Daniel Hisdal

57

Hva er det Gud venter på?

Dommedagsprofet etter dommedagsprofet har tatt feil. Likevel, det er slik at alle som kaller seg kristne tror på at Jesus skal komme tilbake en gang. Flere og flere snakker om tegn i tiden og om bibelske profetier er i ferd med å oppfylles, men hva er det egentlig Gud venter på?

Publisert: 12. mar 2018

Luther var overbevist om at Jesus skulle komme tilbake i hans tid. Det samme kan man si om utallige andre i løpet av de siste 500 årene. Alle har tatt feil.

I en tid med større og større frafall, kan det være vanskelig å forstå hva det er som gjør at Gud drøyer med å sende Jesus tilbake til jorden. For oss kan det gjerne virke som en rar taktikk å vente så lenge at det knapt finnes troende igjen på jorden (Luk 18.8). Hadde det ikke vært bedre å komme på et tidspunkt hvor det var mange å hente?

Så, hva er det egentlig Gud venter på? Bibelen sier i 2.Peter 3.9 at Gud kommer gjerne på et tidspunkt som kan virke ulogisk for mennesker. Den sier altså AT det er slik, men lar spørsmålet om hvorfor det er slik være. Hva Gud venter på, kommer ikke frem av teksten, og jeg tror dette er med på å gjøre teoriene mange, og ikke minst bidrar det til at dommedagsprofetene har så mange følgere. Når det ikke finnes et svar, kan ethvert svar virke overbevisende.

Hadde det bare vært dommedagsprefetene som f.eks Harold Camping som snakket om dette, kunne man gjerne latt det være med det. Men Jesu gjenkomst er noe også mange seriøse og velmenende kristne, uten økonomiske eller andre baktanker, sier er rett rundt hjørnet.

Noen sier at Gud venter på at Ordet skal nå alle verdens hjørner, men har ikke dette allerede skjedd? Hva med de som snakker om fikentreet (Israel) og generasjoner? Er ikke dette en tolkning/spådom som er i ferd med å gå ut på dato? Andre igjen snakker om at verden nå er på bristepunktet av hva den kan tåle, både med tanke på politikk, militært og at verden rett og slett er blitt for liten for oss. Men er ikke dette nøyaktig samme argumentasjonen som vi har sett i århundrer? 

Så, hva er det Gud egentlig venter på?

2 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #51

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert rundt 2 år siden
Daniel Hisdal. Gå til den siterte teksten.
Jeg skrev det jeg skrev i forbindelse med 2.Pet 3.9, så spørsmålet er altså hvorfor det er slik at Gud venter til det nesten ikke er troende igjen.

Jesus var jo heller ikke spesielt optimistisk, da han spurte om han kom til å finne tro på jorden, når han kommer tilbake. Han sa også at "veien er smal, og få er de som finner den". Kan hende han forutså hvor mange"sannheter", i tillegg til Sannheten som kom til å oppstå "mens vi venter".

Kommentar #52

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Hva må jeg se?

Publisert rundt 2 år siden

"Det (2. Pet. 3, 9) sier noe om hvorfor i form av at han vil være tålmodig. Det står imidlertid ikke hvorfor han vil gjøre det slik når dette faktisk innebærer i praksis at flere og flere (og samfunnet generelt) forlater troen. DET er mitt poeng.skriver du .

Mener du virkelig at Guds tålmodighet "fører til at flere og flere forlater troen"? Det er jo slik jeg må forstå din kommenterer til meg.

Mener du i tilfelle det, så må jeg jo forstå deg slik at det er Guds vilje at flere og flere forlater troen. Det er i tilfelle ikke sant.

Jeg kan overhodet ikke se ditt poeng!

Guds ord profiterer om hvordan det skal bli med troen i den siste tid, det er slett ikke ensbetydende med at det er hans vilje. Guds ord beskriver hva det er som holder igjen at ikke alle har falt fra i troen enda, det er tilstedeværelsen av DHÅ, når den blir tatt bort vil frafallet bli totalt. Men da er Guds menighet rykket opp til himmelen.

1 liker  
Kommentar #53

Torvid Høiland

13 innlegg  636 kommentarer

Har noen sagt at

Publisert rundt 2 år siden

det står i Bibelen?

1 liker  
Kommentar #54

Daniel Hisdal

57 innlegg  2194 kommentarer

?

Publisert rundt 2 år siden
Åge Kvangarsnes. Gå til den siterte teksten.

Mener du virkelig at Guds tålmodighet "fører til at flere og flere forlater troen"? Det er jo slik jeg må forstå din kommenterer til meg.

Mener du i tilfelle det, så må jeg jo forstå deg slik at det er Guds vilje at flere og flere forlater troen. Det er i tilfelle ikke sant.

Jeg kan overhodet ikke se ditt poeng!

Dette har jeg da ikke sagt. Det er imidlertid et faktum at det blir vanskeligere og vanskeligere å være kristen, samt at det blir færre og færre kristne i verden. Så derfor stilte jeg spørsmålet om hvorfor Gud venter. Det kan jo være at evangeliet ikke har nådd alle enda, og at Han derfor vil la alle få en sjanse før Han kommer igjen. 

Kommentar #55

Marianne Solli

17 innlegg  1547 kommentarer

Publisert rundt 2 år siden

Nei, du skrev det ikke, og mitt spørsmål var for øvrig ganske tullete stilt.

Kommentar #56

Kjell G. Kristensen

98 innlegg  13843 kommentarer

Det er lov

Publisert rundt 2 år siden

Å stille tullete spørsmål. Det er jo ikke sikkert at det er så tullete som du mener. (Ef.2.12 - Men at...Mark.12.26-27) - slik ser det ut for at alle har rett... :-)


1 liker  
Kommentar #57

Marianne Solli

17 innlegg  1547 kommentarer

Publisert rundt 2 år siden

Takk! Så søt du er...

Kommentar #58

Åge Kvangarsnes

12 innlegg  1957 kommentarer

Tror vi er enige

Publisert rundt 2 år siden

"Det kan da hende at evangeliet ikke har nådd  alle enda, og at Han derfor vil la alle få en sjanse før han kommer igjen." skriver du i din kommentar til meg.

Dette er jeg da helt enig i. Og slik oppfatter jeg 2. Pet. 3, 9...noe du var uenig i, derfor stilte jeg spørsmål ved overskriften i innlegget ditt.

Men ditt svar var nå avklarende, og jeg er HELT ENIG MED DEG.

Mest leste siste måned

Muskuløs kristendom
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1578 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
17 dager siden / 1177 visninger
Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
11 dager siden / 1164 visninger
Hva skjer Visjon Norge?
av
Bendik Storøy Hermansen
30 dager siden / 965 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 1 måned siden / 741 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
26 dager siden / 644 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere