Verdidebatt

Kagames stille krig mot eksilrwandere

Mens statsledere fordømmer giftangrepet på den tidligere russiske dobbeltagenten Sergei Skripal, varslet britisk politi eksilrwanderen Noble Marara om at hans liv er i umiddelbar fare.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En tidligere livvakt til Rwandas president Paul Kagame er blitt varslet av britisk politi om at han er utsatt for en «umiddelbar trussel» mot sin sikkerhet. Dette meldte The Times 14.03.2018.

Noble Marara (43), en eksilrwander bosatt i Kent, opplyser at han lørdag kveld fikk besøk av to politioffiserer som varslet om at han sto i fare for å bli drept av statlige agenter.

To dager senere fortalte René Mugenzi, opposisjonell eksil-rwander i UK, at han ble kontaktet av politiet med tilsvarende varsel for sju år siden.

Marara jobbet som sjåfør og personlig livvakt for Kagame, «natt og dag», i ni år.

I et innlegg i The Times 14.03.2018 tar frilandsjournalisten Ian Birrell til orde for at Rwanda fortjener fordømmelse likeså mye som Russland. Rwanda kommer unna med drap i utlandet, akkurat som Russland, skriver Birrell. Bokstavelig talt. De nedkjemper dissidenter hvorenn de bor, dreper noen, kidnapper og truer andre.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg uttaler til NRK at bruk av nervegift er uakseptabelt i en sivilisert verden. Han gjør det klart at Nato stiller seg bak Storbritannia.

To av Skottlands rikeste forretningsmenn oppfordres til å kutte sine forbindelser med president Kagame.

Spørsmålet melder seg om ikke statsminister Erna Solberg snart burde oppfordres til å slutte å verne om interessene til Rwandas kriminelle statsoverhode, president Paul Kagame.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt