Eskil Indrestrand

1    0

En bedre fremtid for DR Kongo

Ingen annen form for bistand gir bedre fremtidsmuligheter enn å investere i barns utdanning

Publisert: 21. mar 2018 / 756 visninger.

Å investere i barns utdanning er å investere i en bedre fremtid

Den humanitære konflikten i DR Kongo er en glemt krise. Borgerkrigen i DR Kongo har drept over 5 millioner mennesker siden da vi ble født i 1998. I løpet av 20 år har konflikten i DR Kongo utviklet seg til den dødeligste konflikten siden andre verdenskrig.

Satse på skolegang til de unge

Land som befinner seg i langvarige og komplekse kriser, har behov for mer langsiktig bistand. Langsiktig bistand må være bistand som hjelper flyktningene der de er, altså i hjemlandet. I Den demokratiske republikken Kongo ble 5.500 mennesker fordrevet fra sine hjem hver dag i 2017. Totalt har over 1,7 millioner mennesker som flyktet fra hjemmene sine. Politisk usikkerhet, stor matmangel og krig om naturressurser gjør at den humanitære krisen i landet fortsetter.

Dersom vi skal respondere godt nok på krisen i DR Kongo må vi satse på skolegang til de unge. For å markere at krisen har vart i hele vår nåværende levetid som unge 20-åringer, har vi vært med å stifte en humanitær organisasjon som skal fokusere nettopp på skolegang for barn og unge i den Demokratiske republikken Kongo. Organisasjonen heter Jabez´ Verden.

Det er viktig å ivareta behovene til barn og unge i krisesituasjoner. Det er 850.000 barn som er drevet på flukt og 7 millioner barn som ikke får skolegang i DR Kongo. Utdanningsprosjekt i DR Kongo er rett og slett en stor mangelvare. Derfor har vi valgt å prioritere utdanning for barn og unge som vår reaksjon på krisen. Utdanningstilbud bidrar til å redusere barns sårbarhet og øker kunnskapsnivået i lokalbefolkningen.

Alle barn og unge har krav på gratis utdanning. Hadde alle verdens ledere gått inn for dette på tidlig 2000-tallet hadde dette vært en realitet for tre år siden, ifølge det Internasjonale Pengefondet. Hadde den internasjonale politiske viljen vært der, ville ikke 61 millioner barn mangle skolegang i 2018. Heldigvis har FNs i sitt bærekraftsmål nummer fire lovet i å sikre inkluderende, rettferdig og god utdanning og fremme muligheter for livslang læring for alle innen 2030.

Nøkkelen ut av fattigdom

Lav eller ingen utdanning fratar barn og unge muligheten til å komme ut av fattigdommen. Utdanning gir ferdigheter som barn trenger for å nå sitt fulle potensiale og utvikling både for den enkelte og for hele lokalsamfunnet. Gjennom utdanning kan mennesker skape en bedre framtid for seg selv og sin familie, ingen annen form for bistand gir bedre fremtidsmuligheter enn å investere i barns utdanning.

FNs krisenivå 3

I fjor erklærte FN at krisen i DR Kongo har nådd nivå tre, det høyeste krisenivået FN opererer med. Kun Syria, Jemen og Irak har samme krisenivå. FN har slått alarm og det har vi Jabez Verden også gjort.

Behovet for humanitær bistand øker og er rekordstort. I år har FN bedt om 13,13 milliarder kroner til humanitær innsats i landet. Avstanden mellom de midlene som behøves og den hjelpen som verdens land stiller opp med har aldri vært større.

Det betyr at flere hjelpende hender må inn for å avverge et av verdens største humanitære krise. Å opprette en humanitær organisasjon var vår måte å reagere og respondere raskt for å imøtekomme det store behov for humanitær hjelp.

Jabez´ Verden arbeider for at utdanning til den kommende generasjonen barn og unge skal komme de, lokalsamfunnet, DR Kongo og verden til gode.V i kan ikke risikere at nok en hel generasjon frarøves skolegang.

 

Leon Bafondoko, nestleder Jabez´ Verden

Eskil Gaasø Indrestrand, styremedlem Jabez´ Verden

3 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Runar Foss Sjåstad kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
2 minutter siden / 2786 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Jordskjelvet på Verdensbankens møte
3 minutter siden / 228 visninger
Arne Mørk Midtbø kommenterte på
Hvorfor KrF bør følge Hareides råd
14 minutter siden / 21 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
14 minutter siden / 2786 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
17 minutter siden / 2786 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
23 minutter siden / 2786 visninger
Roald Øye kommenterte på
Stormløpet mot Israel er i gang.
25 minutter siden / 21454 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Hvem er redd for Jordan Peterson?
28 minutter siden / 553 visninger
Rolf Larsen kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
32 minutter siden / 2786 visninger
Anders Ekström kommenterte på
GT-tekstene bør ut igjen
34 minutter siden / 2786 visninger
Magnus Leirgulen kommenterte på
Brev til en sint og bekymret kristensjel
35 minutter siden / 173 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
Personlig åpenbaring
39 minutter siden / 3444 visninger
Les flere