Verdidebatt

Melanie Phillips: How the media manipulates truth

Melanie Phillips, journalist med lang erfaring, orienterer om hvordan media manipulerer sannhet, såkalt sannhet, og på det viset desorienterer samfunnet om hvordan virkeligheten egentlig er. Det som skjer i vår tid fører oss alle nærmere alvorlige konfrontasjoner i eget samfunn, med store konsekvenser for oss selv, familie og etterslekt.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette er en lang video, men den er grundig, avbalansert og ikke propaganda for en ensidig synsvinkel, men fokusering på og mot fakta. Phillips gir oss et innblikk i hvordan profesjonelle mediaoperatører nærmest er fanget i et system av propaganda, som gir skjeve og ofte direkte usanne bilder/opplysninger videre til oss. At det likevel er mulig å finne noe sannhet der ute, men at man må være seg bevisst og på vakt. Vi selv må være nærmest profesjonelle i hvordan vi henter inn fakta - ufordreiet og sanne, slik at vår egen opinionsdanning står på et solid grunnlag.

Det er mye som beveger seg i undergrunnen i det europeiske samfunnet, som ikke kommer tydelig frem og som den politiske etablissementet søker å undertrykke. Phillips peker også på det, og det har vært mitt eget motiv i disse årene, å advare mot at for mye trykk vil før eller siden gi et mottrykk. Phillips ser på dette som svært alvorlig: "It won't bee pretty!" sier hun.

Å temme den pågående kulturkrigen som uttrykker seg med ekstrem grusomhet i England, krever av oss her i landet en våkenhet og mer seriøs tilnærming enn vist hittil, for at vi skal slippe slik tilstander her. Jeg håper vi får en debatt rundt dette som er edru og seriøs, og uten de moderne skjellsordene som florerer så som rasist, islamofob, konspirasjonsteorist og andre unevnelige beskyldninger osv.

Vi debatterer altså hvordan media lurer oss og også hvordan media selv blir lurt, og hvilken konsekvenser dette til syvende og sist får for oss selv, familie og etterslekt her i Norge. Hvordan kan vi bygge landet på et sunt og sant fundament?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt