Roald Øye

Pensjonist
211    2019

Stormløpet mot Israel er i gang.

Venstrevridde journalister og reportere i ulike internasjonale medier, i NewYork Times, i Washington Post og i Haaretz i Jerusalem har liten eller ingen påvirkning på den israelske opinionen. Den har gjennomskuet de grovt fordreide bilder i nyhetssendingene fra Gaza. Det er heldigvis folket, landets velgere, og ikke mediene, som bestemmer Israels fremtid.

Publisert: 12. mai 2018 / 18248 visninger.

 

 

Begivenhetene i Gaza driver velgerne lenger og lenger vekk fra de posisjoner som Jerusalem Street og likesinnede fredsforkjempere på den politiske venstresiden, arbeider for.

Det er ikke Israels «duer» som nå har blitt «hauker». Det er Israels velgere, landets jødiske og arabiske borgere, som i lang tid har foretrukket nasjonalistiske kandidater fremfor deres ettergivende rivaler på den politiske venstreside. Siden Golda Meir gikk av i 1977, er det paradoksalt nok 4 ikke-Likud-kandidater, som har blitt valgt til statsministre i Israel,  Yitzhak Rabin, Ehud Barak, Ehud Olmert, Ariel Sharon, og de kjempet alle for partiprogrammer, som gikk imot opprettelse av en palestinsk stat. Det gjør også det store flertall av dagens israelere.Verdenssamfunnet derimot holder fremdeles fast ved at det er eneste farbare vei fremover.

Benjamin Netanyahu har etter 1996 periodevis sittet på gjerdet i dette spørsmålet, men nå har han falt ned på flertallets side. Det er fremdeles mange israelske “middelhavsfarere” som i teorien kunne tenke seg å stemme både på høyresidens  og venstresidens partier, men nyhetssendingene fra Gaza driver dem nå over til den nasjonalistiske siden, der Benjamin Netanyahu og de andre statsministerkandidatene, Gideon Sa'ar og Naftali Bennett allerede befinner seg.

Grunnen til dette skiftet i israelsk opinion er at debatten om Gazas fremtid bare har foregått på det teoretiske plan. Israelsk venstreside, oppmuntret av den amerikansk-jødiske liberale venstreside og USAs presidenter, hevdet at hvis Israel trakk seg ut av Gaza, ville palestinerne leve i fred med den jødiske stat. Noen israelere trodde på løgnen.

Høyresiden i Israel forutså riktignok at hvis de evakuerte Gaza og palestinerne likevel fortsatte å angripe Israel, ville det internasjonale samfunn, representert ved FN og EU, finne utveier til å unnskylde og rettferdiggjøre angrepene. Krigshelten Ariel Sharon trodde ikke på en slik negativ politisk utgang, og beordret derfor tvangsevakuering av 10.000 israelere ut av Gaza. Det mener mange har vært det største politiske feilgrepet i Israels moderne historie frem til i dag.

Verden har opplevd hvordan det gikk både med ham og med evakueringen. Takket være statlige overvåkings- og private videokameraer ser og hører nå israelske velgere på nyhetssendinger i beste sendetid at The Washington Post og New York Times kaller brannbombe-kastende palestinere for fredelige demonstranter, og Haaretz og J Street anklager israelske soldater for å være trigger-happy og for å mishandle uskyldige demonstranter. Løgnene blir ikke lenger trodd på i Israel. Bare Palestina-venner tror på løgnene.

Israelske borgere, landets velgere, kan i disse dager se sannheten med egne øyne: at palestinere kaster Molotov cocktails, at de sender brennende gummihjul for å sette fyr på israelske kornåkre, at de forsøker å rive ned sikkerhetsgjerdet, og at de ser og hører akkurat som det ble dem forutsagt, hvordan venstresiden unnskylder, rasjonaliserer og rettferdiggjør brannbombene. De ser klarere enn noen sinne at uansett hvor ekstremt og voldelig palestinerne går frem, vil den internasjonale venstreside forsvare dem. Uansett hvor mange innrømmelser Israel kommer med, vil palestinerne kreve mer, tiljublet av amerikanske og israelske venstreside-aktivister. Ja, av noen på høyresiden i Norge også.

“Verden”, både sekulære og mange kristne, vil delta i koret som synger anti-israelske sanger, som f.eks “From the river to the sea, Palestine vil be free”. Vi andre må utholde svartmalingen av Israel inntil videre. Den som ler sist, ler best. Vi gleder oss til å oppleve valgnatten om noen få måneder da israelske velgere har avgitt sin stemme i valget til Knesset. Folkets stemmegiving vil være basert på den virkelighet som har blitt åpenbart fremfor deres øyne i mai-dagene 2018, en virkelighet med vedvarende palestinsk hat og ekstremisme som internasjonale medier, også norske, forgjeves har forsøkt å skjule.

Maidagene er ikke over, og mye dramatisk kan ennå skje, før og etter 14-15. mai, da “The march of return” trolig vil nå sitt klimaks i voldsutgydelse.

Palestina-arabere på “Vestbredden”, og deres israelske sympatisører i Eretz Israel, har nå bestemt at de også vil være med på denne marsjen, og vil forsøk å rive ned muren/gjerdet som skiller folkene som bor på bgge sider av den grønne linje. IDF er satt i høyeste beredsskap, men ingen vet hvilke virkmidler hæren (IDF) vil ta i buk hvis det blir gjort forsøk på å bryte ned sikkerhetsgjerdet. Et blodbad ser ut til å være ønsket av Hamas og PLO.

Og verdenssamfunnet, FN og EU, vil fordømme dem som forsvarer seg, samtidig som israelerne feirer sin selvstendighetsdag, 14. mai. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har hittil “tutet med de andre ulvene” i EU når det gjelder USAs annullering av atomvåpenavtalen med Iran, og vil sikkert også gjøre det når flyttingen av den amerikanske ambassaden til Israels hovedstad, Jerusalem, finner sted i slutten av måneden.

To-stats løsningen holder hun også krampaktig fast ved sammen med tidligere storheter, som Carl Bildt og Barak Obama.

 

 

15 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Venstrevridde journalister og reportere i ulike internasjonale medier, i NewYork Times, i Washington Post og i Haaretz i Jerusalem har liten eller ingen påvirkning på den israelske opinionen.

Nja, var dette sant var det vel ingen grunn til å ta til motmæle i så perifere randsoner til krigen som Norge. Frykten er snarere altomfattende og med god grunn. Krigen mellom Iran og Israel kan få fatale følger for store deler av verden. Hvis det er to land man bør holde unna atomvåpnene er det Saudi Arabia. Våpenkappløpet vil kunne få en fatal vending. Hvis det var mulig burde Norge stille for riksrett post mortem de nordmenn som ga Israel atombomben. Jeg håper bare at Guds eget folk ikke blir de som sørger for å sende oss alle til Gud som ilpost. 

1 liker  
Svar
Kommentar #2

Tore Olsen

20 innlegg  4900 kommentarer

Dramatisk vinkling med belegg i bibelen

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Jeg håper bare at Guds eget folk ikke blir de som sørger for å sende oss alle til Gud som ilpost. 

Redd den vinklingen faktisk er profetert i bibelen. Når Guds eget folk, som du sier, viser sin standhaftighet og forsvarsvilje for den lille landflekken der nede, blir verden så ekstremt provosert at den angriper med full kraft - da er det over. Kristus setter ned foten og innledningen til det omtalte tusenårs-riket er i gang.

5 liker  
Svar
Kommentar #3

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Redd den vinklingen faktisk er profetert i bibelen. Når Guds eget folk, som du sier, viser sin standhaftighet og forsvarsvilje for den lille landflekken der nede, blir verden så ekstremt provosert at den angriper med full kraft - da er det over. Kristus setter ned foten og innledningen til det omtalte tusenårs-riket er i gang.

Gud trenger ikke oss eller ber oss om å fullføre profetiene. Om eller når han vil det sørger han for det selv. 

Som mennesker må det være vår oppgave å sørge for å unngå lidelse, og å lindre så langt det står i vår makt å forhindre. Vi har ingenting med å sette oss i Guds sted for å tro at vi har rett til å påføre verden ondt. Hvert liv har den samme verdi for oss overfor Gud, og som mennesker skal vi beskytte alle mot unødig lidelse. Vi kjenner ikke Guds vilje i dag så godt at vi kan ta tryllestaven i egne hender. 

3 liker  
Svar
Kommentar #4

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Tilgi ham!

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Hvis det var mulig burde Norge stille for riksrett post mortem de nordmenn som ga Israel atombomben.

Tilgi ham, for han vet ikke hva han skriver! Hvis Israel ikke hadde greid å utvikle atombomben i all stillhet med norsk hjelp, hadde det sett mørkt ut i dag for det eneste demokratiske landet i Midtøsten. 

Det har klødd i fingrene til flere av lederne i Israels naboland om å gjøre alvor av det de har truet med: "å kaste jødene på sjøen".  Iran er ikke et naboland, og har ikke ligget i en interessekonflikt med Israel, men ønsker likevel å feie landet på sjøen, fordi befolkningen er jøder. Vi har hørt denne anklagen mot dem  tidligere, og trodde den tid var forbi da katolikker  og andre kristne ubetenktsomt nærer slike visjoner. 

Den nordmannen som ga Israel atombomben var  Norges første  forsvarsminister etter krigen, Jens Christian Hauge fra Arbeiderpartiet. Han hadde fortjent Nobels fredspris for sitt hemmelige diplomati som kanskje forhindret et jødisk blodbad på linje med Holocaust. Araberlandenes muslimske ledere har måttet nøye seg med å være store i kjeften, for de har aldri hatt tro på at de militært kunne slå Israel på slagmarken. (Selv om de 5 ganger har forsøkt)  Da er mulighetene, etter deres beregninger,  mye bedre på propagandafronten. Der får de hjelp av naive ledere i Vesten, som sårt trenger arabernes olje. 

 At det bare er Israel som har utviklet atomvåpen,  er en betryggelse for oss alle, og for bevaring av freden  i denne del av verden, Det er en gåte for meg at ikke alle tenkende mennesker innser dette forholdet,  og som stoler på lederne i de muslimske statene hvis de  hadde kunnet true med atomknappen. Israel har ikke før i det siste innrømmet at de har utviklet atomvåpenet, men har aldri truet med å anvende det. Kristne mennesker har i årevis bedt om at Israel ikke får behov for å bruke dette våpenet, og hittil har de blitt bønnhørt.

Profetien om Damaskus' ødeleggelse  spøker i bakgrunnen i disse dager for messiastroende jøder, som inderlig håper at Israel ikke skal utløse katastrofen.          

10 liker  
Svar
Kommentar #5

Tore Olsen

20 innlegg  4900 kommentarer

Guds vilje er kjent

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Vi kjenner ikke Guds vilje i dag så godt at vi kan ta tryllestaven i egne hender. 

Hvis ikke Guds vilje er kjent nok, er det av mangel på vår tro, ikke Guds vilje til å formidle. Hans vilje er at Israel skal gis tilbake til jødene - enhver kristen skulle vite det, ellers kjenner vi ikke den Guden vi tror på. Det har stått i bibelen i 2000 år.

Jødene har også visst det, men blant jødene er det forskjellige retninger, noen for og noen mot. De som er i mot tror jeg mener at Gud selv skal lede dem dit - personlig. I denne sammenhengen beveger vi oss i gammeltestamentlig sfære. Gud ledet dem inn til det forjettede land. Når de sto ved grensen protesterte noen av frykt for kjempene i landet. Da ga Gud beskjed om at hele Israel måtte dø. Moses ba for dem, og bare 250 døde da - jorden slukte dem opp. Så omvendte Israel seg og 40 000 forsøkte å erobre landet, men Gud hadde bestemt at de hadde misbrukt sin sjanse og de hørte ikke på at Moses advarte disse, at Gud ikke lenger var med dem. De 40 000 ble drept i krigen som fulgte.

Så ble Israel sendt ut i ørkenen i 40 år, inntil den generasjon som kom ut av Egypten var gått til sin grav, og et nytt Israel under Moses var klar til å innta det forjettede landet. Ikke en gang Moses fikk lov til å gå inn i landet, han fikk lov til å se det men ikke gå inn i det, pga av det vi vil kalle en bagatell. Men for Gud og Hans hellighet er det vi anser for bagateller dødelig alvor!

Nå er det slik at noen i den øvrige verden er med på å gi Israel tilbake til jødene, som profetert. De som er i mot dette vil gå til krig mot Israel. Da går verden mot Gud, det er dødelig alvor, akkurat slik du selv har sagt. Endre profetiene er ikke mulig. Gå i mot dem er  mulig, men da påtar man seg selv den skylden som er beskrevet i profetiene - og dermed gjentar GT og NT seg selv med full kraft.

Slik du har profetert!

For Gud er de landområder som Han har gitt Israel og Juda et hellig land. Gud bestemmer hvem som skal bo der, ikke FN.

4 liker  
Svar
Kommentar #6

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  13562 kommentarer

Nåja...

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Hvis Israel ikke hadde greid å utvikle atombomben i all stillhet med norsk hjelp, hadde det sett mørkt ut i dag for det eneste demokratiske landet i Midtøsten. 

Man vet vel foreløpig ikke hvilke konsekvenser dette kan få for den videre fremtid? Golda Meir røpet i et intervju at israelske fly hadde med seg atomraketter i luften under seksdagerskrigen. Ikke så veldig betryggende for dette området?

Her er en interessant artikkel: 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2018/04/21/195389468/israels-ambassador-selvstendig-palestinsk-stat-foretrekke


Svar
Kommentar #7

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Hun provoserer verden med sin avsløring.

Publisert 4 måneder siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Når Guds eget folk, som du sier, viser sin standhaftighet og forsvarsvilje for den lille landflekken der nede, blir verden så ekstremt provosert at den angriper med full kraft
Stormløpet mot Israel foregår ikke bare på bakken i Det hellige land, men også i de strategier som planlegges fra landets  fiender,  og som sjefsredaktør i Jerusalem Post så elegant har avslørt i sin kommentar. Det er språklig sett en krevende tekst, men de som søker sannheten  i et  sakskompleks, vil ha mye igjen for et dypdykk i dette stoffet. Hun avslører humbugen i storpolitikkens verden. Les Caroline Glick:  Europe wants unity on Iran but undermines Trump on Jerusalem ...
6 liker  
Svar
Kommentar #8

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Tilgi ham, for han vet ikke hva han skriver!

Og jeg har blitt kalt nedlatende. :-)

1 liker  
Svar
Kommentar #9

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Dette løftet har ingenting med regjeringen Netanyahu å gjøre. 

Svar
Kommentar #10

Carl Wilhelm Leo

6 innlegg  826 kommentarer

Glad musikkboikott ?

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Stormløpet mot Israel foregår ikke bare på bakken i Det hellige land, men også i de strategier som planlegges fra landets  fiender,

Det skal bli interessant å se hva som skjer da Israel vant Melodi Grand Prix , og neste finale vil finne sted i Israel (kanskje i Jerusalem?).

Fortsatt uten å være synsk , men kjenner nivået i Israel-hetsen , så kan vi jo se hvor raskt kravene om boikott av musikk- og sangglede kommer fra  fra hesblesende "eksperter", rikssynsere , lokale kjendisstørrelser og faste pop-politiske grinebitere.

Første utspill allerede innen mandag 14. mai 2018 ?

8 liker  
Svar
Kommentar #11

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Carl Wilhelm Leo. Gå til den siterte teksten.
Det skal bli interessant å se hva som skjer da Israel vant Melodi Grand Prix , og neste finale vil finne sted i Israel (kanskje i Jerusalem?).

Forrige helg gikk starten av årets Giro d'Italia i Israel. Diskusjonen som gikk i forkant var om dette var utenfor "det italienske nedslagsfeltet".  Noen av de store world-tour rittene har for vane å starte et annet sted enn i sitt ordinære nedslagsfelt. Tour de France startet i England ett år, og både Tyskland og Nederland har vært startsted andre år. Man strekker seg litt ekstra for å spre og øke interessen for rittet, og ikke minst er det et økonomisk spørsmål. De som får tildelt starten betaler som regel godt for det. Sykling er internasjonal business. 

For meg som ikke har vært i Israel var det en vakker opplevelse. Vi fikk se noe annet enn grenseområdene til Gaza og de overbefolkede gatene i Jerusalem. Selv om to av etappene var preget av longører i ørkenen var det likevel interessant å se disse sidene av Israel også. Løypen var lagt slik at mange historiske steder som aldri ellers vises i tv ble tatt med, og som alltid ved slike ritt er det lagt inn små meldinger om hva man ser i bildet akkurat da. Løypene gikk også langs kysten til Haifa, før de tok en lang runde i innlandet ned mot Eilat. Til og med laget fra UAE deltok på lik linje med de andre, og jeg registrerte ikke noen protester noe sted. Det som måtte ha vært kan ha vært unnagjort internt i organisasjonen som arrangerer, og myndighetene garanterte naturligvis for sikkerheten slik de gjør i andre land. Vi kunne betrakte dette som et ordinært sportsarrangement, et ordinært sykkelritt men med et scenario omkring som er både vakkert og unikt, og som kan være ukjent selv for mange tilreisende. 

Jeg tror man skal se på den kommende konkurransen som et musikkarrangement og holde seg til det formatet uten å forsøke å politisere det hele. Israel har flere ganger tidligere arrangert finale og det har vært stor stas for den flokken som elsker arrangementet. Selv har jeg ikke sett på siden 1986 bortsett fra den ene gangen omstendighetene tvang meg til det, men jeg tror alle er tjent med å holde lavspenning rundt dette og avvise tjafset som vil komme. 

4 liker  
Svar
Kommentar #12

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Det kan jeg ikke huske.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Og jeg har blitt kalt nedlatende. :-)

Du bør lese min begrunnelse for å være så krass mot deg, Njål Kristiansen. I dette sakskomplekset har du sikkert god vilje, men du mangler to viktige dimensjoner, kunnskap og dømmekraft. Det har du på andre saksområder.

6 liker  
Svar
Kommentar #13

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Måtte "hestehandelen" gå i vasken!

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Stormløpet mot Israel foregår ikke bare på bakken i Det hellige land, men også i de strategier som planlegges fra landets  fiender,  og som sjefsredaktør i Jerusalem Post så elegant har avslørt i sin kommentar

Stormløpet som  EUs lederskap tar del i for å stanse president Donald Trump når det gjelder å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem, viser med all tydelighet hvilken symbolsk seier for Israel flyttingen vil være. Hvis  "hestehandelen",  som EU nå  innbyr til, lykkes overfor president  Trump, vil det være en gjentakelse av fortidens mange svik overfor israelsfolket og jødene. Måtte handelen gå i vasken!

Jeg håper president Trump blir minnet om hvordan det gikk med Farao  og hans hær da han ombestemte seg og ville hindre israelittene fra å stikke av fra sitt slaveliv i Gosen. Alle troende vet hvor farlig det er å stikke fingeren i Guds øyne.  Caroline Glick skriver om dette i slutten av sin kronikk:  

"On Tuesday it was reported that European pressure on the Trump administration to suffice with symbolic changes to the nuclear deal with Iran while keeping the substance of the agreement unchanged is making headway. President Trump is now weighing good relations with Europe over the need to block Iran from acquiring the means to wage nuclear war.

As he does so, the president should bear in mind that the same European leaders that are calling for “unity” on Iran are carrying out a multilayered campaign across several continents to undermine his most significant foreign policy achievement since entering office. They are seeking to undermine President Trump’s recognition of Jerusalem as Israel’s capital."

6 liker  
Svar
Kommentar #14

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Selvsagt bruker Gud mennesker og styresmakter til å fullføre sine profetier. Han kommer da ikke selv ned på jorden for å fullføre disse. Profetiene om opprettelsen av staten Israel i 1948 var bare et mirakel. Men Gud brukte selvsagt mennesker, gjennom FN, til å fullføre denne profetien

5 liker  
Svar
Kommentar #15

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Selvsagt bruker Gud mennesker og styresmakter til å fullføre sine profetier. Han kommer da ikke selv ned på jorden for å fullføre disse. Profetiene om opprettelsen av staten Israel i 1948 var bare et mirakel. Men Gud brukte selvsagt mennesker, gjennom FN, til å fullføre denne profetien

Dette har du sikkert rett i. Anser du regjeringen Netanyahu som Guds redskap?

Svar
Kommentar #16

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Ja, jeg mener faktisk det. Gud står ved sine løfter, og vil ikke svikte dem. Han vil sikre Israel´s eksistens, og ikke dets utslettelse

4 liker  
Svar
Kommentar #17

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Ja, jeg mener faktisk det. Gud står ved sine løfter, og vil ikke svikte dem. Han vil sikre Israel´s eksistens, og ikke dets utslettelse

For egen del stoler jeg mer på Gud enn jeg stoler på Netanyahu. Erfaringen hittil har vist meg at det er best slik. 

Svar
Kommentar #18

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Er det da noe i veien for at Gud bruker Netanyahu til å fullføre sin plan for Israel ? Jeg tror ikke det. Gud har en plan for Israel, dets regjering og ledere, og den planen står fast, og ingen kan rokke ved den

4 liker  
Svar
Kommentar #19

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Er det da noe i veien for at Gud bruker Netanyahu til å fullføre sin plan for Israel ? Jeg tror ikke det. Gud har en plan for Israel, dets regjering og ledere, og den planen står fast, og ingen kan rokke ved den

Helt opplagt ville det spørsmålet komme. Neste spørsmål er vel om hvordan jeg kan vite noe om Guds planer. Vel, jeg ser ikke noe som tyder på at Netanyahu er Herrens redskap. 

Bare et hint; hvis du ønsker å skrive noe som hjelper Israels sak, tror jeg du skal lete langs bakken for å finne godbiter som kan bidra til å promotere den. Denne saken kan ikke løses etter religiøse retningslinjer fordi det er to religiøse grupper som står mot hverandre. Man må søke etter løsningen blandt det som forener, og det er ikke opplagt at det strekker til med de felles tankene i religionene. Her må du forsøke å finne det små detaljene som kan bygge tillit og fred langsomt og friksjonsfritt. Vanskelig? Ja men ikke umulig. 

Svar
Kommentar #20

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Profetien går i oppfyllelse.

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Høyresiden i Israel forutså riktignok at hvis de evakuerte Gaza og palestinerne likevel fortsatte å angripe Israel, ville det internasjonale samfunn, representert ved FN og EU, finne utveier til å unnskylde og rettferdiggjøre angrepene.


De siste 6 uker har tusenvis av palestinere på Gazastripen hver fredag demonstrert på grensen til Israel, og noen har forsøkt å bryte gjennom sikkerhetsgjerdet, vel vitende om at de kan bli beskutt og drept. 

På grunn av de planlagte demonstrasjonene på Vestbredden og på Gazastripen i forbindelse med flyttingen av den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem og minnemarkeringene av katastrofen da Israel ble opprettet på Frihetsdagen, 14.mai, og Nakba-dagen den følgende dag 15.mai, vil IDF frakte tre brigader spesialtrente soldater  til grensen  for å styrke forsvaret i denne delen av landet. IDF har advart palestinerne mot å nærme seg sikkerhetsgjerdet mandag og tirsdag i uken som kommer, mens Hamas i Gaza har oppfordret befolkningen til å delta i «Returmarsjen» så mange som mulig,  for deretter å marsjere mot Tempelhøyden i  Jerusalem. 

Hva som vil skje på Vestbredden er mer  usikkert men det ligger i kortene at palestinerne i dette området ikke vil være mindre glødende enn sine brødre i Gaza. Palestinerne som bor inne i  selve Israel er et usikkerhetsmoment, men israelske myndigheter håper de vil være lojale mot staten som de har  statsborgerskap i. 

Det har vært interessant å se og høre nyhetene fra Gaza i våre to største TV-kanaler, i NRK 1 og TV 2, især de siste to dager. Den «undertrykte» palestinske befolkningen får all oppmerksomhet og sympati fra reporterne, som aldri setter spørsmålstegn ved palestinernes elendighet. 

Elendigheten kan settes inn i et historisk perspektiv, der deres politiske ledere spiller en avgjørende rolle fra 1947 til i dag. Reportasjene i alle verdens TV-kanaler ser ut til å vinkle begivenheten slik den israelske politiske høyreside forutsa da statsminister Ariel Sharon beordret evakuering av Gaza i 2005.

7 liker  
Svar
Kommentar #21

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Vel, om du ikke tror at Netanyahu er et redskap i Herrens hånd, så behøver ikke det å bety at Herren ikke bruker han etter sin vilje. Vi kan ikke sette oss i Guds sted og forsøke å forstå Hans måte å virke på i verdenshistorien. Det står at Hans tanker er mye større enn våres. Det får vi overlate til Han. Det kommer aldri til å bli en varig fred i Midtøsten. Området er en udetonert bombe, som med tiden vil eksplodere. Det vil påvirke hele verden. Noen billedlige beskrivelser av dette finnes i Åpenbaringsboken. Det blir ikke noen varig fred før Jesus kommer tilbake for å etablere 1000 års riket etter trengselstiden. Krig har jo fulgt historien, og menneskenaturen har ikke forandret seg. Erobring ligger i menneskenaturen, og det er også årsaken til nåtidens kriger og fremtidens kriger

5 liker  
Svar
Kommentar #22

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Vel, om du ikke tror at Netanyahu er et redskap i Herrens hånd, så behøver ikke det å bety at Herren ikke bruker han etter sin vilje.

Nja, jeg tror han ville sørge for å renvaske ham i korrupsjonsanklagene først før han bruker ham som redskap. Det er lite tenkelig at en som ikke er ren blir brukt som Herrens redskap. 

Hvorfor tror du ikke at det blir fred? Jeg tror det hele avhenger av partenes gode vilje og innsats. Hvis ikke 70 år med ufred er nok må det være noe i veien med vettet, og de bør ile til forhandlingsbordene før verden ønsker å glemme dem. Det er langt verre saker løs i Midtøsten enn Palestinakonflikten. Om Saudi Arabia ikke får en ordning på regimet sitt vil selv helvetet fortone seg som kaldt til og med for Israel som vil havne i ildlinjen over til Iran. Ved syttiårsalderen har de fleste blitt voksne. Nå er det Israel og Palestinas tur. 

Svar
Kommentar #23

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Saken er den, tror jeg, at Herren også bruker uperfekte  mennesker i sin plan, som både har gjort, gjør, og i framtiden vil gjøre feil. Som eksempelvis , Netanyahu. Det er ikke jeg som sier at det ikke vil bli varig fred. Det er Bibelen som sier det. Eksempelvis i Matt. 24 og Åpenbaringsboken. Som i Matt. 24, 6 " Dere skal høre om kriger, og det skal gå rykter om krig. Se da til at dere ikke lar dere skremme! For dette må skje, men ennå er ikke enden kommet......"

Nei, 70 år med ufred tror jeg ikke er nok, selv om det burde det. Erobringstrategien ligger der fremdeles, og fiendskapet er ikke blitt mindre med årene. Det har nok ikke med vett eller mangel på sådant å gjøre. Og dagens våpen blir mer og mer avanserte. Det finnes ikke håp for fred i verden som vi kjenner den, men bare Gud vet hvordan utviklingen vil gå både i nær og fjern framtid. Om Saudi Arabia skaffer atomvåpen, er situasjonen svært alvorlig. Og Iran er i ferd med å gjøre det. De er to bitre fiender. Så har vi Israel og Syria. Jeg tror det kommer til å finne sted store dramaer i Midt Østen regionen i framtiden

4 liker  
Svar
Kommentar #24

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Saken er den, tror jeg, at Herren også bruker uperfekte  mennesker i sin plan,

Du må dra et skille mellom det gamle testamentet og vår tid. Metaforene er anderledes. Bl.a. vet vi fra NT at vi er født med en fri vilje, vi er ikke roboter eller gjenstander i noens plan. Vi kan handle på egen hånd. 

Det er fordi du argumenterer for fortsatt ufred og for opprettholdelse av bibelske dogmer i denne formen at du og andre israelvenner taper i debattene. Dere har rett og slett ikke noe som appellerer til de som skal skape fremtiden, hverken i Israel, Palestina eller andre steder. Argumentene dere bruker er tomme, døde og maktesløse fordi dere ikke lever her men i en forgangen tid. 

Svar
Kommentar #25

Rune Holt

9 innlegg  11039 kommentarer

Nei og nei.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Nja, jeg tror han ville sørge for å renvaske ham i korrupsjonsanklagene først før han bruker ham som redskap. Det er lite tenkelig at en som ikke er ren blir brukt som Herrens redskap. 

Hvis det hadde vært sånn her i verden at Gud ikke kunne bruke ufullkomne mennesker,hadde intet skjedd.
Det er den samme bommerten mange gjør ang. Trump og hans gjøren og laden i disse dager.
Gud har alltid brukt de som kan brukes for sin plan helt uavhengig av rulleblad og helgenglorier.
Jeg er temmelig sikker på at til og med ufullkomne meg og deg kan brukes av Gud til et eller annet bra.

8 liker  
Svar
Kommentar #26

Bjørn Erik Fjerdingen

123 innlegg  7100 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Det er lite tenkelig at en som ikke er ren blir brukt som Herrens redskap. 

Han brukte jo Paulus.

6 liker  
Svar
Kommentar #27

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Hvis det hadde vært sånn her i verden at Gud ikke kunne bruke ufullkomne mennesker,hadde intet skjedd.

Som nevnt i tidligere kommentarer, nå er vi over i religiøs tro og langt borte fra politiske realiteter. Ikke noe av det dere nevner her er fruktbart mht å løse en konflikt. Den kan ikke løses etter religiøse kriterier eller føringer fra noen av religionene, selv om det er fellesgods fra GT i dem alle tre. 

Konflikten må finne en politisk løsning, og da er det religiøse i liten grad anvendbart for å komme til en løsning. Det er veldig enkelt. Se på palestinerne. Hvorfor skulle de være interessert i å løse noe etter jødedommens kriterier? Og siden vi må ta dem med i beregningene blir det ergo ingen løsning før man legger bort religionen som parameter og går løs på de praktiske detaljene, som fx om Jerusalem kan gjøres til felles grunn. Selv dette spørsmålet må i stor grad løsrives fra religiøse føringer om man skal komme noen vei. Man kan til og med like gjerne starte der fordi dette vil være det vanskeligste og uten en løsning på dette blir det ingen løsning. Da kan man ta det verste først så faller alt letter på plass etterpå. Dette vil være en udogmatisk fremgangsmåte. Noe annet er sannsynligvis umulig. 

1 liker  
Svar
Kommentar #28

Kjell G. Kristensen

65 innlegg  13562 kommentarer

Jada - og muren skal rives...

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Profetien går i oppfyllelse

Ja, alle profetier går i oppfyllelse, også denne du er inne på er forutsagt - det er ikke det det står på - men måten det blir gjort på, som også Njål er inne på.

Har du ikke lest visen om Herrens vingård? (i Jes.5) Han roper ve over Israels handlemåte: Verop over de mektige: Ve dem som legger hus  til hus og føyer åker  til åker helt til det ikke  er plass igjen og dere er de eneste som er bosatt  i landet!

Profetien er snart i ferd med å gå i oppfyllelse... men se da hva som kommer etterpå?

 Han ventet rett, men se,  det kom blod, rettferd, men se,  det kom skrik! - Jeg skal gjøre den  til ødemark.... også dette går i oppfyllelse, om ikke i vår tid, så senere.

Akkurat nå: Israelske soldater åpnet ild mot palestinske demonstranter: Minst 37 drept og over 500 såret 

https://www.abcnyheter.no/

1 liker  
Svar
Kommentar #29

Tore Olsen

20 innlegg  4900 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Hvis det hadde vært sånn her i verden at Gud ikke kunne bruke ufullkomne mennesker,hadde intet skjedd.
Det er den samme bommerten mange gjør ang. Trump og hans gjøren og laden i disse dager.
Gud har alltid brukt de som kan brukes for sin plan helt uavhengig av rulleblad og helgenglorier.
Jeg er temmelig sikker på at til og med ufullkomne meg og deg kan brukes av Gud til et eller annet bra.

Riktig, hvis ikke hadde alt håp vært ute.

De Kristus hentet inn var fra alle lag av folket, bortsett fra den eliten som til slutt tok livet av Ham.

5 liker  
Svar
Kommentar #30

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Israelsvenner taper i alle debatter!

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Det er fordi du argumenterer for fortsatt ufred og for opprettholdelse av bibelske dogmer i denne formen at du og andre israelvenner taper i debattene. Dere har rett og slett ikke noe som appellerer til de som skal skape fremtiden, hverken i Israel, Palestina eller andre steder. Argumentene dere bruker er tomme, døde og maktesløse fordi dere ikke lever her men i en forgangen tid

Johannes Taranger bruker tomme ord og lever i en forgangen tid. I denne kommentaren overgår Njål Kristiansen seg selv. At han hadde slik tro på sin egen dømmekraft i et tema der jeg har dokumentert at han nettopp  mangler denne kvaliteten, overrasker meg. Han skriver ellers så mye fornuftig.

Taranger skrev: "Saken er den, tror jeg, at Herren også bruker uperfekte  mennesker i sin plan, som både har gjort, gjør, og i framtiden vil gjøre feil. Som eksempelvis , Netanyahu." Tomme ord?

5 liker  
Svar
Kommentar #31

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Til  syvende og sist er det uinteressant hva du og jeg mener om denne saken. Eller andre også. Guds plan står fast, og hans plan for Israel også. Og den vil han gjennomføre uansett hvem som sitter med makten til enhver tid i Israel. Han gir utrykk for sin plan også gjennom sitt Ord, og tiden vil vise at Han er suveren og ser mye lengre enn oss mennesker både på kort og lengre tid. Han bruker hvem han vil, ifølge denne planen. Også mennesker vi tror Han ikke kan bruke

7 liker  
Svar
Kommentar #32

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Guds plan står fast, og hans plan for Israel også. Og den vil han gjennomføre uansett hvem som sitter med makten til enhver tid i Israel.

Nei, han vil nok ikke det.

1 liker  
Svar
Kommentar #33

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Har du spurt Han om det ??

4 liker  
Svar
Kommentar #34

Carl Wilhelm Leo

6 innlegg  826 kommentarer

Kvalitetssikret etter alle kverulantiske regler.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Det er lite tenkelig at en som ikke er ren blir brukt som Herrens redskap. 

Dersom det skulle være kriteriet , så har Herren kun en engere krets av de absolutt rene som "redskap".

Min kommentar # 10

Tlbake til "#Stormløpet mot Israel er i gang" , så fikk nok ikke  motstanderne av Israel sove om natten etter Melodi Grand Prix - for dagen etter - tidlig søndag morgen - var utenrikspolitiske "eksperter" i full sving med å trampe rundt i klaveret med sine meninger om neste finale i Jerusalem.

Jeg spådde tidligst mandag -. men det måtte jo komme før.

Aktivistene begynner å få propagandagrepet etter årevis med Israelhets .

I dag er det Israels nasjonaldag - 14. mai , og vi kan lese et nytt latterlig utspill i norske media - "Norge deltok ikke i åpningen av USA`s ambassade i Jerusalem og går tydeligvis helt inn i en aktivistrolle.

Trump utfordrer hele det etterplaprende politisk korrekte sirkuset. 

 https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2018/05/14/195396051/norge-deltok-ikke-under-apningen-av-usas-ambassade-i-jerusalem

Ja, var det vel likt seg.?

Artikkelens politiske slagside er veldig tydelig i dag. Men det blir neppe lest korrektur på kritikk mot Israel eller USA ?

 

5 liker  
Svar
Kommentar #35

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Har du spurt Han om det ??

Spørsmålet viser at du ikke forstår hvor løsningen for Israel og Palestina befinner seg. I en monoteistisk verden ville jeg vært enig i din tankegang, men slik er det ikke. Innen det mest intense konfliktområdet er det tre rådende religioner. Jeg ville foretrukket at de kristne fikk mandatet om å skape fred, for de er de fredeligste i utgangspunktet, ikke minst fra religiøs side. Men så lar det seg ikke gjøre fordi overmakten er enten jødisk eller palestinsk og de har et litt annet syn på religion og Gud enn hva vi har. Konsekvensen er at du ikke kan bruke Gud som brekkstang overfor de andre, for de kan så lett bare avvise deg allerede ved døren. Freden må derfor bli politisk, og om du opprettholder det du tidligere har skrevet her nå, stiller du tomhendt overfor den situasjonen. Slik er det, og det gjelder å se dette øynene jo før jo heller. 

1 liker  
Svar
Kommentar #36

Johannes Taranger

2 innlegg  496 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Det kan ikke bli en politisk løsning som varer, i Midt Østen.Til det er avstandene for store.Men vi vet at landets ledere er fullt klar over følgene av en stor krig i regionen, som til og med kan eskalere til en krig der kjernefysiske våpen blir brukt. Det tror jeg holder dem tilbake, inntil situasjonen blir så spent at strikken sprekker. Men når det gjelder hvordan vi kan sette utviklingen inn i et bibelsk perspektiv, så vet vi av Bibelen er en profetisk bok, og at mye av det som har skjedd opp gjennom århundrene , virkelig har skjedd, som eksempelvis Jesu ankomst til jorden som var profetert i GT. Bibelen beskriver også endetiden, og den har Gud i sin hånd. Vi vil i framtiden se de bibelske profetier, også når det gjelder staten Israel, bli en virkelighet

3 liker  
Svar
Kommentar #37

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Johannes Taranger. Gå til den siterte teksten.
Det kan ikke bli en politisk løsning som varer,

Hittil tyder alt på at du har rett i dette men det er ikke en situasjon å dyrke frem eller bli værende ved. Som mennesker ligger det i oss at vi skal forsøke å gjøre det beste ut av hva en situasjon krever av oss. 

Men alt i alt; vi sier det slik og takk for seg. 

1 liker  
Svar
Kommentar #38

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Hvis dette kan ansees som sant står vi overfor spørsmålet om storhet overfor en slagen fiende; 

https://www.nrk.no/urix/historieprofessor_-_-ambassadeflytting-nok-en-spiker-i-likkista-til-den-palestinske-staten-1.14050267

I vår vestlige kultur stikker det dypt at vi ikke tråkker på den som ligger nede, men gir ham ok behandling. Vi får se hvor dypt den vestlige kultur stikker i så fall. 


Svar
Kommentar #39

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Stormløpet mot Israel er over?

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Høyresiden i Israel forutså riktignok at hvis de evakuerte Gaza og palestinerne likevel fortsatte å angripe Israel, ville det internasjonale samfunn, representert ved FN og EU, finne utveier til å unnskylde og rettferdiggjøre angrepene. Krigshelten Ariel Sharon trodde ikke på en slik negativ politisk utgang, og beordret derfor tvangsevakuering av 10.000 israelere ut av Gaza. Det mener mange har vært det største politiske feilgrepet i Israels moderne historie frem til i dag.

Begivenhetene som vi har vært vitne til fra Midtøsten de siste 7 uker, bekrefter at evakueringen av israelske borgere fra Gaza i 2005, var et stort feilgrep. En liknende tabbe vil ingen israelsk leder gjøre om igjen. En evakuering av "Vestbredden"  kommer aldri på tale. To-statsløsningen  har fra begge sider i konflikten nå blitt erklært for død og begravet, slik professor Hilde Henriksen Waage  vurderte situasjonen i Dagsnytt atten i går, 14. mai, på Israels frihetsdag.

 Caroline GlIck's  "The Israeli  Solution" fra 2014 fortoner seg å være  en stadig mer realistisk utgang på konflikten, også på bakgrunn av Broder Raouls utredning i lenken nedenunder. Engelsk- språklige personer som ønsker en bibelsk forståelse av begrepet "Palestina" kan lese hans utredning  her. Den er både historisk og bibelsk etterrettelig: 

"Shalom to you all on this 70th Anniversary Celebration of Israel's rebirth as a nation".

Brother Raoul www.blowthetrumpet.com.au

3 liker  
Svar
Kommentar #40

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

En oppsummering.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Engelsk- språklige personer som ønsker en bibelsk forståelse av begrepet "Palestina" kan lese hans utredning  her. Den er både historisk og bibelsk etterrettelig: 

Slik avslutter han sin bibelutleggelse:

The Word of God is clear!

The Word of God is clear to Mahmoud Abbas and Co, to the leaders of Hamas, to the United Nations, the European Union and by enlarge to the bias media. The LORD has already passed sentence on those ‘Palestinians’ who would destroy Israel with lies, hate and with destructive demonic devastation of the Land and the people. Do you see Israelis strapping on suicide belts? Running people over with motor vehicles? Stabbing innocent Israelis? Stoning buses and Jewish rabbis or Arab mothers training their little children to be suicide bombers and remorseless killers for Allah? Some are even desecrating the Temple Mount? The LORD has spoken what He will do to establish Israel and He will perform it!

4 liker  
Svar
Kommentar #41

Njål Kristiansen

147 innlegg  20279 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Gud står mot Gud. Det er ikke rart det blir krig i verden. 

Mens vi venter kan vi organisere et hjelpearbeide for de rammede, i tråd med den kristne Guds påbud om å elske sine fiender. 

2 liker  
Svar
Kommentar #42

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

En enestående konflikt.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Freden må derfor bli politisk, og om du opprettholder det du tidligere har skrevet her nå, stiller du tomhendt overfor den situasjonen. Slik er det, og det gjelder å se dette øynene jo før jo heller. 

Denne konflikten er annerledes enn alle andre konflikter gjennom hele historien. Det er den guddommelige  dimensjonen i konflikten som gjør den så vanskelig å løse for mennesker, for ikke å si, umulig.  

Det er ikke å forvente at "verden" kan fatte det, men jeg trodde at troende mennesker, lutheranere og katolikker, kanskje kunne makte å  se Guds finger,  som styrer historiens gang frem til det mål som er åpenbart for oss i Skriften. Gud  bruker alle slags mennesker, både små og store syndere , i den prosessen. Plutselig vil vi se løsningen. "Slik er det, og det gjelder å se dette i øynene jo før jo heller."

4 liker  
Svar
Kommentar #43

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Ingen er perfekt.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
. Anser du regjeringen Netanyahu som Guds redskap?

Jeg kjenner fra historien flere regjeringer med godt omdømme som Gud i sin allmakt har kunnet bruke som sitt redskap. Netanyahus regjering er faktisk en av de bedre, selv om heller ikke han og hans regjering  er helt etter min smak. 

Moses var en stor statsmann, men han holdt ikke  mål da han nølte med å gå inn i det lovede land. 40 år måtte han vandre rundt i ørkenen på grunn av sin frykt for kjempene i landet, Slik frykt har også Netanyahu for FN og EU,  som skremmer ham fra å innta hele landet. Andre står klar til å overta.

3 liker  
Svar
Kommentar #44

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Når nøden er størst, er hjelpen nærmest.

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Hvis Israel ikke hadde greid å utvikle atombomben i all stillhet med norsk hjelp, hadde det sett mørkt ut i dag for det eneste demokratiske landet i Midtøsten. 

I en kommentar på denne trådens skrev jeg ubetenksomt  noe som jeg innser ikke var riktig. Israel var ikke avhengig av norsk tungtvann for å overleve som jødisk stat, selv om det kanskje periodevis kunne ha sett mørkt ut for landet mellom alle krigene.  Det har greid seg gjennom dem alle på en overbevisende måte, uten å anvende et  ultimalt  våpen. 

Ingen bør være redd for at landet og folket skal bli kastet på sjøen. Vår himmelske Far har lovet å hjelpe sitt folk gjennom alle prøvelser, ja, kanskje nettopp da,  når nøden er størst. Uten atomvåpen!  

3 liker  
Svar
Kommentar #45

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Politiske realiteter for de som forstår engelsk.

Publisert 4 måneder siden
Njål Kristiansen. Gå til den siterte teksten.
Som nevnt i tidligere kommentarer, nå er vi over i religiøs tro og langt borte fra politiske realiteter. Ikke noe av det dere nevner her er fruktbart mht å løse en konflikt. Den kan ikke løses etter religiøse kriterier eller føringer fra noen av religionene, selv om det er fellesgods fra GT i dem alle tre. 

Denne  kommentaren til opptøyene i Gaza av jussprofessor Alan Dershowitz ble først publisert i "The  Hill" den 16. mai. Det er en analyse av den vestlige  verdens mediedekning av palestinernes  stormløp mot det israelske sikkerhetsgjerdet mot Gaza,  etter at den verste stormen hadde lagt seg. 

Det er den samme professor som for noen år siden ble nektet adgang til  talerstolen  ved  Universitetet i Oslo om et tema som er hans spesialfelt, FNs Sikkerhetsråds  Resolusjon 242 fra 1967. Norsk akademia ønsket ikke at folkeopinionen skulle vekkes når det gjaldt forståelsen av denne resolusjonen, som ville svekke palestinernes sak etter 6-dagers-krigen samme år. Denne gangen gjelder det den vestlige verdens medier, som inntar en tilsvarende avvisende holdning til fakta (realitetene) i Hamas sin krigføring mot Israel. Hans analyse er et vekkerrop mot medienes dekning av krigen.         

Alan Dershowitz: Why Does the Media Keep Encouraging Hamas Violence?
3 liker  
Svar
Kommentar #46

Tore Olsen

20 innlegg  4900 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Alan Dershowitz: Why Does the Media Keep Encouraging Hamas Violence?

Jeg har ikke lest ham, men min kommentar er at de hater Guds folk, og at de ikke eier skam i livet.

2 liker  
Svar
Kommentar #47

Tore Olsen

20 innlegg  4900 kommentarer

Liten korrreksjon

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Moses var en stor statsmann, men han holdt ikke  mål da han nølte med å gå inn i det lovede land. 40 år måtte han vandre rundt i ørkenen på grunn av sin frykt for kjempene i landet, Slik frykt har også Netanyahu for FN og EU,  som skremmer ham fra å innta hele landet. Andre står klar til å overta.

Må korrigere litt her. Det var ikke Moses som fryktet kjempene i landet, men folket. Etter at speiderne kom tilbake og ga rapport. Der og da ville Gud utrydde hele folket, men Moses reddet dem - løsningen var at folket skulle herdes i ørkenen,  slik at en ny generasjon skulle vokse frem og være i stand til å innta landet.

Årsaken til at Moses bare fikk se det forjettede landet og ikke fikk gå inn i det, hadde ikke med frykt å gjøre. Da han slo på klippen for å gi Israel vann, tvilte han og slo to ganger - for sikkerhets skyld. Hvilket betydde at han egentlig tok æren for det miraklet - det ble ikke akseptert.

1 liker  
Svar
Kommentar #48

Tor Egil Hansen

11 innlegg  544 kommentarer

Publisert 4 måneder siden
Roald Øye. Gå til den siterte teksten.
Hans analyse er et vekkerrop mot medienes dekning av krigen.         

Jeg har lest hans artikkel og fikk bekreftet hva jeg mistenkte og delvis visste.
Han skriver bl.a: "Hamas rejects the two-state solution or any solution that leaves Israel intact."
Hamas ønsker vel på sikt å jevne Israel med jorden. Hensikten med taktikken de nå bruker er naturlig nok å vinne sympati for deres sak og sympati for et fremtidig militært angrep mot Israel. Vi forstår at deres rulling av brennende bildekk, steinkasting o.l er et "spill for galleriet". Spørsmålet blir da, hvor lenge skal de holde på med dette (tullet) før de blir lastet med våpen fra Hamas og muligens også får støtte fra andre muslimske land?
Profetier kommer til å bli oppfylt...

4 liker  
Svar
Kommentar #49

Roald Øye

211 innlegg  2019 kommentarer

Jeg tok feil!

Publisert 4 måneder siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Årsaken til at Moses bare fikk se det forjettede landet og ikke fikk gå inn i det, hadde ikke med frykt å gjøre. Da han slo på klippen for å gi Israel vann, tvilte han og slo to ganger - for sikkerhets skyld. Hvilket betydde at han egentlig tok æren for det miraklet - det ble ikke akseptert.

Du har helt rett, Tore Olsen. Det gir meg anledning til å si noe pent om Moses, som regnes som israelsfolkets  største profet og leder, og som jøder og kristne, troende som vantro, feirer, eller bare minnes,  hver påske, på grunn av det han gjorde for ca. 3500 år siden  

Da nøden var størst, var hjelpen nærmest:  Faraos hær druknet i vannmassene foran israelittenes øyne. Det underet tror jeg vil bli overgått av et nytt under når dagens jøder snart står overfor en tilsvarende trussel om total utryddelse. Intet menneske bør ta æren for det. Guds løfter til sitt folk varer til tidenes ende. Alle skal se og erkjenne det.  

3 liker  
Svar
Kommentar #50

Gjermund Frøland

10 innlegg  6530 kommentarer

Om å komme i veien for Guds folk

Publisert 4 måneder siden
Tore Olsen. Gå til den siterte teksten.
Jeg har ikke lest ham, men min kommentar er at de hater Guds folk, og at de ikke eier skam i livet.

Det skal ikke være enkelt å komme i veien for Guds folk. 

Man blir lett dehumanisert. Vi ser det samme i Josva.

("hater", "eier ikke skam")

1 liker  
Svar

Siste innlegg

Skinne klart
av
Åste Dokka
rundt 8 timer siden / 167 visninger
0 kommentarer
Digitale disipler
av
Ingeborg Dybvig
rundt 8 timer siden / 62 visninger
1 kommentarer
Pisken svinges i feil retning
av
Gunn Pound
rundt 11 timer siden / 36 visninger
0 kommentarer
Opprop til dugnad
av
Alf Gjøsund
rundt 21 timer siden / 1792 visninger
15 kommentarer
Trygt å gå i takt
av
Ingrid Vik
rundt 23 timer siden / 994 visninger
4 kommentarer
Når Norge går til krig
av
Stig Lægdene
rundt 23 timer siden / 125 visninger
1 kommentarer
Stolt av barnevernet
av
Linda Hofstad Helleland
rundt 23 timer siden / 263 visninger
10 kommentarer
En barndom uten mobbing
av
Hans Fredrik Grøvan
rundt 23 timer siden / 132 visninger
0 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Skinne klart
av
Åste Dokka
rundt 8 timer siden / 167 visninger
0 kommentarer
Digitale disipler
av
Ingeborg Dybvig
rundt 8 timer siden / 62 visninger
1 kommentarer
Pisken svinges i feil retning
av
Gunn Pound
rundt 11 timer siden / 36 visninger
0 kommentarer
Opprop til dugnad
av
Alf Gjøsund
rundt 21 timer siden / 1792 visninger
15 kommentarer
Trygt å gå i takt
av
Ingrid Vik
rundt 23 timer siden / 994 visninger
4 kommentarer
Når Norge går til krig
av
Stig Lægdene
rundt 23 timer siden / 125 visninger
1 kommentarer
Stolt av barnevernet
av
Linda Hofstad Helleland
rundt 23 timer siden / 263 visninger
10 kommentarer
En barndom uten mobbing
av
Hans Fredrik Grøvan
rundt 23 timer siden / 132 visninger
0 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Lars Slåttå kommenterte på
Opprop til dugnad
rundt 5 timer siden / 1792 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Digitale disipler
rundt 5 timer siden / 62 visninger
Dan Lyngmyr kommenterte på
Opprop til dugnad
rundt 7 timer siden / 1792 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Stolt av barnevernet
rundt 7 timer siden / 263 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Stolt av barnevernet
rundt 7 timer siden / 263 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Stolt av barnevernet
rundt 7 timer siden / 263 visninger
Asgeir Remø kommenterte på
Kyrkjeval og vallokale
rundt 7 timer siden / 187 visninger
Torgeir Tønnesen kommenterte på
Trygt å gå i takt
rundt 7 timer siden / 994 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Mer enn én Gud
rundt 7 timer siden / 1636 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Stolt av barnevernet
rundt 8 timer siden / 263 visninger
Marte Ugedal kommenterte på
Opprop til dugnad
rundt 8 timer siden / 1792 visninger
Kåre Kvangarsnes kommenterte på
No-platforming
rundt 8 timer siden / 212 visninger
Les flere