Rune Berglund Steen

26

Merkelig rehabilitering ­­av Jimmie Åkesson

Et parti med åpent nynazistiske røtter som delvis rensker opp imagen – er dette noe man bør være på vakt overfor, eller glatte veien for?

Publisert: 5. jul 2018

‘Det er balsam for sjelen å lytte til Jimmie ­Åkesson’, ifølge Frank Rossavik. ­(Aftenposten, 21. juni). Det er nesten så jeg spør meg om han har skrevet den selv.

Jimmie Åkesson ble altså med i ­Sverigedemokraterna den gang ­partiet var mer åpent ekstremt. Flere ­medlemmer gikk blant annet i uniform. Det var det partiet som tiltrakk ham. Senere har han gjort det flere høyreekstreme og høyreradikale partier har gjort i ulike land, da de innså at det ikke er noen framtid i uniformer og åpenlys rasisme, nemlig rensket opp fasaden på det mer ekstreme partiet han selv ble med i.

I overkant dristig. 

Det Rossavik oppfatter som balsam for sjelen, er altså den PR-messige «makeoveren» som Åkesson har valgt å profilere partiet sitt med. Hva som er partiets egentlige kjerne per i dag, akkurat hvor langt til ytre høyre de faktisk er – det mest ­moderate man kan si, er at man bør være varsom med å konkludere. Å oppsummere Åkesson som «ærlig og ­redelig» framstår som i overkant dristig.

Åkesson ser muslimske ­innvandrere som vårt «största utländska hot ­sedan andra världskriget». Jeg tror ­heller ikke at dette skal regnes som en ­veldig ­positiv uttalelse om homofile: «Jag tror för övrigt att det är viktigt att betona just detta, att de flesta homosexuella inte är som de smaklösa figurerna i Prideparaden.» Tvert om framstår det som at det er ganske åpent for ­rasistiske og homofobe holdninger i partiet, så lenge man passer på hva man sier høyt.

Nestleder Bjørn Söder har for ­øvrig gjort det klart gjennom lengre tid, ikke bare nå nylig, at han ikke anser at ­samer eller jøder kan være svenske. Han uttalte tilsvarende i 2014. Dette strider ikke imot partiets profil, men utgjør en del av kjernen.

En hundefløyte. 

Jeg er usikker på om denne retorikken kan sammenlignes med en hundefløyte, siden ­uttalelsen er tydelig nok i seg selv – dette er en lyd alle kan høre, og som alle burde skjønne. Samtidig er det en lyd som ­eksempelvis jødehatere vil høre litt ­bedre enn oss andre. ­Söder er ­heller ikke et «rart ­element» i ­partiet, men ­Åkessons kampfelle gjennom tjue år.

For å si det slik: Et parti med åpent nynazistiske røtter som delvis ­rensker opp imagen, men stadig snakker i ­samme retning som gamle ­holdninger – er dette noe man bør være på vakt overfor, eller glatte veien for? Litt for mange har gjort det siste opp ­gjennom årene.

Jeg håper å våkne til en mer skjerpet Rossavik neste gang.

Trykket i Vårt Land 5. juli 2018. 

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad

36 innlegg  570 kommentarer

Justere kursen i takt med tiden og modning

Publisert 12 måneder siden
Rune Berglund Steen. Gå til den siterte teksten.

Jimmie Åkesson ble altså med i ­Sverigedemokraterna den gang ­partiet var mer åpent ekstremt. Flere ­medlemmer gikk blant annet i uniform. Det var det partiet som tiltrakk ham. Senere har han gjort det flere høyreekstreme og høyreradikale partier har gjort i ulike land, da de innså at det ikke er noen framtid i uniformer og åpenlys rasisme, nemlig rensket opp fasaden på det mer ekstreme partiet han selv ble med i.

Kanskje han har gått noe av samme vei som f.eks Tommy Robinson (aktivist fra Luton, kjent bl.a fra oppklaring/ press/krav ang. groomingskandalen i bl.a Rotherham) - han som begynte i EnglandsDefenseLeage, men syns det ble for ekstremt og belastende, og endret sin kurs og er høyst respektable?

Det som er viktig i dagens situasjon, er hva den ekstremt store kulturelle omveltningen representert ved muslimsk innvandring, utgjør for nasjonen Sverige. Og nasjonene i Europa forøvrig. Også Norge på sikt/ mest langtkomment i hovedstaden Oslo.
I løpet av få tiår er Europa ved immigrasjon, familiehenting samt ultimat til slutt "kun" ved barnefødsler omgjort til vesentlig fragmenterte samfunn og med muslimsk særlov i form av Sharia. Se til England, spesifikt aktuelt for kun én kulturell gruppe. Landet har altså "mistet" sine lover i realiteten; eksemplifisert ved flere, f.eks linken under.
Ikke alle opprinnelige borgere ønsker seg en slik utvikling.  Naturlig nok. Det representerer i praksis en konkret motreligion til de opprinnelig vestelige verdier de skandinaviske og/eller europeiske land er tuftet på eller har utviklet i ca 1000 år. Vesten har fungert bedre enn MidtØsten, så hvorfor bytte roller eller gi fra seg det våre forfedre har kjempet, utviklet og modnet frem?

Tror vi det kom av seg sjøl - er vi  i såfall iboende "rasistisk" sett bedre, eller var det dypest sett våre kulturelle judeokristne verdier som skapte våre nasjoners frihet? Som vi nå balanserer på knivsegg for å endre v.hj.a ismalittisk kultur.

Et/ flere eksempel på en nesten uforståelig funksjon i dagens England.  Men som føyer seg vel sammen med Rotherhamskandalen og økende praksis med dysfunksjonelt byråkrati. "Forråtnelse" av en kultur/ et samfunn både innenfra og utenfra?  Frihet uten sannhet= frihet uten ansvar.  Endring av hele grunnfundamentet i en massiv prosess.
Kanskje ikke rart høyresiden ser skrifta på veggen og reiser seg. Jimmy Åkeson inngir respekt for å klare å stå oppreist i dagens politiske sivilisasjonskamp. Om man må samarbeide på høyre side, er det vesentlig å få stanset Venstresidens samfunnsoppløsning og
Carol Woods. Child stealing by the state. Social worker / interwiew
https://www.youtube.com/watch?v=CN8dvWXyK-s
Tommy Robinson. Oxford Union speech.
https://www.youtube.com/watch?v=_YQ94jFg_4A&t=3479s
Lord Pearson in Parliament
https://www.youtube.com/watch?v=5bjks3fmajM

5 liker  
Kommentar #2

Johannes Taranger

7 innlegg  626 kommentarer

Publisert 11 måneder siden

Vi burde vel heller konsentrere oss om hjemlige forhold, der vi ser at Rødt er på frammarsj. Hvor har de sine røtter.? Jo i kommunismen og vi vet jo hva det har ledet til. Væpna revolusjon er blitt byttet ut med "demokratisk" revolusjon, hva nå det måtte innebære. Ved en eventuell sosialistisk seier ved neste Stortingsvalg kan da Rødt komme i en vippeposisjon, sammen med Krf. Moxness har en egen evne til å tildekke partiets fortid, med sin støtte både til tidligere Pol Pot og dagens Venezuela. Dette burde uroe oss mer enn dagens politiske situasjon i Sverige, der de i mange år har kostet problemene med innvandring inn under teppet. Nå kommer dette da endelig fram i lyset, og Svd er på banen, etter mange drap i svenske innvandrermijøer,  i disse "särskilda utsatta områden" som det finnes mange av i Sverige

2 liker  
Kommentar #3

Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad

36 innlegg  570 kommentarer

Helhet - Røtter - Sammenhenger

Publisert 11 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Rødt er på frammarsj. Hvor har de sine røtter.? Jo i kommunismen og vi vet jo hva det har ledet til. Væpna revolusjon er blitt byttet ut med "demokratisk" revolusjon, hva nå det måtte innebære. Ved en eventuell sosialistisk seier ved neste Stortingsvalg kan da Rødt komme i en vippeposisjon, sammen med Krf. Moxness har en egen evne til å tildekke partiets fortid, med sin støtte både til tidligere Pol Pot og dagens Venezuela

Tragisk om Rødt kommer i vippeposisjon. Farlig med slike løse Leftkanoner.
Meget viktig tidsfase for hele Europa, Norge inklusive. Et skjebnevalg enten eller; slik USA erfarte det ved sitt forrige valg. Norge er et av de mest globalistisk/kommunistiske land i Europa. På tross av at vi har stemt imot EU.
 
"Demokratisk revolusjon" er interessant begrep.. De som "eier"/ "stjal"  styringsmakten i NRK, "koker frosken" langsomt.  Folk flest som får sitt indre kunnskap-innsikts"vann" fra NRKs livskilde, er blitt nærmest totalt indoktrinert og hjernevasket av Marx ved sosialistisk/kommunistisk vinklet narrativ.  De ser ikke historien. Verken den åndelige eller fysiske historien. Jødehatet er målesnoren. Jødene er som kanarifuglen i gruven.
Svartmaling av Israel er fokus for samtidg å kvitte seg med kristen tro.

Bisarrt nok har Krf ved nåværende ledelse, insistert på at man ikke kan mistro andre deres vilje til makt, eller deres underliggende motiver. Ei heller konsekvenser av valg og maktbruk. Makt er alltid på bekostning av andres liv.  - Skulle nesten tro de mener at alle barn er frelst i barnedåpen og derfor ikke lenger er syndere, - Og man derfor ikke trenger en profilert kristen justisminsiter som en Farsskikkelse til å sette ubehagelige ord på hva synd er, samt oppholde loven. (En digresjon..).

Mest leste siste måned

Bryllup med bismak
av
Trond Langen
28 dager siden / 2310 visninger
Den verkeleg raude fare
av
Emil André Erstad
20 dager siden / 1895 visninger
Kjønnsideologi på avveie
av
Marit Johanne Bruset
13 dager siden / 1891 visninger
Slutt å gjøre kirken kul!
av
Merete Thomassen
rundt 1 måned siden / 1809 visninger
Spooky sjamanisme?
av
Vårt Land
25 dager siden / 1763 visninger
Kunnskapsløst om «koranskoler»
av
Usman Rana
13 dager siden / 1531 visninger
Bli i kirken, Märtha Louise!
av
Vårt Land
rundt 1 måned siden / 1300 visninger
En fallende stjerne?
av
Vårt Land
13 dager siden / 1226 visninger
Kallmyrs tabbe
av
Vårt Land
16 dager siden / 1158 visninger
Forledet av Frp
av
Vårt Land
20 dager siden / 1096 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere