Verdidebatt

Hva er det Gud venter på?

Dommedagsprofet etter dommedagsprofet har tatt feil. Likevel, det er slik at alle som kaller seg kristne tror på at Jesus skal komme tilbake en gang. Flere og flere snakker om tegn i tiden og om bibelske profetier er i ferd med å oppfylles, men hva er det egentlig Gud venter på?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Luther var overbevist om at Jesus skulle komme tilbake i hans tid. Det samme kan man si om utallige andre i løpet av de siste 500 årene. Alle har tatt feil.

I en tid med større og større frafall, kan det være vanskelig å forstå hva det er som gjør at Gud drøyer med å sende Jesus tilbake til jorden. For oss kan det gjerne virke som en rar taktikk å vente så lenge at det knapt finnes troende igjen på jorden (Luk 18.8). Hadde det ikke vært bedre å komme på et tidspunkt hvor det var mange å hente?

Så, hva er det egentlig Gud venter på? Bibelen sier i 2.Peter 3.9 at Gud kommer gjerne på et tidspunkt som kan virke ulogisk for mennesker. Den sier altså AT det er slik, men lar spørsmålet om hvorfor det er slik være. Hva Gud venter på, kommer ikke frem av teksten, og jeg tror dette er med på å gjøre teoriene mange, og ikke minst bidrar det til at dommedagsprofetene har så mange følgere. Når det ikke finnes et svar, kan ethvert svar virke overbevisende.

Hadde det bare vært dommedagsprefetene som f.eks Harold Camping som snakket om dette, kunne man gjerne latt det være med det. Men Jesu gjenkomst er noe også mange seriøse og velmenende kristne, uten økonomiske eller andre baktanker, sier er rett rundt hjørnet.

Noen sier at Gud venter på at Ordet skal nå alle verdens hjørner, men har ikke dette allerede skjedd? Hva med de som snakker om fikentreet (Israel) og generasjoner? Er ikke dette en tolkning/spådom som er i ferd med å gå ut på dato? Andre igjen snakker om at verden nå er på bristepunktet av hva den kan tåle, både med tanke på politikk, militært og at verden rett og slett er blitt for liten for oss. Men er ikke dette nøyaktig samme argumentasjonen som vi har sett i århundrer?

Så, hva er det Gud egentlig venter på?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt