden

i brevet til Titus ser vi Paulus legger ut om det å være tilsynsmann for en menighet. Det er vel de færreste av oss som er det? Det største problemet var de omskårne, de som krevde omskjæring. 1, 10, det var de som var gjenstridige. Dette går igjen i mange av brevene til Paulus. 

Svar
Kommentar #359

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Are Karlsen. Gå til den siterte teksten.
Korriger meg om nødvendig.

Først, jeg mener ikke at det er «meningsløst å be til Gud». Bønn er vår «livbøye», det som holder troen levende (sammen med bibellesning og undervisning). Bønn gir trøst, , «fred som overgår all forstand», styrke til å «stå an av».

Det aller viktigste vi har er bønn, fordi det er det som er relasjonen med Gud.

Så ja, jeg ber!!!

1.Joh.5: Jeg har fått mange, konkrete bønnesvar og «hjelp i rette tid». Det kan være alt fra folk jeg har møtt, til noe så enkelt som et skriftsted på Mail/SMS. Jeg tror fullt og helt på at Gud bruker mennesker, men vi må allikevel forholde oss til at vi er og lever på jorden og er underlagt naturlover, disponert for sykdom og ulykker, akkurat som alle andre.

Derfor synes jeg helbredelse er «mye å be om» (og de 99% som ikke får noe mirakel,, forteller meg at, ja det er det).

Når det gjelder Guds vilje, så er jeg uenig i at vi ikke vet hva det er. Vi har en Bok, Guds Ord, som beskriver Guds vilje, hans hensikt, hans egenskaper, altså vi kan lese oss frem til hva som er hans vilje.. (noen får det «fra Ånden» og «i sitt indre». Det er ikke så lurt…)

Jeg mener (fortsatt) kristne som legger hendene på syke utifra Markus 16, bør ta konsekvensen og (i det minste) erkjenne at de ikke tror, når de ber og den syke forblir syk. Versene blir regelrett ignorert, til tross for at de samtidig «legitimerer» det å legge hendene på syke.

Problemet(!) er: Det er ikke omsorg for den syke som er drivkraften. Det kan umulig være det. Hadde det vært det, hadde man brydd seg mer om de 99% som forblir syke, enn om de 1% som blir bedre/frisk.

Drivkraften må være nettopp det de ba om på møtet jeg så i går: «tegn, under og mirakler». Hvorfor? For å «erfare mer av Gud», for å få noe som «holder oss gående», fordi «vi er ikke tilfreds med å studere Guds ord og gi det videre», men «vi trenger mirakler for å tro, og/eller for å bekrefte at vi tror).

«Om vi etterlater oss noen skuffede mennesker langs veien, og gjør deres livskrise enda større, fordi den store guden vi presenterte for dem ikke innfridde, så lar vi ikke det stoppe oss, halleluja.»

Er det virkelig bare jeg som ser problemet?

Og, hva er hensikten med mirakelet? Har du tenkt på det noengang? Vi blir syke igjen. (Noen «salvede» tror Gud for å bli 120 år… Er det sånn de skal få «smake sin egen medisin»? Kanskje det at de ikke når 120 år, får dem til å våkne…)

Er det for å «bevise» Gud? (igjen, de 99% som ikke blir frisk, beviser ikke så mye…).

For at folk skal bli frelst? (Ikke fortell dem at normalen ikke er helbredelse, eller at de ikke «høster» penger, dersom de «sår» penger for den saks skyld).

Så de falske profetene igjen:

Jesus sier «Pass på at ikke noen fører dere vill.» (Matt.24:4)

Dette sa han til disiplene, som kjente ham. Så ja, det er mulig for en kristen, Jesus-troende å bli ført vill, bort fra Sannheten

Vers 5: For mange skal komme i mitt navn og si «Jeg er Messias». Og de skal villede mange.

Fra leksikon:

Messias, betegner i jødedommen og i Det gamle testamente nesten alltid kongen, skjønt det også kan tales om den salvede prest (ypperstepresten) eller de som er salvet av Ånden (profetene). På gresk oversettes messias med khristos, og derfra stammer navnet Kristus, den vanligste betegnelse på Jesus i Det nye testamente (se Jesus Kristus).

Ser du hvems posisjon de tar alle de predikantene/pastorene som kaller seg «salvet»? Er ikke det en direkte «oppfyllelse» av Jesu profeti, om falske Messiaser/Salvede?

Dersom det ikke gjelder alt vi ser av slike, bør vi ikke allikevel ta Jesu ord mer på alvor, enn å tro alt, kun fordi det er «åndelig action» i  «Jesu navn» i møtene deres?

Ikke blande oss bort i deres frelse/dømme (det overlater vi til Gud), men ikke stille seg i kø foran dem, for en «berøring», et mirakel eller «hellig ånd drink»,  bare rett og slett ligge unna...

Dette ble langt, men for å si det kort:

Ja til bønn! Be!!!

Men skån de som er syke, fra  løfter om at Gud helbreder Ikke «forsøk», for så å si at den syke må tro Gud for et mirakel (De som aldri har vært kronisk syk, forstår ikke hvilken ekstra belastning det er).

Ikke oppsøk «salvede». Oppsøk Gud, gjennom Sønnen!

Be! 😀

 

2 liker  
Svar
Kommentar #360

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Langt, men godt!

Publisert 4 måneder siden

Ja, det finnes bare en som er Salvet. Om ham sier Paulus: Så kjenner vi ikke Kristus etter kjødet lenger!  Paulus kjenner ham BARE som korsfestet og ville ikke vite noe annet blant dem en "Jesus Kristus og ham korsfestet!" Ved korset forlikte Gud seg med alle mennesker (Ef. 2). Vi hedninger fikk oppfylt løftet i Kristus og skulle bli hans medarvinger? Til hva? Evig liv, slik Kristus overvant døden og nå sitter ved Guds høyre hånd for alltid. Slik har vi hedninger kommet "nær til" løftet (Ef. 2,13) i Kristus, vi som hadde vært uten Gud og uten Kristus (v. 12). Dette var en hemmelighet fra evige tider av. Les Ef. 2 og 3. Blander vi jødedommen, før korset inn i dette, de som fortsatt har paktene og løftene (Rom. 9, 4 ff), så må det bli misforstått bibelsyn.

Og ja, Gud kan nok fortsatt gjøre de mirakler han vil, og også gi oss bønnesvar, men det er ikke trådens tema.

Godt skrevet, Anne! 

3 liker  
Svar
Kommentar #361

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Det finnes mange menigheter - denne heter "denne veien"

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
i brevet til Titus ser vi Paulus legger ut om det å være tilsynsmann for en menighet.

Og i Apg.13.9 ser man at Paulus var fylt av DHÅ, noe som bare lar seg gjøre den dagen DHÅ er til stede.  

Det kan bare finnes ut ved å lete. I Åp.1.9-10 ser man at Johannes får DHÅ på Herrens dag ved en stor basun. Paulus hevder i 1.Kor.15.44 at DHÅ er oppstandelsen, - I v52 hevder han at oppstandelsen skjer ved den siste basun. Og i Åp.10.7 ser vi at Guds mysterium (Kristus) er fullført (i DHÅ= oppstandelsen = Åp.20.4-5)

I Rom.7.9-10 dør Paulus (refr. Gal.1.) Herrens dag er beskrevet mange steder, blant annet i Joel 2.

Så vet dere at det hele dreier seg om fremtid, alt er forutsigelser, vi har ikke engang det som Apg.2.17-18 beskriver ( Selv over mine  slaver  og slavekvinner
vil jeg i de dager øse ut  min Ånd, og de skal tale profetisk.) Esek.37.4f: Han sa: «Tal profetord over disse knoklene og si til dem: Tørre knokler, hør  Herrens ord! 
Så sier Herren  Gud til disse knoklene: Se! Jeg lar det komme ånd i dere, så dere blir levende. - Så sier Herren  Gud: Kom, ånd, fra de fire vindretninger og blås på disse drepte så de blir levende.»

De fire vinder er beskrevet hos Sak.6.5 og Åp.7.1 

Ha en god lesning

2 liker  
Svar
Kommentar #362

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Guds vilje/ Guds lov

Publisert 4 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Når det gjelder Guds vilje, så er jeg uenig i at vi ikke vet hva det er. Vi har en Bok, Guds Ord, som beskriver Guds vilje, hans hensikt, hans egenskaper, altså vi kan lese oss frem til hva som er hans vilje..
Svar
Kommentar #363

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Den jødiske urmenigheten blir omtalt som "Veien", Paulus kaller vår menighet for "legemet", "Jesu kropp" hvor han er hodet, eller "menigheten". "Veien" og "menigheten" har to forskjellige navn på gresk. Kan det var en grunn til det? Den første jødedom, den andre etter Paulus, som ble utvalgt ene og alene som hedningenes apostel som skulle fullføre Guds ord? Jeg tror det. Vi hedninger tilhører Jesu kropp, en hemmelighet skjult fra evige tider av (Ef.3).

1 liker  
Svar
Kommentar #364

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7335 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Jeg er ikke dispensasjonalist!

Du kunne jo selv svart på spørsmålet du ble stilt i kommentar 341.  Så hvor har du læren fra som Are Karlsen spurte deg om?  

"Hvilket kirkesamfunn lærer dette? I hvilket kristent miljø er denne læren forankret?" 

1 liker  
Svar
Kommentar #365

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Feil skriftsted

Publisert 4 måneder siden

Det skulle være Rom 8,7  Derfor er det som kjøttet vil, fiendskap mot Gud, for det bøyer seg ikke under Guds lov og kan heller ikke gjøre det.

Svar
Kommentar #366

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7335 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Ikke oppsøk «salvede».

Jeg forstår ikke helt dette om dere mener den syke ikke skal salves? 

Jak 5, 13-15

13 Er det noen blant dere som lider? Da skal han be. Er noen glade til sinns? Da skal han synge lovsanger. 14 Er noen blant dere syke? Han skal kalle til seg menighetens eldste, og de skal be over ham og salve ham med olje i Herrens navn. 15 Da skal troens bønn redde den syke, og Herren skal reise ham opp. Har han gjort synder, skal han få dem tilgitt

Det er bønn, det er bønn med salving/olje på pannen til den en ber for med korsets tegn i Herrens navn og det er bønn og faste.

Deretter legger de som er tilstede hånden på den syke og ber om helbredelse, og om at Guds vilje skal skje

– Jeg tror ikke at helbredelse eller bønnhørelse ligger i selve oljen, men i at vi legger det over i Guds hender. Salvinga skal få være et synlig tegn på at vi gjør noe åndelig. Bønn handler om å legge ting i Guds hender – det er ikke en oppskrift på helbredelse eller på å få bønnesvar.

Legg det over på Gud

Kanskje denne litt uvante bruken av olje kan være noe godt for oss, slik Christian og Elisabeth forteller? Selv om Elisabeth ikke ble konkret helbreda fikk hun, gjennom salving og forbønn, legge det vanskelige på Gud.

 

 

3 liker  
Svar
Kommentar #367

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Jeg har svart på dette i kommentar 347! Jeg tilhører ikke et visst læresyn, heller ikke et spesielt miljø. Hvorfor skal jeg da svare på vegne av de som gjør det?

Jeg er del i Jesu kropp, menigheten, de som tror på Jesus Kristus og ham korsfestet og oppstanden som Guds Sønn. I troen på det er jeg blitt "de helliges medborgere og Guds husfolk" Ef, 2, 19. "I ham (Kristus) blir også dere (hedninger), sammen med de andre (jøder som tror på Kristus), bygd opp til en Guds bolig i Ånden." v. 22. Jeg har dessverre ikke mulighet til å være sammen med disse jødene, jeg finner dem ikke i noen menighet her i Norge,  likevel tilhører både de og jeg til Jesu kropp og er ett i Kristus. En hemmelighet skjult fra evige tider av.

1 liker  
Svar
Kommentar #368

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Skjulte meninger?

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Vi hedninger tilhører Jesu kropp, en hemmelighet skjult fra evige tider av (Ef.3).

Ja, Paulus sier så da alt er underlagt Gud i 1.Kor.15.28, men først må han sette frem skammelen. Hebr 10,13 

Når du nevner urmenigheten så er det vel den Bibelen også benevner med "våre fedres Gud" Apg 5,30 - Apg 22,14

Svar
Kommentar #369

Tore Olsen

21 innlegg  5304 kommentarer

Vi kommer nærmere vår Fader - som gir liv.

Publisert 4 måneder siden
Are Karlsen. Gå til den siterte teksten.

Korriger meg om nødvendig.

Det som gjør pkt 1 uholdbart for meg, er at ingen opplever bønnesvar alltid. Har jeg forstått deg rett, må da alle slutte med å be for syke.

Og det passer jo forsåvidt med pkt 2. Man skal ikke be om spesialbehandling, og dermed ikke be for syke.

Det siste mener jeg taler mot 1. Joh 5:

Og denne frimodige tillit har vi til ham at han hører oss når vi ber om noe som er etter hans vilje.

Gud har sagt at han vil helbrede. Men vi i vår ufullkommenhet kjenner ikke alltid Guds vilje i alle situasjoner. Ingen får alltid det de ber om.

Er det derfor meningsløst å be til Gud. Jeg mener nei. Vi utvikler oss som mennesker og som kristne og fordyper vårt forhold til Gud, også når vi ikke får det vi ber om. 

I Jesu Kristi Kirkes historie er helbredelse ved bønn, håndspåleggelse og salving vanlig. Det skjer ikke alltid, og det finner vi oss i - i tålmodighet. Folk har blitt friske fra dødelige sykdommer og noen er oppreist fra døden.

Vi er klar over at våre lidelser har et formål og gjennom disse oppøves vi i tro, for å seire den ultimate seier, over den timelige død og den åndelige død.

Den timelige død er overvunnet ved Kristus, og alle skal oppstå, troende eller ikke. Den åndelige død beskrives som å ikke befinne seg i Guds nærhet. Jesus Kristus er veien, å følge Kristus er å gå veien, den fører til Faderen og den åndelige død overvinnes på det viset. 

Veien går vi frivillig, så det blir vårt valg om vi ønsker å seire eller å tape.

"Den som seirer vil jeg gi å sitte med meg på min trone, som jeg og har seiret og satt meg med min Fader på Hans trone."

Dette er enkelt, men oss mennesker makter å gjøre det så komplisert som vel mulig. Disse komplikasjoner er å kalle for onde, for det fører ikke til noe godt.

Troens bønn virker til det gode, men noen ganger kan det være av det gode og oppleve motstand - som Paulus forteller om i sitt liv. Veien til Gud går oppover - det er et stort paradoks at denne veien yter mest motstand og virker tyngre, samtidig er det ikke noe som er mer fredfylt for sjelen - for vi kommer nærmere vår Fader - som gir liv.

1 liker  
Svar
Kommentar #370

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

JHV prøver seg de også

Publisert 4 måneder siden

Men de forsøker seg ikke på helbredelse, men vil gjerne ha et ord med i laget! ;-)

De banker på dørene og kommer to og to - dette har de for eksempel fra Luk.10.1f.: Siden utpekte Herren syttito andre og sendte dem ut foran seg, to og to, til hver by og hvert sted som han selv skulle besøke.

Luk 10,1 viser til 4 Mos 11,16
Note : syttito: Andre håndskrifter har «sytti», både i v. 1 og i v. 17. Etter jødisk tradisjon var det også 72 språk i verden. Jf.1 Mos 10.

Men de tenker ikke over at Herren sa til dem: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.

Noe man har fra Matt.13.30

Svar
Kommentar #371

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Visste ikke at urmenigheten var "våre fedres Gud".

Har ikke tid til mer nå. Har en bil som også trenger litt "omsorg" og "helbredelse", men er ingen mirakelmann! Må vel på "sykehus" den også av og til.

Svar
Kommentar #372

Tore Olsen

21 innlegg  5304 kommentarer

Det skjer fremdeles

Publisert 4 måneder siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.

Men de forsøker seg ikke på helbredelse, men vil gjerne ha et ord med i laget! ;-)

De banker på dørene og kommer to og to - dette har de for eksempel fra Luk.10.1f.: Siden utpekte Herren syttito andre og sendte dem ut foran seg, to og to, til hver by og hvert sted som han selv skulle besøke.

Luk 10,1 viser til 4 Mos 11,16
Note : syttito: Andre håndskrifter har «sytti», både i v. 1 og i v. 17. Etter jødisk tradisjon var det også 72 språk i verden. Jf.1 Mos 10.

Men de tenker ikke over at Herren sa til dem: «Høsten er stor, men arbeiderne få. Be derfor høstens herre sende ut arbeidere for å høste inn grøden hans.

Noe man har fra Matt.13.30

Det er, eller kalles en "sytti". Syttier arbeider under apostlene som spesielle vitner og ledere i Jesu Kristi Kirke på det globale plan. Det skjedde først under Peter, Jakob og Johannes når de ledet kirken - og det skjer nå.

Jesu Kristi Kirke sender ut over 60 000 misjonærer jorden rundt - årlig.

Svar
Kommentar #373

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Vi?

Publisert 4 måneder siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstår ikke helt dette om dere mener den syke ikke skal salves? 

Legg merke til i verset du siteter, at det ikke er snakk om at disse eldste har "spesielle gaver" eller "åndelig utrustning".

Om det bare foregikk i så kontrollerte former, hadde jeg ikke hatt så mye å si om dette (selv om jeg ikke tror det i verset du viser til, er snakk om fysisk sykdom).

Problemet er vel heller ikke først og fremst de som ber og "tar det de får", men "salvede" predikanter og pastorer, som lærer bort at "helbredelse er en rettighet" og at "tegn, under og mirakler" er normalen for en troende.

Det er ikke det. 

Svar
Kommentar #374

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Har du tro?

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Har en bil som også trenger litt "omsorg" og "helbredelse", men er ingen mirakelmann! Må vel på "sykehus" den også av og til.

En historie/"vitnesbyrd" som ble gjentatt noen ganger på en ikke så ukjent tv-kanal, var noe om en bil som var tom for bensin.

Pastoren (den gang bibelskoleelev) fikk en "åpenbaring" å fylle vann på tanken. Gjorde så, og bilen tok ham flere mil, helt frem.

Skal man tro disse "trospredikanter", kan du rett og slett bare be for bilen. 

"Ta det i tro".

1 liker  
Svar
Kommentar #375

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Ja, det gjør det

Publisert 4 måneder siden

Og i år kommer nok høsten tidlig pga tørken, men Matt.13.39 snakker vel om en annen type høst?

De som har fått "Ånden" er beskrevet nettopp om høsten, et sted inn i fremtiden, Rom 8,23: Også vi som har fått Ånden, den første frukt av høsten som kommer...

Svar
Kommentar #376

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Om tro

Publisert 4 måneder siden

Vi kan godt definere tro selv om spørsmålet ikke var rettet til meg. Har en liten "snutt" som Knut pleier komme med - om tro, jeg kommenterer med kursiv tekst.

https://omgud.net/hva-er-tro/

Undertekst:

Hva er tro, og finnes det rasjonell tro?

Tro er for det første ikke det motsatte av viten -

Her er jeg uenig, viten er den delen man tror på, eller tror noe om, fordi man kan vel ikke tro av uvitenhet, som igjen betyr tomhet?

Det motsatte av viten er uvitenhet, mens det motsatte av tro er ikke-tro.

Ja, det er hva Bibelen kaller "tomhet" 

Alle tror

Tro er ikke begrenset til religiøs tro. Vi går alle rundt og tror en hel masse om verden rundt oss, som at den faktisk finnes, at andre mennesker kan tenke, at vi kan stole noenlunde på våre sanser, vår hukommelse osv. En rasjonell tro kan begrunnes ut fra både refleksjon, argumenter, historiske kilder, vitenskap og opplevelser.

Det er i grunnen hva jeg tror på, religiøs tro tror jeg kommer av viten om Gud (hans ord) om man leser fra 1.Kor.1.20 (Har ikke Gud vist at verdens visdom er dårskap?)

Tillit

Videre er det ikke slik at vi uten videre går rundt og vet en hel masse som er hevet over all tvil. Nei, mye av det vi ofte kaller for viten handler om tro i betydningen tillit. Vi har tillit til vår egen hukommelse, vi har tillit til våre egne sanser, vi har tillit til våre foreldre, våre tanker, naturvitenskap, historikere osv.

Feil innstilling om tillitsforhold her, man kan ikke bygge tillit til noe man "tror å kjenne" det kan lett vise seg å være en som utgir seg som tyv? Jeg ville snarere si at den endelige oppfyllelsen kan være noe å satse tilliten sin på? 

Når tro blir til virkelighet

Det er nedfelt hos Heb.8 .6-13 når den nye pakten kommer, og her står det når man innstifter tillitsforholdet: Da skal ingen lenger undervise sin landsmann eller sin bror og si: «Kjenn Herren!» For de skal alle kjenne meg, både små og store.

Tror du på dette?

2 liker  
Svar
Kommentar #377

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Ur mirakler?

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.

Visste ikke at urmenigheten var "våre fedres Gud".

Har ikke tid til mer nå. Har en bil som også trenger litt "omsorg" og "helbredelse", men er ingen mirakelmann! Må vel på "sykehus" den også av og til.

Nei, hvem ville trodd Forkynneren? Intet er nytt under solen, og hans "Alt har sin tid"? Men hvem kjenner til alt som står skrevet i skriften, og dertil legger seg det på minne? 

Det blir litt søkt å forstå Gud både som Far og Sønn, for de er ett står det. Men det er Far som sender seg selv ned som Sønnen og på den måten holder det hele i gang, Joh.3.13 Ingen annen er steget opp til himmelen enn han som er steget ned fra himmelen: Menneskesønnen, *som er i himmelen.

Så egentlig kan man si at får man utenomjordisk besøk, så kan de stamme fra en jordisk urmenighet? (Elia osv.) 

God mirakuløs bil mekanikerjobb, håper den får et langt liv!

Svar
Kommentar #378

Bjørn Erik Fjerdingen

124 innlegg  7335 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.

Problemet er vel heller ikke først og fremst de som ber og "tar det de får", men "salvede" predikanter og pastorer, som lærer bort at "helbredelse er en rettighet" og at "tegn, under og mirakler" er normalen for en troende.

Det er ikke det

Da det gjelder om tegn og mirakler skal følge alle troende så er det en misforståelse.  De som forkynner det gjør det i strid med Skriften.

Bønnene gjelder selvsagt både fysisk sykdom og åndelige plager.  Også bønn om å komme eller bli til paradis, som vi vet skjedde da røveren ble bønnhørt.

Hvorfor mener du det ikke gjelder fysisk sykdom?  Det har jeg da erfart en rekke ganger.

Så gjelder det å kjenne å forstå da en får bønnesvar.  Bønnesvar kan være så mangt.

Ber en om tilgivelse får en tilgivelse.  Da kan en be slik tolleren som gikk rettferdig hjem.

Da tror jeg en alltid blir bønnhørt da en ber i tro.  Som et lite eks.  

Ber om å vinne  topp premien i Lotto tror jeg ikke en hører noe bønnesvar i hele tatt.Svar
Kommentar #379

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

De troende etter skriften, Abrahams ætt?

Publisert 4 måneder siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.
Da det gjelder om tegn og mirakler skal følge alle troende så er det en misforståelse.  De som forkynner det gjør det i strid med Skriften.

Alle later til å kjenne til skriften, men hvorfor retter de seg ikke inn på det som står skrevet der uten å tillegge den sitt eget syn? Det kalles å legge til.

I 1.Kor.12 står det om nådegavene og hvem disse hør/te(er) til?

v1: Når det gjelder Åndens gaver, søsken, vil jeg at dere skal ha kunnskap om dem.

Matt.12.48-49: … hvem er mine søsken? - Og han rakte ut hånden mot disiplene sine og sa: «Se, her er min mor og mine søsken!

1.Kor.12 nevner også: Dere er Kristi kropp, og hver av dere et lem på ham.

Dette er løfter som blir gitt, ved oppfyllelsen om DHÅ.

Skal vi se hva det betyr? Gal.3.16 kan fortelle: Gud ga løftene til Abraham og hans ætt. (et annet bilde på disiplene) Det står ikke «til dine ætter», som om det gjaldt mange, men det blir talt om én, « til din ætt», og det er Kristus.

De tar seg vann over hodet om de mener at dagens forkynnere er Kristi kropp, det gjelder bare en ætt. De er for sikkerhets skyld nevnt i Heb.2.16-17: Det er jo ikke engler han tar seg av. Nei, han tar seg av Abrahams ætt. Derfor måtte han på alle måter bli lik sine søsken, så han kunne være en barmhjertig og trofast øversteprest for Gud og sone folkets synder.

Nå står det ikke direkte, men indirekte gjennom ordet "søsken" at han også var disiplene?

Øverstepresten er vel den som er lik Melkisedek? - Hebr 5,5 -Hebr 5,6 Konge og prest: Hebr 7,1 -8

Dette er en knusende dom for de som forsøker seg som Guds utsendinger?

Svar
Kommentar #380

Marianne Solli

16 innlegg  1527 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Er her kanskje en sammenblanding av to forskjellige kirker? I kommentar 370 tror jeg at KGK mener Jehovas vitner (JHV), mens Jesu kristi kirke av de siste dagers hellige er noe annet, eller er det jeg som ikke skiller, men blander dette sammen?

Svar
Kommentar #381

Tore Olsen

21 innlegg  5304 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Mye bra, Kjell!

Svar
Kommentar #382

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Med vann i (bil)tanken!

Publisert 4 måneder siden

Hva strever bilindustrien og miljøaktivistene med? Bare hell vann på tanken! Osloluften blir rene helsekosten!

Jeg foretrekker å gjøre så mye jeg kan (betyr: litt) med bilen selv. Mirakelmennene på bilsykehusene er ikke billige, akkurat, kanskje de er som andre mirakelmenn?

(håper litt spøk tåles?)


1 liker  
Svar
Kommentar #383

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Det ser ut til at noen oppfatter mitt innlegg som et oppgjør med kristendommen som sådan.  Slik er det ikke ment. Det er snakk om et oppgjør med mirakelkristendommen.  Her savner jeg de fagteologiske stemmene.

Jeg tror jeg har oppfattet deg rett, og føler meg heller ikke truffet :) selv om jeg har opplevd bønnhørelse og sett mennesker bli helbredet. 

Jeg skulle ønske at også konservative fagteologer kom på banen. Jeg vet at mange av dem tar avstand fra herlighetsteologi, uten at de derfor mener det er galt å be for syke. Det blir ikke utbasunert og brukt som lokkemiddel for å få folk til møter.

Å bli bedt for når man er syk er godt, selv om man ikke blir helbredet. Det er like viktig å få fred og trygghet. (Det opplevde min mann og jeg for noen år siden. Jeg skrev noe om det på VD for 6-7 år siden, med tittelen «hjelper det å kjefte på Gud». 


4 liker  
Svar
Kommentar #384

Oddbjørn Johannessen

174 innlegg  13457 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Ragnhild Kimo. Gå til den siterte teksten.
Jeg skulle ønske at også konservative fagteologer kom på banen. Jeg vet at mange av dem tar avstand fra herlighetsteologi, uten at de derfor mener det er galt å be for syke. Det blir ikke utbasunert og brukt som lokkemiddel for å få folk til møter.

Et eksempel på det er førsteamanuensis Arne Helge Teigen ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.  Han har flere ganger skrevet kritisk om herlighetsteologi - bl.a. her:

https://www.foross.no/boktips/viktig-bok-om-kenneth-hagin-og-fremgangsteologien/

Jeg kan også henvise til denne 2 år gamle debatten om Oase-bevegelsen, der Teigen var svært aktiv (og kritisk):

http://www.verdidebatt.no/innlegg/11650638-nar-tro-og-naivitet-forveksles

2 liker  
Svar
Kommentar #385

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Jeg foretrekker å gjøre så mye jeg kan (betyr: litt) med bilen selv. Mirakelmennene på bilsykehusene er ikke billige, akkurat, kanskje de er som andre mirakelmenn?

Nei.

Gir du penger til mirakelmenn, får du ikke det du betaler for 

Og jeg tuller ikke :D

2 liker  
Svar
Kommentar #386

Tore Olsen

21 innlegg  5304 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Marianne Solli. Gå til den siterte teksten.
Er her kanskje en sammenblanding av to forskjellige kirker? I kommentar 370 tror jeg at KGK mener Jehovas vitner (JHV), mens Jesu kristi kirke av de siste dagers hellige er noe annet, eller er det jeg som ikke skiller, men blander dette sammen?

Jesu Kristi Kirke og Jehovas vitner er to vidt forskjellige samfunn, og forkynner ikke det samme evangelium. 

1 liker  
Svar
Kommentar #387

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Godt poeng, Anne!  Dette kan du mye bedre enn meg, dessverre (forstå meg rett). Men svært glad for at du har kommet deg ut av det. 

1 liker  
Svar
Kommentar #388

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Jeg tror...

Publisert 4 måneder siden

At tro krever kunnskap. Kunnskap «detter ikke ned», det tar tid. 

Og så tror jeg tro, krever handling. 

Men jeg tror ikke den gjør oss kristne til «supermennesker». Vi må leve livet på normalt vis, akkurat som alle andre.

1 liker  
Svar
Kommentar #389

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Lurer litt på....hva fikk deg bort fra dette? Kan du vise til noe spesielt, for eksempel et bibelord....eller har det vært en langvarig prosess?  Har du eventuelt et enkelt  og godt råd til de som er i den situasjon du var i? Eller er det hele en ganske kompleks frigjøring?

Svar
Kommentar #390

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Bjørn Erik Fjerdingen. Gå til den siterte teksten.

Da det gjelder om tegn og mirakler skal følge alle troende så er det en misforståelse.  De som forkynner det gjør det i strid med Skriften.

Bønnene gjelder selvsagt både fysisk sykdom og åndelige plager.  Også bønn om å komme eller bli til paradis, som vi vet skjedde da røveren ble bønnhørt.

Hvorfor mener du det ikke gjelder fysisk sykdom?  Det har jeg da erfart en rekke ganger.

Så gjelder det å kjenne å forstå da en får bønnesvar.  Bønnesvar kan være så mangt.

Ber en om tilgivelse får en tilgivelse.  Da kan en be slik tolleren som gikk rettferdig hjem.

Da tror jeg en alltid blir bønnhørt da en ber i tro.  Som et lite eks.  

Ber om å vinne  topp premien i Lotto tror jeg ikke en hører noe bønnesvar i hele tatt.

Mark 16 har jeg nevnt, kun fordi versene 16 og 17 brukes av kristne som ber for syke. Men vers 9 til 20 i Mark 16, finnes ikke i de eldste Skriftene. Så det «strides» om Markus skrev dette og selvsagt da også om det er Jesu ord. Kanskje enda en grunn til at man bør være forsiktig med å «late som» det følger tegn med «den som tror».

Til slutt:

Jeg tror vi må forholde oss til bibelen i sin helhet, og ikke vers for vers. 

Helheten sier meg at mitt håp er ikke «her og nå». Jeg må akseptere at jeg er syk, har utfordringer, nære og kjære som er syk, at verden er skremmende og urettferdig, og (derfor) ha «blikket festet på han,, som er troens opphavsmann og fullender».

Tro er nettopp det, den holder liv i håpet. Eller «bensin på tanken» :)

Jeg er ikke redd for å ikke få bønnesvar. Det er «kunnskapen om Gud», tro og relasjon med Gud som opptar meg.

Og så trigget denne tråden meg noe voldsomt. 

Men verden (i dette tilfellet kristne) vil bedras.


1 liker  
Svar
Kommentar #391

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Lurer litt på....hva fikk deg bort fra dette? Kan du vise til noe spesielt, for eksempel et bibelord....eller har det vært en langvarig prosess?  Har du eventuelt et enkelt  og godt råd til de som er i den situasjon du var i? Eller er det hele en ganske kompleks frigjøring?

Måtte tenke litt :)

Det er en pågående prosess.

Jeg sluttet fordi jeg var utbrent, + at det gikk opp for meg at det er bare ord, som vi «forplikter» oss til å si og tro på, pga bibelen, og måten den blir tolket i slike miljøer.

Da som nå: vi sier tro fører med seg mirakler, det stemmer ikke!

Jeg kunne rett og slett ikke late som mer, og spesielt ikke siden jeg selv aktivt ba for syke.

Råd: Kjenn treet på fruktene.

Det kristne landskap kryr av «kunstige trær». Er det en «salvet» autoritær person på toppen, så lfinn et annet tre 😄


4 liker  
Svar
Kommentar #392

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Takk for svar. Jeg holdt på å si....godt du ble utbrent...selv om det er trist det må gå så langt... dessverre er det ofte løsningen, det ser man også innen psykiatrien. Det er ikke normalt at man skal være kristen og bli utbrent. det er jo tegn på at noe er alvorlig galt. Håper mange leser dine kommentarer. Og sysler du med tanke om å skrive bok, eller kanskje egen nettside(?),  så tror jeg den vil bli til fantastisk hjelp for andre som har vært i din situasjon. Men ta først og fremst hensyn til deg selv, det kan være vanskelig å skulle redde andre. Ønsker deg alt godt, ikke minst med din sykdom. En ord med på veien, Ef.1, 3-8.

All åndelig velsignelse har vi i himmelen. Alt av nåde.

2 liker  
Svar
Kommentar #393

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

"Vårt hjemland er i himmelen"

Publisert 4 måneder siden

Her på jord er vi fremmede og utlendinger.

2 liker  
Svar
Kommentar #394

Anne Jensen

36 innlegg  4939 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Og sysler du med tanke om å skrive bok, eller kanskje egen nettside(?),  så tror jeg den vil bli til fantastisk hjelp for andre som har vært i din situasjon. Men ta først og fremst hensyn til deg selv, det kan være vanskelig å skulle redde andre. Ønsker deg alt godt, ikke minst med din sykdom. En ord med på veien, Ef.1, 3-8.

Tusen takk, alt godt til deg også!!

Min hjelp har vært modige stemmer som (blant andre) Helen Gjævert («Frelst»)  og Anders Torp («Jesussoldaten»).

Og så har jeg rett og slett blogget det «av» meg, med innlegg både på egen blogg og her.

Og med det fått avkreftet tanken som blir tredd nedover hodet på oss i slike miljø, «det er ikke det religiøse systemet det er noe feil med, det er deg».

 

4 liker  
Svar
Kommentar #395

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

"Jeg er ikke kommet for å gi dere mismots ånd"

Publisert 4 måneder siden

 

sa Jesus. Mismotsånd kommer altså ikke fra ham. Han sa : Vær glade! Paulus sa det samme: Vær glade! jeg sier det igjen , vær glade! Gled dere i Herren!

 

Josh Gorban  -  You Raise Me UP

When I am Down, and, oh, my soul, so weary   

When troubles come, and my heart burdened be

Then, I am still and wait here in silence

Until you come and sit awhilw With mw

 

You raise me up, so I can stand om Mountains

You raise me up to walk om stormy seas

I am strong when I am on your shoulders

You raise me up to more than  I can be  (3X)

 

You raise me up to more than I can be.         

 

Er vel kanskje skrevet med tanke på det mellommenneskelige, men kunne sannelig meg vært en kristelig  sang også.

 

"jeg er ikke kommet for å gi dere mismots ånd."

"Vær glade i Herren".

 

Takk for meg.

 

 

 

 

 

2 liker  
Svar
Kommentar #396

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Beklager feilskriving. Siste linje 1. vers:

Until you come and sit awhile we me (tror jeg)

 

Og takk til Anne og trådstarter Oddbjørn!

1 liker  
Svar
Kommentar #397

Tore Olsen

21 innlegg  5304 kommentarer

Norsk komponist

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.

When I am Down, and, oh, my soul, so weary   

When troubles come, and my heart burdened be

Then, I am still and wait here in silence

Until you come and sit awhilw With mw

 

You raise me up, so I can stand om Mountains

You raise me up to walk om stormy seas

I am strong when I am on your shoulders

You raise me up to more than  I can be  (3X)

 

You raise me up to more than I can be.         

 

Er vel kanskje skrevet med tanke på det mellommenneskelige, men kunne sannelig meg vært en kristelig  sang også.

 

"jeg er ikke kommet for å gi dere mismots ånd."

"Vær glade i Herren".

 

Takk for meg.

Svar
Kommentar #398

Åge Kvangarsnes

7 innlegg  1847 kommentarer

Ja, rett Tore!

Publisert 4 måneder siden

jan Løvland, og tekst av Brendan Graham, ikke Josh Gorban som jeg skrev. Han synger, hør den på YouTube! Fantastisk flott både melodi og tekst. En godt natt, Tore!

Svar
Kommentar #399

Tore Olsen

21 innlegg  5304 kommentarer

Du har så rett!

Publisert 4 måneder siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.
Ja, rett Tore! Publisert 14 minutter siden

jan Løvland, og tekst av Brendan Graham, ikke Josh Gorban som jeg skrev. Han synger, hør den på YouTube! Fantastisk flott både melodi og tekst. En godt natt, Tore!

Godnatt Åge!

Bra knappen ble trykket - fin påminnelse - du har så rett! Når vi en gang sitter der opp og minnes, da kan vi synge den sammen med komponisten selv;)

1 liker  
Svar
Kommentar #400

Kjell G. Kristensen

66 innlegg  13814 kommentarer

Åge

Publisert 4 måneder siden

Har du en referanse til denne kommentaren? (#393)

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Kjellrun Marie Sonefeldt kommenterte på
Rettsvern for annerledesbarn
36 minutter siden / 54 visninger
Per Steinar Runde kommenterte på
Farlig retorikk
rundt 9 timer siden / 1210 visninger
Roger Christensen kommenterte på
Kamp mot Oslo kommunes usosiale boligpolitikk
rundt 10 timer siden / 290 visninger
Erlend Sundar kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 10 timer siden / 504 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 10 timer siden / 504 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Støtte til overgrep ER overgrep !
rundt 10 timer siden / 2081 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Du skal ikke stjele Det gamle testamentet
rundt 12 timer siden / 1215 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Du skal ikke stjele Det gamle testamentet
rundt 12 timer siden / 1215 visninger
Marianne Solli kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 12 timer siden / 504 visninger
Les flere