Verdidebatt

To politisk ukorrekte bøker.

“Flukten fra nazistene – til Israel gjennom Norge og Sverige” skrevet av John Solsvik, og “Modern Islamic Warfare: An Ancient Doctrine Marches On»”, skrevet av Dr. Harold Rhoder handler om bakgrunnen for uroen på Tempelhøyden. Begge bøkene er øyeåpnere om islam, og om hvordan dens fremvekst kan stanses.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dagens fiendtligheter mellom arabere, kristne og jøder i Midtøsten har en bibelsk forklaring: Hatet er en irasjonell iboende disposisjon blant mange av Abrahams etterkommere som oppstod for nesten 4000 år siden. Det var ikke lenge etter at patriarken Abraham hadde brutt opp fra Ur i Kaldea i dagens Irak sammen med sin storfamilie på vandring mot det lovede land, Kanaan.

Da Abraham sto på terskelen til å gå inn i det vakre landet, Kanaan, som lå foran ham i sydvest, fikk han et løfte fra Gud om at landet han skuet inn i, skulle hans slekt få til odel og eie. Senere, etter at han hadde slått opp sine telt i Beersheba i Negevørkenen, opprettet Jahve, hebreernes Gud, en betingelsesløs og ensidig pakt med den bibelske patriarken.

Velsignelsene og løftene, som ble lovet etterkommeren etter hans eneste ektefødte sønn, Isak, utløste hos andre bibelske personer: Ismael, Hagar, Esau, Moab og Amalek, sjalusi og misunnelse, som ennå er merkbare. Disse nære slektningene og deres etterkommere hatet fra første stund hebreerne/israelerne/jødene. Det kan vi lese om i GT. Ettersom tiden gikk opptok Israels semittiske nabofolk i seg dette hatet, som på 600-tallet e. Kr. og frem til vår tid, manifesterte seg i islam. Dens spydspiss går i dag under betegnelsen Jihad.

Nedslagsfeltet for hatet er i dag  først og fremst jødene i Israel og de kristne i Midtøsten. Bevegelsens hat mot alt som lukter av jødisk eller «kristen manns blod» er for øvrig merkbar i hele verden.

Hatet har altså 4000 år gamle røtter, og det er et territorium,  Jerusalem og episenteret, Tempelhøyden, som i dag er i fokus for Jihads glødende hat. Dette er nyttig å ha i bakhodet når Tempelhøyden i Jerusalem og muslimsk terror ellers i verden er i fokus i mediebildet. Bibelen gir en troverdig forklaring på det tidløse og intense hatet, som ikke bør overraske noen.

20. juli 2017 sendte NRK en dokumentar «Da Japan kapitulerte», som berørte temaet. Det gjaldt de alliertes og spesielt det amerikanske folks faste beslutning om at krigen i Stillehavet i 1945 måtte føre til en betingelsesløs kapitulasjon for Japan, akkurat som for Tyskland noen måneder tidligere. Endog den dramatiske beslutning om å ta i bruk atombomben mot to japanske byer, ble akseptert som et adekvat våpen for å bringe Japan i kne så fort som mulig. De lyktes i løpet av noen få dager å få avsluttet krigen. Strategien var vellykket. Ytterst få har anklaget de alliertes ledere for å ha stilt et inhumant krav til Tyskland og Japan om betingelsesløse kapitulasjoner. I ettertid har den politiske  utviklingen både i Asia og i Europa vist at kravet om betingelsesløs kapitulasjon var riktig.

I dag står Israel nesten alene i sin kamp mot like uforsonlige og dødelige motstandere i den arabiske verden, representert ved muslimsk Jihad, som ønsker å utslette landet. Når Israels ledere nå er inne på tanken å bruke samme strategi for å overleve, som de allierte under krigen, nemlig total kapitulasjon for Hamas og PA, er det lite trolig at den frie verden vil akseptere denne strategien, som Jakov Adler, den meritterte israelske legen, lanserer i den nevnte boken sin.

Verdenssamfunnet bør lytte til ham, som har opplevd 3 totalitære ismer på kroppen, nazismen i Norge, kommunismen i Tsjekkoslovakia og islamismen på hjemmebane i Midtøsten. Han er ikke historiker, men har likevel stor troverdighet som historisk kilde fordi han har stått så nær sentrale historiske begivenheter på 1900-tallet. Når det gjelder Midtøsten-konflikten kjenner han den som høgt rangert lege i IDF gjennom mange år. Han er 84 år gammel, men still going strong.

Kjennetegn på en god kilde er at den har nærhet til omtalte begivenheter i både tid og rom. Det har tidsvitnet Jakov Adler, Han har blitt en svært samfunnsengasjert person i Israel, nasjonalt og internasjonalt, siden han forlot Finnmark som flyktning i 1945. Etterhvert har han fått gjennomtenkte og sterke synspunkter på mange samfunnsområder, aller mest på dagens situasjon i Midtøsten og forholdet til den palestinske minoriteten i Israel. De har han gjort rede for i boka «Flukten fra nazistene – til Israel gjennom Norge og Sverige», skrevet av John Solsvik.

Hans mest dristige politiske uttalelse kommer til slutt i boka og går på tvers av alle politisk korrekte oppfatninger: «Fullstendig sammenbrudd for De palestinske myndighetene, PA,  og av Hamas' styre  i Gaza  er det som må til. Gazas befolkning har lidd mye, men har ikke vært i stand til å kaste Hamas. Hadde de klart det, kunne de ha etablert en ny regjering som skjønner at det ikke er mulig å utslette Israel. En ny regjering i Gaza som ikke bruker terror, ville ha forbedret levekårene til folket og økt respekten for menneskerettighetene. Skjer ikke det, er det lite håp om at en fredsprosess kan lykkes. Han peker på situasjonen i sluttfasen av andre verdenskrig, og hevder at det var først da Tyskland og dets ledere var helt beseiret og knust, at de ga opp - og gikk med på fred.

Temaet som Jakob Adler introduserte i sin bok har blitt fulgt opp av en amerikansk historieprofessor, Dr Harold Rhoder har i en nylig utkommet bok “Modern Islamic Warfare: An Ancient Doctrine Marches On», skrevet om de kulturelle, militære, politiske, religiøse og sosiale drivkrefter i islam som inspirerer dens tilhengere til vedvarende kamp for overherredømme i land etter land. Strategien som den frie verden er nødt til å ta i bruk for å stanse islams moderne krigføring, har nå blitt erkjent av Israel: PLO, Hamas og PA må tvinges til en betingelsesløs kapitulasjon etterfulgt av en muslimsk reformasjon som opphøyer “Medina-periodens” fredelige islam til å få forrang fremfor “Mekka-periodens” krigerske islam. Begge retningene er omtalt i Koranen. På liknende vis ble kristenheten «reformert» etter 30-årskrigens avslutning med Freden i Westfalen i 1648, som ble etterfulgt av varig fred mellom katolikker og protestanter.

Det barske budskapet til dr. Harold Rhode og dr. Jakov Adler om betingelsesløs kapitulasjon har den politiske høyresiden i Israel implementert i prosjektet: «The Israeli Victory Project». Hvis høyresiden vinner valget til Knesset i 2019, kan det innvarsle en ny tid i Midtøsten. Dr. Harold Rhode oppfordrer den frie verden til å følge Israels eksempel. I USA har hans bok allerede satt politiske spor etter seg i Det republikanske partiet, representert ved Donald Trumps favorisering av israelske synspunkter i konflikten med palestinerne: Jerusalem er Israels udelte hovedstad,  og USAs  ambassade skal flyttes dit.

Budskapet i disse to bøkene er en advarsel til den frie verden om den snikende faren som islam representerer. og hvilke drastiske virkemidler som må brukes for å stanse dens fremmarsj. Det er riktignok ikke en politisk korrekt strategi, som det gjenstår å se om andre land enn Israel vil lytte til.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt