Bjørn Olav Hansen

3

Hvor er farmors kors nå, Listhaug?

Med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse skulle Sylvi­ Listhaug redde de kristne verdiene­ i Norge. Men nå er hun taus i saken om afghanske konvertitter som ble «hentet» ut fra et kirkebygg på Fitjar.

Publisert: 5. mar 2018

Med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse skulle Sylvi­ Listhaug redde de kristne verdiene­ i Norge. Men nå er hun taus i saken om afghanske konvertitter som ble «hentet» ut fra et kirkebygg på Fitjar.

Saken er pinlig. Svært ­pinlig.

Den er selvfølgelig forferdelig for den afghanske ­familien. En kan jo tenke seg hva som raste gjennom hodet til en ammende mor, og en traumatisert småbarnsfamilie, når uniformert politi slår seg gjennom glass og bryter seg inn i en kirke midt i svarte natta for å arrestere en familie som har søkt ly i en kirke.

Pinlig. Det pinlige i saken er at ­politiet ikke har forstått at det var en kirke de brøt seg inn i. De skal visstnok ha satt seg grundig inn i saken på forhånd, blant annet gjennom spaning. Hadde de bind for øynene når de kunne unngå å se skiltet på bygningen?

Fikk de ikke med seg at det hadde vært et kristent møte der kvelden før? Så de ikke dåpskummen? Kjenner det ­lokale politiet virkelig så dårlig stedets egne innbyggere og stedets historie?

Politiaksjonen på Fitjar stiller seg i rekken av krenkelser og diskriminering av norske frimenigheter gjennom årtier, ja, faktisk gjennom hele vår historie.

For feig. Hallvard Hagelia ved Ansgar­ Teologiske Høgskole skriver: «Vi har en lang historie i Norge for diskriminering av frikirkelige, både før og etter Dissenterloven (1845-1969). Staten plasserte oss under Justisdepartementet, ikke Kirke- og Undervisningsdepartementet, som om vi skulle være potensielt kriminelle! Først med Lov om trudomssamfunn (1969) ble det slutt på yrkesforbudet for frikirkelige.»

Men det er tydelig at diskrimineringen fortsetter. Med justisministerens viten og vilje. Frem til nå har Listhaug vært for feig til å svare­. Det bør de som lovpriste henne for å være kristenhetens fremste forsvarer i Norge merke seg. Jeg tror de allerede har gjort det.

Bjørn Olav Hansen

Baptistpastor

7 liker  

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Ja.

Publisert over 2 år siden

Det er pinlig å se at en pastor går ut og dømmer en annen kristen og bruker manglende kors i halsen som et argument.
Listhaug kan ikke overstyre alle politiets gjøremål i Norge i alle saker.
De som er i Norge ulovlig kan og skal ikke misbruke menighetshus for å skjule seg for politiet.
Norges lover bør respekteres også av bønneledere.

11 liker  
Kommentar #2

Kjetil Mæhle

68 innlegg  768 kommentarer

Våkn opp Holt

Publisert over 2 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
De som er i Norge ulovlig kan og skal ikke misbruke menighetshus for å skjule seg for politiet.

Vi har alle et rettsvern i Norge. Det bør asylsøkere også ha. Denne familien måtte søke kirkeasyl mens de venter på at ankesaken kommer opp i rettsystemet.

Dette er et stygt overgrep av myndighetene og Listhaug er avkledd som, hva skal jeg si? Hykler tror jeg passer godt.

 

Sitat: Hykleri er når man utgir seg for å ha dyder, moraler, religiøse syn, prinsipper, etc., som man ikke egentlig har. Hykleri innebærer bedrag av andre og er derfor en type løgn.

8 liker  
Kommentar #3

Torgeir Tønnesen

60 innlegg  582 kommentarer

Den mest manipulerende tittel jeg noengang har lest

Publisert over 2 år siden
Bjørn Olav Hansen. Gå til den siterte teksten.
Med farmorens kors rundt halsen og høy bekjennelse skulle Sylvi­ Listhaug redde de kristne verdiene­ i Norge.

Hvor er ditt kors ? - Bjørn Hansen, som ydmyker Justisministeren på denne måten? Hva slags kors er det du bærer som gjør deg så skinnhellig?

Justisministeren har gjort mer godt for landet vårt, enn hva du og dine pastorkolleger har gjort de siste årene.

Og hvorfor underordner du deg ikke øvrigheten, og Guds utvalgte, slik som Paulus befaler? 

Fordi kirken alltid har hatt lyst på verdslig makt. 

11 liker  
Kommentar #4

Audun Wold

4 innlegg  738 kommentarer

Publisert over 2 år siden
Bjørn Olav Hansen. Gå til den siterte teksten.
Frem til nå har Listhaug vært for feig til å svare­.

Listhaug svarte godt for seg om dette i "Ukeslutt" sist lørdag.

Du er nok både frimodig og sannferdig på Guds vegne, Hansen.  Da kan du si til denne familien noe slikt som dette: "Kors PÅ halsen; Gud sørger like godt for sine i Afghanistan som i Norge.  Dra hjem i fred og med fortrøstning om at Hans løfter står ved lag også i dag".  

For du er vel ikke feig og en slik person som Mæhle beskylder Listhaug for å være?

5 liker  
Kommentar #5

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Du skal lyde Herren Allhærs Gud mer enn mennesker.

Publisert over 2 år siden
Torgeir Tønnesen. Gå til den siterte teksten.

Og hvorfor underordner du deg ikke øvrigheten, og Guds utvalgte, slik som Paulus befaler? 

Fordi kirken alltid har hatt lyst på verdslig makt. 

Du skal også lyde Herren Allhærs Gud mer enn mennesker.

Hva er forskjellen mellom den geistlige kirken og frikirkene? Den geistlige kirken har jo stått side ved side sammen med myndighetene, oftest politisk ideologisk; slik at den framstår med et janus ansikt.

Frikirkene som navnet tilsier, står uavhengig styresmaktene med unntak av der statens økonomiske støtteordninger påvirker enkeltvise frikirkers ledere (kristne organisasjoner).

Reelle flyktninger som søker tilflukt i en frikirke, søker da tilflukt i et friområde fri fra statens myndighetsområde. Hvis ikke finnes det ikke lenger noe sted for reelle flyktninger å søke tilflukt, noe som i praksis framstår direkte brutalt.

Da mener jeg reelle flyktninger, ikke de som utnytter systemet. De reelle flyktningene som har kommert til dette landet, som flykter fra land der de er forfulgt og står i fare for å miste livet eller risikerer å holdes fengslet under forferdelige kår. Samtidig som i de land som har høy migrasjon, også står i fare å møte noen som tilhører den samme stammekulturen de flykter i fra. X-antall har varslet tilbake til myndighetene dette gjelder, og rapportert hvor de som har flyktet befinner seg; slik at disse flyktningene også er i stor fare i de land der dette skjer. 

Desto viktigere er da frikirkenes friområder, ikke kun når det gjelder myndighetenes beslutninger.

I land der frikirkenes fristed ikke lenger respekteres fra styresmaktenes hold, da er det land som framstår som politisk totalitære. Der respekten for Herren Allhærs Guds gode ordninger (også når det gjelder barmhjertighet) er totalt fraværende.

Husk at frikirker og Bedehusene er Guds Hus, bønnens hus, som også er underlagt Guds forordninger for menighetene. Vi kristne bør huske på at Jesus som spedbarn ble fort en flyktning , men uten å assosiere dette med globalistsosialistenes misbruk og definisjoner angående dette forholdet.

I utgangspunktet er jo ikke Guds Hus ment brukt til å romme flyktninger, men når behovet er der da er det jo en barmhjertighets tjeneste. Kom til å tenke på David og de som var med ham, som spiste av skuebrødene som var vigslet:

4 Presten sa til David: "Vanlig brød har jeg ikke, men vigslet brød kan du få - bare mennene dine har holdt seg borte fra kvinner."

 5 "Vær trygg," svarte David. "Vi har vært avskåret fra samvær med kvinner i flere dager. Da jeg drog ut, var mennene rene, enda det er en vanlig ferd vi gjør. Hvor mye mer må de ikke da være rene i dag?" 6 Så gav presten ham vigslet brød. For det fantes ikke annet brød enn skuebrødene som ligger for Herrens åsyn. Dem hadde de tatt bort for å legge ferskt brød i stedet, slik de pleier å gjøre hver gang det gamle skiftes ut.
1 Sam 21,4-6

2 Fariseerne så det og sa til ham: "Se der! Disiplene dine gjør noe som ikke er tillatt å gjøre på sabbaten!"
3 Men han svarte: "Har dere ikke lest hva David gjorde, da både han og de som var med ham, ble sultne?
4 Han gikk inn i Guds hus og spiste skuebrødene, som verken han eller folkene hans hadde lov til å spise, men bare prestene.

 5 Eller har dere ikke lest i loven at prestene hver sabbat krenker sabbaten i templet, og likevel er uten skyld?
 6 Og det sier jeg dere: Her er det som er større enn templet. 7 Hadde dere skjønt hva det ordet betyr: Det er barmhjertighet jeg vil ha, ikke offer, da hadde dere ikke dømt de uskyldige. 
Matt 12,2-7

 I skyggen av Hesjbon
 står flyktninger som er uten kraft,
 men en ild går ut fra Hesjbon,
 en flamme fra Sihons by.
 Den skal fortære Moabs tinning
 og skallen på dem som gjør bråk.
Jer 48,45

En dag skal Herren Allhærs Gud gjengjelde alt ondt som har skjedd på denne jord.
Mens alle som står oppført i Livets Bok er trygt bevart i Kristus Jesus, uansett hva som skjer her på jorden.

Kommentar #6

Kjellrun Marie Sonefeldt

238 innlegg  1504 kommentarer

Publisert over 2 år siden

Jeg er av de som tror at Den Høyeste sender oss muslimer,som etter hvert kommer til å dominere her også, på Stortinget og I statsapparatet. Det vil gi en fasthet I moralen;vi la jo merke til hvordan Hadias Tajiks kraft var I Metoo I AP. Vi skal ta godt I mot muslimene.

Men noen tankekors finnes.Vi er ikke selvforsynt her I landet. Nationen 02.03.2018 hadde overskriften: Milliardvekst I importen av matvarer I fjor.  Videre at selvforsyningsgraden medregnet import av korn  og soya fra Brasil,er så lav som 41% i 20 16.

Dette vet Justisministeren.                       

1 liker  
Kommentar #7

Torgeir Tønnesen

60 innlegg  582 kommentarer

En kirke er ikke en kirke

Publisert over 2 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Reelle flyktninger som søker tilflukt i en frikirke, søker da tilflukt i et friområde fri fra statens myndighetsområde. Hvis ikke finnes det ikke lenger noe sted for reelle flyktninger å søke tilflukt, noe som i praksis framstår direkte brutalt.

Mener du for alvor at  Jehovas Vitner skal få gjemme flyktninger, eller Mormonerkirken? Hvorfor ikke?

Hvorfor skal karismatiske "husmenigheter" defineres som mer evangeliske?

Og hvor går grensen for å være evangelisk?

4 liker  
Kommentar #8

Carl Wilhelm Leo

19 innlegg  931 kommentarer

Hetskampanje.

Publisert over 2 år siden
Torgeir Tønnesen. Gå til den siterte teksten.
Den mest manipulerende tittel jeg noengang har lest

Takk for at De tok bryderiet med å svare på dette stoffet. 

2 liker  
Kommentar #9

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Barmhjertighet kontra dilemma.

Publisert over 2 år siden
Audun Wold. Gå til den siterte teksten.

Gud sørger like godt for sine i Afghanistan som i Norge.  Dra hjem i fred og med fortrøstning om at Hans løfter står ved lag også i dag".  

For du er vel ikke feig og en slik person som Mæhle beskylder Listhaug for å være?

Etter dab radioenes inntreden og fm-båndet ble slukket, er nok nrk p1 og nrk radio blitt historie. Dab radioen frister ikke i det hele tatt.

Listhaug har nok - noe - rett i dette, men fraskrives heller ikke sitt ansvar for å verne om frikirkene for overgrep fra myndighetenes side, samt reelle flyktninger; - når et reelt behov for et flyktning fristed er akutt til stede -.

Det store problemet med å skille ut de virkelige flyktningene fra de migranter som kun er ute etter å misbruke systemet, er det ikke vanskelig å se et stort dilemma. Men myndighetene har tross alt større ressurser og muligheter til å skille ut dem som er reelle flyktninger, gjøres det på medmenneskelig vis og en rettstat verdig. Da er også terskelen meget høy for å rokke ved frikirkenes og Bedehusenes friområder, for disse friområdene burde også stå under styresmaktenes beskyttelse. Så sant det er en rettstat som styresmaktene også ønsker å verne om.

Hva vet vi om at noen av disse reelle flyktningene vil finne troen på Jesus en dag, og at Jesus har omsorg også for dem? Husk på trellkvinnen Hagar og Ismael, der Herren Allhærs Gud så at gutten gråt, Herren Allhærs Gud sørget også for dem.

Hvem er Kristi Legeme på jorden i dag?

For Herren Allhærs Gud er også ufattelig barmhjertig, det må heller ikke glemmes. Men de som oppdages og bevisst utnytter sin situasjon av egoistiske samt ideologiske/imperialistiske årsaker for å få innflytelse og forsyne seg og overta uberettiget av landets goder, er de samme som er med på å misbruke flyktningstatusen. 

Det er unntakene fra disse som bevisst kommer for å integrere islam i landet jeg forholder meg til, samt forholdet frikirker og Bedehus som fristeder. Samtidig er det nødvendig å be om Jesu Kristi hjelp til å få visshet om at vi har med reelle flyktninger å gjøre. For Kristus Jesus er de hjelpeløses hjelper og det er barmhjertighet Han vil ha.

Å feie alle under samme kam, kan faktisk medføre at en står Herren Allhærs Gud i mot.

2 liker  
Kommentar #10

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Forstår at du ikke forsto kommentar #5.

Publisert over 2 år siden
Torgeir Tønnesen. Gå til den siterte teksten.

Mener du for alvor at  Jehovas Vitner skal få gjemme flyktninger, eller Mormonerkirken? Hvorfor ikke?

Hvorfor skal karismatiske "husmenigheter" defineres som mer evangeliske?

Og hvor går grensen for å være evangelisk?

Forstår at du ikke forsto kommentar #5.

 

Kommentar #11

Torgeir Tønnesen

60 innlegg  582 kommentarer

Hersketeknikk her?

Publisert over 2 år siden
Mona Ekenes. Gå til den siterte teksten.
Forstår at du ikke forsto kommentar #5.

Hva er dette slags svar? Hersketeknikk? Vil du at folk skal tro jeg er dum? Du sier jo at frikirkenes rolle er desto viktigere. Da svarte du ikke på det jeg spør om - Skal Jehovas vitner, Adventister og Mormonere få denne retten til å drive asyl?

Å bare mose ut en haug med bibelvers, slik du gjør, og kreve at folk skal forstå din tolkning blir for krevende for vanlig mennesker. 

4 liker  
Kommentar #12

Trond Bollerud

8 innlegg  164 kommentarer

Publisert over 2 år siden

Stor takk til Bjørn O Hansen for en nødvendig og god artikkel!

3 liker  
Kommentar #13

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Mye rart her på VD.

Publisert over 2 år siden
Kjellrun Marie Sonefeldt. Gå til den siterte teksten.
Jeg er av de som tror at Den Høyeste sender oss muslimer,som etter hvert kommer til å dominere her også, på Stortinget og I statsapparatet. Det vil gi en fasthet I moralen;vi la jo merke til hvordan Hadias Tajiks kraft var I Metoo I AP. Vi skal ta godt I mot muslimene.

Så du tror at Gud ønsker å invadere vesten med mennesker med en ideologi og religion som er selve motpolen til kristen tro som er grunnlaget for vårt frie samfunn ???
Fasthet i moralen ??
Hva slags Gud tror du på ?
Nei dette er det rene sprøyt.!

5 liker  
Kommentar #14

Kjetil Mæhle

68 innlegg  768 kommentarer

Statsminister Solberg

Publisert over 2 år siden

sier i en kommentar i Aftenposten i dag: Sitat: "Mennesker som flykter fra krig og forfølgelse i sitt hjemland, eller er truet på livet, trenger beskyttelse. De må få bli.

https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/WLxX22/De-som-ikke-trenger-beskyttelse_-skal-hjem--Erna-Solberg

Det mener altså statsministeren.

Denne familien trenger beskyttelse av to grunner. De har konvertert fra islam til kristendom. De har flyktet fra klanen og mannen som kvinnen var lovet bort til fra ung alder. 

UNE og Listhaug går ikke i takt med hva statsministeren sier i dagens Aftenposten. 

Så hva skal vi tro? Følger ikke byråkratiet opp statsministerens intensjoner? Eller enda værre: Vet ikke statsministeren hva UNE og Listhaug holder på med? Snakker Solberg i god tro mens UNE handler etter sin egen agenda?

Her er det kraftig disharmoni mellom det statsministeren sier og det UNE gjør.

Uansett årsak er det meget bekymringsfullt og gir ikke intrykk av en statsminister med kontroll og autoritet.

3 liker  
Kommentar #15

Torgeir Tønnesen

60 innlegg  582 kommentarer

Statsministeren har allerede fått svar - det hun trenger

Publisert over 2 år siden
Kjetil Mæhle. Gå til den siterte teksten.
Statsminister Solberg Publisert 11 minutter siden

sier i en kommentar i Aftenposten i dag: Sitat: "Mennesker som flykter fra krig og forfølgelse i sitt hjemland, eller er truet på livet, trenger beskyttelse. De må få bli.

Jeg har allerede svart statsministeren i generelle vendinger i Aftenposten idag. Om ikke hun leser mitt svar, så tipper jeg hennes mann leser det. Han er en klok sunnmøring, noe som begynner å bli sjelden vare.

I den spesielle saken, vet jeg ikke hva som er sannheten, det tror jeg heller ikke noen vet, heller ikke du, bare Herren. 

https://www.aftenposten.no/meninger/sid/i/WLxX22/De-som-ikke-trenger-beskyttelse_-skal-hjem--Erna-Solberg#xtor=RSS-3

3 liker  
Kommentar #16

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Hvilke kristne er det som assosieres med frikirker og Bedehus?

Publisert over 2 år siden
Torgeir Tønnesen. Gå til den siterte teksten.

Hva er dette slags svar? Hersketeknikk? Vil du at folk skal tro jeg er dum? Du sier jo at frikirkenes rolle er desto viktigere. Da svarte du ikke på det jeg spør om - Skal Jehovas vitner, Adventister og Mormonere få denne retten til å drive asyl?

Å bare mose ut en haug med bibelvers, slik du gjør, og kreve at folk skal forstå din tolkning blir for krevende for vanlig mennesker. 

Er du blant de usedvanlige lettkrenkelige (som kjenner seg krenket uten noen som helst grunn)? 

Kan lett oppfattes slik p.g.a. Kommentar #10

Det og  ikke forstå noe betyr absolutt ikke at du er dum, men i dette tilfellet heller en utebliende vilje til å forstå det jeg skrev i Kommentar #5. Vrangvilje hadde nok vært bedre og mer treffende ordbruk.

Hva har f.eks. Jehovas vitner, adventistene og mormonere med det jeg skrev å gjøre?  Hva er det du prøver på med å spørre om slikt? - Det var årsaken til det korte svaret -.

Kan du finne en eneste kommentar eller innlegg der jeg har likestilt disse vranglærende sektene med frikirker og Bedehus?  Det kan du ikke. 

Hvilke kristne er det som assosieres med frikirker og Bedehus? Tror nok  at de fleste kristne - ikke - assosierer kristne med Jehovas vitner og mormonere, adventister kanskje i grenseland. Men unntak finnes jo tydeligvis angående ditt tilfelle.

Før du inntar en forurettet tone, bør du nok passe på at du ikke foruretter selv.

Nei, jeg  - krever ikke - at folk skal forstå det jeg skriver har heller ikke gitt uttrykk for det, men det er vel ikke for mye å forvente at norske forstår norsk? Hvordan det som skrives - tolkes - er en helt annen sak, om det er med vennlighet eller motvilje merkes jo også. Sunn kritikk kan faktisk være både omsorgsfullt og meget vennligsinnet.

Med vrangvilje kan jeg tydeligvis oppfattes som herskesyk, men kan det være noe herskesykt å stemple noen uberettiget for herskesyke?

Du spurte om hvor går grensen for å være evangelisk?

Det  å være en del av  Jesu Kristi legeme her på jorden (levende steiner), som da er tilhørende Guds Menighet; der befinner alle  evangeliske kristne her på jorden seg som da samtidig står oppført i Livets Bok. Messiastroende jøder sammen med hedningkristne, de naturlige oljetregrenene og de ville oljetrekvistene. Enten så er en med i Guds Menighet, eller så er en utenfor.

Du skriver:

- "Å bare mose ut en haug med bibelvers, slik du gjør, og kreve at folk  skal forstå din tolkning blir for krevende for vanlig mennesker."-

Har jeg - krevd - at folk skal forstå meg? Hvor har du det fra, hvis ikke det er motviljen som driver deg?

Hvor mye betyr disse skriftstedene du henviser til egentlig for deg? Kristus Jesus er faktisk også Ordet.

Det står skrevet:

12  For Guds ord er levende og virkekraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom til det kløver sjel og ånd, marg og ben, og dømmer hjertets tanker og planer.

 13 Ingen skapning er skjult for ham. Alt ligger nakent og bart for ham som vi skal stå til regnskap for.
Hebr 4,12-13

P.S. Har du tenkt på at du og din familie en dag kan trenge et sted å flykte til? Slik verden utvikler seg i et raskt tempo, er ikke det lenger en utopi.

1 liker  
Kommentar #17

Torgeir Tønnesen

60 innlegg  582 kommentarer

"Du forstår ikke" -slike uttrykk bruker man ikke i et debattforum

Publisert over 2 år siden

Etter lengden, understrekningene, og volumet av bibelvers vet jeg ikke hvem som er mest krenket, du eller jeg. Dette er andre gangen du starter krangel med meg uten grunn.

Hvis du hadde roet ned understrekningene dine, store bokstaver og kursivskift ville du fremstå mer seriøst. Man blir ikke mer hørt på med disse manipulerende "effektene". 

Du henvendte deg først til meg i denne tråden. Jeg svarte deg høflig, men med et utfordrende spørsmål. Du nektet å svare. Sånn er stoda.

Og jeg har vel aldri likestilt JV og Adventister med evangeliske frikirker, men jeg spurte deg om du kunne akseptere at asylsøkere tar tilflukt også hos dem? 

2 liker  
Kommentar #18

Mona Ekenes

9 innlegg  931 kommentarer

Nok avsporing på denne tråden nå.

Publisert over 2 år siden
Torgeir Tønnesen. Gå til den siterte teksten.
"Du forstår ikke" -slike uttrykk bruker man ikke i et debattforum Publisert 10 minutter siden

Etter lengden, understrekningene, og volumet av bibelvers vet jeg ikke hvem som er mest krenket, du eller jeg. Dette er andre gangen du starter krangel med meg uten grunn.

Hvis du hadde roet ned understrekningene dine, store bokstaver og kursivskift ville du fremstå mer seriøst. Man blir ikke mer hørt på med disse manipulerende "effektene". 

Du henvendte deg først til meg i denne tråden. Jeg svarte deg høflig, men med et utfordrende spørsmål. Du nektet å svare. Sånn er stoda.

Og jeg har vel aldri likestilt JV og Adventister med evangeliske frikirker, men jeg spurte deg om du kunne akseptere at asylsøkere tar tilflukt også hos dem? 

Det er dine ord, jeg krangler ikke og det du skriver får stå på din regning, bare forsvarte meg som jeg har rett til.

Henviser til tidligere kommentarer, nok avsporing på denne tråden nå, som faktisk ikke handler om deg eller meg.

Men husk på dette:

 13 Ingen skapning er skjult for ham. Alt ligger nakent og bart for ham som vi skal stå til regnskap for. Hebr 4,13

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere