Øyvind Hasting

5

SKAM, PRIDE OG BARNEHAGER

Maryam Trine Skogen viser i sitt Tendens- innlegg i VL torsdag 14. juni at hun må ha gått rett fra islam til sekulær postmodernisme. Da trenger man øyensynlig ikke lenger argumentere for sine grunnleggende antagelser om det man hevder, men kan henfalle til påstander.

Publisert: 21. jun 2018.

Skogen fremmer således sitt verdisyn ved hjelp av honnørord med endret betydning: Sexbegjær  blir ”kjærlighet”, ”mangfold” betyr et liberalistisk syn på seksualitet. ”Å være den vi er” blir synonymt med å utagere seksualitet. Akkurat som om selvet vårt sitter mellom bena, eller vår viktigste identitet har med sex å gjøre. En tragisk degradering av menneskeverdet!
Å mene at noe er rett og galt i seksuallivet stemples ”fordomsfullt”. Det er en udokumentert påstand at samfunnet ikke har legitimt behov for å sette grenser og rammer for relasjoner, spesielt de som (i allfall før) produserer barn. Alle sivilisasjoner har gjort det, jo mer avanserte, jo strengere grenser. Forskjellen fra tidligere tider er at vi nå i større grad kan kontrollere graviditetene med prevensjon og abort samt kjønnsykdommene med antibiotika.
Men sjelen finnes det ikke kondom for. Det merker jeg daglig i arbeidet på psykiatrisk poliklinikk. Tankevekkende at SM skal være ukomplisert. Hos fri-sex apostlene hører ”likeverdighet”, ”frivillighet” med som obligatorisk og det høres fint ut. Men virkeligheten er ikke slik. Der er det normalt med trusler, press, frykt, kjøp av oppmerksomhet/vennskap/klær/en kveld på byen osv. i bytte mot sex. Man kan med god grunn beskrive de seksuelle relasjonene som stadig mer ”prostitualiserte”. Som en helsesøster prøvde å si til ungdommene: ”Husk at sex også kan ha med kjærlighet å gjøre”.
Det kan jo tenkes at Gud har satt en del grenser for mennesker bl.a. for å verne om deres verdighet; for å unngåskam. Jeg tror Skogen og LBHT- bevegelsen snur det på hodet.  Pride-parader kan nok være et forsøk på å overvinne skam. Men alle vet at skam er en nær følgesvenn til det seksuelle og ikke primært påført fra storsamfunnet. Derfor finnes bluferdighet.
Mine innvendinger har lite med besteborgerlig snerpethet å gjøre. Den har faktisk Pride greid å kuppe! At det viktigste for barn i barnehagealder skal være å bryte ned naturlige seksuelle kategorier, sier noe om hva denne tenkningens ”avgud” er. 
Jeg utfordrer Skogen og alle LHBT-forkjempere å demonstrere at ”hat ikke har plass mellom oss” og slutte å lyve om andre med å bruke det forførende ordet ”homofobi”. Det spørs hvem som er mest fordomsfull!

12 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Øyvind Hasting. Gå til den siterte teksten.
Pride-parader kan nok være et forsøk på å overvinne skam. Men alle vet at skam er en nær følgesvenn til det seksuelle og ikke primært påført fra storsamfunnet. Derfor finnes bluferdighet.

Enig.  Veldig godt innlegg.  

Pride parader er fullstendig uten stolthet.  At noen er villige til å vise seg frem på denne måten halvnaken og skrålende.  Vil en stortingsrepresentant delta?  Formann i Nobel kommittén?5 liker  
Kommentar #2

Mette Solveig Müller

55 innlegg  4939 kommentarer

Kjønnsmangfoldet

Publisert 8 måneder siden
Øyvind Hasting. Gå til den siterte teksten.
Det kan jo tenkes at Gud har satt en del grenser for mennesker bl.a. for å verne om deres verdighet; for å unngåskam. Jeg tror Skogen og LBHT- bevegelsen snur det på hodet.

Bra formulert. At de religiøse lovene er gitt oss for vår egen beskyttelse, om vi bare kunne forstå det. 

Og dette skal inn i barnehagene: https://www.bufdir.no/lhbt/LHBT_ordlista/K/Kjonnsmangfold/ 

Dette er  formuleringer som erstatter troen på en Gud. En Gud som har skapt meg akkurat slik jeg er, og som underviser meg i  hvordan jeg kan bli en bedre utgave av meg selv. - Lærer meg å akseptere og elske meg selv slik jeg er, slik at jeg også kan elske andre med deres ufullkommenheter, - slik de er.  For veldig ofte er vi mennesker vår egen verste fiende! 

Ansvaret for individet er dyttet over på "de andre" som får skylda om noe sliter med sin identitet. Stakkars barn som skal forvirres på denne måten fra de er helt små. Jeg forstår nå, at alt kan bli mye verre i vårt samfunn - før vi igjen velger en annen og ny kurs.


 


6 liker  
Kommentar #3

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

De aller fleste avhoppere fra kristendommen og sekter som har den bibelske oppfatning på sex angrer på at de kastet bort sine beste år til en destruktiv leveregel ved å leve i sølibat. De beste årene der man skal prøve ut sin seksualitet i trygge omgivelser er kastet bort til en dogme som trådstarter er talsmann for. 


Gå inn på Hjelpekilden.no og les hva som skjer med menneske når de skal leve etter bibelske standard. 


De personene som påbuder dem å leve slik har ofte selv levd eller ikke lever selv opp etter det. Det er tusner eksempler for. Vi hører stadig om seksuelle synder som kommer frem for dagen fra kristne ledere. Som jeg er selv vitne til , les innleggene  mine. 


Hva du oppnår med denne middelalderske tankemåte som ble funnet på av forvirrede mennesker for å utøve sin makt. vet jeg ikke. 


Det er  en kjent sak at misunnelse står bak hos mennesker som advarer de unge mot "Løssluppen sex".

2 liker  
Kommentar #4

Bjørn Blokhus

0 innlegg  975 kommentarer

Fra sexuelt enfold til mangfold

Publisert 8 måneder siden

For oss litt opp i årene som er oppvokst med sexuelt enfold, men som til tross for det  har bidratt positivt til demografien  er det nye 'mangfoldet' noe fremmed, ja nesten mystisk.

Hva er så dette sexuelle 'mangfoldet' for noe ?  Kan det være noe jeg har gått glipp av eller burde savne ? Bør jeg søke om erstatning for tapt ungdom ? Har jeg sexuelle senskader ?

Noen må definere ''mangfoldet' og ikke minst bør foreldre med planer om å overlate barna til barnehageansatt få en redegjørelse(helst skriftlig) og det må stilles krav til klargjøring og utdyping av hva hensikten og motiveringen er.4 liker  
Kommentar #5

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

"Hva er så dette sexuelle 'mangfoldet' for noe ?  Kan det være noe jeg har gått glipp av eller burde savne ? Bør jeg søke om erstatning for tapt ungdom ? Har jeg sexuelle senskader ?" 

Det kan ikke jeg svare på om du har seksuelle senskader, for jeg mener sikker sex, med noen du stoler og med beskyttelse som kondom osv. Hva er galt med det?  

Dessuten så ser du ikke skogen for trær. Dette er vitnesbyrd fra mennesker som har kommet seg ut av sekter med streng seksuell lære. De er utenfor, så hvis du bryter ut kan du få bedre forståelse og ser ting klarere.  

Jeg var ikke stand til å se all den urett som jeg tillot skje, før jeg var helt ute av det.  

For 20 år siden ville jeg trykket "lik" på innlegget ditt! Du ser tingene forandrer  etter årenes løp når fornuften siger inn.

1 liker  
Kommentar #6

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Mangfoldets ødeleggelser.

Publisert 8 måneder siden
Thorbjørn Ustad. Gå til den siterte teksten.
Dette er vitnesbyrd fra mennesker som har kommet seg ut av sekter med streng seksuell lære. De er utenfor, så hvis du bryter ut kan du få bedre forståelse og ser ting klarere.  

Ustad, du har noen poenger.  Noen kristne menigheter har hatt et usunt syn på erotikk.  Og mange pastorer og eldste har levd ut egne lyster, kanskje med overgrep og incest.  Dette har gjort stor skade.

Men normalt samliv med en partner av motsatt kjønn er altså det Bibelen og all erfaring sier er godt.

Sikker sex med noen du stoler på er ikke godt om det ikke er din ektefelle.  Slikt «mangfold» har alltid noen veldig stygge følger for andre mennesker.  Erotikk og sex er noe intimt og nært og dypt personlig som ikke kan deles med mer enn en.  Salomos Ordspråk har mange advarsler og vår tids «seksuelle frigjøring» bekrefter skadeomfanget.  

Ingen ting raserer fler barneliv enn utroskap.  En mor og far som ikke lenger elsker hverandre elsker heller ikke sitt barn.  Du behøver ikke motsi meg, vi skilsmissebarn vet det.

Ja, det finnes unntak, men det marerittet det er å få sitt hjem revet i stykker er det værste et barn kan utsettes for.  

2 liker  
Kommentar #7

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

Ordsp17.15

15 Å frikjenne en skyldig (i seksuell synd og å skryte av det,Pride).

eller å dømme en som har rett (seriøse kristne som tar Bibelen alvorlig)

Herren avskyr begge deler.

Isaia 5,20

Ve dem som kaller det onde godt

og det gode ondt,

de som gjør mørke til lys og lys til mørke,

bittert til søtt og søtt til bittert!

4 liker  
Kommentar #8

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

"Du behøver ikke motsi meg, vi skilsmissebarn vet det." Jeg har ingen behov for å motsi deg for den Daniel. Men nå det er sagt så har vi, tror jeg, blitt bedre til å forstå skilssmissebarn hva de må gjennomgå og forstå hvilken hjelp og støtte de trenger. Men det alltid noe unntak og noen skillsmisser er verre enn andre.  

Det som jeg kaller risikosport er sextreff, treff som bare varer i noen minutter mellom to villt fremmede i skogen eller bilen, og andre perversiteter som er direkte helsefarlig som jeg ikke vil gå inn på her.  De fleste sextreff er mellom menn, ikke for at de er homo men det er få kvinner som driver på slik. Det er skummelt. 

Folk må leve som de vil, vil de leve i sølibat,  ok for meg. Bare de ikke påvirker andre til å gjøre det. 

Poenget mitt er at barn og unge må få utvikle sitt seksualitet uten at voksne 40 åringer skal påvirke og advare dem fordi Gud ikke liker sex utenom ekteskap. Å bryte inn i barns og unge seksliv /pubertet som det utøves i mange kristne menigheter, er å kvele en spirende blomst .

1 liker  
Kommentar #9

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

Det er galt å bruke regnbue-flagget. Regnbuesymbolet er hentet fra bibelen og betyr noe helt annet, snarere motsatt.

I 5.Mosebok står det skrevet.

Se, i dag har jeg lagt fram for deg livet og det gode og døden og det onde.

16 Gjør du som jeg pålegger deg i dag, så du elsker Herren din Gud og går på hans veier og holder hans bud, forskrifter og dommer, da

skal du leve og bli tallrik.

Herren din Gud skal velsigne deg i landet du går inn i og legger under deg.

17 Men om ditt hjerte vender seg bort og du ikke er lydig, men lar deg rive med så du bøyer deg og tilber andre guder og dyrker dem,

18 da kunngjør jeg dere i dag at dere skal gå fullstendig til grunne. Dere skal ikke få leve lenge i det landet du går over Jordan for å innta.

19 I dag tar jeg himmel og jord til vitne mot dere.

Jeg har lagt fram for deg liv og død, velsignelse og forbannelse. Velg da livet, så du og dine etterkommere kan få leve.

Det er gjennom den nye pakt som født på ny, at vi unnslipper forbannelsen.

Dette er et symbol på at Gud aldri skal straffe mennesker mer (som ved Syndfloden),  men øse ut velsignelsen ( bli i overflod eller vær tallrike) og ikke et symbol på mangfoldet eller variasjonen.

Jeg har ikke noe imot homofile og partnerskap mellom enkjønnede.

Men det er galt å promotere, legge tilrette noe som ethvert barn skjønner er unormalt.

Mange parntnere av enkjønnede har en livsstil med mange partnerskifte er skadelig. Å bli forlatt en rekke ganger fører til det "broken heart"  en sykdom som det ikke finnes noen kur for.

Denne livsstilen forkorter livet med 22 år i gjennomsnitt. Når det står på  tobakkeskene advarsel om at livet forkortes med 8 år, så burde man advare mot slik livsførsel med mange partnerbytter.

Som et resultat ser vi at det er stor usikker om kjønnsidentiten til barn når barn eksponeres for dette i tidlig alder.

Noe som var et marginalt fenomen ( 0-1%) er blitt slik at 10-20% vil skifte kjønn.

Når følelsene tar over så blir det lett feil.

Parallellen er matallerigi som 1-2% av befolkningen er rammet av. Nå viser det seg at mat og slanke hysteriet har tatt helt av og nå mener 10-20% at de har matallergi.

Dette er problematisk.

1 liker  
Kommentar #10

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Uverdig

Publisert 8 måneder siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.

Men det er galt å promotere, legge tilrette noe som ethvert barn skjønner er unormalt.

Du er inne på noe vesentlig.  Partnerskapsloven gav likekjønnede full trygghet i sitt forhold.  Arv, økonomi, rettssikkerhet.  

Men denne mikro-bevegelsen var ikke tilfreds, 1 - 2 % av folket skulle ødelegge ekteskapet, ungdommen, skolen og Kirken!  Og de har klart det!

Regjeringen, Stortinget og Biskopene har lagt seg paddeflate. Ære være Rosa Kompetanse og FRI, våre nye ledestjerner.

Nå er far overflødig og barn kan bestilles på nettet og de får aldri et slektsregister,  de treffer aldri sine fettere og kusiner på farssiden.  

Dette har Statsministeren gått inn for.  

4 liker  
Kommentar #11

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

Fornuftig Torbjørn.  Vi kan være enig om mye.

3 liker  
Kommentar #12

Anne Elisabeth Skogøy Fjellstad

36 innlegg  570 kommentarer

Bredspektret samfunnsutvikling

Publisert 8 måneder siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.

Noe som var et marginalt fenomen ( 0-1%) er blitt slik at 10-20% vil skifte kjønn.

Når følelsene tar over så blir det lett feil.

Parallellen er matallerigi som 1-2% av befolkningen er rammet av. Nå viser det seg at mat og slanke hysteriet har tatt helt av og nå mener 10-20% at de har matallergi.

Dette er problematisk.

Veldig bra det du skrev om.
Kort kommentar på avslutningen dog:
Allergier vet jeg endel om. Interesant parallell.  Antibiotika f.eks forstyrrer normal tarmflora, og kan bidra i sum til så mangt av allegimessig karakter. Bl.a "lekkasje" av stoffer fra tarm.
Montro hvor mye av kjønnsproblematikken som har sammenheng med moderne medikamenter og industriell påvirkning&endringer av menenskers biokjemi?
"Hormonhermere" er et kjemisk og medisinsk begrep.

3 liker  
Kommentar #13

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Daniel Krussand. Gå til den siterte teksten.
 Partnerskapsloven gav likekjønnede full trygghet i sitt forhold.  Arv, økonomi, rettssikkerhet.  

Og dengangen du var for å innføre Partnerskapsloven?

1 liker  
Kommentar #14

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

Som man erfarer Daniel så er vi ikke så ille som vi tror. :)  

Jeg aksepterer homofilt samvær. Samtidig tror jeg uten å ha noe å referere til at mange unge mennesker som driver på med med sextreff av samme kjønn, de fleste menn,  ser mye på porno. For det ene fører til det andre, behovet til sex forsterkes, dermed flytter de sine egne grenser for å oppnå sitt seksuelle behov. 


Jeg har ikke noe tall som viser økning på det, men i følge media så virker det at dette blir mer utbredt blant unge mennesker, også eldre.  I følge SSB har ca  100 homofile personer pådratt seg HIV hvert år. Og når vi tenker at homofile er en minoritet i Norge er det ganske ille. Men jeg vil påpeke at dette har ingen verdens ting med at de er homofil, for det er ca 400 av hetrofile som også får HIV.  

Ubeskyttet sex-orgier og mange partner som ofte er årsaken. Det er ikke uvanlig at en mann har sex med 100 menn i året. Men. selvfølgelig er heller ikke kondom 100% sikker, men sikker er den! Vi hører ofte at kondom ikke blir brukt for nytelsens skyld.  


En gang listet jeg opp alle farlige skjønnsykdommer som var mest hyppig hos homofile i en debatt på nettavisen. Du verden så mye pepp jeg fikk.  En mente at jeg ikke ville innrømme at jeg syntes homofil livsstil var skitten.  Det var aldri min tanke. Jeg har heller aldri tenkt den tanken før han nevnte det. 

1 liker  
Kommentar #15

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

"de treffer aldri sine fettere og kusiner på farssiden. " Ja det er en tragedie, hvem skal de nå gå på kino med på søndagene!

1 liker  
Kommentar #16

Øyvind Hasting

5 innlegg  10 kommentarer

Om "middelalderske tenkemåter og forvirrede mennesker.

Publisert 8 måneder siden

Du skriver flere kommentarer med forskjellig fokus og jeg kan være enig med mye. Men det innlegget jeg her kommenterer er det dårligste etter mitt skjønn: Spesielt fordi det illustrerer noe av det jeg er mest opptatt av i mitt opprinnelige innlegg: Manglende begrunnelse for egne påstander og skjellsordbruk av andres. Det nytter ikke med noen fornuftig debatt på den måten. "Middelaldersk tankemåte" betyr at alt som er gammelt er dårlig mens bare vi (jeg) har sett lyset. Er det sant? Er andre "forvirrede" fordi de er uenige med deg? - og hva i det jeg skriver har med maktutøvelse å gjøre? Det ser ut som om du forutsetter endel som ikke sies både om meg og andre ting. Kan ikke se at jeg har brukt Guds bud eller Bibelen som sannhetsvitne heller! 

"Hva er galt med det?" er en argumentasjon som er ganske tynn. Jeg har i mitt innlegg påpekt endel åpenbare grunner til at andre kan ta alvorlig skade av min frihet og begjær - selv når alt tilsynelatende er "frivillig" og "sikkert" og "trygt".

Det er visstnok også en kjent sak at misunnelse står bak hos mennesker som advarer de unge mot "Løssluppen sex". Tja? Kanskje du har rett noen ganger. Det som i psykiatrien kalles "reaksjonsdannelse" - at man blir kraftig imot for å bekjempe egne impulser til det samme, eller misunnelse. Jeg kan godt kjenne meg igjen i det: Min største motivasjon til å forlate kristentroen og Gud var sex. Så at de som gjør det kjenner seg frigjort er ikke merkelig. Men dette er ingen begrunnelse for ditt standpunkt. 

Å tvinge mennesker i å følge Gud og hans bud er totalt fåfengt og skadelig. Det er de skadene som  Hjelpekilden holder på med. Jeg er trofast mot den jeg elsker, ikke den jeg frykter - det er kristen moral. Man må komme ut av tvang for å finne både seg selv og Gud. Det er egentlig en helt annen sak enn det jeg debatterer. 

Det er problemet med slike debattråder. Alle har sine yndlings-stråmenn å forfølge . 

Mitt ønske  er å se på fakta rundt temaet. Det er ikke likegyldig for andre (samfunnet) hva den enkelte gjør. Samfunnet har behov for moral og samfunnet bruker både pisk og gulerot - og religion.. Selvfølgelig skaper det problemer for den enkelte, Men de har rett til det, for makta rår. Det gjelder også for den sekulære religionen vi har nå. Skadevirkningene vil følge maktbruk der også. Den moral man velger har store konsekvenser for vår sivilisasjon. Derfor er det interessant å utforske mest mulig objektivt og fordomsfritt. 

 Jeg undrer meg over de grunnleggende begrunnelsene for det du skriver.  

2 liker  
Kommentar #17

Øyvind Hasting

5 innlegg  10 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

Du påpeker "at dette har ingen verdens ting med at de er homofil, for det er ca 400 av hetrofile som også får HIV"

Du er her inne på et langt på vei tabubelagt tema. En liten kommentar til overnevnte: Opprinnelsen til HIV er uklar, men har hele veien vært koblet til og ble spredt av aktivt homoseksuelle menn, først til USA. Man antar at det kommer fra Afrika og spekulasjoner om overføring fra dyr/aper til mennesker. 

Det tok lang tid før viruset spredte seg til heterofile. Når spredningen er stor nok i den homoseksuelt aktive gruppen vil det lekke videre: Noen med homoseksuell praksis har også heteroseksuelle kontakter og noen gifte menn har homosex på si. Noen er smittet av blodoverføringer og sprøytebruk, rus og ukritsk omgang både med sex og div. andre kroppsvæsker. 

HIV spredning har selvsagt ikke noe med om folk har en homofil orientering å gjøre, men det har alt med promiskuøs seksuell aktivitet å gjøre, som du selv har karakterisert andre steder. Analsex er nok en vesentlig årsak til den sterke spredningen da det analt er mer mulighet for sårdannelser og nærmere kontakt med blodårer.  

Kommentar #18

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

Man kan bli uenig med så magnt. At andre her ikke er enig med meg ser ikke jeg som forvridde mennesker. Men det blir ekstremt når mennesker prøver å dytte en lære/ide som er fjærnt fra virkligheten på andre. Det har vi sett resutater av, når kristne leker hobby psykologer med andre uten ha kjennskap til psykologi. Jeg traff på en del slike i pinsebevegelsen.

Sex var ikke den beviste grunnen for at jeg ikke lenger trodde på Gud. Det er basert på logikk og sunn fornuft, sex og andre hendelser og en trist tilværelse var med på at jeg begynte å tvile. Lett tilgjengelig informasjon på internett som youtube at jeg begynte å se tingene med nye øyne.

Skammen, frykt og fordømmelse som kristendommen påførte meg trengte ikke jeg å ha mer. 

"Det kan jo tenkes at Gud har satt en del grenser for mennesker bl.a. for å verne om deres verdighet; for å unngåskam. " 

Er dere ikke voksen nok til å kontrollere dere selv? Jeg klarer meg fint uten Gud, jeg trenger ikke kristendommen til å forklare meg at at noen lider vondt og trenger hjelp. Skammen kommer idet du begynner å leve etter Gudstroen. 

 

Ja, hva er galt med det? De snakker om fri sex fordi sammfunnet forandrer seg mot det sekulære frie levemåte uten fordømmelse. Da er det viktig å spille på lag enn boltre seg i et trist lokale med, som oftest bitre mennesker som ikke tåler forandring som går mot deres tro i frykt for å ikke eksistere mer som kristen forsamling lenger. 

Det som skjer nå i denne tid er at kristendommen mister teritorium fordi den nye generasjon ikke vil tro på ting som kommer i konflikt med virkligheten. Dette er et resultat på et mer opplyst samfunn basert lett tigjengelig informasjon som Youtube, lettere tilgang til utdannelse og bedre skoler.

Vi går mot en bedre verden uten Gud.

1 liker  
Kommentar #19

Mette Solveig Müller

55 innlegg  4939 kommentarer

Om tenkemåter og overgrep.

Publisert 8 måneder siden
Thorbjørn Ustad. Gå til den siterte teksten.
Hva du oppnår med denne middelalderske tankemåte som ble funnet på av forvirrede mennesker for å utøve sin makt. vet jeg ikke. 

Jeg er 99% sikker på at du ikke har ide om hva jeg tror på. Den filosofi / religion  som har hatt størst innflytelse på min tenking, er en moderne verdensreligion fra det 19ende århundre. - Altså ikke helt middelaldersk  

Jeg  er meget enige om at makt og tvang ikke har noe med sunn trosutøvelse å gjøre. Ikke ser jeg at det var det jeg skrev om heller. Her tror jeg det er fordommer ute og  går.

Det som er kjernen i denne tråden, handler ikke om det å  ha respekt og anerkjennelse for mennesker med annen legning, eller som lever på en annen måte enn meg, Men at deres syn på sex og kjønnsliv skal inn i oppdragelsen til våre barnehagebarn fra de er små! - 

Dette er overgrep, på samme måten som du har opplevd kirkens lære som overgrep, med konsekvenser vi ikke enda forstår følgene av.- Men faktisk begynner å ane når vi ser hva de unge sliter med.

 

1 liker  
Kommentar #20

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Skrekk og gru, å vokse opp i dag!

Publisert 8 måneder siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Det som er kjernen i denne tråden, handler ikke om det å  ha respekt og anerkjennelse for mennesker med annen legning, eller som lever på en annen måte enn meg, Men at deres syn på sex og kjønnsliv skal inn i oppdragelsen til våre barnehagebarn fra de er små! - 

Dette er overgrep, på samme måten som du har opplevd kirkens lære som overgrep, med konsekvenser vi ikke enda forstår følgene av.- Men faktisk begynner å ane når vi ser hva de unge sliter med.

Du har så rett Solveig.  Fullstendig galskap å bringe slike forhold inn i barnehager.  Det hører heller ikke hjemme i barneskolen, men fra 8. klasse, ungdomsskolen.

Kjønnsmangfold er et tåpelig ord.  Rosa Kompetanse er tilsvarende nedbrytende informasjon.

Hvor mye elendighet skal denne nye læren føre til for den oppvoksende slekt før sosialdepartementet og helsemyndighetene setter ned foten?

Fortvilede barn, spiseforstyrrelser, selvskading, dårlig selvbilde, depresjoner og konsentrasjonsvansker.

De kaller seg FRI.  Seksuell frigjøring, mangfold.  Hvor stor er avstanden fra denne rosenrøde regnbue-ideologien til de triste realitetene og slaveriet:  «Fins det sterkere lenker enn sexavhengighet, pornografi, menneskehandel, «black room» incest.»

Øyvind Hastings innlegg er svært aktuelt.  Men kan ungdommen reddes?  


2 liker  
Kommentar #21

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Isak BK Aasvestad. Gå til den siterte teksten.
Og dengangen du var for å innføre Partnerskapsloven?

Antagelig ikke.  Selvsagt et poeng.

Jeg tror jo på vennskap.  Skulle en mann klå på meg, ville vennskapet opphøre momentant.

Du ser Aasvestad, sex mellom to damer er dumt, da er de ikke lenger venner.  Da har de gått inn i et nedbrytende forhold slik jeg ser det.

Nå velger noen dette frivillig med et trofast forhold, og de fikk partnerskapsloven.  Trygt for dem og godt for samfunnet.

Alle de andre som vil ha fri sex med nye partnere til og fra etter erobrer-leken, trenger vel ingen «partner-lov»?  Og det er vel 70-80% av tilfellene?

Ekteskapet er umulig uten mann + kvinne.  Det reguleres ikke av lover - det er natur!  


1 liker  
Kommentar #22

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Daniel Krussand. Gå til den siterte teksten.
Alle de andre som vil ha fri sex med nye partnere til og fra etter erobrer-leken, trenger vel ingen «partner-lov»?  Og det er vel 70-80% av tilfellene?

Nei, ikke alle  homofile ønsker å leve i forpliktende forhold. Ikke heller alle heterofile ønsker det. Og hva så?

Hvor du får tallet 70-80% fra, aner jeg ikke. Men det er uansett irrelevant. Det er ikke antallet som skal avgjøre hvilke rettigheter man skal ha.

1 liker  
Kommentar #23

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Daniel Krussand. Gå til den siterte teksten.
Ekteskapet er umulig uten mann + kvinne.  Det reguleres ikke av lover - det er natur!

Da kan vi jo i så fall like gjerne avskaffe hele ekteskapsloven.

1 liker  
Kommentar #24

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Det du sår.

Publisert 8 måneder siden
Isak BK Aasvestad. Gå til den siterte teksten.

Nei, ikke alle  homofile ønsker å leve i forpliktende forhold. Ikke heller alle heterofile ønsker det. Og hva så?

Hvor du får tallet 70-80% fra, aner jeg ikke. Men det er uansett irrelevant. Det er ikke antallet som skal avgjøre hvilke rettigheter man skal ha.

Nei, det har du rett i.

Det finnes selvsagt mange mennesker som deler ditt syn og lever gode liv og oppfører seg respektfullt mot alle enten de er homofile eller ikke, har en eller fler partnere.

Det jeg ikke liker er at seksuallivet skal være et tema for barn og unge og at voksne utnytter ungdom for å tjene penger eller for egne seksuelle behov.

Barn ville ha best av ikke å høre et ord om sex før de er 16 år ut over det de kan spørre mor og far om.  Sex er det enkleste i verden, - barn ville ikke bry seg om temaet om ikke voksne hadde prakket det på dem.

Det er egentlig overgrep mot vakre og rene barnesinn!

Mine 70 - 80%

Det er mitt subjektive anslag.  Innenfor homofile og lesbiske miljøer antar jeg at 3 av 10 vil inngå partnerskap / trofast ekteskap med en venn for livet - i gode og onde dager.

Joda heterofile har også mange partnere.

Og som du sier, hva så?  De får det livet de ber om!


1 liker  
Kommentar #25

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Daniel Krussand. Gå til den siterte teksten.

Mine 70 - 80%

Det er mitt subjektive anslag.  Innenfor homofile og lesbiske miljøer antar jeg at 3 av 10 vil inngå partnerskap / trofast ekteskap med en venn for livet - i gode og onde dager.

Og du har selvfølgelig inngående kjennskap til homofile og lesbiske miljøer? For det kan vel ikke være slik at dine anslag er tatt ut av løse luften?  Det kan vel ikke være slik at du rett og slett har funnet på et tall?

2 liker  
Kommentar #26

Øyvind Hasting

5 innlegg  10 kommentarer

Virkelighet, fornuft og bitterhet

Publisert 8 måneder siden

Som med de fleste  tråder ender de med at folk ikke holder seg til saken, men diskuterer sine egne favorit-temaer. 

Det virker som om du er bitter over det du har opplevd og har som hovedbeskjeftigelse å kjempe imot Gud og kristentroen. Det er jo også en måte å skape mening i tilværelsen på. De aller fleste tror på det de tror av emosjonelle, eller moralske grunner, ikke av fornuft. Den kommer etter for å begrunne det man vil tro på. Det ser ut til å gjelde for deg også med den emosjonelle måten å skrive på. 

Hva du mener med "virkeligheten" og "fornuft" er svært uklart. På Youtube kan man finne støtte for hva som helst- også det motsatte av hva du tror på. Et tynt grunnlag for virkelighetsbilde. De som har den holdningen du utviser TROR vanligvis på "vitenskapen" og "fremskrittet" uten å undersøke nærmere. 

Er det fornuftig å tro at alt er blitt til av ingenting? Hvert skritt i oppbyggingen av et komplekst protein eller organisme ved tilfeldighet alene er så astronomisk usannsynlig at man med vanlig sannsynlighetsberegning ville sagt at det var umulig. Men hvis man VIL tro på noe, så hører man ikke på fornuft. Mennesker vil stort sett ikke ha noen gud over seg. Dine erfaringer, selv om de er triste sier ingen ting om hva som er sant eller ikke. 

Dette passer egentlig dårlig å diskutere på en slik tråd og jeg avslutter derfor dette temaet nå.  2 liker  
Kommentar #27

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Isak BK Aasvestad. Gå til den siterte teksten.
Og du har selvfølgelig inngående kjennskap til homofile og lesbiske miljøer?

Neida, men med det trykket disse miljøene har på samfunnet kan man ikke unngå å vite ganske mye.  

Hva er ditt anslag?  7 av 10 menn/ kvinner som tiltrekkes av eget kjønn ønsker en partner hele livet?

Kommentar #28

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

Ja jeg er bitter, virklig bitter! Det er håpløst å snakke til fornuft til folk som tror på overnaturlige ting. Det er som å snakke til en vegg. Når de blir presset opp til et hjørne drar de frem bitterkortet som forsvar. Og i tillegg påstår at jeg ikke holder meg tema. Hva forventer du? At jeg skal holde med deg i din puritanske tankegods som for lengst er avlegs? Jeg gir opp. 

Kommentar #29

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

"Dine erfaringer, selv om de er triste sier ingen ting om hva som er sant eller ikke." 

Det er opp til en hver å ta mine erfaringer som sanhet eller ikke. Hvis du ikke vil tro på det er det ok for meg. Jeg bryr meg ikke. Men jeg kan jo ikke forvente noe annet når du betviler gode dokumenterte youtube vidioer som er både logisk og fornuftig. 

Kommentar #30

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

"Jeg er 99% sikker på at du ikke har ide om hva jeg tror på." 


Det er helt riktig kjære! Jeg veldig interessert å vite hvilken religion du tror på. Men la meg først tippe! Er det Bahai?

Kommentar #31

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2107 kommentarer

Publisert 8 måneder siden
Daniel Krussand. Gå til den siterte teksten.
Hva er ditt anslag?  7 av 10 menn/ kvinner som tiltrekkes av eget kjønn ønsker en partner hele livet?

De fleste homofile og lesbiske jeg kjenner ønsker seg en partner for livet.

Kommentar #32

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Bra

Publisert 8 måneder siden

Fint, du virker troverdig.  Da godtar jeg det.

Det er alt støyet og alle voldsomme markeringer jeg reagerer på.  Et fåtall mennesker skal tvinge sin livsstil på andre.

Heldigvis holder mange sitt erotiske liv i den private sfære.

Kommentar #33

Thorbjørn Ustad

7 innlegg  130 kommentarer

Publisert 8 måneder siden

"Et  fåtall mennesker skal tvinge sin livsstil på andre." 

Homofile driver ikke på med slik, men kristne derimot må jeg si, er mye mer aktiv å få homofile til å bli hetro. Kristne familier har gått så langt å kaste ut sine egne barn på gaten fordi de var homofil. Det blir de inntil de slutter å leve slikt. Det kaller jeg tvang. Kjenner du til homofile foreldre som kaster ut barna sine fordi de kristne. 

Homofile driver ikke med tvang, men med opplysning og hjelp for andre som er i "skapet". 

1 liker  

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere