Tove S. J Magnussen

513

"Omgitt av idioter"-om å forstå det man ikke kan forstå

Liberale og grønne politikere vil endre Oslo. Storbyen har mange utfordringer med å holde folk borte fra gatemiljøene. På femtitallet åpnet den første ungdomsklubben. Den hadde mange aktive medlemmer. Den destruktive gaten tiltrekker seg sjeler på søken etter spenning og opplevelser.

Publisert: 16. apr 2018

Venstre politikere vil liberalisere narkotika. Cannabis (blueberry) skal monopoliseres. Det er viktig for helsepersonell å stoppe trenden før den igangsettes (forebyggende tiltak). Vi sliter med rus og psykiatri, overvekt, hjertesykdom, hjerneslag, fartsovertredredelser, drop out på videregående, trafikkdød og vold.

Helse Norge vil trenge nye ungdommer som jobber i sektoren. Når de får kunnskap om kropp og sjel blir de mindre destruktive som voksne. Å behandle og pleie andre gjør noe med verdisettet og risikotenkningen (sikkerheten).

THC er det stoffet som gir rus i marihuana, hasjish og cannabisolje. Rusen varer i 6 timer, slapphet inntil 24 timer. Røyker man jevnlig tar det uker før den er ute av kroppen. I mellomtiden utsetter man seg for hjerteinfarkt, hjerneblødning, redusert hukommelse, dårlig konsentrasjon og innlæringsevne. Det passer ikke sammen med studier og skolegang, heller ikke i arbeidslivet.

Cannabis har mange av de samme virkningene som alkohol på kroppen.

Man føler seg euforisk, avslappet, svimmel, trøtt, tiden flyr av sted, panikken kommer, paranoiaen likeså (volden eskalerer).

Kroppen utsettes for angst, depresjon og psykoser. Er man allerede i behandling for scizofreni eller depresjon, vil cannabis vanskeliggjøre behandlingen og forhindre resultatene.

Cannabis øker pulsen, gir røde øyne, tørr munn /svelg og øker matlysten. Kroppen bruker energi på å forbrenne rusen, ikke kaloriene. Vektøkning i seg selv gir fare for sykdommer og tidligere død. En god munnhygiene er avhengig av spyttsekresjon.

Nedtrapping kan gi skjelvinger og diare ved siden andre generelle abstinenssymptomer.

Medisinsk bruk er medikamentet Sativex. Det gir til mennesker med MS.

I samfunnet vårt har vi sluttet å institusjonalisere mennesker. Det betyr at utfordringene er utenfor veggene, i gaten og innenfor veggene, mens kunnskapen fortsatt sitter innenfor veggene.

Det er grenser for hva den enkelte kan håndtere. Helsepersonell etterlyses. De er for få.

Et destruktivt mønster kan gjøre seg gjeldende når det gjentas for ofte. Vi har for mange utfordringer allerede som politikere ikke ser, eller evner å ta tak i/ansvar for.

25% av unge gutter som begår overgrep har en IQ på under 70. 45% har en IQ på mellom 70 og 85 (normal). De lider av lærevansker og psykopatologi. Under 70 har man kognitiv psykisk utviklingshemming.

Sjansen for at disse kommer bort i rus er stor hvis man ikke forstår sammenhengen. Unge jenter i deres nærhet blir ofrene.

Grønnere og mer liberalt ?Neppe med den holdningen. Jeg forventer at politikere er oppegående og nestekjærlige.

En kaffe Latte hver dag kan gi deg ekstra vektøkning og koster deg mer enn 100 ooo i året.

Vi har alle et ansvar for eget liv, men voksne må vise vei.  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Egil Andre Gjerde

4 innlegg  210 kommentarer

Publisert over 1 år siden
Tove S. J Magnussen. Gå til den siterte teksten.
Venstre politikere vil liberalisere narkotika. Cannabis (blueberry) skal monopoliseres. Det er viktig for helsepersonell å stoppe trenden før den igangsettes (forebyggende tiltak).

Jeg er helt enig i at narkotika er usunnt og farlig, og jeg har aldri prøvd det selv.

Men spørsmålet er om forbud er riktig løsning. Det er ikke nødvendigvis slik at et forbud gir minst mulig bruk av narkotika. 

Et forbud kan også gjøre det vanskeligere for narkomane selv å søke hjelp mot sitt narkotikamisbruk, siden de da må innrømme at de gjør noe ulovlig. Forbudet vil gjøre at de får et vanskeligere liv. Det er også uklart hvordan straff som bøter eller gebyrer vil hjelpe dem til å komme ut av sitt misbruk.

Man har brukt store ressurser på krigen mot narkotika og det later ikke til at det har vært noen suksess. I kjølvannet av dette ser man at det har bygget seg opp en stor mengde organisert kriminalitet. Se på hvordan det har gått i Mexico, der tunsenvis av mennesker er blitt drept. Noe lignende så man da man forsøkte å forby alkohol i USA.

1 liker  
Kommentar #2

Tove S. J Magnussen

513 innlegg  2074 kommentarer

Ja, narkotika dreper

Publisert over 1 år siden

Psykiske sykdom dreper sammen med hjerteinfarkt, hjerneslag og kreft. Ingen bryr seg om at narkotika er ulovlig lenger. Alkoholikere handler heller ikke på polet. De smugler. Avhengigheten bryr seg ikke om verken mennesker eller lovverket.  Straffen for å bruke/misbruke rusmidler er ikke fengsel. Det er dårlig helse, sikker tidlig død og et helvete for de pårørende. Avrusning frykter de for det kan være farlig. Og det er vondt. Plutselig er man i virkeligheten igjen. Hvordan leve der? Jeg forstår at man alltid lengter enn et siste skudd/dose.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere