Greta Aune Jotun

135    1061

Anerkjenner Norges regjering terrororganisasjonen Hamas?

Har Norge en terrorliste?

Publisert: 25. apr 2018 / 121 visninger.

Hamas-lederne ble for noen år siden "hvitvasket" av en del land og fikk statusen "demokratisk valgte politikere" - for at de, sammen med PLO, skulle kjempe videre for å overta styringen av enda flere områder av Israel.

Nå er ikke jeg oppdatert på alle nyhetsmeldinger, så jeg skal ikke påstå at Den norske regjering har vært fullstendig taus om terroren Hamas har bedrevet mot Israel de siste ukene (etter fredagsbønnen i moskeen), og som de har sagt vil pågå til og med 14. mai. Så jeg spør: Har noen andre på dette forumet hørt eller sett noen ytringer fra Norges regjering - eller fra norsk presse -  om at de tar sterk avstand fra oppførselen til Hamas og de pøblene som gjerne utfører volden - eller blir truet på livet til å aksjonere?

Hva om de folkevalgte i Norge begynte å oppfordre sine tilhengere til voldelige demonstrasjoner for å få gjennomført visse politiske formål; ville det blitt tolerert? Selvsagt ikke; så hvorfor tåler man så inderlig vel at de "demokratisk valgte politikerne" i Hamas oppfordrer folket til å kaste eksplosiver, brennende bildekk, stein o. a. - mot Israels folk og soldater, for å nevne de siste aksjonene?

Jeg oppfordrer Den norske regjering til å sette Hamas på listen over terrorister, slik både EU og USA for lengst har gjort. Som man har erfart: Pengestrømmen fra Norge til terrorgrupper, kalt politikere eller ikke, er fullstendig bortkastede milliarder, og har vært - og er - en direkte oppfordring og støtte til å fortsette volden.

3 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Njål Kristiansen

144 innlegg  19624 kommentarer

Publisert rundt 1 måned siden
Greta Aune Jotun. Gå til den siterte teksten.
Så jeg spør: Har noen andre på dette forumet hørt eller sett noen ytringer fra Norges regjering - eller fra norsk presse -  om at de tar sterk avstand fra oppførselen til Hamas og de pøblene som gjerne utfører volden - eller blir truet på livet til å aksjonere?

Takk som spør. Jeg tok meg bryderiet med å søke på Utenriksdepartementet og gå videre til aktuelle uttalelser om Hamas, og det later ikke til å være noen bekreftelse på at regjeringen mener noe om denne saken. Hvis du ønsker at den skal det, kan du sikkert ta direkte kontakt pr telefon eller mail. Du finner adresse og telefonnummer under samme portal. De pleier å bli glade for at noen ringer og meddeler sin oppfatning, som seg hør og bør. 

1 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Kersti Zweidorff kommenterte på
Det romantiserte hodeplagget
6 minutter siden / 2351 visninger
Kjellrun Marie Sonefeldt kommenterte på
Refusert
7 minutter siden / 917 visninger
Torgeir H. Persett kommenterte på
Det romantiserte hodeplagget
16 minutter siden / 2351 visninger
Stefan Bonkowski kommenterte på
Barnets dåp - frelse eller inngang til Faderen/ Farshuset?
rundt 9 timer siden / 159 visninger
Stefan Bonkowski kommenterte på
Barnets dåp - frelse eller inngang til Faderen/ Farshuset?
rundt 10 timer siden / 159 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Pinsebevegelsens tåkeprat om homofili
rundt 10 timer siden / 548 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Biskoper og kirkeledere utfordes.
rundt 10 timer siden / 2626 visninger
Les flere