Ole Mads Gjervoldstad

6    44

Hvem tenker på Palestinerne?

Hvem bryr seg om de som ikke har ytringsfrihet blant palestinerne?Jeg tar for meg noe av hva dette handler om, et ikketema i dagsaktuelle og tidsaktuelle midtøsten

Publisert: 16. mai 2018 / 1317 visninger.

Det er også ganske spesielt og spesielt betegnende for situasjonen både med Gaza, Hamas, Israel og israelske regjering.

La meg illustrere dette:
Vi ser brennende bildekk påtent av kanskje 40 tusen demonstranter!!!! - Hva vil de si? De vil si etter hva enkelte arabisktalende media sier; en protest på forholdene på Gaza. Javel, Gaza har sin egen myndighet, folkevalgte regjering, så klager man altså til Israel.

Hva annet enn de usanne påstandene om okkupasjon, for Israel etter avtalen flyttet store jødiske bosettinger fra Gaza, kan dette være tale om?
Jo Gaza er blokkert, hvorfor? Jo fordi myndigheten holdes ansvarlig for alle angrep fra Gaza og så lenge det vedvarer, ja så kan ikke blokaden oppheves. Betyr det at ingen varer kommer inn til Gaza? Joda, flottillaaksjonen for noen år tilbake viser at Israel inviterte denne flåten å ta iland i Ashdod, en av de største havnene i regionen, for alle varer som går inn til Gaza blir kontrollert og sendt videre herfra. Så kommer disse påstandene om at Israel er ansvarlig for forholdene for sivilbefolkningen, der de ikke får vann eller strøm. Joda, det gjør de, og det fra Israel, men de betaler rett og slett ikke for denne varen, og hva annet kan man stenge kranene til de som ikke vil betale?

Så kommer mitt poeng:
Om innbyggerne i Gaza, et stramt muslimsk land, hadde klaget til sin egen valgte regjering, hva hadde skjedd da?
Jeg vet og måtte sende info om dette til NRK under Gazakrigen i 2014 når jeg befant meg i Israel på dette tidspunktet. Jo informasjonen handlet om de som gravde disse tunellene som Israel en etter en har sprengt. For at de ikke skulle røpe hvor tunellene befant seg, så likviderte Hamas tunellgraverne.
Hva forestiller naive nordmenn seg at dersom innbyggerne hadde klaget til Hamas som er den folkevalgte myndigheten i Gaza hadde skjedd om de klaget til dem?
Det er ingen tvil, eller det bør ikke herske tvil om hvor umulig disse innbyggerne hadde løpt mye høyere risiko enn å protestere og raljere mot Israel som det påskudd for i det hele tatt å få utløp for sin frustrasjon.
Jeg synes enhver oppegående nordmann bør reflektere hvem de støtter og på hvilke premisser man gir denne støtten.

13 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Tor Egil Hansen

11 innlegg  566 kommentarer

En modig ex-Hamas uttaler seg!

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Det er ingen tvil, eller det bør ikke herske tvil om hvor umulig disse innbyggerne hadde løpt mye høyere risiko enn å protestere og raljere mot Israel

Sønn til en av Hamas sine grunnleggere sier her(i FN) noen sannhets-ord om Hamas sin rolle: https://www.youtube.com/watch?v=c2NaiX-hvVQ

Denne bør alle se! Han begynner å snakke 1 min ut i videoen, men det er sikkert greit å få med seg begynnelsen.

7 liker  
Svar
Kommentar #2

Rune Holt

9 innlegg  11109 kommentarer

Helt korrekt

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Det er ingen tvil, eller det bør ikke herske tvil om hvor umulig disse innbyggerne hadde løpt mye høyere risiko enn å protestere og raljere mot Israel som det påskudd for i det hele tatt å få utløp for sin frustrasjon.
Jeg synes enhver oppegående nordmann bør reflektere hvem de støtter og på hvilke premisser man gir denne støtten.

Det er egentlig skremmende å se hvor lite kunnskap mange har om hvordan dette henger sammen.

5 liker  
Svar
Kommentar #3

Stefan Bonkowski

0 innlegg  724 kommentarer

Når krybben er

Publisert 7 måneder siden

tom,bites hestene.

Med 1.9 millioner innbyggere som lever  i et 41 km langt og 10 km bredt område.Der arbeidsledigheten er oppe i 60 % blant unge.Dårlig infrastruktur,sanitær anlegg,.Dårlig tilgang på medisiner og utstyr pga blokade.547 skoler,høyskoler bombet under urolighetene i  2014,som har ført til store klasser som går på skolen i skiftordninger for å få nok plass.Mangel på nok mat og vann,drivstoff .Store problemer med strømforsyning.

Alt dette på toppen av det mange palestinere føler som svørt urettferdig.At de måtte forlate sine hjem,landsbyer og gårder.

2 liker  
Svar
Kommentar #4

Njål Kristiansen

148 innlegg  20685 kommentarer

Publisert 7 måneder siden
Stefan Bonkowski. Gå til den siterte teksten.
Med 1.9 millioner innbyggere som lever  i et 41 km langt og 10 km bredt område.Der arbeidsledigheten er oppe i 60 % blant unge.Dårlig infrastruktur,sanitær anlegg,.Dårlig tilgang på medisiner og utstyr pga blokade.547 skoler,høyskoler bombet under urolighetene i  2014,som har ført til store klasser som går på skolen i skiftordninger for å få nok plass.M

Trådstarter stiller et enkelt spørsmål, og jeg har følelsen av at heller ikke han tenker intenst på palestinerne. 

En annen sak når jeg ser på det siterte er at om jeg hadde vært palestinsk leder ville jeg først og fremst sørget for mine innbyggere, bygget infrastruktur, arbeidet for bedre kår, muligheter for arbeide og overlevelse.... og bare hvis det var krefter til overs ville jeg gått til uroligheter og krig. Jeg ville gjort det som sto i min makt for å skape de best mulige vilkår. Dernest ville jeg snakket med de som står meg imot for å forsøke å endre deres innstilling. Palestinerne lider under det dårlige lederskapet, men de er en krigerkultur som står opp mot en annen krigerkultur. Som alltid i krig ser vi hvor ødeleggende den er, vanligvis på begge sider, og hvor sterkt fred er å foretrekke. De krigførende parter bør lære seg mildhetens kunst slik vi finner den i kristendommen. Livet her og nå har høyere verdi enn livet i Paradiset. Vi vet en del om livet her, men egentlig intet om Paradiset. Valget burde være enkelt for alle som vil et bedre liv. 

2 liker  
Svar
Kommentar #5

Dag Løkke

10 innlegg  2341 kommentarer

Ja, hvem tenker på palestinerne?

Publisert 7 måneder siden

Da jeg så overskriften, trodde også jeg at innlegget var en støtte til palestinerne.  Men jeg oppdaget fort at dette var enda en ensidig støtte til Israel. 

Både jøder og palestinere trenger vår støtte, ikke minst sivilbefolkningen som ikke har noen skyld i konfliktene. Det er trist å se at så mange her på Verdidebatt ikke ser at mennesker på begge sider lider.   

Takk for din gode kommentar, Njål!  

1 liker  
Svar
Kommentar #6

Dan Lyngmyr

177 innlegg  1188 kommentarer

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Hvem bryr seg om de som ikke har ytringsfrihet blant palestinerne?

Uansett hvor "demokratisk" valgt den palestinske ledelsen synes deres mål å være en videreføring av usannhetene fra Arafat - han som tidligere visegeneralsekretær i FN og Ap statsråd ,Terje Rød Larsen, kalte en notorisk løgner

Og årsaken ; den notoriske løgneren Arafat hadde gjennom flere tiår plantet   voldstanker og uforsonlighet som en grunnsville  i kommunikasjonen rettet mot sine egne.

Denne arven lever og dyrkes i beste velgående, blant en til dels hatefull palestinsk ledelse, som fortsatt oppfordrer til drap og terror mot uskyldige jøder - og som hyller sine drapsmenn. 

De store taperne er den jevne og gode vanlige borger i de palestinske områdene. De er fortsatt ofre for Arafats arv - den grunnleggende fiendtligheten mor Israel og hatet mot jødene.

 

5 liker  
Svar
Kommentar #7

Dan Lyngmyr

177 innlegg  1188 kommentarer

Publisert 7 måneder siden
Dan Lyngmyr. Gå til den siterte teksten.
Uansett hvor "demokratisk" valgt den palestinske ledelsen

Skal være : Uansett hvor "demokratisk" valgt den palestinske ledelsen er, ...osv

Svar
Kommentar #8

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

Hva?

Publisert 7 måneder siden

"Både jøder og palestinere trenger vår støtte". 

Dette er altså din konklusjon på at jeg ikke støtter palestinerne, Hele innlegget var faktisk en støtte for palestinerne.


" Men jeg oppdaget fort at dette var enda en ensidig støtte til Israel. "

Så det å skrive min mening om hvordan jeg ser den, OG samtidig bringe inn et element som er så og si totalt fraværende i den offentlige media, er altså en "ensidig støtte til Israel"?


Jeg lurer litt på hvordan du faktisk leser. Riv heller det jeg skriver i stykker snarere enn å tillegge det jeg skriver noe helt annet. Da vil jeg også få respekt for hva du skriver.Svar
Kommentar #9

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

Publisert 7 måneder siden

"Med 1.9 millioner innbyggere som lever  i et 41 km langt og 10 km bredt område.Der arbeidsledigheten er oppe i 60 % blant unge.Dårlig infrastruktur,sanitær anlegg,.Dårlig tilgang på medisiner og utstyr pga blokade.547 skoler,høyskoler bombet under urolighetene i  2014,som har ført til store klasser som går på skolen i skiftordninger for å få nok plass.Mangel på nok mat og vann,drivstoff .Store problemer med strømforsyning."


Er det ikke interessant for deg Stefan hvorfor Israel og Egypt har en blokkade på Gaza?

Er du totalt blind for hva Hamas foretar seg, og det ved å bruke sin sivilbefolking som eneste grunn for å beskylde Israel.
Har du virkelig ikke tatt fingeren i jorda og spurt deg selv; Hvorfor klager ikke den sivilbefolkningen som notorisk revolterer mot Israel i stede for Hamas som er deres valgte regjering?
Blir det ikke ganske urimelig at Israel nå i etterkant av den valgte regjeringen skal altså ansvarliggjøres for både hva de klager på og hva Hamas gjør?

Folkevalgt skulle innebære demokrati - så er altså du, media og resten av pressen helt stumme når det presserende behovet palestinerne har for å søke løsning hos sin egen myndighet! Hvem retter ansvaret på Hamas? INGEN!! Ikke engang du som jeg antar er svært oppegående!

2 liker  
Svar
Kommentar #10

Stefan Bonkowski

0 innlegg  724 kommentarer

Det

Publisert 7 måneder siden

eneste jeg gjorde var å henvise til at alle de problemene palestinerne i Gaza sliter med,og at de  har en  stor medvirkende årsak til demonstrasjonene.


At Hamas tydeligvis ikke er i stand til å lede palestinerne ut av elendighet og uro er klinkende klart.Hvor enkelt er det ikke for Hamas ledelse å få folkets frustrasjon til å gå utover Israel.Ingenting er vel enklere å finne en  "fiende" en enkelt kan legge skylden på  for all elendighet en lever under.
Svar
Kommentar #11

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

nettopp

Publisert 7 måneder siden

så hvorfor ikke adressere nettopp det?


Det er jo her media og pressen feiler fullstendig, og lar palestinerne selv i stikken for sin sykelige opptatthet av Israe.


Israel replasserte 10 tusen av disse flyktningene, men ingen arabiske land har villet ta dem imot. Hvem adresserer det?

Ikke alle flyktninger har mulighet til å vende tilbake, og derfor må det være en kompensasjon for det. Hvem tar opp dette?

Svar
Kommentar #12

Gjermund Frøland

10 innlegg  7012 kommentarer

Bantustan

Publisert 7 måneder siden
Stefan Bonkowski. Gå til den siterte teksten.
At Hamas tydeligvis ikke er i stand til å lede palestinerne ut av elendighet og uro er klinkende klart.

Ingen kan lykkes med noe som helst i en overbefolket bantustan. Hamas er dumme, eller naive, som vil påta seg ansvaret.

1 liker  
Svar
Kommentar #13

Martin Sandstad

20 innlegg  732 kommentarer

Publisert 7 måneder siden

Stefan:


Jeg leste nylig en miff bok, den tar vel du som propaganda, men den sier ja arbeidsledighet er høy. Men veldig mye er bra. De har mye lavere spedbarnsdødelighet , lengre levealder enn både Egypt og Jordan tror jeg.


Ja de har høy arbeidsledighet, MEN de har bedre gjennomsnitt utdanning enn nabolandene.


Så de er egentlig halvveis framme. De har har høy utdanning. Men mangler bare arbeid å få bruk av den.

Svar
Kommentar #14

Njål Kristiansen

148 innlegg  20685 kommentarer

Publisert 7 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.

Da jeg så overskriften, trodde også jeg at innlegget var en støtte til palestinerne.  Men jeg oppdaget fort at dette var enda en ensidig støtte til Israel. 

Både jøder og palestinere trenger vår støtte, ikke minst sivilbefolkningen som ikke har noen skyld i konfliktene. Det er trist å se at så mange her på Verdidebatt ikke ser at mennesker på begge sider lider.   

Takk for din gode kommentar, Njål!  

Tenk om jøder og palestinere en dag får oppleve en nasjonaldag som vår!

Det ville være resultatet av en skikkelig fredsprosess, hvor mange elementer som i dag ikke er med i tankegangen har nådd frem. Vi må aldri gi opp håpet, særlig ikke når det er som mørkest. 

3 liker  
Svar
Kommentar #15

Dag Løkke

10 innlegg  2341 kommentarer

Din tro på Hamas

Publisert 7 måneder siden

Unnskyld, Gjervoldstad, jeg har nok tatt feil. 

Selv er jeg motstander av Hamas fordi de ikke aksepterer staten Israel, og på grunn av Hamas' grusomme terrorangrep.

Jeg er selvfølgelig også imot Israels terrorangrep. 

Men jeg forstår nå at du mener at den palestinske sivilbefolkning bør rette sin klage mot Hamas, som etter din oppfatning vil hjelpe dem ut av deres nød.    

1 liker  
Svar
Kommentar #16

Dag Løkke

10 innlegg  2341 kommentarer

Midtøstens Wergeland og Bjørnson

Publisert 7 måneder siden

Ja, håpet må holdes levende. Tenk om både Israel og Palestina kunne få hver sin Henrik Wergeland til å arbeide for opphevelse av sine eventuelle  palestiner- og jødeparagrafer, hvis de har noe slikt i lovverket sitt.

Og så trenger de en Bjørnstjerne Bjørnson til å innstifte da'n! De må gjerne ha samme dato, og for min del kan de også velge 17. mai. Vi har jo plass til alle på dagen vår!       

2 liker  
Svar
Kommentar #17

Njål Kristiansen

148 innlegg  20685 kommentarer

Publisert 7 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.

Ja, håpet må holdes levende. Tenk om både Israel og Palestina kunne få hver sin Henrik Wergeland til å arbeide for opphevelse av sine eventuelle  palestiner- og jødeparagrafer, hvis de har noe slikt i lovverket sitt.

Og så trenger de en Bjørnstjerne Bjørnson til å innstifte da'n! De må gjerne ha samme dato, og for min del kan de også velge 17. mai. Vi har jo plass til alle på dagen vår!       

Legg merke til Erik Hillestads interessante artikkel her i dag. Slike tanker kan bringe en ende på the blame game. Det er på tide å komme seg inn i en fruktbar fremtid. 

1 liker  
Svar
Kommentar #18

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

Jeg er selvfølgelig også imot Israels terrorangrep.

Publisert 7 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Jeg er selvfølgelig også imot Israels terrorangrep. 

Kan du gå nærmere inn på hva disse "terrorangrep" handler om?

1 liker  
Svar
Kommentar #19

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

Publisert 7 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Men jeg forstår nå at du mener at den palestinske sivilbefolkning bør rette sin klage mot Hamas, som etter din oppfatning vil hjelpe dem ut av deres nød.  

"Bør rette sin klage til Hamas" - det er vel åpenbart IKKE mulig Løkke!

Det er absolutt IKKE det jeg mener, jeg mener media skylder palestinerne å vise dette for verden, og ikke være med i anklagene om at Israel, i det øyeblikket de forsvarer seg, blir sett på som overgriperen her. Her er det det palestinske folket som er gissel for både medias ensidige fokus, og Hamas sine trussler.

Så nei, du har ikke forstått hva jeg har skrevet. Kanskje du bør lese noen ganger før du får med deg detaljene.

Svar
Kommentar #20

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

Hva prøver du å si?

Publisert 7 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.

Jeg er selvfølgelig også imot Israels terrorangrep. 

Kan du gå nærmere inn på hva disse "terrorangrep" handler om?

1 liker  
Svar
Kommentar #21

Gjermund Frøland

10 innlegg  7012 kommentarer

Om å forstå.

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Så nei, du har ikke forstått hva jeg har skrevet. Kanskje du bør lese noen ganger før du får med deg detaljene.

Vet du selv hva palestinerne i Gaza bør gjøre?

Eller er du bare opptatt av at media fremstiller tragedien "korrekt"?

1 liker  
Svar
Kommentar #22

Dag Løkke

10 innlegg  2341 kommentarer

Publisert 7 måneder siden

Vi kommer neppe til å forstå hverandre. 

Jeg får bare glede meg over at du ønsker det aller beste for palestinerne også.  

Svar
Kommentar #23

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

snakk for deg selv

Publisert 7 måneder siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.

Vi kommer neppe til å forstå hverandre. 

Snakk for deg selv, Jeg har lest deg tydelig nok, så ikke uttal deg om meg

1 liker  
Svar
Kommentar #24

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

Solidaritet

Publisert 7 måneder siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.

Vet du selv hva palestinerne i Gaza bør gjøre?

Eller er du bare opptatt av at media fremstiller tragedien "korrekt"?

Pressen bør vise palestinerne solidaritet med den umenneskelige situasjonen de er i relatert til Hamas som deres valgte myndighets organ.


Først da kan palestinerne VÅGE å opponere mot sin egen regjering og kanskje forandring vil skje.


Jeg kan nevne noen fakta, ett par gamle: Når Hamas overtok likviderte de en haug av PLO folk. De likviderte også de som var med å grave tunellene for at de ikke skulle tyste til Israel. og ett par nye: De benytter sykehos og skoler som ramper for sine raketter. De synes aksjonen ved grensen den siste tid var vellykket, og det vil bli flere slike aksjoner.


Synes du dette likner en troverdig og human myndighet?
Hvordan vil du ha forestilt deg selv leve under slike regimer?

Derfor bør media fokusere på disse anliggender i stede for sin blinde og sykelige opptatthet av Israel 

1 liker  
Svar
Kommentar #25

Njål Kristiansen

148 innlegg  20685 kommentarer

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Jeg kan nevne noen fakta, ett par gamle: Når Hamas overtok likviderte de en haug av PLO folk. De likviderte også de som var med å grave tunellene for at de ikke skulle tyste til Israel. og ett par nye: De benytter sykehos og skoler som ramper for sine raketter. De synes aksjonen ved grensen den siste tid var vellykket, og det vil bli flere slike aksjoner.

Du skyter langt over mål med din kritikk her. Det er ingen her som støtter denne formen for palestinsk politikk. Hvis du forstår det som er skrevet tidligere vet du at både Løkke og jeg har anvist en annen kurs enn Hamas og PLO, men du vil tviholde på dine egne forestillinger. Og de er nettopp det; forestillinger. På tide med nyorientering fra din side. 

1 liker  
Svar
Kommentar #26

Dag Løkke

10 innlegg  2341 kommentarer

Publisert 7 måneder siden

Så fint. Da forstår du tydeligvis meg, og selvsagt deg selv. 

Men jeg forstår opplagt ikke noen av oss. (Det gjør ikke så mye.)

Kristiansens kommentar ovenfor støtter jeg fullt ut.  

2 liker  
Svar
Kommentar #27

Gjermund Frøland

10 innlegg  7012 kommentarer

Empati

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Hvordan vil du ha forestilt deg selv leve under slike regimer?

Jeg tenker på pelsdyrbonden som fikk uanmeldt besøk fra mattilsynet.

- Det er grotesk! Dyrene bor alt for trangt, flere av dem ligger døde i burene, og mange sliter med betente bittskader. Dette blir politisak.

- Men de biter hverandre. De har bare seg selv og hverandre å skylde på.

(Jeg tillater meg selv denne allegorien siden tegneserier nå er tillatt å bruke som dokumentasjon.)

Svar
Kommentar #28

Ole Mads Gjervoldstad

6 innlegg  44 kommentarer

allegori og virkelighet

Publisert 7 måneder siden

I flere forhandlinger har Israel gitt palestinerne anledning å øke sitt landområde, men de har alltid takket nei.
Endog 96 prosent ble tilbudt, de takket nei.


Hva vil du egentlig med denne allegorien din Gjermund?


Er det virkelig så fryktelig vanskelig å se virkeligheten som skjer, der palestinske ledere takker nei!?

Vet du virkelig hva deres drøm handler om? La meg sitere Hamas sin politiske talsmann for deg: "Vi har til hensikt å ta tilbake Vestbredden, Jerusalem og resten av det palestinske land".

Hvorfor tar ikke du slike uttalelser på alvor og reflekterer grundig hva dette faktisk innebærer i sin konsekvens?

La meg refletere litt for deg; "Dette innebærer at jødene faktisk mister sitt land. Dette innebærer at jødene - tatt i betraktning det hatet til dem vi ser fra den fronten, foruten den fronten vi her spiller poker med deres skjebne, og en jøde uten land er pr. def. en jaget jøde. La meg kun nøye meg med å nevne hva historien han fortalt oss.

Vi snakker ikke om "1967 grensene", til Hamas og dets søstreorganisasjoner, men vi snakker om en eliminering av den jødiske stat.
Tro du meg, selv den menige palestinske borger ønsker seg et Israel med tanke på hva Hamas gjør med dem!!!!
Dette alvoret og moralske spørsmålet har jeg ikke sett noen virkelig ta på ramme alvor. 


Vi befinner oss på "verdidebatt", hvilken verdi viser du her Gjermund?

2 liker  
Svar
Kommentar #29

Gjermund Frøland

10 innlegg  7012 kommentarer

Desperasjon

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Hva vil du egentlig med denne allegorien din Gjermund?

Det kristne Europa klarte på under fem år å likvidere seks millioner jøder, jøder som var spredt utover, jøder uten politisk makt.

I dag sitter de kristne europeere på sin moralske høye hest og fordømmer de trangbodde og undertrykte palestinernes desperate handlinger.

Svar
Kommentar #30

Gjermund Frøland

10 innlegg  7012 kommentarer

Ad hominem

Publisert 7 måneder siden
Ole Mads Gjervoldstad. Gå til den siterte teksten.
Vi befinner oss på "verdidebatt", hvilken verdi viser du her Gjermund?

Du burde skamme deg over å komme med noe sånt.

Svar

Siste innlegg

Debatten og dei gode gjerningane
av
Sofie Braut
rundt 3 timer siden / 113 visninger
2 kommentarer
Prestasjon & relasjon
av
Maria Stensvold Ånonsen
rundt 3 timer siden / 41 visninger
0 kommentarer
Tilsyn med vitnesbyrd
av
Vårt Land
rundt 5 timer siden / 153 visninger
1 kommentarer
Gryende helgenkult
av
Caroline Serck-Hanssen
rundt 9 timer siden / 103 visninger
1 kommentarer
Et sprang i tiden
av
Arild Vøllestad
rundt 9 timer siden / 32 visninger
0 kommentarer
En trøstesløs fase
av
Svein Takle
rundt 9 timer siden / 37 visninger
0 kommentarer
Hemmelig synagoge i Metodistkirke
av
Peder Borgen
rundt 9 timer siden / 93 visninger
0 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Debatten og dei gode gjerningane
av
Sofie Braut
rundt 3 timer siden / 114 visninger
2 kommentarer
Prestasjon & relasjon
av
Maria Stensvold Ånonsen
rundt 3 timer siden / 41 visninger
0 kommentarer
Tilsyn med vitnesbyrd
av
Vårt Land
rundt 5 timer siden / 153 visninger
1 kommentarer
Gryende helgenkult
av
Caroline Serck-Hanssen
rundt 9 timer siden / 103 visninger
1 kommentarer
Et sprang i tiden
av
Arild Vøllestad
rundt 9 timer siden / 32 visninger
0 kommentarer
En trøstesløs fase
av
Svein Takle
rundt 9 timer siden / 37 visninger
0 kommentarer
Hemmelig synagoge i Metodistkirke
av
Peder Borgen
rundt 9 timer siden / 93 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Johannes Taranger kommenterte på
Ingen å miste
21 minutter siden / 814 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Debatten og dei gode gjerningane
rundt 1 time siden / 114 visninger
roger Robberstad kommenterte på
Gryende helgenkult
rundt 1 time siden / 103 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Hvor ble Satan av?
rundt 1 time siden / 298 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Fredsprisen feirer humanisme i praksis
rundt 1 time siden / 280 visninger
Bjørn Blokhus kommenterte på
Hvor ble Satan av?
rundt 2 timer siden / 298 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
Debatten og dei gode gjerningane
rundt 2 timer siden / 114 visninger
Raymond Wedø kommenterte på
Tilsyn med vitnesbyrd
rundt 3 timer siden / 153 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Fredsprisen feirer humanisme i praksis
rundt 3 timer siden / 280 visninger
Pål Georg Nyhagen kommenterte på
Ingen å miste
rundt 3 timer siden / 814 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Ingen å miste
rundt 4 timer siden / 814 visninger
Hans Torvaldsen kommenterte på
KrFs skjebnesvangre veivalg - et svik mot de svake i samfunnet
rundt 4 timer siden / 1548 visninger
Les flere