Verdidebatt

SKAM, PRIDE OG BARNEHAGER

Maryam Trine Skogen viser i sitt Tendens- innlegg i VL torsdag 14. juni at hun må ha gått rett fra islam til sekulær postmodernisme. Da trenger man øyensynlig ikke lenger argumentere for sine grunnleggende antagelser om det man hevder, men kan henfalle til påstander.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Skogen fremmer således sitt verdisyn ved hjelp av honnørord med endret betydning: Sexbegjær  blir "kjærlighet", "mangfold" betyr et liberalistisk syn på seksualitet. "Å være den vi er" blir synonymt med å utagere seksualitet. Akkurat som om selvet vårt sitter mellom bena, eller vår viktigste identitet har med sex å gjøre. En tragisk degradering av menneskeverdet!
Å mene at noe er rett og galt i seksuallivet stemples "fordomsfullt". Det er en udokumentert påstand at samfunnet ikke har legitimt behov for å sette grenser og rammer for relasjoner, spesielt de som (i allfall før) produserer barn. Alle sivilisasjoner har gjort det, jo mer avanserte, jo strengere grenser. Forskjellen fra tidligere tider er at vi nå i større grad kan kontrollere graviditetene med prevensjon og abort samt kjønnsykdommene med antibiotika.
Men sjelen finnes det ikke kondom for. Det merker jeg daglig i arbeidet på psykiatrisk poliklinikk. Tankevekkende at SM skal være ukomplisert. Hos fri-sex apostlene hører "likeverdighet", "frivillighet" med som obligatorisk og det høres fint ut. Men virkeligheten er ikke slik. Der er det normalt med trusler, press, frykt, kjøp av oppmerksomhet/vennskap/klær/en kveld på byen osv. i bytte mot sex. Man kan med god grunn beskrive de seksuelle relasjonene som stadig mer "prostitualiserte". Som en helsesøster prøvde å si til ungdommene: "Husk at sex også kan ha med kjærlighet å gjøre".
Det kan jo tenkes at Gud har satt en del grenser for mennesker bl.a. for å verne om deres verdighet; for å unngåskam. Jeg tror Skogen og LBHT- bevegelsen snur det på hodet.  Pride-parader kan nok være et forsøk på å overvinne skam. Men alle vet at skam er en nær følgesvenn til det seksuelle og ikke primært påført fra storsamfunnet. Derfor finnes bluferdighet.
Mine innvendinger har lite med besteborgerlig snerpethet å gjøre. Den har faktisk Pride greid å kuppe! At det viktigste for barn i barnehagealder skal være å bryte ned naturlige seksuelle kategorier, sier noe om hva denne tenkningens "avgud" er. 
Jeg utfordrer Skogen og alle LHBT-forkjempere å demonstrere at "hat ikke har plass mellom oss" og slutte å lyve om andre med å bruke det forførende ordet "homofobi". Det spørs hvem som er mest fordomsfull!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt