Verdidebatt

Kommentar til Norges kuleste muslimer - NRK.no

Kommentar til Noman Mubashir 's innlegg på NRK.no: "Norges kuleste muslimer."Noman er ytringspaltist og programleder i NRK. Innlegget var publisert 25.02.2018, kl. 20:10.Han stilte bla spørsmålet: Hvem topper kulhetslista blant muslimene i Norge?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

«Morsomt skrevet» var det en som skrev i kommentarfeltet. Javisst, - morsomt skrevet. Men er det det hele Noman Mubashir ønsker å formidle her, -  morsomheter …?

Noman er nok en morroklump som det er inspirerende å være sammen med, - og for å ha sagt det: Jeg har ingen ting i mot muslimer. Jeg stortrives sammen med folk fra andre kulturer og religioner.
Når det er sagt så prøver jeg å finne ut hva budskapet og motivet til Noman er i dette innlegget. Utvilsomt prøver han å være morsom og skape et vennligsinnet klima mellom etniske nordmenn og muslimer. Og det er flott da en av grunnverdiene i vårt samfunn er åpenhet og raushet. Men er det alt Noman ønsker å formidle?

Debatten om muslimer og Islam går som vi vet for fullt i hele den vestlige verden, - og det sies og menes mye av mange. Noen vet hva de snakker om i denne debatten, - men det er etter min mening svært få som forstår de egentlige årsaken til de ulike utfordringene vi står ovenfor.

Så hva er greia her? Noman lister opp i fleng:
Muslimer som alltid er blide og hjelpsomme, «guilty pleasure» muslimer, kule muslimer, muslimer som drikker vin og spiser svin, muslimer som opererer nesen, muslimer med høy blingbling faktor, blonde muslimer, muslimer som er glamourmodeller og muslimer som er programledere, muslimer som flørter, muslimer som er homo, muslimer som koser seg med narkotika, muslimer som er fromme, muslimer som er festglad, muslimer som ligner på vestlendinger, muslimer som er sekulære og muslimer som er nasjonalister, og ikke nok med det, - muslimer man blir gla'i.

Dette vil jo ingen ende ta! Dette er jo en helt fantastisk bukett med muslimer som bare er helt overnormale folk. Disse folkene representerer jo helt klart den ypperste varianten av det «å levva livet»!

Basert på dette kan jo Islam umulig være noe annet en oppskrift på pur sunn livsutfoldelse! Hva er problemet?

Nå nærmer vi oss kjernen. Saken er at folk flest og vestlige politikere og journalister i særdeleshet ikke skiller mellom menneskene (muslimene) og ideologien Islam. Begrepet ”muslimer og Islam” brukes ofte som om det er en og samme ting. Det er det ikke! Islam, - som betyr ”å underkaste seg”, - er ideologien / relegionen. Muslim, - som betyr ”den som underkaster seg”, - er folkene / muslimene.

Noman klarer på en mesterlig måte å flette inn i sine skriblerier at kritiserer du Islam, - ja da kritiserer du muslimene. Han sier bla.: «Dessuten bruker ikke bosniske kvinner i Norge hijab. De blender inn overalt og slipper lett unna islamofobi-radaren på sosiale medier».

Han framstiller det også slik at folk som Hege Storhaug, Carl I. Hagen og Sylvi Listhaug er imot muslimer, selv om de også sannsynligvis er gla' i en eller to av det slaget …
Jeg kjenner ikke Storhaug, Hagen og Listhaug personlig, og jeg stemmer heller ikke Frp - men jeg har ikke inntrykk av at de kritiserer muslimene. Det de kritiserer er ideologien Islam, - og det er som sagt to forskjellige ting.

Noman benytter seg også av muligheten til å bruke det ny-populære ordet islamofobi.
Går vi det ordet litt på klingen så må vi spørre oss hva en fobi er? Pr. Definisjon er det en irrasjonell frykt for noe.
Spørsmålet er: Er frykten for islam irrasjonell? Neppe. Les Koranen og om livet til Muhammed (Hadith) som jo skal være rollemodellen for muslimene.
Disse kildene er det som har dannet Islam, og som er retningsgivere for muslimer også i dag. Det at party gruppen som Noman beskriver ikke følger eller bryr seg om det Islam lærer, forteller ingen ting om hva Islam er. Det eneste det forteller er at de pr. definisjon er frafalne fra Islam og skal egentlig dele samme skjebne som de vantro.

Islamofobi blir av media og politikere hyppig brukt for å tie alle røster som er kritiske til Islam. Du vil vel ikke være islamofob i 2018?

Så hva er problemet med innlegget til Noman Mubashir? Tja det kommer an på hvem du spør.

Men problemet er at han som andre setter likhetstegn mellom muslimer og Islam, - og at han da med sitt trivelige image og sitt forsøk på å formidle at de fleste muslimer er akkurat sånn som meg og deg, egentlig baner vei for at vi degraderer våre kritiske tanker om Islam. Det er jo bare en «I do it my way» - religion hvor folk bare kan plukke ut det de ønsker, - og hvor Jihad bare er en indre kamp mot seg selv …
Leser man kildeskriftene til Islam (Koranen og Hadiths) er det utvetydig at Jihad er en aktiv kamp for å innføre Islam over hele verden. Dette er en kamp hvis formål er å bringe all kritikk av Islam til taushet. Denne kampen føres både i form av terror, - men ikke minst på den kulturelle arena som i vesten er den mest effektive.

Ikke kritiser Islam for da kritiserer du jo muslimene og da er du rasist (selv om Islam ikke er en rase, - noe som Noman brilliant har vist i sitt innlegg).

Den arabiske verden med Saudi Arabia i spissen ønsker skjeggete busser med sabler på flyvende tepper over hele verden. Den beste og mest effektive måten å få dette til på er å få vesten til «å senke garden», og la den vestifiserte varianten av Islam strømme inn uten motstand.

Dette har Noman Mubashir gjort et utmerket forsøk på i sitt innlegg, - uten at jeg nødvendigvis tror at han selv vet at det er det han gjør.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt