Tove S. J Magnussen

513

Ullent tåkeprat

Glemte regjeringen at staten advarer mot ullent tåkeprat da de utarbeidet plattformen som skal "synliggjøre de neste årenes gevinstrealisering"? Begrepet videreføre er brukt 66 ganger. Når borgere søker kunnskap om det regjeringen står for vil de ikke finne sannheten (svarene).

Publisert: 5. feb 2018.

Å være et menneske er plutselig ensbetydende med manipulerende. Å love noe krever sannhet, åpenhet og ærlighet på substans. Tilliten svekkes når man ikke finner svar, retninger eller innfridde løfter. Hvor går vi? Hva blir konsekvensen?

For 10 år siden var dieselbilen den store nyheten. Nå er elbilen et faktum. Mange kjøper tre biler for å kommer raskest mulig til og fra jobb og fritid. Regjeringen sliter med arbeidsløshet, men legger gjerne ned hele arbeidsplasser og bransjer de ikke liker. Tekkes velgere? Liberalister?

Vi går en tøff tid i møte, Opprør, vold og sedelighet preger samfunnet under all denne dopen. Idretten lider av manglende sportsånd.

Å følge lovverket kan være vanskelig.

Utagerende statsråder kan være vanskelig å korrigere.

Å ha makt kan gjøre noe med selvtilliten. Den kan bli fremmedgjørende og avstandstakende.

Å feier utfordringene under teppet med et kallenavn får noen til å føle seg bedre, men problemene går ikke over.

Det er trist å oppdage hvordan samfunnet stiger frem. Miljøsatsingen utvendig har hjulpet, men innvendig blir det stadig verre. Mange får Kols og antibiotikabruken har eskalert og tatt overhånd. Nå er det resistensen vi kjenner på. Det kan ramme kreftpasientene hardt.

Samfunnet skal styres av kunnskap og forskning, men fortsatt er det manglende dokumentasjon på de fleste felt. Pompøse mål fører til likegyldighet og stagnasjon. Ambisjonen er å være i den rette ånd.

Ulne begreper og tåkeprat gjør noe med respekten og kommunikasjonen. Den uteblir. Man vet ikke hva man frykter mest. Ungdommen lengter etter fakta om rus og konsekvenser. Av skade blir man klokere, hvis man overlever. Fortsatt er det slik at sykdom er forebyggende for bedre helse og en annet tankemønster. Hvorfor? Er det ikke bedre å være forebyggende, unngå sykdom og tidlig død enn å reparere?

Vi er rike og viljesterke. Å bruke viljen til å endre seg kan være vanskelig, men nødvendig. 

Ullent tåkeprat (Ruud, S, Aftenposten) hjelper ingen. Det bare forvirrer. Er det hensikten? 

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Sondre Bjørdal, konstituert religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere