Verdidebatt

Gratulerer

Reaksjon mot politiets aksjon i Kristiansand 20 april

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Av og til kan dine motstandere bli din viktigste ressurs. Politiet i Kristiansand hadde 20. april bestemt seg for at de skulle være harde mot kriminelle og ta brukere av cannabis. Istedenfor å ta for seg vold, overgrep og andre alvorlige tilfeller av ekte kriminalitet så skulle politiet ta mennesker som tok seg en joint. Dette gjorde de ifølge seg selv fordi dette var den berømte 4/20. Dagen da cannabisforkjempere verden rundt markerer i ulik grad. Det morsomme er at denne dagen knapt nok var kjent i Norge, men det er den ikke lenger takket være politiet i Kristiansand. Takket være dem og deres innsats og at de fortalte det til hele media Norge så har nå dagens virkelig blitt kjent.

Flere likes på våre sider pluss mennesker som ønsket å bidra til saken ble resultatet. Politiet må gjerne tro at de nå har skremt oss cannabisforskjmeprere, men der tar de grundig feil. Vi bygger lokallag og til høsten skal vi danne en avdeling i Kristiansand. Siden det kan virke som at politiet har litt å gjøre i Kristiansand så antar vi vel at dette må bli møtt med jubel.

Det er stadig en debatt om politiet i dette landet får nok midler, men debatten burde endres til å dreie seg om prioriteringer. Er det riktig at politiet skal forfølge mennesker som benytter seg av et annet mindre farlig rusmiddel enn alkohol, men virkelig alvorlige kriminelle får gå fri?

I USA har politiet i en årrekke gjort det politiet i Kristiansand nå gjør. Det har endt med at fengslene er overfylte og rettsvesen på bristepunktet. I tillegg har de skapt en holdning det å snakke til politiet er å tyste. Istedenfor for å få verdifull informasjon så er politiet den store fienden. Hvis dette er dette politiet ønsker så de på god vei.

4/20 kommer til å markeres neste år. Politiet må gjerne forfølge oss, men vi kommer ikke til å la oss skremme.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt