Anne-Marie Gilbu

2    1

DEN INTERNASJONALE AUTISMEDAGEN , 02.04.2018. Skrevet av Anne-Marie Gilbu

HIPP, HIPP, HURRA , FOR AUTISMEDAGEN !

Publisert: 2. apr 2018 / 209 visninger.

AUTISMENS DAG !

Takk kjære Gud for autismens dag , en takksigelsens dag for meg og kanskje for flere der ute ? I dag skal jeg la takknemligheten få den største hjerteplassen min. Takknemlighet for 4 herlige voksne barn med autisme som har vært med å forme meg til den mamman jeg ble , og som gjorde at jeg etterhvert ble den beste "fagpersonen "deres.

Takk for alle unike opplevelser vi har hatt gjennom snart 40 år ! Takk for at jeg fikk lære dere at det fantes andre metoder for å bli forstått / forstå verden rundt dere ! Dere lærte med tiden mindre slitsomme uttrykksmåter enn hyling, skriking , spark , klyp, klor, bitt ,slag, selvskading.

Jeg er så takknemlig for det " rike " livet jeg fikk sammen med dere . Hadde det ikke vært for dere hadde jeg knapt nok visst hva et menneske med autisme var ! Hadde det ikke vært for dere , hadde jeg ikke visst at autismen hadde så usigelig mange uttrykksmåter ! Dere er ikke" bare" mennesket med autisme , neida , dere er fullverdige unike mennesker som alle andre mennesker rundt dere !

Jeg er så takknemlig for HVPU- reformen , som i sin tid gjorde det mulig for de eldste , med autisme/ og andre diagnoser og få flytte " hjem igjen", til hjemkommunene sine . Jeg er så takknemlig for at jeg slapp å " stue" dere vekk ett eller annet sted langt vekk fra mamma og resten av familien !

I dag er jeg utrolig takknemlig for skoletilbudet dere fikk ! Jo , forskjellige skoletilbud hadde dere jo , men det fungerte greit ! Lillegutts skoletilbud/avlastnings tilbud var helt unik ! 3 kommuner gikk sammen om å Skreddesy et fantastisk velfungerende skole / avlastnings tilbud for 3 barn/ senere ungdommer. Nå kunne barn/ senere ungdom forholde seg kun til 1 sted .Dette var et helt opptimalt skoletilbud / avlastnings tilbud , et "drømmetilbud " for foreldre med barn/ ungdom med autisme,og som ble en trygg base for barna våre , helt til de flyttet inn i omsorgsbolig.

Tusen hjertelig takk Rolf Strøm for alt du gjorde / alle kampene du utkjempet med myndighetene vedrørende skole/avlastningen til guttene våre !

Jeg takker for det gode "gamle " trygdesystemet vårt , et trygdesystem som fremstod rettferdig og individuelt behovsprøvd. Kan ikke huske at jeg måtte i " krigen " med dere !
Jeg var så heldig å " få" 3 trygdebiler på fellesskapets regning, og bilene ble byttet ut ettersom behov for plass endret seg.

Tusen takk alle vennligsinnede mennesker jeg møtte , i utallige møter. Og joda, jeg møtte også på mindre vennligsinnede mennesker , mennesker som aldri burde jobbet med mennesker med spesielle behov ! Men jeg kan takke dem også , for at jeg fikk en unik innsikt i meg selv !

Tusen takk kjære foreldre til barn/ ungdom og voksne med autisme ! Dere yngre foreldre og vi " gamle" foreldre til barn med autisme har gjort en gedigen arbeidsinnsats for familiene våre og/ samfunnet gjennom mange , til tider tunge år .

Hva er / var drivkraften vår ? Jo , en dyp og ekte KJÆRLIGHET for barna våre / familien vår , en kjærlighet uten datostempling !!

Lykke til videre !

2 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Marianne Solli

16 innlegg  1492 kommentarer

Publisert 7 måneder siden

Et nydelig innlegg ... takk for det! Arven av de kreative genene har slått til her, ser jeg. Det finnes så mange måter å trekke vinnerloddet i denne arven vi alle tar del i, og styrken i å kunne se de lyse sidene ved dette, er en god ting.  Lykke til videre! Jeg tenker på deg.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Torry Unsgaard kommenterte på
Kristen politikk i et sekularisert demokrati
9 minutter siden / 493 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Bin Salmans sanne ansikt
rundt 1 time siden / 82 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 1 time siden / 9412 visninger
Bjørn Erik Fjerdingen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 2 timer siden / 9412 visninger
Morten Christiansen kommenterte på
Satire, ikkje religion
rundt 3 timer siden / 590 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 10 timer siden / 9412 visninger
Floris Groesz kommenterte på
Satire, og religion
rundt 10 timer siden / 689 visninger
Odd Tarberg kommenterte på
Jesus, Ivar Aasen og sosialisme
rundt 10 timer siden / 482 visninger
Sigurd Eikaas kommenterte på
Regjeringen mangler mot og politisk vilje
rundt 11 timer siden / 371 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 11 timer siden / 9412 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 11 timer siden / 9412 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Allmektig Gud?
rundt 11 timer siden / 9412 visninger
Les flere