Verdidebatt

Himmelfart – Bilde på Brudens hjemlovsløfte?

Så som i himmelen, så óg på jorden. Så som Jesus, så også Hans disipler.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.



Skal man kunne tro at det engang skal feires et bryllup i himmelen?

En av de kjente sangene vi sang i min ungdom, var de tonesatte vers fra salmenes bok:
"Som en hjort lengter etter vatten, jag lengtar etter deg"…
"Opp til deg går mitt hjertes lengsel, jeg vil tilbe deg min Gud"….
"Bare du gir meg trøst og ro, hos deg min Gud vil jeg alltid bo"…
-Jag lengtar etter dig.

Samt: "Vanndyp kaller på vanndyp"  - "og mettes av ditt gode ord". 
"Se jeg gjør alle ting nye, det er Herrens sanne ord.  Den som tørster skal drikke"…

Mange kjenner på lengselen etter fred; ja himmelsk fred.  En sabbatshvile etter en av dette århundrets lange  "Ve".
Himmelfart og møte i skyen - er det et hjerte til hjerte møte med Kristus?

Vi lever i forlengelsen av en 3,5 års tidsfase siden de omtalte "tetradene"; diverse sol-måneformørkelsene 2014/2015. 
I det året som fra 23.9.2017 assosieres med tegnet i Åpenbaringsboken 12.1:  "Kvinnen kledd i solen, med månen under sine føtter".
En 42 mnds tidsfase imellom disse tidene.  
Kvinnetegnet slik det tolkes startet 3.Tishri i det hebraiske året 5778;  dvs på den 3.dag etter avslutning på år (5)777. Dvs. 23.9.2017.

Poenget med å snakke om Tetradene; - sol/månefaser spesifikt over Jerusalem, er knyttet til bl.a profeten Joel.  En som omtaler Herrens Dag som rød som blod, med mørke over landet.  Mange har kjent på dette de siste 3-4 årene. Minst. De 7 siste. Minst.
Hele dette hundreåret godt og vel, som har rommet til sammen 3 massive verdenskriger. Men med regionale kriger jamt og trutt, og millioner drept under ulike regimer. Jødene/Israel ikke minst har båret tunge byrder og kjempet mange kamper. Skaperverket sukker og lengter etter sin forløsning.

Kvinnen som altså omtales, skulle føde et guttebarn som deretter skulle rykkes opp til himmelen
– mens på den annen side omtales en stor flammende rød Drage m.fl viste seg i Himmelen, og som med halen dro med seg 1/3 av himmelens stjerner og kastet dem ned på jorden.   Åp.12.1ff.
Med basis i GT og NT, forstår vi at Kvinnen kan forstås som analogt med de troende i Israel/ Kirken; og Guttebarnet som fødes, kan være en enhet tilsvarende forlengelsen av Jesus HaMashiach; dvs. Hans "Brud".  Jfr. Den/  førstefødte sønn og mange sønner/døtre.

"Hun fødte et  Guttebarn som skulle herske over alle folkeslagene med jernstav. Og Barnet hennes ble tatt opp til Gud og Hans trone."
(Jernstav= himmelsk myndighet? Jern=Fe=26. Slik tallverdi av YHVH=26.)

Åp 12.1 ff: Kvinnen som fødte "barnet", flyktet ut i ørkenen, hvor hun har et sted som er gjort i stand av Gud, for at de skulle gi henne mat der i ettusen to hundre og seksti dager.  Og det brøt ut krig i himmelen.
….
Da dragen så at han var kastet til jorden, forfulgte han kvinnen som hadde født Guttebarnet.  Men kvinnen ble gitt de to vingene fra "den store ørnen", for at hun skulle fly ut i ørkenen til sitt eget sted; - hvor hun blir næret for én tid, tider og en halv tid – borte fra slangens ansikt. (Slangen=satan=djevelen=forføreren=motstanderen.)
….
Og Dragen ble rasende på kvinnen og han gikk for å føre krig mot de andre av hennes slekt. Dem som holder Guds bud og har Jesu Kristi vitnesbyrd.

I Himmelen hørtes - etter kampen der oppe - en høyt røst si:  "Frelsen og styrken og riket tilhører fra nå av vår Gud, og makten tilhører Hans Kristus. For anklageren blant brødrene våre, han som anklaget dem fremfor Gud dag og natt, er kastet ned."

Noen vil altså bli tatt opp, og noen vil bli latt tilbake.

Det nye Testamentet forøvrig omtaler også denne hendelsen ved flere anledninger. 

Jesus underviser selv sine disipler og omtaler dette.
Noe omtales i
Joh. 12.31-32. "Jeg, når Jeg blir løftet opp fra jorden skal jeg dra alle til Meg".  I denne sammenheng åndelig sett i sammenheng med at "nå er denne verdens dom, nå blir denne verdens hersker kastet ut."  - Ut av det innerste rom i Guds hjerte - fra "de glødene steinene", sannsynligvis? 

Deretter i neste fase, Åp.12.7-9:  kastes dragen ut av selve Himmelen; sin bolig,  og nå ned til jorden.

Det handler altså både om en åndelig mektig åndskraft –  den tidligere kjeruben Lucifer, samt de falne englene.  Representert symbolsk ved himmellegemer.

I år er 15.mai – jødenes 70-års jubileumsdag etter gregoriansk kalender, på den 1.Sivan. (1.dag i den 3.religiøse mnd.)

Dette er tilknyttet den tiden da Moses gikk opp til Sinaifjellet for å møte Gud, etter utgangen til Egypt. Da han ble mellommann for folket i "Guds frieri", der han går opp og ned og frembærer paktsbetingelser samt overbringer svaret som ble folkets JA.
Deretter kommer Pinse; - varende helhetlig ca 10 dager til sammen.  Måltid med Gud oppe på fjellet og Guds tiltale i form av noe som fortonte seg som ild for folket, er del av historien. (1-9. el 10.Sivan).

En interessant tid. Interessant paralleller.  Ikke umiddelbart enkle og rett frem, men som en mosaikk i en helhet som tegner et bilde som gir mening sett i en større sammenheng.

Vil vi i vår tid erfare å se det profeten Sakarja omtaler:
12.10"Over Davids hus og over dem som bor i Jerusalem, skal jeg utøse nådens og bønnens Ånd.  Da skal de se Meg, Han som de har gjennomboret."

13.1. "På den dagen skal en kilde bli åpnet for Davids hus og for dem som bor i Jerusalem; en kilde mot synd og mot urenhet."

Et møte i skyen

Om Jesu egen himmelfart sies det:
Lukas 24.51:  "Mens Han velsignet dem, skjedde det at Han ble skilt fra dem og løftet opp til himmelen."

1.Tess.4.17: "Deretter skal vi som lever og er igjen, bli rykket opp (harpazo) i skyer sammen med dem for å møte Herren i luften. Og så skal vi alltid være med Herren."
Ordet harpazo antyder en plutselig utøvelse av kraft.
Det beskriver det Ånden gjorde da Han forflyttet Filip fra ett sted til et annet. Ap.gj.8.39.  Harpazo= å gripe, rive bort, rykke opp, ta med makt. (Bibelforlaget 2011)

Lukas er systematikeren, og har gjort et grundig arbeid for å påvise hvordan Jesus var oppfyllelsen av GT-profetiene.

Det er mange ulike tolkninger av Bibelen og dens konkrete hendelser, - ikke minst angående dette med himmelfart.  I grunnen disputt angående  det meste av det som er av overnaturlige karakter i vår tro.
Skulle vi imidlertid ikke kunne tro at Jesus ble løftet opp slik Lukas sier, skulle man da ei heller kunne tro at Bruden skal hentes av Brudgommen; jfr jødiske bryllup - og føres hjem til Faderen?
Slik en jordisk brudgom bereder et sted for sin kommende kone, slik også med Jesus.  Slik er vi blitt det undervist i Skriftene.

Alt er forbilder med holdbar konsistens, på det som en gang skal komme.

Kirken trenger av alle grunner sin relasjon med Israel som var de første forpakterne av Gud ord og paktene med Skaperen vår himmelske far.
Gud nedla sine grunnlagsmønster i og gjennom hele deres eksistens og de forordninger dengang gitt. Til velsignelse for hele verden.
Til verfisering også av Bibelens kredibilitet og sannhet. 
"Om dere tier, skal steinene rope." 
Også selve landet roper ut sin historie og bekrefter Bibelens innhold og begrepskonsepter.

Vi ser frem til den dag - når på kalenderen den enn kommer, da Guds folk skal hentes av Brudgommen for Himmelfest "ovan molnen". 

Alle detaljer vet ingen, men det er uomtvistelig en del profetiske tegn som er interessant å føge med på disse årene. Vi ser stykkevis og delt underveis, men "løfter hodet når vi evt ser disse ting skje." Jfr. Jesu formaning. Vi er "som Issakars sønner, som forstod seg på tidene". 

Som jødene har sagt i flere tusen år:  "Next year in Jerusalem." 

Steve Ciccolanti
Woman in heaven Åp 12.1.ff
https://www.youtube.com/watch?v=XA6JcY-ikec&t=129s

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt