Kommentar

Hvem er de til å bestemme?

Kristendom, er det en religion i seg selv? Har vi som kristne makt over andre? Er det egentlig vi som dømmer?


Alle kristne er ikke gode mennesker.
Det finnes eksempler på at både pastorer, tv-pastorer, politikere og andre kristne autoritetspersoner har blitt ansett nesten som Gud selv.

Jeg mener ikke at enhver som kalles seg kristne burde få være ledere. Ikke alle egner seg til det og vi burde ikke tillate oss å unnskylde kristne mennesker sine handlinger fordi de selv viser, med tegn, ord eller andre signaler at de er kristne.

Alle kristne er ikke gode mennesker, sa engang et familiemedlem til meg. Det ble for meg en hard sannhet, men jeg måtte innse at jeg ikke kan leve på en løgn. Når en har kristen-stemplet betyr ikke det at en kan gjemme seg bak det og gjemme sine onde gjerninger bak det ( iallfall er det nytteløst) siden vi som kristne «ikke kan kritisere våre søsken fordi da vanærer vi Gud». Kanskje er det mulig i denne verden, men til sist er det ikke vi som bestemmer, verken vår skjebne eller andres. Gud er større enn oss, det er viktig å innrømme, ikke noe vi selv gjør, kan vi selv belønne. Det er det Gud som kan. Og han og hans gjerninger er mye mektigere enn våre.
Dette kan vi tenke på i møte med minst to kontroversielle toppolitikere på banen med kristen-stemplet. Vi må ikke la dem få makt til å gjemme seg og vi trenger ikke å la dem få makt over oss, de er jo tross alt bare mennesker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Kommentar