Benito FAUVEL

31

En utrolig historie som kunne finne sted i Bibelen

Hev stemmen. Verdidebatt som tilhører menn. Vi trenger flere kvinner. Jeg brukte mindre enn to minutter for å lette etter disse kvinner som ikke bare hever stemmen, men som går til sak. Et tusen kilometer har en kvinne gått for å forsvare rettigheter til andre kvinner. Det er en utrolig historie som kunne finne sted i Bibelen.

Publisert: 9. feb 2018.

Økologi. Forsvare klode, vann, mat, og rettigheter til folk. Slik er det fakta i mange land.Land som har ressurser som har vært bevart- før industrien ville ha en del av kaka.

Hva trenger man for å ha verdi ? å være seg selv er en av de kvalitetene som jeg mener en må ha for å nå lange løp. Jeg er meg selv, men er jeg modig nok så jeg er blant disse som virkelig forsvarer naturen, klodens ressurser og dens flora ?

Kloden er for stor. Det er ikke hver dag jeg kan være der det skjer vikitige kamper som handler om å heve stemmen mot de som ødelegger naturen. Uten reportere, journalister, og en god teknologi- den som brukes for ikke avsløre kildene- så har slik nettsider som verdidebatt ingen verdi.

Så jeg våknet med en følelse at dagen byr på greie momenter. Det var før, jeg begynte å blad nyhetskanaler. Jeg er opptatt av at vann skal være rent. Jeg kan drikke fra springen, men jeg kjøper også vann i flaska- noe som er allerede i strid med å ha rent vann. Hvert fall så kan jeg ikke stå å forsvare dette argumentet så lenge man bruker et oljeprodukt.

Uansett har dagen tjue fire timer. Men jeg grubler meg når jeg tenker på folk som ble født før meg, og som har kjempet lenge for saker, som man bare få høre nå. Informasjon er kjempeviktig.

Historien som kunne finne sted i den tiden Jesus vandret for å finne disipler har allerede skjedd, og det er så dumt at journalisme generelt raporteres for seint. Når jeg leser en historie om en kvinne som går et tusen kilometer for å bli hørt, og at hun finner ut at hun ikke hadde riktig informasjon, da blir man rørt.

Jeg vet ikke om jeg hadde turt å gå så langt, spesielt når man kan bruke mobilen. Historien stoppet ikke der. Da hun kom dit hun skulle- så fikk hun vite at hun var på feil sted. Det er ikke vi som kan behandle saken din, men en annet etat.

Slik forstår jeg den historien. Man holder kvinner- desto verre om de ønsker å heve stemmen sin mot urettferdig behandling- langt unna mål der man løfter armene i lufta, og feirer.

Så siden debatten mangler kvinner, da har jeg funnet navn til de to : Rashida Bee og Champa Devi Shukla. Historien til de to som står foran er jo eksempler for alle kvinner i India som fikk 6 rupies i lønn, mens bedriften fikk sju tusen euros i profit.

Det fantes en Arbeiders Rett. Om de to hadde vært menn ,da  hadde de sikkert ikke hatt problemer å tenke at alt som er produsert i India, er laget fordi det finnes jenter som ingen ønsker å ha. Om kvinner hadde de rettigheter til skolegang, da hadde ikke dette skjedd.

Beholde er ordet jeg tror som passer. Det er trist å se at India som har en kjempestor befolkningsvekst ikke ønsker å " beholde " kvinner. Hva om alle jenter, ungdommer og kvinner forlater landet ? Der står India mellom to stoler. Religion presser oss ned på mange måter. Og om Hev stemmen ønsker å ha god konkurranse, da kan de finne ut mer om der kvinner lever, kjemper for andre, og dør på grunn av at de står alene: Det er historien til Emilsen Maymona som ble drept fordi hun kjempet mot firmaer som tvinger stammer å flykte, for å avskoge tropiske skogsområder. 

 

Så den indiske kvinnen sier : " Regjeringen tenker at, om den gir oss penger, så kommer alle sammen om å spørre det samme ". 


Så de fikk litt etter litt av den rettigheten, vi, i Norge har. Vi kan spørre om å ha høyere lønn- det skjer hvert år, mens det tok mange år å nå samme lønnstrinn, selv om noen kunne komme å si :

" men India er det slik det er ". 

Grådighet, besparelse, egen selvtenkning først, og profit.

Det er sikkert en kamp Jesus hadde tatt. Den historien kunne finne sted i Bibelen. Jeg kan tenke meg at Jesus viser økologiske sider til oss.

Brønnen som er bevoktet av menn, hvor ingen andre må eller kan ta opp vannet fra. Det er jo et økologisk eksempel. Og Han hadde sikkert spurt de to kvinner om å bli med på reisen. Slik ser jeg kvinner som hever stemmen sin. Det er tøffe. Bra for menn som har kvinner som er så syke at de mister klang i stemmebåndet.

 

 

  

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere