Benito FAUVEL

31

Mat malt med svart humor

Mens debatten om bildet som i natt, ble sprayet over, kom jeg over til en seriøs artikkel som berører oss alle. Den handler om maten vi spiser, enten rå, kokt eller stekt. Debatten pågår der og en kan jo le, til slutt. Selv med pompøse stillinger, så kan hele skylles i vasken for å la oss på akkurat der vi var før. Når budskapet slutter med rå humor.

Publisert: 4. apr 2018  /  83 visninger.

Derfor skal du ikke skylle rå skylling. Det kan være en setning som studenter i teater kunne bruke. Skylle skylling. Man trenger jo mye artikulasjon, som heter ledd på norsk.

En seriøs aktør i bransjen er jo Mattilsynet, som kommer med dette tipset. Grunnen er jo å ta med alvor, den da skyllingene får med seg- campylobacter- og ved å tro at folk med stilling som veterinær er det som skal til for at folk slutter å skylle kyllingen med vann, så må det være da grunnen til å lytte godt.

Man kan jo bruke eddikk om man er usikker, men mens jeg leste dette på godt.no, så begynte jeg å få latterkramper. 

 

Det er helt relevant å få informasjon fra et organ som passer på at en ikke blir syk, men å være så skråsikker på at skyllingen ikke bærer bakterier i det hele tatt, er da å ta feil. det er på samme nivå med Mozart effekt. Det finnes forsking på at studenter leverer bedre oppgaver etter å ha hørt på W.A. Mozart, men man kan være aldri så sikker på at det er virkelig grunnen til at de greide eksamen. Nei, en må pugge.

 

Så bønder er de jeg tenker på. En bonde som lever av å selge skylling står da med mye bry om det er påvist at bestanden er infisert med bakterier, men om man leser godt, så dykker det opp mer bakterier. En type bakteri som er vanskelig å skylle bort er jo dilemma.

Og første dilemma man kan lese mellom linjene er at om en bonde forstår at filetene sine bærer kraftige bakterier, så blir han ikke belønnet med friske fileter, som jeg faktisk kjøpte i dag. Datoen var på den 8. april, så marginen er god.

Den andre dilemma er da også like kjent for alle som liker å tape mange års arbeid. Bakterien der heter juks. Og juks med mat må en ha syn til for å være streng, med bøter og straff. 

Likevel så fikk vi sett for en god del år tilbake at kjøtt fra England, som ble forbudt i Frankrike- den såkalt kugalskap- kom likevel tilbake via import fra Poland. Onkelen min tipsa oss om den trenden, allerede på åtti tallet

. Maten man fikk servert var da infisert på grunn av juks. Maten fikk da ny pakning, med ny dato, og falske papirer, slik gjør man om man ønsker å ikke tape penger og råvarer. det går jo en vits med mange spørsmål, og en får servert akkurat det man kunne tro at det var mulig :
" hva drikker kua ? " Og alle svarer da melk. Siden man er så dumme, da kan samtidig servere kjøttrester med mye rart til de stakkars kyrne som danser, så morsomt dø finnes ikke bedre.

Så fikk vi også servert en blanding av oksekjøtt med litt hestekjøtt, senere, og med norsk vri, med litt av hvert. Da kom pakkene via Belgia. 

Så vi står på kjøkkenbenken i 2018, med bein tvers gjennom halsen da en kan nå forstå at det kan sikkert og visst hende at bønder som ikke vant i lotto-der de fikk første plass i reoler- kan sende kyllingfiltene sine via fryseavdelingen- siden det står at :

" det er bedre at bakteriene heller sitter fast på fileten du skal varmebehandle, siden de dør under varmebehandling". 

I andre ord, så er vi heller sikker på at bakterier sitter bedre, og at samtidig vi vet at de er der de er. Da håper vi alle av glede, så det er nesten en vits. Under ordene lyder dette slik at kylling bærer med seg bakterier, uansett om du steiker den, eller om du koker den, verst med å steike kylling fra fryseboksen.

Risiko er ikke borte for det. Derfor trekkes dødens kortene. Man dør en dag, og barn i Afrika er sultne.Derfor er det mye latter som kom opp, nesten som oppkast. Ikke at barna lider av sult mens vi spiser som grådige konger, men at noen med en så pompøs stilling trekker frem feil didaktikk.

For med ord, så kom bilder. Ja, hva med kniven, fjøl, selve benken ? ; Skal man da ta med alt sammen til Helvete, der det brenner konstant og godt ?

Det er lenge til Sankt Hans, men vi kan få vite heller hva som må bli riktig, i stedet for å lære at vi er dumme fra før !

Og slik er alle dagens nyheter. Vi er dumme, vi har gjort noe dumt. Uten å lære hva som skal til for å bli bedre.

Må vi da spraye over hele maten med svart, som den som  ikke fikk sove så denne gikk klokka to med svart hettegenser, for å dekke over feil og mangler ? Da jeg så at bildet var svart, så sa at folket hadde talt for samfunnet. Ikke overraskende for en konservativ by som Stavanger. Staven med anger, feil sted å komme med utringsfriheten sin.

Er mattilsynet redd for at bakterier sprer seg rundt vasken, (h)eller at vi kan dø av forgiftning, og diverse ?  

Har ikke de oppskrift for slike bakerielle skylling ? Det hadde vært morsomt, ikke sant ?

 

1 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Ditt ubotferdige hjerte
av
Håvard Nyhus
28 dager siden / 2706 visninger
Uten skam
av
Liv Osnes Dalbakken
17 dager siden / 2536 visninger
Før døden skiller oss ad
av
Ingrid Nyhus
10 dager siden / 2344 visninger
Kristen gutt-syndromet
av
Merete Thomassen
4 dager siden / 2192 visninger
#metoo og oss selv
av
Berit Hustad Nilsen
6 dager siden / 1539 visninger
En journalistisk dødssynd
av
Vårt Land
3 dager siden / 1216 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere