Verdidebatt

CIA-memoet om "bare en konspirasjonsteori"

Når man bruker oneliner-memen "det er bare en konspirasjonsteori", bør man kjenne til memens opphav.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I et internt CIA-memo, «dispatch number 1035-960», datert den 1. april 1967, ble alle CIA-agenter bedt om å kontakte journalister og opinionsledere i deres nærhet ang. den massive kritikken av Warren-rapporten. CIA-agentene skulle be journalister og opinionsledere om assistanse til å motsette seg innflytelsen fra konspirasjonsteoretikere» som anklager det øverste sjiktet i USA for Kennedys død. Media-kontaktene skulle oppfordres til å kritisere slike teorier. Personer som omfavnet slike teorier skulle anklages for: Å bistå kommunistene i Den kalde krigen; å være oppmerksomhetssyke; å forsøke å profitere økonomisk på Kennedy-tragedien; og for å nekte å ta i betraktning alle fakta. Det er dette memoet som er opphavet til den fortsatt misbrukte og forslitte oneliner-memen som er ment å kvele all debatt, «dette er bare en konspirasjonsteori».

Memoet ligger nå tilgjengelig online HER:

Lance deHaven-Smith – professor emeritus i offentlig administrasjon og politikk ved Florida State University – fikk i 2013 utgitt boken "Conspiracy Theory in America", der han behandler dette emnet i dybden. deHaven-Smith viser at CIA og det amerikanske Establishment siden har misbrukt denne oneliner-memen til systematisk å latterliggjøre enhver påstand om det som nå har fått navnet «State Crime against Democracy» (SCAD) [FAQ about SCADs]. Han kommer med flere eksempler på SCAD, som altså er reelle overtramp og forbrytelser fra statens side.

Disse SCAD innebærer at konspirasjonspåstander generelt er en rasjonell og positiv aktivitet, i hvertfall i oligarkiske samfunn (som tentativt kan defineres ved at inntektsulikheten har en Gini-verdi på over 0.35). USA har en økonomisk ulikhet på svimlende 0.45, så der kan man nærmest forvente at SCAD er normen. Fra midten av 1970-tallet fikk CIA og Establishment-media hjelp fra den såkalte Skepsis-bevegelsen (en gjeng nyttige, ubetalte idioter for dem begge) til å fremsette denne memen hver eneste gang de opplevde at noen ikke respekterer den offisielle forklaringen men i stedet betrakter forklaringen som en cover-up for en konspirasjon fra myndighetenes side. De ubetalte skepsiserne holder fortsatt på med denne leken…

I forbindelse med 15-års markeringen av 9/11 ble et utdrag fra Lance deHaven-Smiths bok publisert på web-basen til offGuardian.

Personlig vil jeg fremme den hypotese at da den internasjonale politiske venstresiden godtok den latterliggjørende oneliner-memen «det er bare en konspirasjonsteori», begynte venstresiden samtidig med sin egen langsomme og gradvise uthuling. 40 år senere fremstår den politiske venstresiden bare som et harmløst spøkelse INNENFOR det USA/CIA/NATO/EU/globalist-baserte narrativet, der de sluker rått etablissementets premisser, nyhetskilder og Fake News.

[Forrige gang jeg publiserte her på Verdidebatt et innlegg om konspi-teorier, ble det slettet av en litt for rask moderator. Så fikk jeg en beklagelse etterpå, at det ikke skulle ha blitt slettet.]

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt