Verdidebatt

Menneskehandel er et utbredt problem

Kvinner og barn som er utsatt for menneskehandel, går en vanskelig tid i møte. De kan utsettes for voldtekter, rus, mord, barnedrap, incest og graviditeter som de ikke får kontrollere selv. Sadisten, løgneren og halliken bestemmer over deres eksistens. Orgasmen hans ligger i deres hender. Selv får de klare seg med fantasien om "kjærlighet".

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å bryte ut av menneskehandel koster mer enn de fleste er klar over. Blir man holdt som sexslave er det ingen bønn. Man utsettes for sannhetsbedrag, flukt og gjerne i Gud sitt navn- for en større sammenheng.

Rikdom og makt har gjort disse mennene godt. De tenker at alle er dem underdanig, og de samler sine nettverk for å blir størst.

Tankene svirrer bare rundt sadisme og ondskap- noe mange selv ser som en sannhet. Virkeligheten forvrenges, og det normale skjer ikke.

Politikere må lese seg kraftig opp og ta en videreutdanning i vold/rus og sedelighet.

Samfunnet preges, spesielt etter 2011, av vold i nære relasjoner. Det er blitt greit å krenke, og trakassere andre med vold#metoo.  Fortsatt er ofrene etter massakren preget av hendelsene. De vil måtte tilpasse seg katastrofen sakte og sikkert. Hver gang det kommer lignende ondskap, åpnes sårene på nytt. Det går lengre mellom hver gang reaksjonene kommer. De blir svakere, men kroppen kan ikke stoppe utløpet. Minner skal også fortolkes.

Man er ikke så opptatt av det normale i dagens samfunn. Mye er greit. For de som opplever menneskehandel, vold, trakassering og krenkelser er rus et våpen.

Selvmord er ganske vanlig, men sadismen hevder nok at de skal leve. Ellers har han jo ingen og forvolde.

Rusmidler er gjennomgangstonen i kriminelle miljøer. De kan ikke møte dagen.

Prioritert arbeid på samfunnsplanet må være vold og atter vold. Det tas et skippertak, men ondartede svulster gror gjerne uhemmet. Mekanismer for å holde folk i sjakk er mange (Scared selfless).

Å finne noen man har tillit til er vesentlig for å komme seg ut av pinen. Mange har bare halliken, sadisten og de medsammensvorne. Å kutte alle bånd er en mektig ugjerning.

Rike mennesker gjør som de vil med sine slaver.

Jeg gråter, men mister ikke motet av den grunn. Gråten mobiliserer mine følelser for andre skjebner.

Forrige kveld meldte unge funksjonsutfordrede at de ikke fikk ha sex på grunn av uvitenhet og skam. Siden 2005 har jeg jobbet med å sette dette på dagsorden. Ingen leser eller lytter til de som jobber i felt. Det viser seg gang på gang. Seksuelle rettigheter er lovbestemt.

Vi har mye arbeid foran oss hvis vi skal selge kunnskap til andre. Hvis regjeringen er det svakeste ledd forstår man alvoret. De blander norsk, engelsk og mattte inn i intelligensen. Roboter kan undervise i matte. Engelsk får alle inn med morsmelken i dag. Norsk skriftlig henger kommuner og byråkratene etter med. De skriver en "dialekt" som er tilpasset paternalismen (ullent tåkeprat).

Herren velsigne disse ofrene. De trenger oss.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt