Ann Kathrine Skjørshammer

2

Eggdonasjon er ikke likestilling

KrF Kvinner er skuffet over Høyre.

Publisert: 9. apr 2018

Dette dreier seg ikke om kvinner eller menn, men om barns grunnleggende rettigheter, uttaler KrF Kvinner som er samlet til Kvinnepolitisk forum. Med dette vedtaket kommer voksnes rettigheter foran barnas.

Eggdonasjon vil bryte det grunnleggende båndet mellom mor og barn. Prinsippet til nå har vært at en alltid har kunnet stole på at den kvinnen som føder deg, er din genetiske og biologiske mor.

Selv om Høyre i denne omgang sier nei til surrogati, viser «fertilitetsturismen» som foregår nå at det er etterspørsel blant ­norske ­voksne også for dette. Da vil egg fra ekstern donor og sæd fra en annen donor, kunne ­plasseres inn i enn innleid livmor – barnet vil da ikke ha noen biologisk eller genetisk forbindelse til de foreldrene det vokser opp hos.

Som de personlige historiene omkring ­diskusjonen viser, vil det alltid være nye behov hos voksne som er der ønskelig å få dekket, men her må etikken og barnets rettigheter gå foran.

Ann Kathrine Skjørshammer, leder KrF Kvinner

3 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere