Ingemar Stirling Gundersen

Fylkesstyret, Hordaland Unge Venstre
1    0

Europa er nøkkelen! Ja til ACER!

ACER-samarbeidet har blitt vårens store snakkis, men debatten oser av populisme og synsing.

Publisert: 20. mar 2018 / 1200 visninger.

Verden trenger mer samarbeid mellom nasjoner, for at klimamålene skal nås. EU’s tredje energipakke er et glimrende både energipolitisk og klimapolitisk tilltak fra Den Europeiske Union, men allikevel tar Senterpartiet og Nei til EU frem skremselspropagandaen siden EU er involvert i bildet.

Senterpartiet og Nei til EU bløffer!

Senterpartiet og Nei til EU’s hovedargumenter er også feilaktige. flere statsvitere og klimaforskere har alle anbefalt ACER, men punch-linen i ”Norges naturressurser tilhører Norge” og ”Regjeringen selger bort arvesølvet vårt til EU” slår som vanlig best ut i diskusjonene, som alt som har med Europapolitikk å gjøre.

EnergiNorge hevder at lovendringen IKKE handler om å avgi suverenitet, og at hverken ACER handler om å pålegge bygging av nye kabler, eller handler om å gi EU råderett over norsk vannkraft. Allikevel jatter Nei til EU, Senterpartiet og resten av motstanderne på om at dette blir slutten på norsk selvstyre.

Populistiske poeng over saklighet

EnergiNorge hevder derimot at EUs tredje energimarkedspakke styrker klima- og forsyningssamarbeidet godt, hindrer monopol, og styrker samarbeidet mellom landene. Istede for å være positiv til mer europeisk klimasamarbeid, prøver motstanderne å istedet slå populistiske poeng rundt EØS-avtalen og ”Norsk suverenitet”. I tillegg er det viktig at Norge slutter seg til energipakken, sånn at vi også får en stemme ved bordet. Her vil vi ha stor påvirkningskraft og kan komme med mange gode innspill til den videre utviklingen av energisamarbeidet. Så er det helt riktig at vi ikke får stemmerett i ACER. Det får vi derimot dersom vi blir fullverdig medlem i den Europeiske Union!"

Det store kontringsspørsmålet til Eu-skeptikerene, må være: hvordan i alle dager skal klimakrisen løses uten Europeisk og internasjonalt samarbeid? Jeg syntes alle med klimaengasjement burde omfavnet det europeiske samarbeidet og omfavner EU som en løsning, ikke et problem!

1 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Isak BK Aasvestad

20 innlegg  2048 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

EU er ikke synonymt med Europa.

4 liker  
Svar
Kommentar #2

Carl Wilhelm Leo

5 innlegg  737 kommentarer

ACER lirkes på plass.

Publisert 4 måneder siden

Midt under hysterisk støy om en Facebook-kommentar , og mange bekymringsfjes over hvor alvorlig tre ord er -  utføres stille og rolig det som betyr noe for hver eneste innbygger i Norge - og som angår fellesskapets elektriske energi - utbygget og betalt av norske forbrukere og skattebetalere .

 Arbeiderpartiet klarte å få til vedtak med vanlig  flertall, i stedet for tre fjerdedels flertall , som Grunnlovens § 115 krever for suverenitetsavståelse - og overleverer kontrollen med NORSK vannkraft til EU`s ACER.

Vi har hatt et stunt med vannkraften og resultatet har alle sett. Tiden er inne til mer av samme sort.

Problemet her er man ganske saftig har gått bak ryggen på EIERNE , befolkningen i Norge , som de forvalter verdiene for .

 Snakk om mismanagement !

Det er forskjell på å forvalte verdier for andre og å opptre som om man eier både verdiene og eierne. 

Det må jo være en grunn til at folkevalgte stortingsmenn går i mot interessene til sin egen befolkning og sin egen verdiskapende industri ?

Noen folkavstemning er selvfølgelig ikke aktuelt - alle vet hva resultatet ville blitt.

  https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/03/20/195381284/ap-stotter-acer-og-ny-kraftkabel-senterpartiet-fortviler

For å pynte på skandalen får man aktivister til å snakke om "#klimaproblemene" og at dette teoretiske FN-problemet best løses ved å drive sette det norske felleskapets verdier overstyr , og la eierne betale svartebørspriser på sin egen energi. 

"Ingen" ser ut til å ha forstått at det er et eller annet feil med Klimapanelets teori om at menneskeskapt CO2 skal ligge rundt jorden som et ullteppe og jorden skal koke osv - dersom ikke vi punger ut til mirakelekspertenes klimakvoter og alskens klimaavgifter som sprer seg som et virus i samfunnet.

Etter flere ti-år med skråsikre spådommer om en overhengende klima-Armageddon støttet avmyriader av "studier" , "peer-reviewed reports" og konsensusvitenskap så viser det seg dessverre at spådommene ikke matcher realitetene.

Alle de 102 klimamodellene har store overdrevne avvik fra observerte og målte temperaturer de siste 30 årene. Den første fagfellevurderte rapporten om dette (Willie Soon et al) ble stanset i en vestlig journal  - begrunnelse "less than helpful"! og ble publisert i en kinesisk journal med betydelig opplagstall - etter det har det virkelig løsnet.

Oppdatering pr. 12. feb. 2018 om energi og "klimakrisen":

http://www.roanoke.com/opinion/commentary/cuccinelli-and-mears-solar-requirement-will-drive-up-electricity-costs/article_2624bb87-6239-50ad-b832-c369808fbd09.html

Principia Scientific :

 https://principia-scientific.org/study-co2-not-causing-climate-change/

http://www.co2science.org/articles/V21/mar/a8.php

Det finnes ca. 1000 fagfellevurderte artikler tilgjengelig om "menneskeskapt global oppvarming" som aldri vil bli nevnt i  NRK. 

118 Ap ordførere , 4 fylkesordførere , flere fagforbund og andre har protestert  mot ACER-avtalen , men denne saken var visst viktig å få banket igjennom.

Her er mer om skandalen :

 https://www.aftenposten.no/norge/i/5VO96e/-Flertall-for-Acer-Ap-far-kritikk-av-Sp-og-Rodt

Island har tydeligvis en regjering folk kan stole på : 

 https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/03/02/195375902/islands-finansminister-refser-norge-ettergivenhet-overfor-eu

Her er en glimrende redgjørelse om konsekvensene , skrevet av Thomas Vermes :

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2018/02/02/195368717/lavine-av-nye-eu-lover-vil-rase-over-norge-fra-eus-energiunion-og-acer

Det holder vel ikke med grønne sertifikater , "nettleie", opprinnelsesgarantier for vår egen vannkraft og påprakkede  smartmålere   som kan lese av vår strømforbruk hver time pluss andre gimmicks. 

Er dette i forbrukers ,  den verdiskapende industris eller jordbrukets interesse ?

3 liker  
Svar
Kommentar #3

Tore Olsen

19 innlegg  4539 kommentarer

Publisert 4 måneder siden

Klimakrisen løses ved at norske borgere betaler dobbel strømregning.

Hvorfor er det alltid på sin plass å hele tiden betale mer og mer for å hindre temperaturen på planeten å stige? Spesielt når det er en løgn og intet annet?

3 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Asgeir Remø kommenterte på
Ramadan
15 minutter siden / 566 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
29 minutter siden / 1047 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
30 minutter siden / 11986 visninger
Frank Andresen kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
31 minutter siden / 1017 visninger
Anders Ekström kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
43 minutter siden / 1017 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
rundt 1 time siden / 1047 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
rundt 1 time siden / 11986 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
22. JULI OG OPPGJØRET MED EKSTREMISMEN
rundt 1 time siden / 852 visninger
Frode Meland kommenterte på
Oase - eller religiøs villmark?
rundt 1 time siden / 1047 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Demagogi og "åndelig" manipulasjon!
rundt 1 time siden / 11986 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Gud i matematikken - Del IV av ?
rundt 1 time siden / 239 visninger
Greta Aune Jotun kommenterte på
Brannstifterne Hamas, fredet av Norge?
rundt 1 time siden / 174 visninger
Les flere