Verdidebatt

ForskjellsNorge.De som spiser helsekost og de som ikke gjør det.

Naturvern er på moten.Men det gjelder ikke matkornet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mer enn merkelig ,at personer med intelligens til å ta en doktorgrad,ikke forstår så pass at det er farlig å forstyrre naturens ordning når det gjelder matemnene våre?

Sykdommer som var en sjeldenhet i førkrigstiden er vanlige nå,så som kreft,sukkersyke og hjerteinfarkt mm. Mange lidelser skyldes sivilisasjonen,så som forurensning og solskader som ikke fantes før.

Kornet som har vært basismat så langt vi vet ,ble kalt Gudslånet,for menneskene var avhengig av gode kornår;ellers ble det å male bark  å blande ut med eller å sulte.

Nå sørger mølleteknikken for å skille ut det ytre laget,kliet og kimen,så kornkostholdet er hovedsakelig basert på hvittmel.Selv det som kalles grovbrød,består for det meste av 50% hvittmel;jeg har undersøkt på brødposer i butikken.                                                   Enbonde fortalte meg om et jordstykke med kålrot som fikk klumprot. Han sendte inn jordprøve som viste mangel på mangan.Det ble satt til og vips var klumprota borte på neste års avling. Jfr. jernmangel og anemi.Vårt helsevesen måler ikke alle grunnstoffverdiene i blodet.Det sendes prøver til Danmark som foretar en bredspektret undersøkelse.Vet ikke mer om det. Har hørt det av en dame,som fikk utført det for 30 år siden.                                                                                                      Det er over 100 grunnstoffer.De utgjør det som er oss og fungerer som i en en kjemisk fabrikk ingen kan gjennomskue til bunns. Kliet er mineralrikt.                                                                                          Men verst er det at kimen fjernes.Det er ikke målbart hva tap av den fører til. Når noe fjernes fra matemnene og fremmedstoffer,kalt tilsetningsstoffer settes til, så stikker det kjepper i hjulene for den fine kjemiske koroordineringen i kroppen og gir sine symptomer.

Særlig farver er det advart mot.Jeg klippet fra VG om at tilsetningsstoffer som er forbudt i hundefor,er tillatt i kjøpegodter for barn.

Gid du innser hvor farlig det er å forstyrre skaperverket ,så grundig som det gøres i dag,før du ligger der i sykesengen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt