Verdidebatt

Vi tror deg

Vi tror deg så lenge det ikke krever noe av oss.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi tror deg.

Så lenge mannen ikke er sjarmerende og skikkelig, da, eller du ikke er sint eller gråter eller viser følelser. Da tror vi deg ikke.

Vi tror deg i prinsippet, vi tror deg i Facebook-statuser, vi tror deg på bannere i toget. Holder ikke det?

Vi tror deg helt til det blir litt ubehagelig for oss selv. Vi tror deg så lenge vi kan sitte bak en pc-skjerm og nikke til kronikker og avisinnlegg. Vi tror deg så lenge vi kan få gå hjem og spise middag uten å tenke mer på det. Vi tror deg så lenge det ikke forstyrrer sydenferien vår eller restaurantbesøket. Vi tror deg hvis det får oss til å ta oss godt ut at vi tror deg.

Vi tror deg hvis du ikke er i vår vennekrets. Vi tror deg hvis du ikke er i vårt nabolag. Vi tror deg hvis vi slipper å ha noe med deg å gjøre.

Vi tror deg hvis du er et fjes på tv, og ikke på bussen. Vi tror deg hvis du er et fjes i avisen, og ikke på butikken. Vi tror deg hvis du er intervjuet i et blad, og ikke slår av en prat ved postkassen.

Vi tror deg hvis det ikke innebærer noe annet ansvar enn å ytre ordene "vi tror deg".

Hvis vi blir konfrontert med at vi bare tror deg så lenge vi slipper å føle ubehag ved det, unnskylder vi oss med at vi må ta vare på oss selv.

Og så regner vi alle med at du tror oss den dagen det har skjedd med oss også og vi trenger din hjelp. Det er vel bare rettferdig?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt