Verdidebatt

VG's innslag om Svein-Magne Pedersen lek med andres liv.

Men etter VG’s innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Svein-Magne Pedersen er i hard vind nå i disse dager etter VG’s avsløring. Det mest sjokkerende er at Svein-Magne Pedersen indirekte fraråder pasienten å ikke ta cellegiftbehandling med å komme med advarsler mot cellegiftbehandling. Pedersen leker med andres liv for å tjene penger.

Dette er så ille at det bør bli politietterforsket, hvor mange syke mennesker har død ved å følge han råd, vet ingen.

Tilogmed har Svein-Magne Pedersen blitt nevnt i utalandet. Seth Andrews som dirver podkasten The Thinking Atheist i USA leste opp en mail fra en lytter i Norge som skrev om han.

Da jeg la ut innlegget mitt om fraråding for å oppsøke psykolog, mente jeg bare psykiske helsetjenester og var den god tro at pinsemenigheter ikke fraråder dem å oppsøke leger. Men etter VG’s  innslag av Magne Pedersen vet jeg ikke lenger. Jeg trodde nå i disse opplysningstider at frimenigheter hadde bedre vett. Dette var bare noe man hørte om på 70-80 tallet. Men jeg tok feil!

Innslag fra Kjetil Mæhle og Dag Nygård som er tidl. pastor i Pinsemenighetene utrykte fin medfølelse for det jeg hadde opplevd men slo det i hel med å stille et ”men”. Og forsvarte pinsebevegelsen som sitt eget barn. Dette kunne de spart seg for, for jeg vet at de støtter pinsebevegelsen og trenger ikke å om-belære meg på det.

Men Dan Lyngmyr var smart, han viste at jeg ikke gidder å høre på slikt tøv og var ydmyk der han ikke satte inn noe ”men” eller prøvde å forsvare noe og gav en fin tilbakemelding med selvinsikt. Det står jeg i respekt av.

Kanskje Kjetil Mæhle, Dag Nygård og andre bør lære av hans eksempel!

Men når mine innlegg og VG’s oppslag og tusen mange andre vitner tro jeg etter hvert det er på høy tide at pinsebevegelsen må gå i seg selv på hvordan de formidler helbredelser og sykdom til andre og blir mer åpen mot medlemmer og publikum.

Jeg er glad for at mine innelegg kom nå samtidig som VG kom med sitt om Magne Pedersen.

At Pinsbevegelsen står nå for et veiskille er det ikke tvil om.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt