Marianne Solli

16    1396

Min veslevoksne lillesøster

Om å ta hensyn

Publisert: 26. feb 2018 / 222 visninger.

For mange år siden skulle min lillesøster begynne på skolen, og jeg hadde nettopp fått arbeid og hadde lovt henne at jeg skulle kjøpe ny skolesekk til henne. Det var ikke det helt store vareutvalget den gang, men de hadde i allefall både røde og blå sekker, så vi strente bort til sekkene, sammen med ekspeditøren, som plukket frem en nydelig rød sekk, som han fortalte var tilpasset hennes høyde.

Min søster satte på seg sekken og virket veldig stolt, beundret den i speilet m.m. Jeg tenkte at alt var klart, men min lillesøster ba om å få prøve en blå sekk også, og etter noe om og men bestemte hun seg for den blå. Jeg husker at jeg var litt skuffet, men hun  gav seg ikke, så det endte opp med en blå sekk.

Vi var 8 søsken, og etter min lillesøster kom der to gutter, så vi var vante med å arve klær og utstyr etter hverandre. 

Først 4 år etter, da broren vår begynte i 1. klasse, fikk vi forklaring på hvorfor hun valgte en blå sekk. Hun sa da at det ville ha vært mye verre for broren å måtte komme på skolen med en rød sekk, enn det var for henne å ha en blå. Hun visste jo at broren skulle arve sekken etter henne.

4 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Robin Tande

14 innlegg  3667 kommentarer

Koselig historie Marianne

Publisert 5 måneder siden

Ja de barna, de kan lære fort å ta hensyn. Her et par historier fra meg:

Jeg fant ikke sukettene og husket at vårt 3 1/2 år (nå 25) gamle barnebarn satt i sofaen og lekte med å riste på denne boksen da han var innom oss sammen med foreldrene på vei til Sandefjord. Fant dem under sofaen, delvis utenfor boksen. Ville sette ham på prøve og fikk ham til telefonen. Har du sett morfar sine suketter som han bruker i stedet for sukker? - Nei eg har ikkje sett dem. Tenk deg godt om, er du sikker? Morfar trenger dem så sårt i teen sin; vet du ikke hvor de kan være? - Nei eg veit ikke kor de kan være ---- men egentlig - så ligg de vel under sofaen.

Så var det hans yngre bror som var på samme alder en gang jeg passet på ham. Han satt og tegnet på andre siden av bordet da jeg glemte bort at jeg ikke var alene, og slapp en liten rap. Da så han raskt og strengt opp på meg: Morfar, slikt gjør me ikkje, ute blant folk.


2 liker  
Svar
Kommentar #2

Marianne Solli

16 innlegg  1396 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Takk for hyggelig kommentar, Robin! En dame jeg kjente litt til, fortalte at hun en gang reiste med tog sammen med sine tre barn. I kupeen satt flere voksne menn. Hun satt og leste, og ungene underholdt seg som best de kunne. Plutselig kvakk hun til, for alle ungene hennes sa i kor: "Ikke pille nese, ikke rekke tunge; i skammekroken med deg, din uskikkelige unge.", samtidig som de alle tre pekte på en sprutrød mann midt imot.

Svar
Kommentar #3

Marianne Solli

16 innlegg  1396 kommentarer

Publisert 5 måneder siden

Forresten så fikk vi bare beholde vår bror i 18 år, så alle minner om ham er kjære. Selv husker jeg at jeg var på sykehuset i Hammerfest og feiret julaften sammen med ham, og det var vår eneste julaften sammen.

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Roald Øye kommenterte på
Et jødisk hamskifte i USA.
12 minutter siden / 572 visninger
Per Søetorp kommenterte på
Sommer-refleksjoner: Identitetskrise, overgivelse og kristent liv
rundt 1 time siden / 820 visninger
Roald Øye kommenterte på
Demokratiets trusler – Trumps Amerika – bør vi være redde?
rundt 2 timer siden / 690 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
Viktig islamsk feminisme
rundt 3 timer siden / 71 visninger
Frank Andresen kommenterte på
Bibelsk økumenisme vs skjøgekirkenes falske økumenisme
rundt 4 timer siden / 892 visninger
Roald Øye kommenterte på
Et jødisk hamskifte i USA.
rundt 5 timer siden / 572 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Ramadan
rundt 6 timer siden / 136 visninger
Eirik A. Steenhoff kommenterte på
Bibeltime for politikere
rundt 6 timer siden / 2086 visninger
Åge Kvangarsnes kommenterte på
Norge på jumboplass.
rundt 7 timer siden / 267 visninger
Les flere