Verdidebatt

Du slår ikke av mørket – du slår på lyset.

Mange kristne mener de er i en konstant kamp mot ondskapen, og at kampen mange ganger ruller fram og tilbake. Av og til er det seier, av og til tap. Men er dette en riktig beskrivelse?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mørke er fravær av lys, som kulde er fravær av varme. Du "slår ikke av" mørket i kjelleren, du slår på lyset. Du åpner ikke dører og vinduer for å slippe ut kulden, du tenner opp i peisen.

Mørket viker for lyset - de kan ikke sameksistere!
Kulden viker for varmen - de kan ikke sameksistere!

På samme måte er det med ondskap. Den er ingen selvstendig eksistens, men kan kun oppstå i fravær av kjærlighet. Du «slår ikke av» ondskapen, du «slår på» kjærligheten.

Begrepet «Guds vrede» beskriver ikke den mørke siden av Gud, for det eksisterer ikke mørke i Ham. Men det er beskrivende på vår menneskelige opplevelse av Gud når vi tror løgnen fra satan, og således mangler åpenbaringen om at Gud er fullkommen og ubetinget kjærlighet.

1. Johannes 1:5: «Gud er lys, i ham finnes det ikke mørke.»

Jakob 1:17: «All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra lysenes Far; hos ham er det ingen forandring eller veksling mellom lys og mørke.»

Bor du i en kald og mørk hule blir dette riktignok din opplevelse av virkeligheten via dine valg. Men det rokker ikke ved det faktum at utenfor er det både varmt og lyst.

Bibelen sier noe om å bli kvitt sine vrangforestillinger og løgner om Gud i 2. Korinter 10:4-5: «For våre våpen er ikke fra mennesker, men de har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud....»

Romerne 12:2 sier det slik: «Og la dere ikke lenger prege av den nåværende verden, men la dere forvandle ved at sinnet fornyes, så dere kan dømme om hva som er Guds vilje: det gode, det som er til hans behag, det fullkomne.»

Det handler mer om AVLÆRING enn INNLÆRING!

Vi er ikke i kamp mot ondskapen, men vi trenger kun å «slå på kjærligheten».

Helvete kan derfor IKKE eksistere parallelt med et fullkomment Guds rike - en himmel på jord. Det vil være like umulig som at det er mørkt og lyst, kaldt og varmt PÅ SAMME TID, PÅ SAMME STED!

Ondskap er ingen selvstendig eksistens, men beskriver mangelen på åpenbaringen om at GUD ER BARE GOD!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt