Martin Sandstad

5    228

Israel

Publisert: 16. mai 2018 / 119 visninger.

Israel er en moralsk stat (evt. framgangsrik om du er uenig). De forsvarer sine innbyggere. De har fokus på forskning og medisin og finner hele tiden løsning på medisinske spørsmål. De har løsninger på Alzheimer, ALS og kreft. De har forsket fram jordbruksteknologi f.eks frøløse vannmeloner og cherry tomater. De lager jordbruk i ørkenen, med vanningsteknologi som sparer vann ved å dryppe kun på roten (kan være nyttig for Afrika). De er landet med flest antall solceller per innbygger, flest veganere. De er det eneste landet hvor ørkenen ikke utvider seg.

De har en stor teknisk avdeling. Som er opptil 4 ganger større enn vår per innbygger (forskjell fra år til år). De bruker mer enn dobbelt så mye av BNP på forskning som oss.

De resirkulerer 90% av avfallsvann (neste på listen er 20%. Miljøvernfolk burde jo være de første til å slå ring rundt Israel, for hele verdens skyld, mtp global oppvarming). Mange stater kommer til dem for kompetanse på cyber-sikkerhet(noe vi ikke blir informert om tydeligvis). Det er meningsløst å bruke så mye tid på å kritisere Israel. Det tar tid og ressurser bort fra å hjelpe vårt eget land eller andre.

Israel hjelper syriske flyktninger som kommer til grensen tror jeg. De er alltid de første til å sende ut spesial team til katastrofer.

Raketter skjer også jevnlig. Drap midt på tempelplassen skjedde i 2017. Selvmordsbombing på 2000- tallet. Vi har ikke dette i Norge. Vil vi ikke beskytte våre egne barn?

Kan vi ikke se Israel som en ressurs og oase mitt i et hav av elendighet som kan gjøre mye bra for hele verden? Heller enn å anklage dem og bruke krefter på noe som har samme i interesser som oss? Kanskje vi kan hjelpe palestinerne først med å annerkjenne Israel mest mulig? I 2011 bombet vi Libya. Hvem anklager oss? (Kanskje litt, men var det på linje med sånn Israel anklages i dag?)

2 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Dag Løkke

10 innlegg  1949 kommentarer

På tide å skifte tema

Publisert 11 dager siden

Staveprogrammet på min maskin synes tydeligvis det blir litt mye Midtøsten her nå. Da jeg skulle skrive om pølser og is i forbindelse med 17. mai (I en annen tråd), foreslo det istedenfor is: Israel! Da er det på tide å skifte tema.   

Svar
Kommentar #2

Martin Sandstad

5 innlegg  228 kommentarer

Publisert 11 dager siden

Du har nok litt rett, men noen spiser is på vinteren. Og noen går i solarium om sommeren.


Jeg har ikke skrevet mer enn normalt om Israel i det siste.

Svar
Kommentar #3

Dag Løkke

10 innlegg  1949 kommentarer

Publisert 11 dager siden

Nei, dette var ikke myntet på deg. Det var nærmest ment som en morsomhet. Og is om vinteren spiser jeg også. Ikke bare på 17. mai! Kos deg i morgen!

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Stefan Bonkowski kommenterte på
Barnets dåp - frelse eller inngang til Faderen/ Farshuset?
7 minutter siden / 162 visninger
Kersti Zweidorff kommenterte på
Det romantiserte hodeplagget
17 minutter siden / 2361 visninger
Kjellrun Marie Sonefeldt kommenterte på
Refusert
18 minutter siden / 920 visninger
Torgeir H. Persett kommenterte på
Det romantiserte hodeplagget
27 minutter siden / 2361 visninger
Stefan Bonkowski kommenterte på
Barnets dåp - frelse eller inngang til Faderen/ Farshuset?
rundt 9 timer siden / 162 visninger
Stefan Bonkowski kommenterte på
Barnets dåp - frelse eller inngang til Faderen/ Farshuset?
rundt 10 timer siden / 162 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Pinsebevegelsens tåkeprat om homofili
rundt 10 timer siden / 548 visninger
Les flere