Verdidebatt

Sannheten blir spottet

Jesus sier til ham: Jeg er veien og sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg. Joh. 14:6. - Slik at når Skriften sier at sannheten og veien spottes så er det Jesus Kristus som blir spottet. Vi kan ikke stå foran Jesus Kristus i Dommersetet å være skyldige i å ha gjort det. Vi må gjøre opp slikt før vi kommer dit!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvilke eksempler har vi på at veien spottes? La oss ta tre eksempler fra Skriften:

21 Du som altså lærer en annen, lærer du deg selv? Du som forkynner at en ikke skal stjele, stjeler du? 22 Du som sier at en ikke skal drive hor, driver du hor? Du som har avsky for avgudene, raner du deres templer? 23 Du som roser deg av loven, du vanærer Gud ved å bryte loven! 24 For på grunn av dere blir Guds navn spottet blant hedningene, slik det står skrevet. Rom 2:21-24

Dette omtaler det som vi nærmest kommer en hykler og spotter. Man sier noe, men gjør stikk motsatt. Man sier; «jeg lover det», men vet at man ikke kommer til å holde det. De er løftebrudd og løgn på verste nivå og politikkere og hyklere holder på med det i ett sett. Ingen løgner eller løftebryter vil arve Guds Rike.

Neste eksempel er falsk lære. Og folk som fornekter Herren Jesus Kristus med det livet de lever. De som ikke skyr noe for å oppnå det de vil. Igjen kan vi trekke frem politikkere.

1 Men det stod også fram falske profeter i folket. Slik skal det også blant dere komme falske lærere, slike som lurer inn vranglære som fører til fortapelse. De fornekter den Herre som kjøpte dem, og fører over seg selv en brå fortapelse. 2 Mange vil komme til å følge dem på deres skamløse ferd, og for deres skyld skal sannhetens vei bli spottet, 3 og i sin griskhet vil de utnytte dere til sin egen vinning med oppdiktede ord. Men fra gammel tid er ikke dommen over dem uvirksom, og deres fortapelse sover ikke. 2Pet 2:1-3

Det tredje eksemplet er at når vi gir Herrens fiender grunn til å spotte så føre det med seg død. Altså at vi med våre gjerninger spotter Gud fordi vi sier vi er rettferdige, eller kristen om du vil, og så lever vi et liv og bruker alle mulige triks, som da David gjorde, for å få det som vi vil. Igjen kommer politiker på klar første plass.

13 Da sa David til Natan: Jeg har syndet mot Herren. Og Natan sa til David: Så har også Herren borttatt din synd, du skal ikke dø. 14 Men fordi du ved denne gjerning har gitt Herrens fiender grunn til å spotte, så skal også den sønnen du har fått, visselig dø. 2Sam 12:13f

Siden det er det rottene politiske spillet som kommer på førsteplass sammen med falske lærere, som oftest selv er involvert i politikk, så bør vi konsentrere oss om det. Hvilken karakteristikk er det vi ser? La oss se;

Hvis man har et partiprogram som sier en ting, men ledelsen gjør stikk motsatt blir det jo feil. Som for eksempel hvis man er imot abort, men en i ledelsen tar abort. Hvis man mener samboerskap er i strid med Skriften, men noen i ledelsen lever i samboerskap. Hvis man mener at å praktisere homofili er synd ifølge Skriften, men noen i ledelsen praktisere homofilt samboerskap. Hvis man lyver, er løftebryter, …, men også hvis man nekter å uttale seg om hvor man står når man kaller seg kristen.

Så hvilke politiske partier kan vi trekke frem som eksempler på dette. Ikke sosialistene fordi de forfekter ikke at de vil holde seg etter Skriften. Mange av de tror jo ikke en gang på Gud. Så vi finner de på blant de borgerlige. Og mest hos Kristelig Folkeparti og dernest Fremskrittspartiet. Det som er paradoks er jo at det er disse partiene som de som kaller seg kristne velger å stemme på og være medlemmer av. Og det er disse partiene som kriger mest innbyrdes.

Dette er utsagns som vanlige folk som ikke kaller seg kristne tar avstand fra; «bønnesvar at Listhaug måtte gå» og mange flere av den type i siste debatt. Leseren vi skjønne hvor jeg vil hen så la oss bare avslutte uten å dra disse eksempler, men ta det verste.

«Det var Guds dom som ble sendt til Utøya» - Når noen som kaller seg kristen greier å si dette så blir det flaut å være kristen. Og når noen greier å skrive en bok om dette så er det som jeg nærmest gir opp å forkynne evangeliet og bare roper ut, JESUS KRISTUS STOPP DEM FRA Å LA VEIEN BLI SPOTTET. Eller lar meg få fri …

Hvorfor må vi være som barn og be om at vi skal vinne. Vi ber jo da stikk motsatt av det Jesus vil fordi vi sier jo dermed i bønnen; «la vår motstander tape». Men er det det vi er blitt bedt om å be når vi nå er under nåden? Nei! Vi er bedt om å be for våre fiender og velsigne de som forfølger oss.

La oss ta tilgivelse; hvordan tror vi at vi veien ikke skal bli spottet når vi ikke greier å oppføre oss annerledes enn de verden? Fordi selv de utenfor er villige til å tilgi. I hvert fall på overflaten. Så det er jo ikke noen bragd for en troende å tilgi. Men har ikke vi lært noe mer?  Har ikke vi lært at om det er tilgitt så er det også glemt? Og er det glemt kan vi jo ikke nekte tillit da vi jo ikke har noen lang liste av oppgjort ting henge ved lenger. Har vi ikke lest at vi skal gjøre mot andre som vi vil at de skal gjøre mot oss? Vel; hvis du gjør en feil vil du bli tilgitt? Vil du at de skal glemme? Vil du ha ny tillit? JA-JA-JA! I dag tror de fleste kristne at de kan fortsett å ha nag og føre krig mot de som de har tilgitt. Det er umulig for en som kaller seg etterfølger av Jesus Kristus å ha miss-tillit til en man har tilgitt!

Jesus sier at vi skal gå til det ytterste for å oppnå vennskap og fred, men uten å gå imot Hans Ord. Han sier at hvis vi har imot noen så skal vi ordne opp. Men Han går mye lengre enn det. Han sier at hvis du står og ber (foran alteret) og DU kommer på at NOEN ANDRE har noe imot DEG så skal du gå og forlike deg med dem før du fortsetter å henvende deg til Faderen.

Hvis ikke vi kan forholde oss til verden annerledes enn verden forholder seg til verden hvordan skal vi kunne forkynne evangeliet til verden? Hvordan kan vi bli annet enn spottet av verden når vi prøver å tilby de noe som er en dårligere variant av det de allerede har?

Så når man velger å ta Kristi navn i sitt partinavn og så går hånd i hånd med de som hater Gud, hvordan kan man regne med at man skal unngå å bli spottet? Tror man virkelig at man kan rette opp det ved å delta under «regnbue» flagget? Tror man virkelig at man kan legge vinn på anstendighet i debatten når man åpenbart er villig til å fornekte sannheten på bekostning av å være politisk korrekt. Tror man at man kan ha en anstendig debatt uten sannhet? Så saken er den at det er lederen for Kristelig Folkeparti som er den største grunnen til å Gud spottes.

KrF mener nå at noen er redde for at de skal gå til «Rødt». Nei ingen er redde for det. Hvis noen ledere for Fremskrittspartiet eller Høyre sier det så er det kun et politisk spill. At de inviterer de inn i varmen er også et politisk spill. Ingen i Fremskrittspartiet vil tillate det. KrF er ikke tilgitt der. Så er man en som vil at Evangeliet skal ha framgang så må man håpe på at KrF går i Rødt. Slik at de bytter navn til Ukristelig folkeparti slik at Sannheten og Veien ikke lenger blir spottet så mye.

Så er jeg da blitt deres fiende ved å si dere sannheten?

Sannheten skal frigjøre dere!

Hva er sannhet?

Guds ord er sannhet!

Jesus sier om seg selv at Han er Sannheten!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt