Verdidebatt

Ble lei meg av ordene fra en forsker.

Det er ikke flyktninger fra Rwanda som du har kaldt militsgruppe eller brutal milits som er årsaken til kaoset i Kongo.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ble lei meg av ordene fra en forsker ved Norsk utenrikspolitisk institutt( NUP).

Jeg klarer ikke å forstå hvordan Morten Bøås kunne komme med slik påstand «Brutal milits» Interahamwe» Er en brutal militsgruppe som var aktive under folkemordet i Rwanda i 1994 da det ble drept rundt 800.000 til en million mennesker. Det er ikke flyktninger fra Rwanda som du har kaldt militsgruppe eller brutal milits som er årsaken til kaoset i Kongo.

Folke som bruker slik argumentasjon skjuler de reelle årsakene. Derfor anbefaler jeg de som vil vite mer om Kongo, å lese eller se på denne dokumentarfilmen om Kongo:

https://tv.nrk.no/serie/urix/NNFA53041718/17-04-2018
Jeg nekter ikke for at interahamwe har drept tutsi i Rwanda, men alle hutuer som er i Kongo er ikke interahamwe. Dermed brutal milits slik han påstår.

Det er  nå flere interahamwe i Rwanda  som ikke har hatt slik ideologier du snakker om. Jeg som skriver dette har slekt i Kongo som ikke vil reise tilbake til Rwanda på grunn av autoritære makt. Det er ikke interahamwe slik du beskriver dem. De er vennelig rwandere som de andre.

Det er trist at en forsker fra Norge skal fortsette å spre usannhet om folk. Ord eller begrep som den forskeren bruker her (brutal milits) er akkurat det samme som ordene fra Rwandas president bruker for å kunne angripe Kongo. Virkeligheten bak disse beskrivelsene, er å tømme ut kongolesisk ressurser.
Jeg forventer at en forsker faktisk må si de grunnene som gjorde at det er kaotisk i Kongo.

Det er Kagame Paul som styrer indirekte Kongo. Kagame Paul får hjelp fra noen land i Europa, noen land som har hjulpet med å ta makten i Rwanda i 1994.
Hva får de landene tilbake fra Kagame Paul,Rwandas President og Kabila, Kongos president da? Jeg går ikke i detaljer. Jeg forventer at en forsker burde vite mer enn de andre.

Det er ikke tilfeldighet at Rwandas president har kjøpt seg tre privatfly! Rwanda har ikke mer ressurser enn Norge. Interahamwe ble ikke stiftet for å drepe tutsier, men det ble slik fordi Kagame ville dette. Noen tutsier har hevdet at det var mange tutsier som var innfiltret interahamwe. Rollen deres var å drepe så mange tutsier at verden ville reagere. Hør på dette:

RFI: Micombero parle du network/ commando FRP qui……..
Han er en tutsi:

Hvorfor har ikke FN hjulpet tutsier som ble drept i Rwanda? De som støtter Kagame har bestemt at han skulle bli president, slik at de kunne få det de ville i Sentral-Afrika.

Jeg vil si et ord til Morten Bøas:

Talsmann for de militshutuene du snakker heter La forge fils Bazeyi. Han var en tidligere rektor på en videregående skole i Rwanda før den 06.04.1994. Han ble tvunget til å reise tilbake til Rwanda i 1997, sammen med andre flyktninger som var i  Mbandak (Komgo som da het Zaire). Min lille bror var med og klarte  senere å flykte igjen fra Rwanda  etter at min far ble skutt av militære til Kagame. Han bor nå i Frankrike. Det som skjedde når han( La forge  fils Bazeyi) kom tilbake i Rwanda, var at han kom  direkte i fengsel. Da han skulle drepes, fikk han mulighet til å rømme ved hjelp av en tidligere studentkollega i Rwanda som var og er militær i RPF.
Det er Fils Bazeyi som har underskrevet på disse viktige hendelsene:

Hvis Morten Bøås vil forske mer om Rwanda, så kan han heller ta kontakt med flere flyktninger fra Rwanda, enn å lese propaganda fra Rwandas president og sine lobbyister mafia. Han kan også lese hva de andre forsker har funnet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt