Verdidebatt

HELLIGGJØRELSE

Hva sier Paulus, "hedningenes apostel"? Han ble jo etter Jesu død opprykket i den tredje himmel, opplært av selveste Kristus og fikk i oppdrag fra ham å forkynne for HEDNINGENE (Gal. 1, 16) og fikk forvalteransvaret med å "FULLFØRE Guds ord" (Kol. 1, 259). Hvem andre kan ha bedre kunnskap om hva Kristus sier om helliggjørelse for oss hedninger?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Og dem som han (Gud) har rettferdiggjort, dem har han OGSÅ HELLIGGJORT." Rom. 8, 30.

Gud er HELLIG og allmektig, bare han kan HELLIGgjøre og RETTFERDIGgjøre oss  ved SIN HELLIGJØRELSE og ved sin allmektighet, det har han gjort på guddommelig vis uten at vi må gjøre noe som helst. Den som er rettferdiggjort, ER altså OGSÅ HELLIGGJORT av Gud. Vi kan ikke helliggjøre oss selv, da gjør vi oss lik Gud.

"Om dere bare blir ved i TROEN":

"Også dere (hedninger), som før var fremmede og fiender av sinnelag, i deres onde gjerninger, har Gud nå FORLIKT MED SEG SELV ved hans (Kristi) kjød og legeme ved døde, FOR Å stille dere fram HELLIGE og ULASTELIGE for sitt åsyn, om dere BARE blir ved I TROEN." Kol. 1, 21-22.

Blir vi BARE ved i troen, så ER vi altså hellige og ulastlige for Guds åsyn. Gud har sørget for dette på guddommelig vis, uten at vi må gjøre noe selv.

"FØR verdens grunnvoll ble lagt":

"For I HAM (Kristus) har han utvalgt oss FØR verdens grunnvoll ble lagt, til å skulle være HELLIGE OG ULASTELIGE for HANS åsyn (ikke for vårt eget eller andres åsyn!)" Ef. 1, 4.

"Vandre I HAM...grunnfestet i TROEN":

"Likesom dere altså TOK IMOT Kristus Jesus som Herre , så VANDRE I HAM, rotfestet og oppbygget I HAM,

grunnfestet I TROEN slik dere har lært, rike på takk."  Kol, 2. 6-7.

Vi skal altså vandre grunnfestet i TROEN, ikke noe krav til oss om å forbedre oss, bare være i TROEN. For i Guds åsyn ER vi allerede helliggjort av ham, og det helt fullkomment gjort av ham.

"Kristus er HODET":

"Og han (Kristus) er HODET for legemet (=menigheten=Jesu kropp)" Kol. 1, 18.

"Dere er Kristi legeme, og hver for seg hans lemmer." 1. Kor. 12, 27.

Det er hodet som gir alle "signaler" og beskjeder til kroppens lemmer. Kristus er hodet (ikke vi) og gir oss alle beskjeder ved sin Ånd (1. Kor. 12, 13). Den som er født på nytt har fått nytt hode, Kristi hode, for vårt eget hode duger ikke. Vi kan bare sette all vår lit til Kristi hode, han har kraft og allmakt til å ta seg av oss på alle vis (Tit. 2, 11 ff og Fil. 2, 13).

Den  som kommer til TRO på Jesus Kristus, Guds Sønn og ham KORSFESTET, blir i samme stund RETTFERDIGGJORT OG HELLIGGJORT av Gud og får Den HELLIGE Ånd.

Å få leve i TROEN på dette, er å leve ET HELLIG LIV. 

ALT AV NÅDE (helt ufortjent!).

Tror vi ikke dette, fornekter vi Guds kraft.

Skiller vi ikke mellom Paulus, "hedningenes apostel,  og Jesus og de 12 apostlenes forkynning om de som skulle "arve JORDEN" (Matt. 5, 5), altså jødenes løfte fra GT om et framtidig Fredsrike (=1000-årsrike) hvor loven (Bergprekenen) skal innføres på nytt og Guds Ånd utgytes så de virkelig klarer å holde loven, så blir hele NT og bare til forvirring for oss. Skal vi da legge Bergprekenen til grunn for vår helliggjørelse, så blir jo alt Paulus sier helt feil. Men det er ikke, for ble utvalgt av Gud til å være vår og HEDNINGENES apostel og fullføre Guds ord. Jeg håper så mange som mulig for se dette.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt