Verdidebatt

Bibelen - Guds ord?

Kateketen rekker pekefingeren mot oss som tar Guds ord på alvor. Jeg tror det er større fare for å lede mennesker inn i fortapelse om vi ikke er lydige mot det evangeliet Jesus forkynte.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kateket Erlend Waade skriver 6.03. om hvorvidt Bibelen er Guds ord. Jeg må visst ha en annen Bibel enn ham for i min leser jeg at Jesus selv kalte sin Bibel for Guds ord og vi som tror at han er Guds Sønn vil også forstå det han forkynte som Guds ord. Jesus avsluttet sitt opphold på jorden med å befale oss å bringe disse ordene videre til nye folk og generasjoner med ordene «lær dem å holde alt det jeg har befalt dere». Det Nye Testamentet er sammensatt av tekster som alle var skrevet før år 100. I den første kristne tid var det stor enighet om hvilke skrifter som var autoritative. Og det var enighet om det Paulus i sitt andre brev til Timoteus skriver «Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning». Vi som tror at Bibelen åpenbarer for oss Guds tanker og vilje står derfor i en to-tusenårig tradisjon.

Det er riktig at Jesus selv ikke har sagt noe om homofili, når han snakket om ekteskapet handlet det om mann og kvinne. Derfor har det ikke vært mulig å inkludere ord av Jesus om ekteskapet i den nye liturgien for samkjønnet ‘ekteskap’.

Jesus elsker alle. Han inkluderer alle. Han elsker syndere som vi alle er, men det er også mer enn klart at han ikke elsker synd. Til kvinnen som var grepet i ekteskapsbrudd sa han «Gå bort og synd ikke mer fra nå av». Det var slik han ‘ga ny verdighet og mening til dem som var nedvurderte, utestengte og undertrykte.’ Han var tydelig på at han ikke var kommet for å oppheve loven - de ti bud, han bekreftet at de fortsatt er gyldige. Han sier til og med at «Den som opphever et eneste av disse minste budene og lærer menneskene å gjøre dette, skal regnes som den minste i himmelriket.»

Kateketen rekker pekefingeren mot oss som tar Guds ord på alvor. Jeg tror det er større fare for å lede mennesker inn i fortapelse om vi ikke er lydige mot det evangeliet Jesus forkynte.

Live Danbolt Drange

Tidl. Misjonær og medlem i Normisjon (og fortsatt i Den Norske Kirke).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt