Verdidebatt

Reformasjonen

Det er nå snart et halvt år siden vi feiret 500 års jubileet til Reformasjonen, men hvorfor feiret vi?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I disse tider, «endetider» vil mange si, så er det på sin plass å minne kristne, troende eller ikke, ja for det er mange ikke troende kristne i Norge i dag, om hvorfor vi feirer Reformasjonen og hvorfor den ble feiret på denne måten denne gangen. Det er nemlig første gang den ble feiret Økumenisk. Det er første gang man feiret med en undertone av at det var en feiltagelse at kirken ble splittet for 500 år siden. Så var kanskje Luther en kjetter like vel?

Så hvorfor fikk vi reformasjonen? Og var det feil det Luther bedrev?

Ja vi er nødt for å stille oss dette spørsmålet siden vi nå igjen som såkalte protestanter er blitt uenige. Hva var det vi protesterte mot den gangen for 500 år siden? Hva var det vi ikke var enig i? Hvorfor kom en såkalt splittelse av Kirken?

La meg referer til et brev til Pinsebevegelsen, en oppfølger til tidligere åpent brev til samme bevegelse;

--- I dag med den Økumene bevegelse og den plass den har fått i enhver kirke og bedehus og blant den enkelte troende og blant de søkende, må vi stille oss dette spørsmålet; «hadde alle de tidligere Guds menn totalt feil når de med overbevisning og uten å tvile lærte at den Romersk Katolske Kirke (Institusjon) (RKI) er Skjøgen nevnt i Åpenbaringen?»

La os ta dette i betraktning: Var menn som John Wycliffe, William Tyndale, Martin Luther, John Calvin, Thomas Cranmer, John Bunyan, oversetterne av King James Bible og de menn som publiserte ”Westminster and Baptist confessions of Faith”; Sir Isaac Newton, John Wesley, Whitfield, Jonathan Edwards; og senere Charles Spurgeon, Bishop J.C. Ryle and Dr. Martin Lloyd-Jones: var alle disse men, blant endeløse andre, helt ute av enhver fornuftig tanke da de så Vatikanet (Roma) og Pavens virke som antikristlig? – Fritt oversatt etter: Michael De Semlyen (Author of the book All Roads Lead to Rome?: The Ecumenical Movement)

Som alle skjønner så er ikke jeg den eneste som gjør krav på denne forståelsen av Åpenbaringsboken. Dette ble også lært av menn som f. eks. Ulf Ekman og var også læren til Pinsebevegelsen inntil noen få tiår siden.

La oss stille spørsmålet igjen: Hadde alle disse menn feil? Røykte de fleste av dem marihuana? Hadde alle disse en overeksponert fantasi? Var alle svært dårlige analytikere? Var de ikke særlig belest? Hadde alle menn som President John Adams, President Lincoln, Dostoyevsky, LaFayette, Gladstone, Morse, Napoleon, osv. feil når de påstod og påpekte sannheten om Vatikanet/Jesuitt/Roma/Paven? Hva tror du? Det er på tide å stille seg spørsmålet; hadde de rett, og da i så fall, blir altså mye av dagens undervisning mange steder feil. Jeg påstår; ja, dagens undervisning mange steder er ikke i tråd med Guds Ord på dette punkt.

Alle disse menn hadde helt rett som noen andre som underviser om det samme i dag. Vi trenger ikke nevne navn lenger, men la oss ta for oss en av støttene som døde for ikke lenge siden: Leonard Ravenhill har i sin bok; ” Why Revival Tarries” beskrevet det krystallklart og vi vil sitere for korthets skyld: ”den Romersk Katolske Kirke er det største falskneriet som djevelen har gjort!”

Videre har vi hundrevis av bøker inklusive Dave Hunt og hans videoer på YouTube som vil kunne overbevise selv de mest forvirrede, samt Norsk Studiebibel hvor Thoralf Gilbrant slår det klinkende fast. ---

Så ønsker vi virkelig sannheten i denne problemstillingen og er vi villige til å gå noen runder for å friske opp noen minner. Har vi totalt glemt hva det hele dreier seg om? Vil protestanter gå inn i historien som noen feiginger når alt skal telles opp en dag?

For en tid tilbake sendte paven en beskjed med en biskop fra de «Communion of Evangelical Episcopal Churches» til Kenneth Copeland i USA. Pavens beskjed var klar; alle trenger å komme tilbake til Roma. Nå avdøde Palmer holdt en tale hvor han sa han var kommet i Elias sin ånd for å fortelle at protesten til Luther var over (fordi katolikker og protestanter har en felles tros-erklæring undertegnet i 1999) og at det derfor ikke lenger fantes noen som protesterte og at det da derfor ikke var noen protestanter lenger. Alle bortkommende søsken måtte nå komme tilbake til Roma, til “moderkirken”.

Det er på det rene at RKI har i sin lære at det ikke finnes frelse utenom i RKI, “moderkirken”. De har også i sin lære mye annet, men det er ikke RKI sin lære jeg vil snakke om her i denne korte posten. Det jeg ønsker er å stille spørsmålet som over;

HAR ALLE SOM HAR GÅTT FORAN I 500 ÅR TATT TOTALT FEIL? VAR DET SLIK AT LUTHER VAR EN KJETTER SOM SPLITTET KIRKEN MOT GUDS VILJE?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt