Verdidebatt

Et islam-krenkende bilde på Facebook . . .

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Patras Masih, 18 år, kristen, ble i februar i år beskyldt av muslimer for å ha postet et bilde på Facebook som anklagerne mente var blasfemi. En stor folkemengde (3000, sier en kilde) samlet seg utenfor hjemmet hans utenfor Lahore i Pakistan og krevde at Patras skulle halshugges. Åtte hundre kristne i landsbyen ble redde og flyktet fra hjemmene sine av frykt for at de skulle bli brent inne; også en forholdsvis vanlig straff for kristne.

Noen dager senere ble Patras og en fetter av ham, Sajid på 24 år, også kristen, innkalt til forhør hos politiet. Under forhøret forsøkte politiet å tvinge fetteren til å ha sex med Patras. Sajid nektet dette, og rømte gjennom et vindu (4. etasje) for å slippe unna. Han fikk store skader i fallet. Patras ble fengslet på ukjent sted. (Kilder: pakistantoday.com m/flere)

Ytringsfriheten har meget trange kår i mange land, og særlig utsatt er kristne. Måtte Norge aldri gi etter for krefter som vil kneble denne friheten. (Jf. også eksempler i innlegget Krenkelser og ytringsfrihet, publisert på Verdidebatt 18. mars.)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt