Arne Jørgen Løvland

13    23

Listhaug, Vårt Land & Gulbrandsens nazi-myter

I Norge 2018 er det ikke rom for å mene annet enn "alle andre". Drister du deg til å gjøre det, kaster et samlet pressekorps seg over deg og maler og maler i dagevis på en fillesak. Nå sist Listhaug – eller – nok en gang er det Listhaug som er offer for meningstyrannene. En meningstyrann er en som går foran og peker på argument eller meninger som bryter med "flertallets" meninger, prinsipper eller til og med verdier. Å mene annet enn dem er ikke tillatt.

Publisert: 13. mar 2018 / 1772 visninger.

Arbeiderpartiets ungdom går til det ytterliggående skritt å true partilederen i Høyre! – Norges statsminister – om å utestenge henne fra et framtidig arrangement på Utøya. Hva slags meningstyrann er det som ikke kan klare å diskutere saken – men i stedet angriper personen?

Enda verre er dagens Vårt Land (13.3). Erling Gulbrandsens pamflett er usedvanlig grov i språkbruken; for å forstå Listhaug, skriver han, må vi gå fra "retorikk til nasjonalisme". Han karakteriserer de som stemmer på partiet som ideologisk uvitende, historieløse og mener at det ikke går an å vinne striden med argument – eller "fornuftig argumentasjon".

Jeg har forståelse for at når du er politiker og deltar i sosiale medier, kan det være vanskelig for andre å skille politikeren fra privatpersonen. Da kan vi diskuter det og saken, ikke gå på personen.

Det er underlig at flokken som holder fanen høyt og vifter med moralens pekefinger mot alt og alle, selv faller i ei dypere grøft. For å bygge opp under bildet artikkelen ønsker å skape av Listhaug og hennes "fan-skare" som nasjonalistiske, er artikkelen smykket med ei helside der Listhaug framstilles som ei Nazi-jente.

Det er et grovt personangrep. Selv om det i teksten hevdes at tegninga er henta fra ei fan-side, bruker Vårt Land den for alt hva den "er verdt". Som ei ekte Nazi-jente er Sylvi Listhaug bæreren av fascistiske tanker – med ljåen godt plassert på skuldra kombineres det nazifiserte bildet med en Fandens retorikk. Kobla til teksten er alle hennes "fan" det samme. Dette er grovt usaklig. Avisa er definitivt ikke hacket – dette er en villet uthenging og stigmatisering av Norges justisminister – og viser hvor langt enkelt meningstyranner kan være villige til å gå for at deres argument skal "vinne".

 

Innlegget ble forelagt Vårt Lands debatt-redaksjon, men de var for feige til å ta det inn i papiravisa. Sånn er det når meningstyrannene setter alle premisser!

 

Erling Gulbrandsens artikkel i Vårt land 13.3.18 (http://bit.ly/2tIeKf8)

Sylvi Listhaug i Vårt Lands bilde (http://bit.ly/2tKWim9)

15 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #51

Njål Kristiansen

142 innlegg  19373 kommentarer

Publisert 9 dager siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
Ja, bildet er fjernet på grunn av manglende rettigheter (ifølge Listhaug selv).  Rettighetene tilhører visstnok Associated Press, som ikke tillater at det brukes i politisk propagandaøyemed.  Lik og del!

Teigen, den glade våpendrager, uttaler at han er litt uforstående til maset om betaling for bildet for han har gjort mange slike operasjoner, dvs betalt for rettigheter og delt bilder. Da reiser neste spørsmål seg; er det departementets penger de bruker på å finansiere en ren propagandakrig? Partiets? Egne penger? Jeg håper at det er det siste men er ganske trygg på at jeg tar feil. Det er nok grenser for private initiativ om man skal betale for dem selv også. 

Her sitter offentlig valgte representanter å krangler så busta fyker om småpenger, og så sitter disse to fusentastene og øder midlene på fjas og fanteri. De som er imot broilere i politikken og synes at det kun bør velges de som har gjort et ærlig dagsverk bør få vann på møllen her. Her singler det i glass.:-)

4 liker  
Svar
Kommentar #52

Knut Nygaard

487 innlegg  6977 kommentarer

Utøya??

Publisert 9 dager siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
"Nazi-jente"?  Hvor i teksten står det?

Hvor står det i innlegget til Listhaug på fb?  Clement skriver at timingen for innlegget var dårlig i og med at Ap og særlig Auf er inne i et traume gjenoppvekket av filmen til Poppe som kom så altfor tidlig.

4 liker  
Svar
Kommentar #53

Dag Løkke

10 innlegg  1864 kommentarer

Jeg ser fram til et skifte i 2021

Publisert 9 dager siden

Til denne unyttige debatten er det vel bare én ting å si: 

Jeg ser fram til 2021 med nytt stortingsvalg med et forhåpentlig skifte av regjering. Da blir Høyre og Fremskrittspartiet forhåpentlig skiftet ut med Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti. Det ser jeg fram til. Og da har vi vel også fått en annen president i USA.     

2 liker  
Svar
Kommentar #54

Søren Ferling

0 innlegg  4742 kommentarer

Publisert 9 dager siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.
men også til mannen (kvinnen i dette tilfellet) med ljåen.

Du glemte lige blandt alle symbolerne at det kan være Sylvi som selve døden ;-)

3 liker  
Svar
Kommentar #55

Bjørn Erik Fjerdingen

110 innlegg  6493 kommentarer

Publisert 8 dager siden
Per Steinar Runde. Gå til den siterte teksten.
Vårt Land har i årevis drive kampanjejournalistikk i innvandringssaker. Verre er at dei gjer det til ein hatkampanje mot Listhaug personleg, til liks med mange andre medier. Løna kjem i form av taletid på NRK-Dagsnytt atten, men straffa i form av tapte lesarar.

Nå ser det ut til at ansvarlig redaktør får fyken.  Det var på tide.  Får håpe det da blir slutt på at VL er er rent propaganda organ for AP.

Aftenposten i kveld:

Det er Dagens Næringsliv som melder at Åshild Mathisen kan være ferdig i Vårt Land.

På et allmøte onsdag underrettet hun sine ansatte om beskjeden. Til DN sier Mathisen:

 
– Styreleder og konsernsjef Per Magne Tveiten har muntlig meddelt at han ikke har tillit til meg som ansvarlig redaktør. Det kom overraskende. Jeg har ikke mottatt noen oppsigelse.

2 liker  
Svar
Kommentar #56

Lars Jørgen Vik

10 innlegg  164 kommentarer

Publisert 8 dager siden

Jeg har i det siste vurdert å si opp abonnementet på avisa, først og fremst på grunn av avisas systematiske kampanjejournalistikk, men nå drøyer jeg det litt til en ny redaktør er på plass. Kanskje kommer det en redaktør som er i stand til å heve den journalistiske kvaliteten? La oss håpe det, for vi trenger en avis som VL.

4 liker  
Svar
Kommentar #57

Hermod Herstad

0 innlegg  7127 kommentarer

Publisert 8 dager siden
Lars Jørgen Vik. Gå til den siterte teksten.
Kanskje kommet det en redaktør som er i stand til å heve den journalistiske kvaliteten? La oss håpe det, for vi trenger en slik avis. 

Finnes det ikke allerede et par aviser som oppfyller dine krav til innhold? 

Svar
Kommentar #58

Njål Kristiansen

142 innlegg  19373 kommentarer

Publisert 8 dager siden
Hermod Herstad. Gå til den siterte teksten.
Finnes det ikke allerede et par aviser som oppfyller dine krav til innhold? 

Når man blir lei av å lese over skulderen på fruen finnes det både nettutgave og for den saks skyld ofte bibliotek man kan legge turen innom. I vår tid er oppsigelse av abonnement en veldig tom trussel. Tommere enn noen gang. 

2 liker  
Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Rune Holt kommenterte på
Ny justisminister?
4 minutter siden / 178 visninger
Hallvard Jørgensen kommenterte på
Ut med et klynk
28 minutter siden / 753 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
30 minutter siden / 695 visninger
Daniel Hisdal kommenterte på
Listhaug-saken: Spørsmålet som ennå ikke er besvart
35 minutter siden / 408 visninger
Johannes Taranger kommenterte på
Frihet fra bokstavreligion
40 minutter siden / 809 visninger
Mons Henrik Slagsvold kommenterte på
Om den norske konformiteten
42 minutter siden / 58 visninger
Runar Foss Sjåstad kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
44 minutter siden / 695 visninger
Ragnhild Kimo kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
rundt 1 time siden / 695 visninger
Magnus Leirgulen kommenterte på
Dei som gir
rundt 1 time siden / 399 visninger
Knut Nielsen kommenterte på
Ut med et klynk
rundt 1 time siden / 753 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Kristen-universalisme i Bibelen
rundt 1 time siden / 695 visninger
Les flere