Berit Hogganvik

1

Barnevernet fra vondt til verre

Kvalitetssikring av faglitteratur på høyskoler i Norge

Publisert: 14. mai 2018

BARNEVERNET FRA VONDT TIL VERRE

 

Etter nærkontakt med barnevernet i min kommune, er jeg sjokkert og rystet inn til sjelen. Maktmisbruk, arroganse og nedlatenhet og ikke minst total mangel på psykologisk kunnskap og medmenneskelighet, preger denne statlige organisasjonen. Mye og mangt kunne sies om dette, men det skal jeg la være i denne omgang.

At kritikken mot barnevernet er et nasjonalt fenomen, har vekket min nysgjerrighet. For kritikken og hendelsene er det samme over hele landet. Hva er fellesnevneren ?

Felles for alle barnevernspedagoger er utdannelsen. Her fant jeg svaret. En og samme person har skrevet faglitteratur de siste 40 årene, som har fått lov å dominere utdannelsen. Jeg har bare lest en av bøkene og der fant jeg svar på alle holdningene jeg har møtt i barnevernet;

Kort fortalt: Mor er barnets potensielt værste fiende. Fyller hun disse kriteriene er det grunnlag for å ta barna: Dårlig økonomi, vanskelig oppvekst, psykiske plager, religiøs. Det spiller ingen rolle hvordan hun samhandler med barna i dag, for barnevernet tror ikke at «det du ikke selv har fått av dine foreldre, det kan du ikke gi til dine barn».

Kunnskap om tilknytning til biologiske foreldre og da spesielt mor er helt fraværende. Det er en forestilling om at fostermor (hvem hun nå enn er) har mindre skadelige følelsesmessig påvirkning enn biologisk mor.

Barnevernet eier ikke kunnskap eller medmenneskelighet i forhold til hva det gjør med et barn og bli revet ut av foreldrenes hender og satt på et vilt fremmed sted uten forvarsel. De tror de gjør barnet en tjeneste og at det er foreldrene som ikke vet sitt eget beste; som er å innse at de er til skade for sine barn. Dette handler ikke om rus, vold eller overgrep, men om følelsesmessige svigninger, slik de fleste mødre har ganske mye av!! I møte med barnevernet ses det på som sykt!!

Videre står det i denne «faglitteraturen» at barnevernet klarer å ordne opp i alle saker selv, for samarbeid med BUP og andre psykologer eller psykiatere, skaper bare konflikter.

Det er et paranoid menneskesyn som dominerer denne litteraturen; det er en grunnleggende mistillit til alt og alle og til mor som omsorgsperson som preger barnevernet i dag. Dette er blitt innprentet gjennom årtier. Ikke rart vi er der vi er i dag.

Barnevernet har så stor makt i samfunnet at både fylkesmenn, domstoler, barnehager, skoler og helsestasjon legger seg flate for deres avgjørelser.

Verre skal det bli; nå skal barnevernspedagoger inn i skolene og barnehagene for å overvåke og angi mistenkelig oppførsel på et tidligere stadium, slik at barna kan tas fra foreldrene i tide.

Mange flykter fra Norge i dag, fordi de er redd for barnevernet!!! Norge har et dårlig rykte og det er det god grunn til!! Det har med et menneskesyn å gjøre som ikke er et demokrati verdig!

Hvor er kvalitetssikringen på faglitteratur ved våre høyskoler i dag?????? Kan hvem som helst komme inn på arenaen uten noen som helst krav?

Hvorfor er ingen interessert i dette temaet??? Nå må Norge våkne!!!

 

Psykiatrisk sykepleier Berit Hogganvik

 

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Det finnes dem

Publisert rundt 2 år siden

som er interessert. 

Gro Hillestad Thune har erfaring med barnevernssaker igjennom mer enn 40 år, både som advokat og som dommer i Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg fra 1984-1999.

Les hennes artikkel på følgende link:

i dag.no/samfunn/nyheter/totalt-fravær-av rettssikkerhet-i-barnevernet/19.28084

1 liker  

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
21 dager siden / 1485 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1230 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
12 dager siden / 1071 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
8 dager siden / 966 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 634 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
17 dager siden / 435 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere