Roald Øye

Pensjonist
214    2240

Stormløpet mot Israel er i gang.

Venstrevridde journalister og reportere i ulike internasjonale medier, i NewYork Times, i Washington Post og i Haaretz i Jerusalem har liten eller ingen påvirkning på den israelske opinionen. Den har gjennomskuet de grovt fordreide bilder i nyhetssendingene fra Gaza. Det er heldigvis folket, landets velgere, og ikke mediene, som bestemmer Israels fremtid.

Publisert: 12. mai 2018 / 25145 visninger.

 

 

Begivenhetene i Gaza driver velgerne lenger og lenger vekk fra de posisjoner som Jerusalem Street og likesinnede fredsforkjempere på den politiske venstresiden, arbeider for.

Det er ikke Israels «duer» som nå har blitt «hauker». Det er Israels velgere, landets jødiske og arabiske borgere, som i lang tid har foretrukket nasjonalistiske kandidater fremfor deres ettergivende rivaler på den politiske venstreside. Siden Golda Meir gikk av i 1977, er det paradoksalt nok 4 ikke-Likud-kandidater, som har blitt valgt til statsministre i Israel,  Yitzhak Rabin, Ehud Barak, Ehud Olmert, Ariel Sharon, og de kjempet alle for partiprogrammer, som gikk imot opprettelse av en palestinsk stat. Det gjør også det store flertall av dagens israelere.Verdenssamfunnet derimot holder fremdeles fast ved at det er eneste farbare vei fremover.

Benjamin Netanyahu har etter 1996 periodevis sittet på gjerdet i dette spørsmålet, men nå har han falt ned på flertallets side. Det er fremdeles mange israelske “middelhavsfarere” som i teorien kunne tenke seg å stemme både på høyresidens  og venstresidens partier, men nyhetssendingene fra Gaza driver dem nå over til den nasjonalistiske siden, der Benjamin Netanyahu og de andre statsministerkandidatene, Gideon Sa'ar og Naftali Bennett allerede befinner seg.

Grunnen til dette skiftet i israelsk opinion er at debatten om Gazas fremtid bare har foregått på det teoretiske plan. Israelsk venstreside, oppmuntret av den amerikansk-jødiske liberale venstreside og USAs presidenter, hevdet at hvis Israel trakk seg ut av Gaza, ville palestinerne leve i fred med den jødiske stat. Noen israelere trodde på løgnen.

Høyresiden i Israel forutså riktignok at hvis de evakuerte Gaza og palestinerne likevel fortsatte å angripe Israel, ville det internasjonale samfunn, representert ved FN og EU, finne utveier til å unnskylde og rettferdiggjøre angrepene. Krigshelten Ariel Sharon trodde ikke på en slik negativ politisk utgang, og beordret derfor tvangsevakuering av 10.000 israelere ut av Gaza. Det mener mange har vært det største politiske feilgrepet i Israels moderne historie frem til i dag.

Verden har opplevd hvordan det gikk både med ham og med evakueringen. Takket være statlige overvåkings- og private videokameraer ser og hører nå israelske velgere på nyhetssendinger i beste sendetid at The Washington Post og New York Times kaller brannbombe-kastende palestinere for fredelige demonstranter, og Haaretz og J Street anklager israelske soldater for å være trigger-happy og for å mishandle uskyldige demonstranter. Løgnene blir ikke lenger trodd på i Israel. Bare Palestina-venner tror på løgnene.

Israelske borgere, landets velgere, kan i disse dager se sannheten med egne øyne: at palestinere kaster Molotov cocktails, at de sender brennende gummihjul for å sette fyr på israelske kornåkre, at de forsøker å rive ned sikkerhetsgjerdet, og at de ser og hører akkurat som det ble dem forutsagt, hvordan venstresiden unnskylder, rasjonaliserer og rettferdiggjør brannbombene. De ser klarere enn noen sinne at uansett hvor ekstremt og voldelig palestinerne går frem, vil den internasjonale venstreside forsvare dem. Uansett hvor mange innrømmelser Israel kommer med, vil palestinerne kreve mer, tiljublet av amerikanske og israelske venstreside-aktivister. Ja, av noen på høyresiden i Norge også.

“Verden”, både sekulære og mange kristne, vil delta i koret som synger anti-israelske sanger, som f.eks “From the river to the sea, Palestine vil be free”. Vi andre må utholde svartmalingen av Israel inntil videre. Den som ler sist, ler best. Vi gleder oss til å oppleve valgnatten om noen få måneder da israelske velgere har avgitt sin stemme i valget til Knesset. Folkets stemmegiving vil være basert på den virkelighet som har blitt åpenbart fremfor deres øyne i mai-dagene 2018, en virkelighet med vedvarende palestinsk hat og ekstremisme som internasjonale medier, også norske, forgjeves har forsøkt å skjule.

Maidagene er ikke over, og mye dramatisk kan ennå skje, før og etter 14-15. mai, da “The march of return” trolig vil nå sitt klimaks i voldsutgydelse.

Palestina-arabere på “Vestbredden”, og deres israelske sympatisører i Eretz Israel, har nå bestemt at de også vil være med på denne marsjen, og vil forsøk å rive ned muren/gjerdet som skiller folkene som bor på bgge sider av den grønne linje. IDF er satt i høyeste beredsskap, men ingen vet hvilke virkmidler hæren (IDF) vil ta i buk hvis det blir gjort forsøk på å bryte ned sikkerhetsgjerdet. Et blodbad ser ut til å være ønsket av Hamas og PLO.

Og verdenssamfunnet, FN og EU, vil fordømme dem som forsvarer seg, samtidig som israelerne feirer sin selvstendighetsdag, 14. mai. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har hittil “tutet med de andre ulvene” i EU når det gjelder USAs annullering av atomvåpenavtalen med Iran, og vil sikkert også gjøre det når flyttingen av den amerikanske ambassaden til Israels hovedstad, Jerusalem, finner sted i slutten av måneden.

To-stats løsningen holder hun også krampaktig fast ved sammen med tidligere storheter, som Carl Bildt og Barak Obama.

 

 

15 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1101

Tore Olsen

21 innlegg  5308 kommentarer

Gidder ikke.....

Publisert 9 dager siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hva er din kilde? Det tenkte jeg på, noe må du jo ha å vise til?

Prøver du å relativisere og ufarliggjøre innholdet i riksavisen.no?

Når det gjelder "min kilde", må jeg spørre: Er det ikke lov å utvise generell vettughet?

Hakke peiling å hva riksavisen er for noe, heller ingen interesse - så jeg tar en Njål.

Når det gjelder din kilde, så håpet jeg faktisk du skulle svare slik. Derfor får du min anerkjennelse hva det angår. Det  må kunne gå an å ha en vettug vurdering på egne vegne, uten å måtte dokumentere med 3 kopier fra Statens offentlige godkjenningsdepartement - m/uttalelsesertifikat for tre måneder ad gangen!

Så tommel opp!:))

Hvem holder du med?

Svar
Kommentar #1102

Gjermund Frøland

10 innlegg  6915 kommentarer

#1088

Publisert 9 dager siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Hakke peiling å hva riksavisen er for noe, heller ingen interesse

Hva var poenget med din #1088 hvis du ikke har peiling på hva riksavisen.no er?


Svar
Kommentar #1103

Tore Olsen

21 innlegg  5308 kommentarer

Jøder vitner om kristne som har forfulgt dem

Publisert 9 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
"lsraels  sak" står like sterkt på begge plan. Professor Allan Dershowitz argumenterer  bare ut fra sekulært,  juridisk hold i boka si med samme navn.  De to professorene har overbevist meg om Kirkens svik. Jeg tror mine meningsmotstandere mangler kunnskap,  både om hva Bibelen lærer,  og hva internasjonal folkerett  sier. 

Historisk har kirkene - eller kristne, faktisk forfulgt jøder i Europa - veldig lenge, helt opp til våre generasjoner. Det er trist å høre, på vegne av andre kristne, når jøder gir sitt vitnesbyrd om forfølgelse. 

Jeg har sett flere vitnesbyrd fra Messianske Jøder på You tube. I hvilken grad det gjelder staten Israel i forhold til direkte forfølgelse av personer, må jo de som blir forfulgt få lov til å ytre seg om.

Det er trist, men vi ser jo hvordan støtten til Israel forsvant når den politisk makten endret seg i Israel. Støtten går nå til palestinerne fra både politisk og kirkelig hold. - Forresten, politisk og kirkelig er nå sak samme hos noen.

1 liker  
Svar
Kommentar #1104

Tore Olsen

21 innlegg  5308 kommentarer

Engasjements motiv

Publisert 9 dager siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Hva var poenget med din #1088 hvis du ikke har peiling på hva riksavisen.no er?

Har jeg henvist til riksavisen? Har ikke nevnt den uten å si at jeg hakke peiling?

Jeg bare lurer på hva du personlig mener om stormløpet mot Israel, blir de forfulgt og av hvem?

Du kan gjerne svare nei, ikke av noen - da svarer jeg: realitets-sjekk?

Neste spørsmål fra meg vil være - hvem holder du med og hvorfor?

Svar
Kommentar #1105

Gjermund Frøland

10 innlegg  6915 kommentarer

Dette er hva du siterer i din #1088:

Publisert 9 dager siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.

Har jeg henvist til riksavisen? Har ikke nevnt den uten å si at jeg hakke peiling?

Jeg bare lurer på hva du personlig mener om stormløpet mot Israel, blir de forfulgt og av hvem?

Du kan gjerne svare nei, ikke av noen - da svarer jeg: realitets-sjekk?

Neste spørsmål fra meg vil være - hvem holder du med og hvorfor?

"Vel, når det gjelder å bruke evangeliekirken-arendal.no, for ikke å si riksavisen.no, som kildebelegg, vil jeg overfor et barn forklare at det er noe som heter kildekritikk. Jeg ville aldri si at barnet "må skjerpe seg" eller "slutte å vrøvle".

Når en voksen, utdannet person, gjør det samme, er det ingen grunn til å legge fingrene imellom"

Som du sikkert kan se, her står ikke noe om holdninger til stormløpet mot israel. Det handler om valg av kilder. Det er dette du siterer og kommenterer - uten at du "gidder" å forholde deg til de kildene jeg viser til - og som du siterer meg på.

2 liker  
Svar
Kommentar #1106

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

I dag gjelder det Israel.

Publisert 9 dager siden

Pål Georg Nyhagen: "Den lengste veien hva gjelder kjærlighet og solidaritet: Fra ord til handling".

Myndighetens og kirkens behandling av jøder, tatere, barn av NS-foreldre og kvinner med tysk kjæreste, m.m. er dessverre stinkende stygge flekker på fasadene som ikke forsvinner med dekorativ overmaling. Selv om noen dog ser ut til å tro dét. Dette temaet kommer de siste årene noe opp de gangene en forfatter utgir en bok om det som skjedde. Men det blir med dette. Oppmerskomheten forsvinner like brått som den kom: Ingen vil ta dette bredt og grundig opp og kompetent gjennomanalysere sakene i fullt dagslys på offentlige arenaer til alles beskuelse. Taushetens sammensvergelse rår igjen. Det som ikke synes og høres, eksisterer visst ikke. 

I dag er det jødenes stat, Israel, kampen står om. 

1 liker  
Svar
Kommentar #1107

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

Lytt til "reformatorens" budskap !

Publisert 9 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
KIRKENS representanter, nasjonalt og globalt, er Israels mektigste ideologiske motstander

I en trådstarter la jeg for noen år siden inn et ferskt videoforedrag av dr.Paul Wilkinson  som jeg dristet meg til å sammenlikne med Martin Luthers foredrag for fyrstene i Worms i 1523. De avslører i sine taler løgnene som rådet/råder  i deres respektive kirker. Den første ble en stor reformator. Den andre er ennå ganske ukjent. 

Derfor presenterer jeg ham  for n.gang her på verdidebatt.   Innspillingen er noen år gammel, men budskapet er like aktuelt  i dag som for 10 år siden.  I videoen blir de fremste aktører i det globale  stormløpet  mot Israel presentert:

Christian Palestinianism – YouTube.

Svar
Kommentar #1108

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

Et katolsk/jødisk syn på historien.

Publisert 9 dager siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
I dag er det jødenes stat, Israel, kampen står om

Havard professor Roy Schoeman forteller i to videoforedrag om sin overgang fra jødisk tro til troende katolikk etter en åndelig åpenbaring som likner på den Paulus hadde utenfor Damaskus. 

I dette 52 minutters videoforedraget gir han en historisk fremstilling av jødefolkets utvelgelse for nesten 4000 år siden til dagens politiske situasjon i Midtøsten og i hele verden. Hans åndelige klarsyn parret med historisk forståelse gir etter min mening svaret på noen av de spørsmål som har dukket opp på denne tråden.

Medi Mentor: Virgin Mary converts Harvard Professor Part 2 (Jewish ...


1 liker  
Svar
Kommentar #1109

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

Gå ned i "gullgruvene"!

Publisert 5 dager siden
Gjermund Frøland. Gå til den siterte teksten.
Jeg ville aldri si at barnet "må skjerpe seg" eller "slutte å vrøvle".

De to lenkene som har blitt lagt ved i de to siste kommentarene, # 1007 og  #1008, er verdige avsluttende kommentare til temaet jeg tok opp for nøyaktig et halvt år siden, den 12. mai 2018:  Satans  stormløp mot Israel og det jødiske folk.

 En troende anglikaner og en troende katolsk jøde har i sine videoforedrag hver på sin måte vist hvordan Gud har full kontroll  over de historiske begivenhtene som utfolder seg foran våre  øyne i dagens nyhetsbilde. Som troende lutheraner er jeg imponert over de to trosbødrenes  åndelige klarsyn i endetids-perspektivets hemmeligheter. 

Foredragene burde ha vært holdt på norsk.  For anglofile er de " gullgruver". 

2 liker  
Svar
Kommentar #1110

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

Publisert 5 dager siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.

Hvis du er nøye med å formulere deg korrekt, så går det fram av denne kommentaren (1065) at det er du som mener dette. Altså at kirken er Israels fiende. 

 Men OK, så mener du altså ikke det. Det er fint.

"Nei, Det er de messiastroende jøder som mener at Kirken er Israels fiende nr. en. Det er Kirken som du representerer, Dag Løkke,  Den støtter palestinere i deres krav om, og kamp for, en to-statsløsning",  skrev jeg i en tidligere kommentar." 

Det vil i det lange løp bety slutten for en jødisk stat, hvilket kanskje er Kirkens ultimale mål?

Mine sannhetsvitner på denne tråden har åpenbart for meg, at Kirken står fremst i den åndelige strid mot Guds utvalgte folk, jødene. Et av vitnene er bl.a. Paul Wilkinson, som jeg håper mange har tatt seg tid til å lytte til.  

Denne oppfatning av Kirkens svik overfor dagens Israel ble nylig bekreftet av  Bjørgvins biskop, Halvor Nordhaug, som i en  artikkel i "Dagen"  uttalte at  det er lenge siden staten Israel hadde en særstilling  i Kirken.  

Det er en frukt av  gjennomslaget for erstatningsteologien som ble rådende på de to teologiske fakultetene i Oslo i Mellomkrigstiden, og som stort sett fremdeles er  rådende  ved de fleste teologiske fakulteter i verden.

Svar
Kommentar #1111

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

Publisert rundt 14 timer siden

Denne lange, nesten  halvt år gamle tråden,  hadde fortjent å få en oppsummering av en nøytral observatør, for det har skjedd så mye dramatisk både på slagmarken og i politiske organer i forbindelse med dette såkalte  stormløpet mot Israel. 

Jeg er ingen nøytral observatør, og kan derfor bare uttale meg på egne vegne Følgene av det som ikke skjedde ved Israels gense mot Gaza, nemlig at det ikke ble full krig mot Hamas,  har vi ennå ikke sett resultatet av. I  Israel kan det  bli  regjeringskrise og nyvalg til Knesset hvis det ikke blir enighet om hvem som i tiden frem til neste valg i november 2019, skal bekle forsvarsministerposten i koalisjonsregjeringen. Statsminister  Netanyahu ønsker å bekle posten selv, men undervisningsminister Naftali Bennet, lederen for partiet "Det jødiske hjem",  truer med å trekke seg ut av regjeringen  hvis ikke han får posten. 

Spørsmålet vil bli avgjort i et møte søndag 18. november. Han regnes som en av haukene i regjeringen, og vil innta en mye steilere holdning til Hamas'  krigføring mot Israel. Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

Svar
Kommentar #1112

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

Min erfaring etter denne tråden.

Publisert rundt 13 timer siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.

Hvis Bennett vinner frem, vil verdensopinionen på nytt vende seg mot Israel,   

 Lik  Sitér

og det er hva som forbauser meg  etter å ha fulgt denne tråden siden 12. mai Langt flere er fordømmende i sine kommentarer overfor de  israelske ledere som er hauker når landet angripes av palestinskk terror, enn de  som er fordømmende mot palestinske ledere som oppfordrer til terror mot den sionistiske entiteten.

 Jeg ser denne  kritiske holdningen til den demokratiske staten, Israel,  som uttrykk for en global antisionisme som har etterfulgt den globale antisemittismen fra uminnelige tider.  Antisionisme  i moderne tid har i all hovedsak  rådet grunnen bare siden opprettelsen av staten Israel  i 1948.

 Som individ  og som stat skal "jøden" bøye nakken og gå lydig mot skafottet slik de gjorde under Holucaust.  Jødenes  nye og " haukish" adferd er uvant for mange jødehatere. De vil, akkurat  som de fattige, alltid finnes blant oss.

2 liker  
Svar
Kommentar #1113

Dag Løkke

10 innlegg  2308 kommentarer

Og min erfaring ...

Publisert rundt 10 timer siden

Min erfaring etter denne tråden er at den er en sammenblanding av alt mulig. 

Det er virkelig grunn til å fordømme all terror, uansett hvor den kommer fra. Det er grunn til å fordømme drap av sivile, uansett hvem som utfører dem. Derfor er det ofte grunn til å kritisere både Israel og Palestina. 

Sammenblandingen på denne tråden består blant annet i å "se" både antisemittisme og antisionisme bak all kritikk av Israel. Men det er ingen grunn til å "forklare" saklig politisk kritikk av Israel med jødehat. Kommentar 1112 er et eksempel på denne sammenblandingen -  og er samtidig en "grei" avrunding av denne debatten. 

Svar
Kommentar #1114

Roald Øye

214 innlegg  2240 kommentarer

En fullkommen sammenblanding.

Publisert rundt 8 timer siden
Dag Løkke. Gå til den siterte teksten.
Min erfaring etter denne tråden er at den er en sammenblanding av alt mulig. 

Det er jeg litt enig : Verdens fiendskap mot jøder eller staten Israel syns jeg har kommet  frem til en viss grad på denne tråden. 

Når du,  Dag Løkke,  skriver: "Det er grunn til å fordømme drap av sivile, uansett hvem som utfører dem. Derfor er det ofte grunn til å kritisere både Israel og Palestina., syns jeg din  sammenblanding av hummer og kanari, blir fullkommen. 

Hvis Løkke ikke har registrert at det er klasseforskjell på volden som utføres av Israel og "Palestina" i krigen som har bltt utkjempet  det siste halvåret i området ved Israels  grense til Gaza,  kan jeg forstå at han ser lite til antisemittisme og antisionisme i nyhetsbildet fra Midtøsten. og bare kaller det hele for sammenblanding.  Jeg forstår din avsluttende kommentar bedre nå,  Dag Løkke:   "Sammenblandingen på denne tråden består blant annet i å "se" både antisemittisme og antisionisme bak all kritikk av Israel.".

Svar
Kommentar #1115

Gjermund Frøland

10 innlegg  6915 kommentarer

Riksavisen

Publisert rundt 8 timer siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Det er jeg litt enig : Verdens fiendskap mot jøder eller staten Israel syns jeg har kommet  frem til en viss grad på denne tråden. 

Og du har selv vist til én av disse for å støtte opp om dine egne påstander, riksavisen.no.

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Tore Olsen kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 6 timer siden / 5460 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Flukten fra abortargumentet
rundt 6 timer siden / 640 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Flukten fra abortargumentet
rundt 6 timer siden / 640 visninger
Robin Tande kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 7 timer siden / 5460 visninger
Nils-Petter Enstad kommenterte på
Flukten fra abortargumentet
rundt 7 timer siden / 640 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 7 timer siden / 5460 visninger
Levi Fragell kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 8 timer siden / 5460 visninger
Arvid Merkesvik kommenterte på
KrF ble styrt inn i høyrefellen
rundt 8 timer siden / 677 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Du skal ikke stjele Det gamle testamentet
rundt 8 timer siden / 1465 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Stormløpet mot Israel er i gang.
rundt 8 timer siden / 25145 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Spekulative og kyniske pengepredikanter
rundt 8 timer siden / 5460 visninger
Les flere