Knut Sand Bakken

58

Mer enn en politisk kirke!

Hvor mye skal kirken engasjere seg politisk? Dette er et spørsmål som stadig dukker opp.

Publisert: 8. feb 2018.

En levende folkekirke må selvsagt kunne forarge. Hvis den ikke gjør det, må noe vare galt. Nå slår ikke alle innspill fra biskoper like godt an, men det er viktig at de er premissleverandører i samfunnsdebatten. I denne sammenheng kan vi huske på at tømmermannsønnen til stadighet provoserte eliten!

 

Kirkens kall vil alltid være er å forkynne Guds vilje. Hvis den av ulike grunner ikke gjør det, opphører den å være en sann kirke. De fleste klarer seg tilsynelatende bra uten folkekirken. Kirkelige byråkrater legger planer for fremtidens kirke. Den må møte folket der de er! Men kanskje glemmer de det viktigste? Kirken skal gjøre det den alltid har gjort, også i krisetider. Forkynne ordet og forvalte sakramentene (døpe og dele ut Jesu legeme og blod) Babysang, konserter, møter og eldretreff er viktig i en menighet. Men hvis det ikke er prester til å forkynne, døpe og dele ut nattverden blir kirken kun et treffsted, et aktivitetssenter med mangfold! For det er ordet og sakramentene som konstituerer kirken.

 


Vår kulturarv har mange røtter. I et samfunn hvor alt er blitt så komplisert og hvor vi lever i en virkeligheten som ikke kan deles i svart eller hvitt, tror vi ikke på de enkle løsninger selv om det er kirkens ledere som kommer med dem. Det er likevel viktig at de uttaler seg! Men må vi aldri glemme hva som er kirkens primære oppgave!

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Daniel Krussand

14 innlegg  2003 kommentarer

Ikke politikk.

Publisert rundt 1 år siden
Knut Sand Bakken. Gå til den siterte teksten.
Men kanskje glemmer de det viktigste? Kirken skal gjøre det den alltid har gjort, også i krisetider. Forkynne ordet og forvalte sakramentene (døpe og dele ut Jesu legeme og blod)

Som kristne kan vi godt forarge, men ikke i politikk.  Vi kan forarge ved våre hellige liv og Gudsfrykt, ikke ved å kritisere politiske prosesser og valg i Stortinget.

Vi blir forfulgt, og vi må lide med Kristus, men det er ikke på grunn av politiske standpunkt.

Å høre Biskoper uttale seg om politiske temaer gir bare dårlige vibrasjoner - taler han på Guds vegne?  Garantert ikke.

Dessuten, at Kirkens viktigste oppgave er å «Forkynne ordet og forvalte sakramentene» er en halv sannhet.  Guds menighet skal gjøre disipler - og det er svært få kristne som blir disipler gjennom de arbeidsmetoder Kirken bruker.  

1 liker  

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere