Greta Aune Jotun

125    1016

Hva får deg til å tro hva du ikke tror?

Publisert: 6. feb 2018 / 147 visninger.

Ung eller gammel, mann eller kvinne, som bestemt bekjenner at du ikke tror Gud eksisterer, at du ikke tror det finnes noen Skaper av Jorden, himmelen og livet - og som tror Jesus Kristus kanskje har levd, men ikke at Han var Guds Sønn eller Messias: Gi deg god tid til å filosofere over følgende spørsmål:

Tror du at din manglende tro er et bevis på at Gud, Skaperen, ikke eksisterer? Tror du at du kan degradere Guds Sønn til et vanlig menneske med din manglende tro på Ham?

Om du tror din tro - eller manglende tro - kan eliminere det aller minste av Sannheten, ja, da har du sannelig stor tro på - ja, på hva? Jo, troen din! - som er sammensatt av tankebygninger, følelser og ønsker, ikke sant? For du kan jo ikke relatere denne (van)troen til noe utenfor deg selv, noe som er større enn deg selv? - du blir selv sentrumet. Og hva annet er du da enn et knapt målbart støvkorn i forhold til uendeligheten?

Alle som har tatt imot Jesus Kristus og lever i Ham - dvs. følger Ham, som er Veien, Sannheten og Livet, har ikke en tro bygd på følelser eller ønsker, men på erfaringer.

Vantroen er ingen erfaringstro. Jo, du kan si at du aldri har erfart noe som får deg til å tro at Gud eller Jesus Kristus lever, men det er ingen erfaring, bare en følelse sprunget ut av vantroen. Erfaringer er kjensgjerninger, realitet. Det er ikke mulig å erfare at Gud ikke finnes. Det er heller ikke mulig å erfare at Jesus Kristus ikke er den Han sa seg å være - Guds Sønn, Messias. Og du kan heller ikke erfare at himmelen, planeten vår og alt liv er oppstått av "seg selv". Ergo: Du kan ikke relatere (van)troen din til noe større eller noe utenfor deg selv. Vantroen, Guds-fornektelsen, har intet erfaringsfundament. Troen på Gud, Kristus, Ordet har det - eller kan gis deg - i lydighet mot Kristus.

"Om noen vil gjøre Hans vilje, da skal han kjenne om læren er av Gud, eller om jeg taler av Meg selv", sa Jesus Kristus (Joh. 7:17). "Og vi har sett ... og " . . . vi hadde vært øyenvitner ... ", skrev disiplene Peter og Johannes. (2. Pet. 1:16; 1. Joh. 4:14). Erfaringer er ikke "kløktig uttenkte eventyr".

Ta imot dette slik det er ment å være - et innlegg til refleksjon, ikke en krenkelse av menneskeverdet. Alle mennesker er skapt i Guds bilde!

3 liker  
Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Magnus Leirgulen kommenterte på
ET BREV TIL JUSTISMINISTEREN
rundt 1 time siden / 2980 visninger
Roald Øye kommenterte på
Innspill om to-statsløsningen.
rundt 1 time siden / 654 visninger
Kjellrun Marie Sonefeldt kommenterte på
ET BREV TIL JUSTISMINISTEREN
rundt 2 timer siden / 2980 visninger
Ben Økland kommenterte på
ET BREV TIL JUSTISMINISTEREN
rundt 2 timer siden / 2980 visninger
Magnus Leirgulen kommenterte på
ET BREV TIL JUSTISMINISTEREN
rundt 2 timer siden / 2980 visninger
Njål Kristiansen kommenterte på
ET BREV TIL JUSTISMINISTEREN
rundt 2 timer siden / 2980 visninger
Robert Rygge kommenterte på
Hvorfor blir innlegg og kommentarer borte uten forklaring ?
rundt 2 timer siden / 2464 visninger
Les flere