Roald Øye

Pensjonist
214    2250

Stormløpet mot Israel er i gang.

Venstrevridde journalister og reportere i ulike internasjonale medier, i NewYork Times, i Washington Post og i Haaretz i Jerusalem har liten eller ingen påvirkning på den israelske opinionen. Den har gjennomskuet de grovt fordreide bilder i nyhetssendingene fra Gaza. Det er heldigvis folket, landets velgere, og ikke mediene, som bestemmer Israels fremtid.

Publisert: 12. mai 2018 / 25464 visninger.

 

 

Begivenhetene i Gaza driver velgerne lenger og lenger vekk fra de posisjoner som Jerusalem Street og likesinnede fredsforkjempere på den politiske venstresiden, arbeider for.

Det er ikke Israels «duer» som nå har blitt «hauker». Det er Israels velgere, landets jødiske og arabiske borgere, som i lang tid har foretrukket nasjonalistiske kandidater fremfor deres ettergivende rivaler på den politiske venstreside. Siden Golda Meir gikk av i 1977, er det paradoksalt nok 4 ikke-Likud-kandidater, som har blitt valgt til statsministre i Israel,  Yitzhak Rabin, Ehud Barak, Ehud Olmert, Ariel Sharon, og de kjempet alle for partiprogrammer, som gikk imot opprettelse av en palestinsk stat. Det gjør også det store flertall av dagens israelere.Verdenssamfunnet derimot holder fremdeles fast ved at det er eneste farbare vei fremover.

Benjamin Netanyahu har etter 1996 periodevis sittet på gjerdet i dette spørsmålet, men nå har han falt ned på flertallets side. Det er fremdeles mange israelske “middelhavsfarere” som i teorien kunne tenke seg å stemme både på høyresidens  og venstresidens partier, men nyhetssendingene fra Gaza driver dem nå over til den nasjonalistiske siden, der Benjamin Netanyahu og de andre statsministerkandidatene, Gideon Sa'ar og Naftali Bennett allerede befinner seg.

Grunnen til dette skiftet i israelsk opinion er at debatten om Gazas fremtid bare har foregått på det teoretiske plan. Israelsk venstreside, oppmuntret av den amerikansk-jødiske liberale venstreside og USAs presidenter, hevdet at hvis Israel trakk seg ut av Gaza, ville palestinerne leve i fred med den jødiske stat. Noen israelere trodde på løgnen.

Høyresiden i Israel forutså riktignok at hvis de evakuerte Gaza og palestinerne likevel fortsatte å angripe Israel, ville det internasjonale samfunn, representert ved FN og EU, finne utveier til å unnskylde og rettferdiggjøre angrepene. Krigshelten Ariel Sharon trodde ikke på en slik negativ politisk utgang, og beordret derfor tvangsevakuering av 10.000 israelere ut av Gaza. Det mener mange har vært det største politiske feilgrepet i Israels moderne historie frem til i dag.

Verden har opplevd hvordan det gikk både med ham og med evakueringen. Takket være statlige overvåkings- og private videokameraer ser og hører nå israelske velgere på nyhetssendinger i beste sendetid at The Washington Post og New York Times kaller brannbombe-kastende palestinere for fredelige demonstranter, og Haaretz og J Street anklager israelske soldater for å være trigger-happy og for å mishandle uskyldige demonstranter. Løgnene blir ikke lenger trodd på i Israel. Bare Palestina-venner tror på løgnene.

Israelske borgere, landets velgere, kan i disse dager se sannheten med egne øyne: at palestinere kaster Molotov cocktails, at de sender brennende gummihjul for å sette fyr på israelske kornåkre, at de forsøker å rive ned sikkerhetsgjerdet, og at de ser og hører akkurat som det ble dem forutsagt, hvordan venstresiden unnskylder, rasjonaliserer og rettferdiggjør brannbombene. De ser klarere enn noen sinne at uansett hvor ekstremt og voldelig palestinerne går frem, vil den internasjonale venstreside forsvare dem. Uansett hvor mange innrømmelser Israel kommer med, vil palestinerne kreve mer, tiljublet av amerikanske og israelske venstreside-aktivister. Ja, av noen på høyresiden i Norge også.

“Verden”, både sekulære og mange kristne, vil delta i koret som synger anti-israelske sanger, som f.eks “From the river to the sea, Palestine vil be free”. Vi andre må utholde svartmalingen av Israel inntil videre. Den som ler sist, ler best. Vi gleder oss til å oppleve valgnatten om noen få måneder da israelske velgere har avgitt sin stemme i valget til Knesset. Folkets stemmegiving vil være basert på den virkelighet som har blitt åpenbart fremfor deres øyne i mai-dagene 2018, en virkelighet med vedvarende palestinsk hat og ekstremisme som internasjonale medier, også norske, forgjeves har forsøkt å skjule.

Maidagene er ikke over, og mye dramatisk kan ennå skje, før og etter 14-15. mai, da “The march of return” trolig vil nå sitt klimaks i voldsutgydelse.

Palestina-arabere på “Vestbredden”, og deres israelske sympatisører i Eretz Israel, har nå bestemt at de også vil være med på denne marsjen, og vil forsøk å rive ned muren/gjerdet som skiller folkene som bor på bgge sider av den grønne linje. IDF er satt i høyeste beredsskap, men ingen vet hvilke virkmidler hæren (IDF) vil ta i buk hvis det blir gjort forsøk på å bryte ned sikkerhetsgjerdet. Et blodbad ser ut til å være ønsket av Hamas og PLO.

Og verdenssamfunnet, FN og EU, vil fordømme dem som forsvarer seg, samtidig som israelerne feirer sin selvstendighetsdag, 14. mai. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har hittil “tutet med de andre ulvene” i EU når det gjelder USAs annullering av atomvåpenavtalen med Iran, og vil sikkert også gjøre det når flyttingen av den amerikanske ambassaden til Israels hovedstad, Jerusalem, finner sted i slutten av måneden.

To-stats løsningen holder hun også krampaktig fast ved sammen med tidligere storheter, som Carl Bildt og Barak Obama.

 

 

15 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1101

Tore Olsen

21 innlegg  5334 kommentarer

Gidder ikke.....

Publisert 12 dager siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hva er din kilde? Det tenkte jeg på, noe må du jo ha å vise til?

Prøver du å relativisere og ufarliggjøre innholdet i riksavisen.no?

Når det gjelder "min kilde", må jeg spørre: Er det ikke lov å utvise generell vettughet?

Hakke peiling å hva riksavisen er for noe, heller ingen interesse - så jeg tar en Njål.

Når det gjelder din kilde, så håpet jeg faktisk du skulle svare slik. Derfor får du min anerkjennelse hva det angår. Det  må kunne gå an å ha en vettug vurdering på egne vegne, uten å måtte dokumentere med 3 kopier fra Statens offentlige godkjenningsdepartement - m/uttalelsesertifikat for tre måneder ad gangen!

Så tommel opp!:))

Hvem holder du med?

1 liker  
Svar
Kommentar #1102

Gjermund Frøland

10 innlegg  6929 kommentarer

#1088

Publisert 12 dager siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Hakke peiling å hva riksavisen er for noe, heller ingen interesse

Hva var poenget med din #1088 hvis du ikke har peiling på hva riksavisen.no er?


Svar
Kommentar #1103

Tore Olsen

21 innlegg  5334 kommentarer

Jøder vitner om kristne som har forfulgt dem

Publisert 12 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
"lsraels  sak" står like sterkt på begge plan. Professor Allan Dershowitz argumenterer  bare ut fra sekulært,  juridisk hold i boka si med samme navn.  De to professorene har overbevist meg om Kirkens svik. Jeg tror mine meningsmotstandere mangler kunnskap,  både om hva Bibelen lærer,  og hva internasjonal folkerett  sier. 

Historisk har kirkene - eller kristne, faktisk forfulgt jøder i Europa - veldig lenge, helt opp til våre generasjoner. Det er trist å høre, på vegne av andre kristne, når jøder gir sitt vitnesbyrd om forfølgelse. 

Jeg har sett flere vitnesbyrd fra Messianske Jøder på You tube. I hvilken grad det gjelder staten Israel i forhold til direkte forfølgelse av personer, må jo de som blir forfulgt få lov til å ytre seg om.

Det er trist, men vi ser jo hvordan støtten til Israel forsvant når den politisk makten endret seg i Israel. Støtten går nå til palestinerne fra både politisk og kirkelig hold. - Forresten, politisk og kirkelig er nå sak samme hos noen.

2 liker  
Svar
Kommentar #1104

Tore Olsen

21 innlegg  5334 kommentarer

Engasjements motiv

Publisert 12 dager siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hva var poenget med din #1088 hvis du ikke har peiling på hva riksavisen.no er?

Har jeg henvist til riksavisen? Har ikke nevnt den uten å si at jeg hakke peiling?

Jeg bare lurer på hva du personlig mener om stormløpet mot Israel, blir de forfulgt og av hvem?

Du kan gjerne svare nei, ikke av noen - da svarer jeg: realitets-sjekk?

Neste spørsmål fra meg vil være - hvem holder du med og hvorfor?

1 liker  
Svar
Kommentar #1105

Gjermund Frøland

10 innlegg  6929 kommentarer

Dette er hva du siterer i din #1088:

Publisert 12 dager siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.

Har jeg henvist til riksavisen? Har ikke nevnt den uten å si at jeg hakke peiling?

Jeg bare lurer på hva du personlig mener om stormløpet mot Israel, blir de forfulgt og av hvem?

Du kan gjerne svare nei, ikke av noen - da svarer jeg: realitets-sjekk?

Neste spørsmål fra meg vil være - hvem holder du med og hvorfor?

"Vel, når det gjelder å bruke evangeliekirken-arendal.no, for ikke å si riksavisen.no, som kildebelegg, vil jeg overfor et barn forklare at det er noe som heter kildekritikk. Jeg ville aldri si at barnet "må skjerpe seg" eller "slutte å vrøvle".

Når en voksen, utdannet person, gjør det samme, er det ingen grunn til å legge fingrene imellom"

Som du sikkert kan se, her står ikke noe om holdninger til stormløpet mot israel. Det handler om valg av kilder. Det er dette du siterer og kommenterer - uten at du "gidder" å forholde deg til de kildene jeg viser til - og som du siterer meg på.

2 liker  
Svar
Kommentar #1106

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

I dag gjelder det Israel.

Publisert 12 dager siden

Pål Georg Nyhagen: "Den lengste veien hva gjelder kjærlighet og solidaritet: Fra ord til handling".

Myndighetens og kirkens behandling av jøder, tatere, barn av NS-foreldre og kvinner med tysk kjæreste, m.m. er dessverre stinkende stygge flekker på fasadene som ikke forsvinner med dekorativ overmaling. Selv om noen dog ser ut til å tro dét. Dette temaet kommer de siste årene noe opp de gangene en forfatter utgir en bok om det som skjedde. Men det blir med dette. Oppmerskomheten forsvinner like brått som den kom: Ingen vil ta dette bredt og grundig opp og kompetent gjennomanalysere sakene i fullt dagslys på offentlige arenaer til alles beskuelse. Taushetens sammensvergelse rår igjen. Det som ikke synes og høres, eksisterer visst ikke. 

I dag er det jødenes stat, Israel, kampen står om. 

2 liker  
Svar
Kommentar #1107

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Lytt til "reformatorens" budskap !

Publisert 12 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
KIRKENS representanter, nasjonalt og globalt, er Israels mektigste ideologiske motstander

I en trådstarter la jeg for noen år siden inn et ferskt videoforedrag av dr.Paul Wilkinson  som jeg dristet meg til å sammenlikne med Martin Luthers foredrag for fyrstene i Worms i 1523. De avslører i sine taler løgnene som rådet/råder  i deres respektive kirker. Den første ble en stor reformator. Den andre er ennå ganske ukjent. 

Derfor presenterer jeg ham  for n.gang her på verdidebatt.   Innspillingen er noen år gammel, men budskapet er like aktuelt  i dag som for 10 år siden.  I videoen blir de fremste aktører i det globale  stormløpet  mot Israel presentert:

Christian Palestinianism – YouTube.

1 liker  
Svar
Kommentar #1108

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Et katolsk/jødisk syn på historien.

Publisert 12 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
I dag er det jødenes stat, Israel, kampen står om

Havard professor Roy Schoeman forteller i to videoforedrag om sin overgang fra jødisk tro til troende katolikk etter en åndelig åpenbaring som likner på den Paulus hadde utenfor Damaskus. 

I dette 52 minutters videoforedraget gir han en historisk fremstilling av jødefolkets utvelgelse for nesten 4000 år siden til dagens politiske situasjon i Midtøsten og i hele verden. Hans åndelige klarsyn parret med historisk forståelse gir etter min mening svaret på noen av de spørsmål som har dukket opp på denne tråden.

Medi Mentor: Virgin Mary converts Harvard Professor Part 2 (Jewish ...


2 liker  
Svar
Kommentar #1109

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Gå ned i "gullgruvene"!

Publisert 8 dager siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Jeg ville aldri si at barnet "må skjerpe seg" eller "slutte å vrøvle".

De to lenkene som har blitt lagt ved i de to siste kommentarene, # 1007 og  #1008, er verdige avsluttende kommentare til temaet jeg tok opp for nøyaktig et halvt år siden, den 12. mai 2018:  Satans  stormløp mot Israel og det jødiske folk.

 En troende anglikaner og en troende katolsk jøde har i sine videoforedrag hver på sin måte vist hvordan Gud har full kontroll  over de historiske begivenhtene som utfolder seg foran våre  øyne i dagens nyhetsbilde. Som troende lutheraner er jeg imponert over de to trosbødrenes  åndelige klarsyn i endetids-perspektivets hemmeligheter. 

Foredragene burde ha vært holdt på norsk.  For anglofile er de " gullgruver". 

3 liker  
Svar
Kommentar #1110

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Publisert 8 dager siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.

Hvis du er nøye med å formulere deg korrekt, så går det fram av denne kommentaren (1065) at det er du som mener dette. Altså at kirken er Israels fiende. 

 Men OK, så mener du altså ikke det. Det er fint.

"Nei, Det er de messiastroende jøder som mener at Kirken er Israels fiende nr. en. Det er Kirken som du representerer, Dag Løkke,  Den støtter palestinere i deres krav om, og kamp for, en to-statsløsning",  skrev jeg i en tidligere kommentar." 

Det vil i det lange løp bety slutten for en jødisk stat, hvilket kanskje er Kirkens ultimale mål?

Mine sannhetsvitner på denne tråden har åpenbart for meg, at Kirken står fremst i den åndelige strid mot Guds utvalgte folk, jødene. Et av vitnene er bl.a. Paul Wilkinson, som jeg håper mange har tatt seg tid til å lytte til.  

Denne oppfatning av Kirkens svik overfor dagens Israel ble nylig bekreftet av  Bjørgvins biskop, Halvor Nordhaug, som i en  artikkel i "Dagen"  uttalte at  det er lenge siden staten Israel hadde en særstilling  i Kirken.  

Det er en frukt av  gjennomslaget for erstatningsteologien som ble rådende på de to teologiske fakultetene i Oslo i Mellomkrigstiden, og som stort sett fremdeles er  rådende  ved de fleste teologiske fakulteter i verden.

2 liker  
Svar
Kommentar #1111

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Publisert 3 dager siden

Denne lange, nesten  halvt år gamle tråden,  hadde fortjent å få en oppsummering av en nøytral observatør, for det har skjedd så mye dramatisk både på slagmarken og i politiske organer i forbindelse med dette såkalte  stormløpet mot Israel. 

Jeg er ingen nøytral observatør, og kan derfor bare uttale meg på egne vegne Følgene av det som ikke skjedde ved Israels gense mot Gaza, nemlig at det ikke ble full krig mot Hamas,  har vi ennå ikke sett resultatet av. I  Israel kan det  bli  regjeringskrise og nyvalg til Knesset hvis det ikke blir enighet om hvem som i tiden frem til neste valg i november 2019, skal bekle forsvarsministerposten i koalisjonsregjeringen. Statsminister  Netanyahu ønsker å bekle posten selv, men undervisningsminister Naftali Bennet, lederen for partiet "Det jødiske hjem",  truer med å trekke seg ut av regjeringen  hvis ikke han får posten. 

Spørsmålet vil bli avgjort i et møte søndag 18. november. Han regnes som en av haukene i regjeringen, og vil innta en mye steilere holdning til Hamas'  krigføring mot Israel. Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

2 liker  
Svar
Kommentar #1112

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Min erfaring etter denne tråden.

Publisert 3 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.

Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

 Lik  Sitér

og det er hva som forbauser meg  etter å ha fulgt denne tråden siden 12. mai Langt flere er fordømmende i sine kommentarer overfor de  israelske ledere som er hauker når landet angripes av palestinskk terror, enn de  som er fordømmende mot palestinske ledere som oppfordrer til terror mot den sionistiske entiteten.

 Jeg ser denne  kritiske holdningen til den demokratiske staten, Israel,  som uttrykk for en global antisionisme som har etterfulgt den globale antisemittismen fra uminnelige tider.  Antisionisme  i moderne tid har i all hovedsak  rådet grunnen bare siden opprettelsen av staten Israel  i 1948.

 Som individ  og som stat skal "jøden" bøye nakken og gå lydig mot skafottet slik de gjorde under Holucaust.  Jødenes  nye og " haukish" adferd er uvant for mange jødehatere. De vil, akkurat  som de fattige, alltid finnes blant oss.

3 liker  
Svar
Kommentar #1113

Dag Løkke

10 innlegg  2311 kommentarer

Og min erfaring ...

Publisert 3 dager siden

Min erfaring etter denne tråden er at den er en sammenblanding av alt mulig. 

Det er virkelig grunn til å fordømme all terror, uansett hvor den kommer fra. Det er grunn til å fordømme drap av sivile, uansett hvem som utfører dem. Derfor er det ofte grunn til å kritisere både Israel og Palestina. 

Sammenblandingen på denne tråden består blant annet i å "se" både antisemittisme og antisionisme bak all kritikk av Israel. Men det er ingen grunn til å "forklare" saklig politisk kritikk av Israel med jødehat. Kommentar 1112 er et eksempel på denne sammenblandingen -  og er samtidig en "grei" avrunding av denne debatten. 

Svar
Kommentar #1114

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

En fullkommen sammenblanding.

Publisert 3 dager siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Min erfaring etter denne tråden er at den er en sammenblanding av alt mulig. 

Det er jeg litt enig : Verdens fiendskap mot jøder eller staten Israel syns jeg har kommet  frem til en viss grad på denne tråden. 

Når du,  Dag Løkke,  skriver: "Det er grunn til å fordømme drap av sivile, uansett hvem som utfører dem. Derfor er det ofte grunn til å kritisere både Israel og Palestina., syns jeg din  sammenblanding av hummer og kanari, blir fullkommen. 

Hvis Løkke ikke har registrert at det er klasseforskjell på volden som utføres av Israel og "Palestina" i krigen som har bltt utkjempet  det siste halvåret i området ved Israels  grense til Gaza,  kan jeg forstå at han ser lite til antisemittisme og antisionisme i nyhetsbildet fra Midtøsten. og bare kaller det hele for sammenblanding.  Jeg forstår din avsluttende kommentar bedre nå,  Dag Løkke:   "Sammenblandingen på denne tråden består blant annet i å "se" både antisemittisme og antisionisme bak all kritikk av Israel.".

2 liker  
Svar
Kommentar #1115

Gjermund Frøland

10 innlegg  6929 kommentarer

Riksavisen

Publisert 3 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Det er jeg litt enig : Verdens fiendskap mot jøder eller staten Israel syns jeg har kommet  frem til en viss grad på denne tråden. 

Og du har selv vist til én av disse for å støtte opp om dine egne påstander, riksavisen.no.

1 liker  
Svar
Kommentar #1116

Njål Kristiansen

148 innlegg  20573 kommentarer

Publisert 3 dager siden

Øye skriver at

Følgene av det som ikke skjedde ved Israels gense mot Gaza, nemlig at det ikke ble full krig mot Hamas,  har vi ennå ikke sett resultatet av. I  Israel kan det  bli  regjeringskrise og nyvalg til Knesset hvis det ikke blir enighet om hvem som i tiden frem til neste valg i november 2019, skal bekle forsvarsministerposten i koalisjonsregjeringen. Statsminister  Netanyahu ønsker å bekle posten selv, men undervisningsminister Naftali Bennet, lederen for partiet "Det jødiske hjem",  truer med å trekke seg ut av regjeringen  hvis ikke han får posten. 

For meg viser dette at Israel har mer enn nok med seg selv, at den virkelige striden om Israels fremtid foregår internt, og er så sterk at den står om hvem som er hatefull, mer hatefull og mest hatefull overfor anderledes tenkende. I denne saken er det Netanyahu som er minst hatefull, mens Liebermann og Bennett fyller de neste plassene. Dette må det israelske folk ordne opp med. Slik kan man ikke ha det i et såkalt demokrati. En av demokratiets viktige sider er at det er tolerant, inkluderende og respektfullt overfor hverandre, og ting tyder på at dette idealet ikke lar seg gjøre å oppnå akkurat nå. 

Men så sier Øye noe som er mer interessant; 

Spørsmålet vil bli avgjort i et møte søndag 18. november. Han regnes som en av haukene i regjeringen, og vil innta en mye steilere holdning til Hamas'  krigføring mot Israel. Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

Dette forstår jeg slik at verdensopinionen ikke er spess vendt mot Israel, men at det kan komme til å skje igjen. Stormløpet er altså ikke der ute i verden, men hos Øye, som påpekt så mang en gang tidligere. Øyes forvirring har grepet om seg, og det er tydelig basert på kun frykt uten realiteter i bunnen. Hvis Israel klarer å etablere hva vi kan kalle en normativt god holdning overfor Palestina vil det samme skje hos palestinerne, til og med basert på den våpenhvilen som Liebermann ikke kan leve med, hvor respekten for begge land vil stige for en gang å bli like normal som mellom Norge og Sverige. En slik utvikling må være forbilledlig for alle land, og det er bare å hive seg på for å nå dette, så vil antagonismen forsvinne kanskje selv i Iran!

Øyes stormløp er dødt og maktesløst nå som for et halvt år siden. Det var aldri der, og med godt politisk håndverk på begge sider vil det aldri oppstå. 

1 liker  
Svar
Kommentar #1117

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Publisert 3 dager siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.

Og du har selv vist til én av disse for å støtte opp om dine egne påstander, riksavisen.no.

1 liker    Lik  Sitér

Jeg har blitt kritisert for å ha anbefalt Riksavisen for leserne på denne tråden, men det er ikke riktig. Det var en helt spesiell artikkel om de 10 tapte stammene som jeg pekte på, for i den var det noe interessant innimellom annet som jeg stilte meg avvisende til. 

Nå har jeg  lest avisen fra ende til annen, og føler meg ikke bekvem med synspunktene deresnår det gjelder den hvite rase og innvandring. Men dem om det! 

Her er avisens målsetting og, den kan jeg ikke si er mer oppsiktsvekkende enn andre avisers målsetting på venstresiden i det politiske spektrum:

"Vi ønsker å bidra til kristen opplysning og kunnskap, veilede medmennesker til den litteratur og kunst og læremidler og hjelpere som behøves for å kunne se verden som den er, og ikke som den illusjonen som en er tillært, indoktriner og manipulert til å tro. Riksavisens formål er å bekjempe voldelige, totalitære og ukristelige bevegelser gjennom ord og avsløring".

Når det gjelder Nnjål Kristiansens kommentar 1116

2 liker  
Svar
Kommentar #1118

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

De naive og de edrue.

Publisert 3 dager siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Øyes stormløp er dødt og maktesløst nå som for et halvt år siden. Det var aldri der, og med godt politisk håndverk på begge sider vil det aldri oppstå.

PC-en min  stoppet opp midt i min kommentar til Njål Kristiansen. Jeg forsøker på nytt. 

Øye mener at alle som uttaler seg om den israelsk palestinske konflikten, bør være nøkterne og ikke naive og tro at de to stridende parters ledere  er like oppriktige og ærlige i sine uttalelser om sine politiske motiver og mål. Det tror jeg  ikke er tilfelle. De nåværende palestinske ledere likner for mye på sitt store  ideologiske forbilde, Yasser Arafat,  som ble erklært å være en notorisk løgner av Terje Røed Larsen. 

Her skilles våre veier: De som tror på løgnerne, og de som ikke tror på dem.  De  første tror ikke at det har vært et stormløp mot Israel det siste halvåret.  De sier at stormløpet bare er noe som har foregått  inne i hodet på Øye!  Palestinerne sier at de ønsker å leve i fred ved siden av jødene, og da er de villig  til å tro at de snakker sant. 

De andre tror mer på de israelske lederne som har skoene på og kjenner hvor det gnager. Det gnager for tiden ganske kraftig, 

Naftali Bennett har jeg tro på.  Jeg ser frem til å høre at han har blitt forsvarsminister. Før november 2019 vil det bli nyvalg i Israel, og da er kanskje Netanyahus tid som statsminister over. De med skoene på vil avgjøre valget.

2 liker  
Svar
Kommentar #1119

Dag Løkke

10 innlegg  2311 kommentarer

Et kunststykke

Publisert 3 dager siden

Det er et kunststykke av deg å klare å plassere www.riksavisen.no på venstresiden. 

Det er imidlertid beroligende å lese at du kjenner deg ubekvem når du leser den. Men du har en lei uvane med å plassere alt du ikke liker, på venstresiden.  

Svar
Kommentar #1120

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

En uklarhet fra min side.

Publisert 3 dager siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Det er et kunststykke av deg å klare å plassere www.riksavisen.no på venstresiden. 

Kunststykket er det du som står for, Dag Løkke.  Jeg har ikke, med det jeg skriver her,  plassert  Riksavisen. no på venstresiden: "Her er avisens målsetting og, den kan jeg ikke si er mer oppsiktsvekkende enn andre avisers målsetting på venstresiden i det politiske spektrum." 

Både venstre- og høyresidens aviser har ofte like forvrengte synspunkter når Israels ledere på høyresiden blir omtalt. Venstresidens redaktører er likevel de som tar kaka, når det gjelder forvrengninger.

 Jeg tar det som et uttrykk for at du mangler mer tungtveiende argumenter mot mine synspunkter, når du henger deg opp i en slik språklig unøyaktighet.  Jeg kunne ha skrevet  " enn mange andre avisers målsetting på begge sider av det politiske spektrum."  Det var og er min mening.


2 liker  
Svar
Kommentar #1121

Njål Kristiansen

148 innlegg  20573 kommentarer

Publisert 3 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Her skilles våre veier: De som tror på løgnerne, og de som ikke tror på dem.  De  første tror ikke at det har vært et stormløp mot Israel det siste halvåret.  De sier at stormløpet bare er noe som har foregått  inne i hodet på Øye!  Palestinerne sier at de ønsker å leve i fred ved siden av jødene, og da er de villig  til å tro at de snakker sant. 

Og etter all den diskusjonen vi har hatt om dette ser du meg fortsatt som en venn av Palestina og uvenn av Israel. 

Til ditt svar til Løkke vil jeg si at du selv leverer de beste motargumentene mot ditt syn. Argumentasjonen din henger ikke sammen lenger. Den er blitt for krampaktig og unyansert slik at den faller på sin egen urimelighet. 

Svar
Kommentar #1122

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Si det i klartekst!

Publisert 2 dager siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Argumentasjonen din henger ikke sammen lenger. Den er blitt for krampaktig og unyansert slik at den faller på sin egen urimelighet. 

Dette er tåketale av en debattant som ofte skriver  saklig og klart her på verdidebatt. Når det gjelder en meningsmotstander som taler vel  og forsvarer Israel og landets ledere på høyresiden, forholder det  seg imidlertidig  annerledes, som sitert ovenfor.  Hvordan er argumentasjonen hans? Ingen er interessert i tåketale. Si det i klartekst!

3 liker  
Svar
Kommentar #1123

Dag Løkke

10 innlegg  2311 kommentarer

Ikke et kjedelig øyeblikk

Publisert 2 dager siden

Jeg er enig med deg i at Njål Kristiansen skriver saklig og klart her på Verdidebatt. Derfor er det alltid en fryd å lese ham. 

Du og jeg er derimot ganske forutsigbare. Men vi kjeder oss ikke! 

Ha en fortsatt god søndag! 

Svar
Kommentar #1124

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

En spørreundersøkelse.

Publisert 1 dag siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Du og jeg er derimot ganske forutsigbare. Men vi kjeder oss ikke! 

Jo, Jeg har begynt å kjede meg, for min opplevelse er at  debatten på denne tråden om staten Israel og jødene stilling i verden i dag, er svært  fastlås. Vi ligger i våre skyttergaver og lader våre  våpen før neste runde. 

For å komme ut av denne fastlåste  situasjonen tar jeg et initiativ og utfordrer kristne brødre og søstre , som ikke har tatt seg tid til, eller ikke  har hatt  anledning til å lytte til den teologiske forsker og pastor i en britisk lavkirkelig menighet i England  dr. Paul Wilkinson. Den språklige barrieren håper jeg ikke er for høy.

 Jeg har presentert ham her på verdidebatt på ulike tråder i noen år  siden jeg ble oppmerksom på han i 2012  da han hadde avsluttet sitt forskningsprosjekt "Palestinsk kristendom".  Det er i et videoforedrag på litt over en time at han dokumenterer sine påstander. Se nedenunder!

Jeg ønsker at troende mennesker som mestrer det engelske språk,  tar utfordringen og lytter til pastorens/forskerens  budskap i foredraget.  Særlig er hans møte med president Yasser Arafat  like før han døde i 2004 interessant og meningsfull:  På tidsskiven etter ca. 42 minutter. 

Hva er kristne brødres  respons på pastorens opplysninger om palestinsk kristendom? Christian Palestinianism – YouTube.

2 liker  
Svar
Kommentar #1125

Gjermund Frøland

10 innlegg  6929 kommentarer

Lutherske proporsjoner

Publisert 1 dag siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.

Her er avisens målsetting og, den kan jeg ikke si er mer oppsiktsvekkende enn andre avisers målsetting på venstresiden i det politiske spektrum:

"Vi ønsker å bidra til kristen opplysning og kunnskap, veilede medmennesker til den litteratur og kunst og læremidler og hjelpere som behøves for å kunne se verden som den er, og ikke som den illusjonen som en er tillært, indoktriner og manipulert til å tro. Riksavisens formål er å bekjempe voldelige, totalitære og ukristelige bevegelser gjennom ord og avsløring".

Jarle Johansen og riksavisen.no tar jødehatet til lutherske høyder i deres bidrag til "kristen opplysning og kunnskap".

For eksempel skriver Jarle Johansen i riksavisen.no:

WARNING: The Jews are heading for a fall


Why the Jews hate Jesus?

"Why the Jews hate Jesus? Because he will strip them for their privileges of usury, lies and deceit.. They would have to be farmers and fishermen or do something other honest work like all else.. than themselves know they will starve to death"

Litt mer fra samme artikkel om forholdet jødedom/kristendom:

"PM: Holocaust memorial will stand beside Parliament as permanent statement of our British values
https://www.gov.uk/government/news/pm-holocaust-memorial-will-stand-beside-parliament-as-permanent-statement-of-our-british-values

Once upon the time the British values was Christian, what was the religion of the Lost Tribes of Israel (Caucasians), not Jewish. It have changed now. Why should Christians help the unGodly; that is Abraham’s, Moses, Jacob-Israel, Isaac’s and Jesus’ God."
Svar
Kommentar #1126

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Undrenes tid er ikke forbi.

Publisert 1 dag siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Jarle Johansen og riksavisen.no tar jødehatet til lutherske høyder i deres bidrag til "kristen opplysning og kunnskap".

Etter å ha lest lenkene i din  kommentar #1125 må jeg gi deg rett i at "Jarle Johansen og riksavisen.no tar jødehatet til lutherske høyder"  i publikasjonene i avisen sin. Det sier ikke så lite.

 Jeg må beklage at jeg uttalte meg positivt og på sviktende grunnlag, da jeg bedømte avisen ut fra en artikkel om de 10 tapte stammer.  I artikkelen fant jeg en del ting som var interessante og  historisk holdbare, og ble forledet til å tro at det samme var tilfelle med mye av det andre som  Jarle Johansen presenterte i avisen sin.  Der tok jeg skammelig feil. Jeg deler din oppfatning av avisen, Gjermund Frøland.

Mitt syn på jøder og Israel er sammenfallende med det jødisk/katolske syn som Havard professor Roy Schoeman forteller om i de to videoforedragene,  som jeg presenterte i min kommentar #1108 : Medi Mentor: Virgin Mary converts Harvard Professor Part 2 (Jewish. Det er et mektig vitnesbyrd om hva Gud kan uttrette blant jøder i dag.

2 liker  
Svar
Kommentar #1127

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Drakamp på Israels hjemmebane.

Publisert 1 dag siden

Det har blitt kjent at statsminister Benjamin  Netanyahu gikk seirende ut av striden med Naftali Bennett om hvem som skal bekle forsvarsministerposten i den israelske rgjering etterat  Lieberman og hans parti kastet inn håndkleet i forrige uke på grunn av at regjeringen reagerte så tafatt mot Hamas, som sto bak rakettregnet mot Israel fra Gaza. Hvis også Bennett og hans gruppe på 8 representanter i Knesset, hadde gjort det samme, som de truet med å gjøre, ville det ha blitt rgjeringskrise i Israel  og nyvalg til våren, et halvt år før tiden for det planlagte valg. Statsministeren vant en innenrikspolitisk seier  av dimensjoner, og Bennet led et forsmedelig politisk nederlag som kan koste ham dyrt når valget til slutt kommer i november 2019. Bennett bøyde seg for de argumenter statsministeren la frem på et kabinettmøte søndag kveld 19. november. Der må han ha overbevist lederne for koalisjonsregjeringen om hvor skadelig det ville være for Israel om det ble regjeringskrise på dette tidspunkt. Hvilke tungtveiende argumenter han presenterte, vet ingen uteom de som var til stede på møtet. Verden vil få geie på det i løpet av få dager, ble det sagt.I etterkant  av drakampen mellom Netanyahu og Bennett  har sistnevnte lagt frem for offentligheten i Israel en begrunnelse for sin fallering overfor statsministeren. Det er en interessant erklæring, som kanskje vil reparere litt på den politiske skaden hans renome ble påført av nederlaget. Noen observatører hevder derimot at begivenheten som fant sted denne helgen, kan innvarsle en politisk opptur for partiet "Det jødiske hjem" og Naftali Bennett. Her er hans erklæring som det skal bli spennende å se om har noen virkning på den israelske opinion:  Bennett demands 'revolution' in Israel's defense policy.


Svar
Kommentar #1128

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Netanyahu fikk åndelig veiledning?

Publisert rundt 17 timer siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
I etterkant  av drakampen mellom Netanyahu og Bennett  har sistnevnte lagt frem for offentligheten i Israel en begrunnelse for sin fallering overfor statsministeren

En utvidelse av perspektivet for stormløpet mot Israel, som kanskje forklarer  Naftali Bennetts fallering  overfor statsministeren.

When All Else Failed, Netanyahu Turned to Spiritual Guidance - Israel ..

Svar
Kommentar #1129

Roald Øye

214 innlegg  2250 kommentarer

Informasjon om det som skal skje.

Publisert rundt 16 timer siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
En utvidelse av perspektivet for stormløpet mot Israel


Denne lenken bør fortrinnsvis  leses av Bibel-troende mennesker. Den gir en beskrivelse av hva som er i vente for Israel ut fra nyhetsbildet som tegner seg i Midtøsten  i disse dager - og ut fra det som Bibelen  forteller  skal skje i de siste tider når det gjelder Israel. Det blir spennende tider.
Shalom to you. Brother Raoul www.blowthetrumpet.com.au 
 
Svar

Siste innlegg

Syversens formaning
av
Berit Aalborg
rundt 10 timer siden / 732 visninger
5 kommentarer
Redelig maktkamp
av
Øystein Blymke
rundt 13 timer siden / 79 visninger
0 kommentarer
Verdt å prøve
av
Vårt Land
rundt 20 timer siden / 288 visninger
4 kommentarer
Vil vi ta på oss ledertrøya?
av
Lisa Sivertsen
rundt 20 timer siden / 155 visninger
0 kommentarer
Armenerne i en brytningstid
av
Egil Sjaastad
rundt 20 timer siden / 87 visninger
0 kommentarer
Hva visste kirken?
av
Torleiv Austad
rundt 20 timer siden / 468 visninger
3 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Syversens formaning
av
Berit Aalborg
rundt 10 timer siden / 732 visninger
5 kommentarer
Redelig maktkamp
av
Øystein Blymke
rundt 13 timer siden / 79 visninger
0 kommentarer
Verdt å prøve
av
Vårt Land
rundt 20 timer siden / 288 visninger
4 kommentarer
Vil vi ta på oss ledertrøya?
av
Lisa Sivertsen
rundt 20 timer siden / 155 visninger
0 kommentarer
Armenerne i en brytningstid
av
Egil Sjaastad
rundt 20 timer siden / 87 visninger
0 kommentarer
Hva visste kirken?
av
Torleiv Austad
rundt 20 timer siden / 468 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Carl Wilhelm Leo kommenterte på
Når man kaster "et bein" til flokken.....
rundt 2 timer siden / 296 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Kan kristne drive vitenskap?
rundt 2 timer siden / 377 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
På feil frekvens
rundt 3 timer siden / 321 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Ich habe genug!
rundt 3 timer siden / 794 visninger
Arne D. Danielsen kommenterte på
Hvor salig er den lille flokk?
rundt 4 timer siden / 462 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Verdt å prøve
rundt 4 timer siden / 288 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 4 timer siden / 1805 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Vil Frp la homofile fra Tanzania få politisk asyl i Norge?
rundt 5 timer siden / 477 visninger
Isak BK Aasvestad kommenterte på
Vil Frp la homofile fra Tanzania få politisk asyl i Norge?
rundt 5 timer siden / 477 visninger
Øivind Hundal kommenterte på
Kjønnsforskning og ideologi
rundt 6 timer siden / 197 visninger
Tore Olsen kommenterte på
NRK med kraftig underdrivelse og slagside om rakettangep fra Gaza
rundt 6 timer siden / 1805 visninger
Les flere