Verdidebatt

DEN INTERNASJONALE AUTISMEDAGEN , 02.04.2018. Skrevet av Anne-Marie Gilbu

HIPP, HIPP, HURRA , FOR AUTISMEDAGEN !

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

AUTISMENS DAG !

Takk kjære Gud for autismens dag , en takksigelsens dag for meg og kanskje for flere der ute ? I dag skal jeg la takknemligheten få den største hjerteplassen min. Takknemlighet for 4 herlige voksne barn med autisme som har vært med å forme meg til den mamman jeg ble , og som gjorde at jeg etterhvert ble den beste "fagpersonen "deres.

Takk for alle unike opplevelser vi har hatt gjennom snart 40 år ! Takk for at jeg fikk lære dere at det fantes andre metoder for å bli forstått / forstå verden rundt dere ! Dere lærte med tiden mindre slitsomme uttrykksmåter enn hyling, skriking , spark , klyp, klor, bitt ,slag, selvskading.

Jeg er så takknemlig for det " rike " livet jeg fikk sammen med dere . Hadde det ikke vært for dere hadde jeg knapt nok visst hva et menneske med autisme var ! Hadde det ikke vært for dere , hadde jeg ikke visst at autismen hadde så usigelig mange uttrykksmåter ! Dere er ikke" bare" mennesket med autisme , neida , dere er fullverdige unike mennesker som alle andre mennesker rundt dere !

Jeg er så takknemlig for HVPU- reformen , som i sin tid gjorde det mulig for de eldste , med autisme/ og andre diagnoser og få flytte " hjem igjen", til hjemkommunene sine . Jeg er så takknemlig for at jeg slapp å " stue" dere vekk ett eller annet sted langt vekk fra mamma og resten av familien !

I dag er jeg utrolig takknemlig for skoletilbudet dere fikk ! Jo , forskjellige skoletilbud hadde dere jo , men det fungerte greit ! Lillegutts skoletilbud/avlastnings tilbud var helt unik ! 3 kommuner gikk sammen om å Skreddesy et fantastisk velfungerende skole / avlastnings tilbud for 3 barn/ senere ungdommer. Nå kunne barn/ senere ungdom forholde seg kun til 1 sted .Dette var et helt opptimalt skoletilbud / avlastnings tilbud , et "drømmetilbud " for foreldre med barn/ ungdom med autisme,og som ble en trygg base for barna våre , helt til de flyttet inn i omsorgsbolig.

Tusen hjertelig takk Rolf Strøm for alt du gjorde / alle kampene du utkjempet med myndighetene vedrørende skole/avlastningen til guttene våre !

Jeg takker for det gode "gamle " trygdesystemet vårt , et trygdesystem som fremstod rettferdig og individuelt behovsprøvd. Kan ikke huske at jeg måtte i " krigen " med dere !
Jeg var så heldig å " få" 3 trygdebiler på fellesskapets regning, og bilene ble byttet ut ettersom behov for plass endret seg.

Tusen takk alle vennligsinnede mennesker jeg møtte , i utallige møter. Og joda, jeg møtte også på mindre vennligsinnede mennesker , mennesker som aldri burde jobbet med mennesker med spesielle behov ! Men jeg kan takke dem også , for at jeg fikk en unik innsikt i meg selv !

Tusen takk kjære foreldre til barn/ ungdom og voksne med autisme ! Dere yngre foreldre og vi " gamle" foreldre til barn med autisme har gjort en gedigen arbeidsinnsats for familiene våre og/ samfunnet gjennom mange , til tider tunge år .

Hva er / var drivkraften vår ? Jo , en dyp og ekte KJÆRLIGHET for barna våre / familien vår , en kjærlighet uten datostempling !!

Lykke til videre !

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt