Anne-Marie Gilbu

2    1

DEN INTERNASJONALE AUTISMEDAGEN , 02.04.2018. Skrevet av Anne-Marie Gilbu

HIPP, HIPP, HURRA , FOR AUTISMEDAGEN !

Publisert: 2. apr 2018 / 186 visninger.

AUTISMENS DAG !

Takk kjære Gud for autismens dag , en takksigelsens dag for meg og kanskje for flere der ute ? I dag skal jeg la takknemligheten få den største hjerteplassen min. Takknemlighet for 4 herlige voksne barn med autisme som har vært med å forme meg til den mamman jeg ble , og som gjorde at jeg etterhvert ble den beste "fagpersonen "deres.

Takk for alle unike opplevelser vi har hatt gjennom snart 40 år ! Takk for at jeg fikk lære dere at det fantes andre metoder for å bli forstått / forstå verden rundt dere ! Dere lærte med tiden mindre slitsomme uttrykksmåter enn hyling, skriking , spark , klyp, klor, bitt ,slag, selvskading.

Jeg er så takknemlig for det " rike " livet jeg fikk sammen med dere . Hadde det ikke vært for dere hadde jeg knapt nok visst hva et menneske med autisme var ! Hadde det ikke vært for dere , hadde jeg ikke visst at autismen hadde så usigelig mange uttrykksmåter ! Dere er ikke" bare" mennesket med autisme , neida , dere er fullverdige unike mennesker som alle andre mennesker rundt dere !

Jeg er så takknemlig for HVPU- reformen , som i sin tid gjorde det mulig for de eldste , med autisme/ og andre diagnoser og få flytte " hjem igjen", til hjemkommunene sine . Jeg er så takknemlig for at jeg slapp å " stue" dere vekk ett eller annet sted langt vekk fra mamma og resten av familien !

I dag er jeg utrolig takknemlig for skoletilbudet dere fikk ! Jo , forskjellige skoletilbud hadde dere jo , men det fungerte greit ! Lillegutts skoletilbud/avlastnings tilbud var helt unik ! 3 kommuner gikk sammen om å Skreddesy et fantastisk velfungerende skole / avlastnings tilbud for 3 barn/ senere ungdommer. Nå kunne barn/ senere ungdom forholde seg kun til 1 sted .Dette var et helt opptimalt skoletilbud / avlastnings tilbud , et "drømmetilbud " for foreldre med barn/ ungdom med autisme,og som ble en trygg base for barna våre , helt til de flyttet inn i omsorgsbolig.

Tusen hjertelig takk Rolf Strøm for alt du gjorde / alle kampene du utkjempet med myndighetene vedrørende skole/avlastningen til guttene våre !

Jeg takker for det gode "gamle " trygdesystemet vårt , et trygdesystem som fremstod rettferdig og individuelt behovsprøvd. Kan ikke huske at jeg måtte i " krigen " med dere !
Jeg var så heldig å " få" 3 trygdebiler på fellesskapets regning, og bilene ble byttet ut ettersom behov for plass endret seg.

Tusen takk alle vennligsinnede mennesker jeg møtte , i utallige møter. Og joda, jeg møtte også på mindre vennligsinnede mennesker , mennesker som aldri burde jobbet med mennesker med spesielle behov ! Men jeg kan takke dem også , for at jeg fikk en unik innsikt i meg selv !

Tusen takk kjære foreldre til barn/ ungdom og voksne med autisme ! Dere yngre foreldre og vi " gamle" foreldre til barn med autisme har gjort en gedigen arbeidsinnsats for familiene våre og/ samfunnet gjennom mange , til tider tunge år .

Hva er / var drivkraften vår ? Jo , en dyp og ekte KJÆRLIGHET for barna våre / familien vår , en kjærlighet uten datostempling !!

Lykke til videre !

2 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Marianne Solli

16 innlegg  1396 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Et nydelig innlegg ... takk for det! Arven av de kreative genene har slått til her, ser jeg. Det finnes så mange måter å trekke vinnerloddet i denne arven vi alle tar del i, og styrken i å kunne se de lyse sidene ved dette, er en god ting.  Lykke til videre! Jeg tenker på deg.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Asgeir Remø kommenterte på
Ramadan
16 minutter siden / 567 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
30 minutter siden / 1048 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
31 minutter siden / 11986 visninger
Frank Andresen kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
32 minutter siden / 1017 visninger
Anders Ekström kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
44 minutter siden / 1017 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
rundt 1 time siden / 1048 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
rundt 1 time siden / 11986 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 1 time siden / 852 visninger
Frode Meland kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
rundt 1 time siden / 1048 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
rundt 1 time siden / 11986 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Gud i matematikken - Del IV av ?
rundt 1 time siden / 239 visninger
Greta Aune Jotun kommenterte på
Brannstifterne Hamas, fredet av Norge?
rundt 1 time siden / 174 visninger
Les flere