Verdidebatt

Bryr ikke palestinavenner seg om barna i Gaza

På sosiale medier er folk reflekterte og stiller spørsmål. De undrer seg: hva er det som gjør at barn i Gaza befinner seg midt i en voldelig demonstrasjon? Palestinavenner ser ut til å skyve barna foran seg i kampen mot Israel. Alt virker å være tillatt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En demonstrasjon hvor Hamas oppfordrer demonstranter til å kidnappe Israelere, og til å bringe med seg skjulte skytevåpen og kniver.

En demonstrasjon hvor det israelske forsvaret har sagt at de vil skyte med skarpt, om enkle men svært livsnødvendige oppfordringer til demonstrantene ikke overholdes. Oppfordringer for å trygge den israelske befolkningen.

Beklageligvis er ikke våre journalister like nysgjerrige som folk flest. De stiller ikke de samme spørsmålene.

Og det er dypt tragisk at de ikke makter å ansvarliggjøre Hamas og Gazas foreldre.

Resultatet er at barn fortsatt ikke vil få den beskyttelsen de har krav på, og foreldrene naturlig har plikt til å gi.

Det er forferdelig å si det, men medienes vegring mot en skikkelig ansvarliggjøring av barnas foreldre og Gazas myndigheter, er årsaken til at vi vil se dette skje igjen.

For i mediekrigen mot Israel, vinner Hamas på å skape situasjoner der barn igjen befinner seg i situasjoner barn ikke skal være i.

Det er virkelig noe å undre seg over at ihuga palestinavenner her til lands ikke stiller Hamas eller disse foreldrene ansvarlig. I stedet ignorerer de det i sin kamp mot Israel. I denne kampen er alt lov. Også å skyve barn foran seg.

Det verste eksemplet på dette kom for litt over en uke siden. Leder i partiet Rødt, Bjørnar Moxnes intervjuet lege og palestinaaktivist Mads Gilbert.
«…Og at de skyter opprørsledere, som de kaller dem. Og hvis et spedbarn kan være opprørsleder, så sier vel det ganske mye om situasjonen…», sier Gilbert i intervjuet med Bjørnar Moxnes.

I kampen mot Israel, uttaler Mads Gilbert en ren løgn. Han påstår at en baby er skutt av israelske soldater. Ingen informasjon tilsier at det er sant. Heller ikke barnets familie påstår det. De hadde tatt babyen med til leiren for demonstrasjonen og mener barnet kan ha dødd av tåregass.

En anonym lege i Gaza intervjuet av nyhetsbyrået AP, sier derimot at han ikke tror barnet døde av tåregass, men at barnet hadde et helseproblem fra før.

De som bryr seg om disse barna, er Israel-vennene. De lurer på hva en baby gjør i en voldelig demonstrasjon. Det gjør ikke palestinavenner. Stort sett heller ikke journalister.

Bryr ikke palestinavenner seg om barna i Gaza?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt